Pirates of the Burning Sea

pełne bounty na jednym pb? graty XD

MT w strefie , a tylko 2 kille wczoraj... pustki :S

o zmianach w eco sporo napisano.. kurde trza produkowac ile sie da

bronze cannonki bedzie sie dalo produkowac w nowych kuzniach czy jak to tam sie bedzie nazywac

'nilla ships useless? trza bedzie nastackowac assurancy i slupy

znowu portfailus cos zepsul:

A few hours ago some of the central infrastructure in our datacenter suffered a hardware failure. We're currently working to fix the issue and get the game back up and running. I do not have an ETA at this time, unfortunately. We'll keep posting updates about the progress here, however.

sabotują tą grę i tyle :/

od jakiegoś czasu piraty są online, niestety lagi jak stąd do ...

nawet stalkowaćah sie nie da :/

Dzis poczytalem o zmianach w ekonomii dokladniej...i naprawde nie wiem co o tym myslec z jednej strony wszystko bardziej zgodne z historia, rzeczywistoscia ale przy obecnym stanie gry i niewielkiej populacji takie zmiany wg mnie to kolejny strzal we wlasne kolano Portalusa. Najprawdopodobniej maja na celu doslowne "wyciagniecie" wszystkich materialow i wiekszosci dubloonow zmagazynowanych przez graczy. Sama idea "partner" struktur w ktorych produkujesz taniej i przetwazasz materialy a ktore oczywiscie beda za BSN (czytaj realna kase, badz duzo kasy z gry). Moim skromnym zdaniem to ostatecznie dobije gre, bo chyba nikt nie bedzie kupowal capricieux fregaty za 1000+ bsp w treasure island? :) gdy wiekszosc eco magnatow przestanie produkowac okrety i fity.

Chcialbym sie mylic co do upadku tej gry ale czarno to widze...Pozostaje naklikac deedow okretow i potopic wszystko. Ewentualnie zbudowac silne i liczne society w jednej nacji gdzie kazdy ma okreslona role w ekonomii...co wydaje sie jeszcze wieksza mrzonka biorac pod uwage populacje i poprzednie proby...

zawsze chciałem rate ship z gracza dropnąć no i mam a po co mi slow który został znerfiony i na 350 y działa? głupi portfailus..zresztą i tak raz na ruski rok się jakiś gonk trafi.. nie mogę być w grupie, więc mi się to nie opłaca, chyba ze capnę kogoś pierwszy:Pzresztą też gankujesz więc nie marudź lvl 50 pvp już od dłuższego czasu nie działa dobrze, ja sobie for fun tanimi okrętami na low levelach latam.. nie mam parcia na wbicie 50lvl w 3 dni bo nie ma po co..50 masz? masz to se zrób lowbie do zabawy albo graj w co innego:Ppatch pay2craft.. heh utopisz jakiegoś haulera to dopiero będzie płacz..trza naprodukować raa , sztrucli pastylek no i może jeszcze Szprotkowych mc kutrów zanim to wprowadzą może recke na pere...no i low lvl refity kupić zanim zrobią tak jak z SR że cena w markach 2x skoczy..kilka hermesów nawet sleek jeszcze mam

taa

warn_ico.png
Wypowiedzi powinny być bardziej rozbudowane ~ NS

Portalus ma swoją jełopią wizje tej gry, tylko jest problem ze Oni nie wiedzą jak jest na serverach :c

Portalus ma nowa konkurencje w postaci:

http://piratesofthehighseas.com/index.php?pages/home/

oraz nowe PotCO:

http://newpotco.wikia.com/wiki/Pirates_Online_Rewritten_Wiki

pozatym w produkcji sa:

http://www.navalaction.com/

oraz:

http://www.moddb.com/games/hearts-of-oak

Wiec jezeli to spiernicza zostanie im garstka graczy:( bo rynek robi sie ciasniejszy..

