Pierwszy raz z L2

Witam

Odkąd pojawiła się informacja o polskiej wersji L2, chciałbym zajrzeć do owego świata. W związku z tym mam kilka pytań nowego gracza.

1. Party, czy jest nacisk? Uwielbiam grę z drużyną, gildią by wspólnie coś osiągnąć, zdobyć. Czy L2 mi to zapewni?

2. Kim zagrać? Zawsze gram postaciami typu TANK, miecz+tarcza+ciężka zbroja = ja. Wiem, że w L2 są dwie postaci, które spełniają me oczekiwania, którą polecacie?

3. Czy jest w planach jakaś gildia? Chętnie dołącze.

Na razie tyle, jeśli będę miał więcej pytań, będe je zadawał w tym temacie.

Proszę o odpowiedzi i o zbliżenie mi świata L2

Pozdrawiam

Nie polecam polskiego servera, już na eu są pustki więc nie sądze abu tu było lepiej. Gra nie ma niezłej optymalizacji więc o zwiększeniu graczy nie ma mowy. To girdówka więc bardziej nastawione na grę solo. Exp idzie wolno, to nie wiem czy wytrzymasz 3-4 miesiące aby wybić maks lvl. Gracze odeszli po osatatnie kronice good coś tam i nie sądze aby powróclili. Bardziej od L2 polecam Aiona chyba najbardziej najlepsze mmo free, a jako non target Terę.

Dzięki za tą wypowiedź, choć nie jest ona optymistyczna. Co jak co ale grę można usunąc jeśli nie przypadnie mi do gustu, więc nie zrażam się :)

L2 tylko prywatne servery max na interlude. Nic nowszego nie jest warte polecenia.

Officjalny L2 sie konczy. przeszedł na f2p i sie konczy.

A co do grindu to jest najlepszy z wszystkich gier. masz co robić, róznorodne moby, katakumby, dropienie seal stone's itp. Bardzo rozbudowana gra, ale po interlude i dodaniu kamaeli zniszczona.

nie chcesz sie zrazic do L2 nie zaczynaj grac na offie tylko na privie max interlude tak jak powiedzial kolega wyzej. L2 na poczatku to wieczny grind. Jednakze gra jest glownie nastawiona na pvp. End game pvp typu siege, fortress czy walki o RB to kwintesencja L2 do ktorej warto sie pomeczyc z grindem.

" gracze odeszli po ostatniej kronice god cos tam ..." - nie masz pojecia o grze to sie nie odzywaj . Gods of Destruction to nie byla kronika , tylko kolejna czesc. Kroniki Lineage II skonczyly sie na chronicle 5 , czyli c5.

Gra nastawiona na solo ? Smiech na sali , na ratach x1 solo mozesz pograc do 40 , chyba ze jestes masochista to do 61 dojedziesz , cala gra oparta jest na party na normalnych ratach x1 .

Czy to kata , czy miejscowa bez buffa solo nie dasz rady. Bedzie to katorga w biciu lvla . Na Oficjalu wykonuje sie questy

jezeli lubisz tanka to masz 3 postacie , tank Human , Elf i Dark Elf , kazda z tych postaci rozni sie skillami , statami jak i prowadzeniem postaci , ale zalozenie jest jedno , ma tankowac.

Gdyby tera online mnie tak nie wciagnela pewnie gralbym w L2 , ale pewnie nie na oficjalu bo nie jestem masochista :P

