Pierwsze wrażenia - Royal Quest

pyt. z innej beki

znalazlem diament za 20kk sprzedac go kupcowi czy zostawić ?

gra fajna fajna

Podobno wbicie max lvla przewidywane jest na okres ok. 8 miesięcy. A jak bedzie w praktyce? sie okaże

Raczej mówi się o 2-3 miesiącach.

Ale jak wyjdą jakieś exp boosty z IS to pewnie max lvl to kwestia 2 tyg :P

Czytałem trochę o klasach na ruskim forum i każdy chcę by znerfić DK bo nie dość, że ma HP 2x więcej niż inni to dps również ma świetny :D

Czy szybko wbijemy max się okaże . Tabela expa http://royaldb.info/exp/ przy 60 poziomie jest 85kk xp a mobki na 60lvl mają po ~20-40k hp i dają od 3-10k xp na premiumce wyjdzie jakieś 8500 mobów do ubicia na lvl . Poza lvlem farma kart z rate 0.01 każdy kto grał w ragnarook wie jak to wygląda .

Grind mobów tu to jest podstawa zwłaszcza że questy kończą się 20 poziomie.

Gra nie jest zła, na dodatek pamiętajmy, że to Closed Beta, więc produkt nie jest w 100% ukończony.Mam nadzieje, że kamerę trochę poprawią bo moim zdaniem jest zbyt wysoko.

A ja myślałem że gra już dawno miała premierę :)

Chyba że polska lokalizacja tak bardzo zmieniła grę że trzeba ją od nowa dokańczać ;)

A wracając do pierwszych wrażeń...

Otóż pograłem więcej i mam kilka spostrzeżeń:

- gra jest nastawiona na PvP, rządzić i dzielić w grze będą tylko najsilniejsze i najliczniejsze gildie które będą pokonywały innych w walkach o zamki i na terenach PvP...

samotni gracze lub słabsze (mniejsze) gildie będą mogli sobie co najwyżej "levelcap" wbić :)

- po przeglądnięciu przedmiotów dostępnych w Item Shopie, śmiem twierdzić że będą one dawały olbrzymią przewagę w grze

- jeśli chodzi o walkę PvE... to na wyższych poziomach jestem bardzo miło zaskoczony... :)

Walka z jednym zwykłym "mobem" specjalnie nie powala na kolana, ale przedzieranie się przez teren, na którym są "moby" i różne smaczki taktyczne, wynikające z wielu rzeczy, sprawiają że walka jest dynamiczna i bynajmniej nie polega na powtarzaniu nużących sekwencji klawiszowych.

Walki PvP też są interesujące... polecam walkę magów między sobą :)

Wiadomo że nie ma takiej dynamiki jak w "non target", ale jak na "point and click" jest naprawdę bardzo dobrze :)

Z ciekawostek i bardzo fajnych pomysłów zastosowanych w grze:

Po krainach chodzą sobie "mobki" (na początku są to kropelki rosy - a na pierwszym terenie PvP, to te mączne cusie) które zbierają przedmioty zostawione przez graczy.

I jak ktoś je później zaciuka, to one dropią wszystko co pozbierały, nierzadko całkiem fajne, np spore ilości questowych... a na terenach PvP to wszystko może być w takich "odkurzaczach" :)

Za to należy się wielki plus, pomysł naprawdę świetny, brawo za takie "drobiazgi" w grach

I choć gra nie jest dla mnie... ponieważ jestem słaby na PvP i nie lubię gier nastawionych prawie wyłącznie na rankingi PvP i duże gildie, to muszę przyznać że gra jest naprawdę całkiem dobra :) inna sprawa że konkurencja słaba... :)

Niestety IS kieruje ta gre w p2w . Mnostwo kart do ulepszen , itemy do enchantu bez ktorych na wyzszy poziom nie wbijemy , bosty do statystyk , i jeszcze więcej .. Bylem nastawiony pozytywnie do gry ale po przejrzeniu IS podziekuje. Zapewne zaraz bedzie nalot przeciez mozesz kupic za golda z gry yhym jak w kazdej nie mal grze ktora jest p2w .... Juz widze ludzi biegajacych z +10 i maxymalna ilosc boostow skladajacych na hita ...