Ponoć w PotCO ma nie być w ogóle premium. Bardzo podobało mnie się pływanie na jednej łajbie z innymi graczami :) .

Hej Lester! wbijaj jutro pod wieczor jak znajdziesz chwilke chlopaki chca skirmy porobic:) bo zlapali bakcyla...

na tiggy dzis pustawo... 3 walki, i mozna sie wylogowac bo nic wiecej nie ma

trafil sie typ na ktorego dlugo polowalem ale zawsze nemea uciekal, ostatnio jakos na 50 str.. dzis utonal :) nie ma to jak 2v2 gdzie jeden szczur ucieka a my gnebimy drozszy okret:P

jeszcze tylko 30 bounty.. ciekawe czy zdaze wbic zanim gra padnie lub 50 stuknie

zapasy okretow, ehh a pozniej znow jakis patch i beda useless

no z ta ekonomia chyba chodzi o to zeby soc dzialal wspolnie, a nie kilku econ lordow z 200 slotami trzymalo lape na produkcji:P

w sumie jak gre do reszty spsuja... zawsze zostanie opcja ganiac sie w keczach czy innych slupach... na szalonym levelu 5..

Ozzi? ile wydales realnej kasy w tej grze? Gdyby nie ci eko lordowie ta gra juz dawno by upadla...to jest pewne, a skoro wiekszosc tych ktorych znam i z ktorymi rozmawialem nie jest zadowolona z proponowoanych zmian w ekonomii to wniosek chyba sam sie nasuwa...owszem pewnie paru ciagle bedzie ladowac realna kase w gre ale wg bedzie to niewystarczajace do jej utrzymania. Taki Peck wladowal kilka tys zielonych i co mu z tego?

Taki Peck wyładował kilka tysi bo go na to stać proste, koleś mieszka w emiratach i na brak zilonych nie narzeka.

Dzięki kasie którą władował w grę, teraz ma 650 banie, 150 baniek w matsach, kilkadziesiąt deedów 1st rate w warehousach, po OS pływa Concordem bez obawy bo i tak ma tego pełno, na pb pływa Souvereignem i sytuacja jest ta sama co z Concorde. :D

No i nie lubi Archera za co ma moją dozgonną sympatię :D

ciężko zarobione ;) peeleny ładuję gdzie indziej..

wszystkie upgrade kont mam nabyte za dublony

większość moich okrętów jest zbudowana z kradzionych (najczęściej piratom:P) matsów/lootu

chociaż może 'trofiejnych' powinienem napisać

od dłuższego czasu utrzymuję się w grze ze sprzedaży marków.. i jakoś to leci, a na tępieniu flot jakoś czasu nie spędzam

co do eco lordów - jednego znajomego szlag trafi bo lekko po 100k każdego raw material ma zestockowane(o ile nie więcej)

aktualnie grę utrzymują chyba wszystkomający ruscy.. łapiesz takiego a on spam naprawek za bsny ... i nie utopisz :S

ehh ty i te twoje animozje :P

Dobrze Ozi :P

A topienie piratów to czyn społeczny, pamiętaj !

debil archer, 2 innych przygłupów i Geo, stoją pod MT w macedonach, mam nadzieje że szczurki wezmą fregaty i potopią tych trzech pajaców, Geo jest spoko więc mógłby uciec :P

Ozi zawsze kiedy mi się przypomni umyty gorol to pękam ze śmiechu :D

Jakie animozje?:P Przeciez pisze ze oni nie chca takich graczy jak ty ozzi:) - tylko takich co laduja kase w gre zeby mieli sos a ty Torek wiesz co to gorol znaczy wogole?:P

Wiem wiem ale mnie to smieszy, co to jest umyty gorol ? XDDDDDD

Powiedz posmiejemy sie razem:)

Powiedz posmiejemy sie razem:)

Zostawiam to Andrzejowi :D

Gdyby ktoś był chętny to sprzedam czas potrzebny do zdobycia tego oto stuffu:

Roberts

Naval Officer 50 lvl

2 Indomitable, 3 Concorde, 4 Lion, 3 Macedon, 2 SF, 5 Adventure, 3 Hector

Milion dublonów, Legendary Spaniard i Heroic Commander, pełno fitów i consumable.