Hmm..,to znaczy ja powiem może tak.Te baśnie i legendy ,że L2 tylko do Interlude to moim zdaniem totalna bzdura.Uważam ,że właśnie od kroniki Gracia Lanejdż nabrał takiej szlachetności.Nie chodzi tylko o poprawienie tekstur gry,ale nowy kontent ,na przykład Hellbound, wprowadzenie rasy Kamael(bardzo fajna klimatowa rasa),nowe armory,bronie(Dynasty) na które robi sie questy na Hellbound właśnie(właściwie robi się questy na recepty i na matsy ,żeby te sety Dynasty sobie skrafcić).Moim zdaniem to tak jak porównać WoTLK Wowa do podstawki.Wiadomo są fani pierwszej odsłony World of Warcraft,którzy lubią ten pierwotny ,stary klimat,ale nie lepiej zagrać na WoTLKu?Piękniej,ciekawiej,nowa klasa DK po prostu progres pod każdym względem.To samo z L2,ja bym Ci polecił szukać priv. servera od Gracii do H5.Kronika ,która obowiązuje obecnie na globalu ,czyli Goddes of Destruction,to jeszcze inna "bajka",owszem poprawili do maximum grafike,wprowadzili nowy system klas tzw.Awakening ,ale jakoś zubożyli tą gre pod względem grywalności ,zrobili z L2 nudny grindownik.To nie znaczy jednak,że gra straciła klimat,nadal mamy fajne rasy,klasy,ciekawy świat gry,skile.Klimacik jest ten sam ,ale grywalność troche podupadła moim zdaniem.

Kamael rozpieprzyl balans klas juz kompletnie. to tyle jesli chodzi o kroniki powyzej interlude.

Ja od siebie mogę polecić server prywatny Gracia final www.l2toxic.com PVP raty 50x i online 5k+

L2 grą solo ? Dobry żart. Na lvlu 85+ nic nie zrobisz bez PT.

Dlaczego L2 umiera , jakby umierało to by nie tłumaczyli gry na polski/otwierali nowy serwer.Dla jednych L2 skończyło się na c3, dla innych nie ,jeszcze inni zaczynali o wiele pózniej.Piszecie o Aionie bo sami jesli gracie to większość od f2p a spytajcie sie tych co grali na p2p na 1.2 -1.8 - dla nich po 1.8 Aion się skończył - oczywiście jak w każdym przypadku to indywidualna sprawa i kwestia gustu tak samo jak z L2 .Żeby nie było to grałem w L2 od c2 i w Aiona na ncsofcie p2p i chętnie zajrzę na L2 pl -ot choćby po to żeby pobawic się nawet tylko przez jakis czas.Orioda graj jak masz okazję -lepszego klasyka mmo nie znajdziesz .

Chętnie zagram, skoro nie grałem w poprzednie wersje L2, nie mam porównania, więc dzieki temu odkryję swój świat w L2 :)

W l2 nie jest ciezko znalezc party. Wiec to nie problem. Praktycznie gra wymusza party bo katakumby czy raidbossy samemu nie masz szans zrobić. ale otwarte pvp, pk, dropienie itemów jak masz PK i cie zabiją, boski craft, duzo klass rózniących się też zaleznie od rasy. Np łucznik:

czarny elf - duzy dmg ale wolny

biały elf - mały dmg ale szybki

ludzki - pośredni pomiedzy tamtymi.

I każdy ma swoje zalety i wady.

Gdybym miał mniej lat i wiecej wolnego czasu to bym grał na jakimś interlude privie.

Polecam wszystkim gre.

A kamaele spierdzieliły gre. balans padł, dziwne postaci z d*py z skillami z d*py typu odbieranie broni itp. Ale do interlude naprawde kozacka gra.

metin2 tez byl slaby, przetlumaczyli na polski -> profit.

to samo bedzie z l2 -> młodzi sie rzucą, i beda grac.

@ Frosty nie zapominaj o jednej rzeczy. Doswiadczony gracz lineage2 tez bedzie mial profit w zabijaniu low lvlowcow ktorzy nie umieja grac w lineage2.

@ Do autora tematu:

https://4gameforum.com/pl/forum.php -> 1sza rzecza jaka powinienes znac to polskie forum lineage2 officialne. TU rekrutuja klany.

http://lineage2-info.pl/news.php -> Baza wiedzy i forum na temat lineage2 w wersji polskiej.

http://l2wiki.com/ -> to samo tyle ze w wersji angielskiej zaktualizowane do najnowszego clienta.

http://forum.lineage2.com.pl/ -> Forum na temat lineage2 i nie tylko.

Poczytaj i porownaj sobie wszystko...