Co do isu to się zgodzę, że jest lekko p2w, ale imo ci, którzy zaczną grać od samego początku obt powinni z łatwością zdobywać isowe itemki za gold w grze, gorzej będzie dla tych którzy po jakimś czasie będą chcieli zagrać w Royal'a, bo wtedy już ceny będą raczej wysokie :|

Niestety IS kieruje ta gre w p2w . Mnostwo kart do ulepszen , itemy do enchantu bez ktorych na wyzszy poziom nie wbijemy , bosty do statystyk , i jeszcze więcej .. Bylem nastawiony pozytywnie do gry ale po przejrzeniu IS podziekuje. Zapewne zaraz bedzie nalot przeciez mozesz kupic za golda z gry yhym jak w kazdej nie mal grze ktora jest p2w .... Juz widze ludzi biegajacych z +10 i maxymalna ilosc boostow skladajacych na hita ...

Te itemy o których mówisz to da się zdobyć w grze np. karty i boosty. No i będzie można sprzedawać itemy z isu za golda, więc ci bardziej doświadczeni gracze nie będą mieli problemu ze zdobyciem tego bez wydawania realnej kasy.

gra swietna na ta chwile juz wbilem 35 lvl dzis planuje 37-38 exp swietny tak samo jak pvp 1 v 1 kazda klasa moze wygrac z kazda gdyz liczy sie taktyka i umiejetnosc wykorzystania skilli :)

Dokładnie gra ma is przesadzony co z tego że w grze można zdobyć jak i tak będziemy zmuszeni na wcześniejszym etapie gry coś kupić

choćby np miejsce w plecaku ja mam mały poziom a już slot z potami prawie całe miejsce zajęte

punkty energi podczas walk z mini-bossami czy innych szybko schodzą skrzynki rozrzucone na mapach powinny się otwierać za darmo

bo to taka część przygody powinna być że zwiedzamy odkrywamy nagle odnajdujemy skarp a tu pach musze kupić klucz -.-

dodatkowo konto premium i konto freee noo ludzie skoro is jest tak przesadzony to po co konto premium i najlepsze to ze w wyposażeniu głowy w IS jest czapka która daje dodatkowo +5 do wytrzymałości czyli w krótkim czasie spodziewać się możemy ubrań które podnoszą znacząco statystyki

IS w dobrej grze powinien wyglądać tak że są jakieś exp potki loot potki czy gold potki żeby więcej złota/expa/i lepszy lot mieć

ekwipunek tylko dodatki kosmetyczne nie dodające + do statystyk

różne scrolle na zmiane klasy

płci

resetowania statystyk

jakieś nakładki na broń dzięki której bedzie nasza broń wyglądać unikalnie

jakieś portal scrolle

i jeszcze kilka rzeczy które są przydatne a nie prowadzą do pw2 w innym razie ta gra skończy jak Allods PL

teraz może tego nie widzicie ale poczekajcie jak do końca otworzą sklepik premium i zacznie sie normalna gra

jak typy zaczną kupywać i będą mieli dużą przewagę

pozatym na głównym ich forum też gracze się skarżyli to admin odpowiedział im jasno

"W Rosji się nie skarżą to tutaj też powinno być dobrze"

Za rozrywke trzeba płacić najczęściej ;) więc nie powinno być to wielkim problemem akurat...

Dlatego wole gry b2p lub p2p w f2p w miesiac mozna wlozyc pare tysiecy i zrobic z siebie boga :(

Pierwsze wrażenie bardzo dobre, jednak im dłużej się gra tym szybciej te całe "WoW" opada, ja jednak poczkam na cbt kolesi od eden eternal, gdzie mechanika, animacje, szybkość są o wiele lepsze

Tak zwane "Pay to Win" o którym tak często dyskutujecie...
.... zawsze istniało....
.... istnieje....
.... i będzie istnieć.... wszędzie, zarówno w życiu, na co dzień, jak i w każdej grze, ponieważ ZAWSZE znajdzie się ktoś kto DA COŚ aby dostać w zamian COŚ co da mu przewagę w czymś nad innymi...
różnica pomiędzy Item Shopem z przedmiotami dającymi "przewagę wprost" a brakiem ITEM Shopu, jest mniej więcej taka jak różnica pomiędzy kobietą rozebraną a kobietą ubraną... z jednej strony to bardzo duża różnica... ale dla nie w ciemię bitych, różnicy nie ma :) ponieważ wiadomo że nie o ubranie się w tym wypadku rozchodzi, lecz o kobietę. ;)