Privateer 50 lvl

3 Santa Rosa, 8 Adventure, 4 Hector

300 tysięcy, Legendary Spaniard i Heroic Commander, pełno fitów i consumable, jakieś 150 MoV i MoT

Freetrader 50 lvl

2 San Fernando, 4 Hector

Troche fitow i consumable

Priv 30 lvl, NO 25 lvl, NO 12 lvl

Tiggy

Naval Officer 50 lvl

4 San Fernando, 8 Adventure, 3 Hector

Ponad 2 miliony, pełno fitów i consumable

Freetrader 50 lvl

1 San Fernando, 1 Adventura, 3 Hectory

Jakieś fity i consumable

Jeżeli ktoś chce grać na noobtigua, to radzę uzbroić się w ciierpliwość, bo mnie dziś już krew zalała, straciłem 4 dura adv w bezsensownych walkach z których większość to były splito-ganki, gdy trafiła się normalna walka to nei sposób było cokolwiek utopić bo przeciwnicy włączali run mode w momencie gdy dostawali pierwszą salwe i machali Nam na pożegnanie będąc na oparach.

no i pierwszy raz dowiedziałem się że Naval officer w adventure, na podwójnym slowie może być szybszy niż priv w hectorze... taktyka walki na tym żałosnym serverze mnie rozwala, speed failfit i tylko hi and run, my będąc sfitowani typowo pod walkę, możemy sobie w dupe wsadzić Nasz damage, który robimy 2x wiekszy, jeśli przeciwnicy Nas wymęczają jednego po drugim bo są o wiele wiele szybsi i ucieczka nie ma sensu a z drugiej strony Oni zawszę uciekną.

Jeżeli przychodzą w 4th rate i ciężej to możemy ich zjechać we fregatach do 0.

Szkoda, bo tiggy ma naprawdę dobrą populacje ale tylko się frustruje grając tam.

1v1 nie ma sensu bo i tak uciekna albo zgankują, w grupówkach jest split lub gank prawie zawsze a jeżeli walczą to tylko hit and run :c

"możemy sobie w dupe wsadzić Nasz damage"

dobrze powiedziane :P

zmien przyzwyczjena, naucz sie innych taktyk.. po za tym mowilem ci ze to co dziala na roberts na tiggy sie nie sprawdzi, i to nie raz

zreszta.. to ty tracisz dury a ja sprzedaje marki, 1 mill dzis wpadlo XD

nas nie dogoniat czy jakos tak..

jak chcesz sie ze szczurkami bawic w 6v10 no to tylko rate'y pozostaja..

http://wiadomosci.onet.pl/tablica/wjycie-jak-sie-nazywo-umyty-gorol-czysty-ciul-,1667,238933,88392120,watek.html taka tam definicja z onetu XD

Torrek, gorolu, weź się umyj XD kto ci kupi graty z dogorywajacej (niestety :( )gry?!

PS

miało być tak pięknie, a jest płacz, qq na forach, i bluzgi na nation chacie XD

Dalej rekrutujemy! Mamy nowy polski TS i zapraszamy wszystkich do UPN! Naval Action jest na Steam Greenlight jezeli ktos chce zaglosowac!

Ozzi to ktos od was? :P

http://grypsuj.pl/chlop-slaski-w-barach-szeroki-a-duie-waski/

raczej Torrek w wersji OP napinator :P

(lol dmg i tank, ale w nożkach słaby to i wolny :P )

http://grypsuj.pl/sosnowiec-jest-na-sla/

fajna stronka XD

kurcze ciekawe czy w naval action bedzie stralka.. albo jakies korsarskie wynalazki XD

kurde piraty wylaczone chwilowo, nie ma ganiac po os i topic nubkow :S