1. Party, czy jest nacisk? Uwielbiam grę z drużyną, gildią by wspólnie coś osiągnąć, zdobyć. Czy L2 mi to zapewni?2. Kim zagrać? Zawsze gram postaciami typu TANK, miecz+tarcza+ciężka zbroja = ja. Wiem, że w L2 są dwie postaci, które spełniają me oczekiwania, którą polecacie?3. Czy jest w planach jakaś gildia? Chętnie dołącze.

AD.1 W lineage2 jest cos takiego jak CP -> Stałe party(Const party) i Klany ktore walcza / farmia i zabijaja sie na wzajem wg tego co podali tworcy gry.

Mi ta gra sie podoba bo klany walcza w otwartym swiecie w otwartym pvp bez ograniczen o zamki / fortece / domy klanowe.

Na party po lvl 85 jest bardzo duzy nacisk i do tego sluzy CP albo bardzo maly i zgrany klan. Party liczy 7 osob.

AD.2 Graj kim chcesz rodzajow tankow jest duzo. Przed przebudzeniem Temple knight / Paladyn / Dark avenger i shilen knight. Lecz po przebudzeniu wszystkie te klasy staja sie jednoscia i zwia sie Sigiel Knight. Ma to ulec zmianie za okolo pol roku od wyjscia polskiego officiala. W ten czas nazwy klas wroca z powrotem na 35(ilosc klas).

Tak bedziemy mieli Sigiel Paladyn / Sigiel Dark avenger rozniacych sie tylko sprawami kosmetycznymi. Ale ulegnie to zmianie.

AD.3 Gildia ? NIE! NIE! NIE! Nie nazywaj tego Gildia bo cie gracze lineage2 zjedza. Sa to Klany, ktore rekrutuja na polskim officialnym forum ktore podalem chyba 5 raz na tej stronie.

metin2 tez byl slaby, przetlumaczyli na polski -> profit.to samo bedzie z l2 -> młodzi sie rzucą, i beda grac.

Nie sądzę będzie tak jak z allodsem nie zapominaj ta gra nie ma dobrej optymalizacji, więc młodzi zaczną yękać i stękać moje zdanie pustki na serverach.

Faktycznie patrząc z bardziej "czarnej" perspektywy,muszę przyznać ,że kiepsko postrzegam L2 w obecnaj formie na globalu.Dwa podejścia robiłem rok temu na wersji od nc softu.Lagi i wszechobecna grindowa nuda mnie odstraszyły.Lagi miałem naprawde konkretne.Nie wiem czy to kwestia łącza internetowego (8mb od Vectry) czy procka(4 rdzenie),system mam Viste popierdółke ,64 bit.Nie mam pojęcia z czego te lagi aż takie .Niedawno z ciekawości "wbiłem" na Innove,ludzi jak na lekarstwo,mała motywacja do grania i męczenia się z koksem.Jeżeli na polskim serverze frekfencja dopisze ,lagów nie uświadczymy i graczom będzie się chciało katować grind,to może coś z tego będzie.Inaczej ,klapa:[

W sumie to pograłbym w dobrego grinda, gdyż już znudziło mnie szybkie robienie questów na 10 mobach i tak do max lvlu. Zagram w L2 bez dwóch zdań. Teraz tylko czekać :)

L2 skończyło się na interlude dla hardcorowców grających 24h/7. W najnowszej kronice GoD zdobywanie itemów, exp, farma oraz wiele innych elementów jest ułatwione i uproszczone więc nowym graczom jak najbardziej można polecać polski serwer, który ruszy na najnowszej kronice B) . Stare kroniki to niestety przeszlosc, a prywatne serwery padają po max 2-3 miesiącach.

@Orioda To się nazywa determinacja i pozytywne nastawienie;]Jak masz chęć to wbij na L2 od Innowy,dopiero zaczołem koksać nową postać.Nick jak w profilu na portalu ,Valgour.Jak by Ci się chciało,ściągnąc gre i założyć konto na servie Eu,to możemy razem poexpić(poczekam ,aż dobijesz mój level,kwestia dnia).Poza tym,moge objaśnić pare kwestii,zawsze przyda się wiedza o grze.