Tłumaczenie dla pozostałych:
Nawet jeśli w grach nie ma w ogóle Item Shopu, zawsze znajdzie się ktoś kto poświęci coś(nie tylko pieniądze), czego Ty nie masz, nie możesz dać, lub nie chcesz, żeby zdobyć nad Tobą przewagę.

Dlatego mi osobiście Item Shop nie przeszkadza, bo jestem tego świadomy.
Grałem w wiele gier.... między innymi:
w Runes of Magic...
w World of Warcraft...
w Fallen Earth...
W Entropia Universe...
w Dragon Nest...
w Warhammer online
i w wiele innych... i zawsze dostrzegałem to wasze "Pay to Win"

Mało tego... w życiu codziennym, wszędzie dookoła, także dostrzegam "Pay to Win"

Możemy grać w grę z Item Shopem, lub w grę bez Item Shopu...
Podobnie jak możemy zapalić światło w pokoju, lub je zgasić...
ale czy brudne skarpetki obok łóżka, lub waza z dynastii Ming stojąca na półce znikną ?

Pozdrawiam :)

ta tylko w jednej grze item shop daje niewielką przewagę kupującym a w innych różnica jest ogromna czyli np. w royal quest xD

t4l4 jak ci sie nie podoba to nie graj masz zawsze wybór co do item shopa ceny będą polskie i dostosowane do zarobków w polsce.

Radek a co ja napisałem lol że właśnie przez IS nie będe grał :) Nie mam zamiaru uczestniczyć w wyścigu szczurów , żeby zdążyć "załapać " się na niskie ceny itemów z IS , bez których gra w end game będzie nie możliwa. A jeżeli wierzysz że polska lokalizacja = polskie ceny to widocznie nie znasz rynku mmo totalnie :) Nie znam gry ( oprócz Age of Conan ) w której wydawca dostosował cenę do polskich realiów . To że gra jest spolszczona nic nie znaczy . Na rynku jets masa mmo po polsku a żadna nie ma cen pod nasz kraj bo po prostu jest to toalnie nie opłacalne dla producenta . To tak jakbym twoim rodzicą czy tobie za tą samą prace obcieli 2x a nawet 3 razy pensje .

Wkurzające jest to, że podczas pisania Raportu i używania w nim polskich znaków, włączają i wyłączają się okienka (jakby randomowo, ale jednak 'skrótowo'), gdzie podczas pisania "ż" jak dobrze pamiętam, wyłącza się cały layout/paski/przyciski itp. To także bardzo brakuje mi oznaczania i zmiany przeciwnika/celu TABem.

A exp i lvl leci w miarę szybko, bo przecież mamy konto premium, to może jakiś boost od razu załadowany jest, albo ogólnie testy mają podwyższony XP rate.

Mam nadzieję, że gracze wynajdą te gorsze błędy i testy przyniosą wiele pożytku dla twórców, bo naprawdę gra zapowiada się fajnie.

Szeptun, gdzie w WoWie widziałeś P2W?

Widać, że RQ jest grą twórców Kings Bounty, nawet wskaźnik myszy jest ten sam. Sama gra nawet ok, przyjemna grafika, walka dynamiczna. PvP jeszcze nie sprawdzałem, ale będę musiał.

Pograłem, pobawiłem się i jestem mile zaskoczony, nie spodziewałem się tak pozytywnego akcentu ze strony tej gry. Samo siekanie mobów jak i walka bardzo przyjemna, crafting rozbudowany a oprawa graficzna miła dla oka. Bardzo fajnie, że po 20 lvl zaczyna się grind, stare czasy wracają. Jenak jak większość niepokoi mnie IS, bo już wiem jak to się skończy, puki cbt będzie skromnie a jak później ludzie się rozegrają, wbiją duże lvl to IS wylądują dość niepokojące rzeczy. Mimo to jak na razie jest dość fajnie.