Pirates of the Burning Sea

Z eco nie wiadomo jak jest, z tego co ja zrozumiałem to wygląda to tak żeby produkować nowe okręty musisz mieć stocznie "partner" czyli taką której deed dostaniesz za bsn.

Generalnie gra nadal daje fun, denerwują tylko mongoły sfitowane na speed i gankujące/splitujące/griefujące.

Jak będę miał chwilę to dodam trochę screenshotów z PvP i PB.

Staramy się nakłonic portalusa o połączenie serverów ale nie wiadomo co z tym będzie

Pozdro

EDIT

Tak jak obiecałem :)

Coś z cyklu "nie łap low leveli"

Gank gone bad :)

koleś stał na OS a po złapaniu zaczął płakać że był dc/afk

10vs10 z lolbrytyjczykami, było ciekawie, mogli to wygrać ale po stracie 3 okrętów włączyli swoje overfailed sails i inne speed skille i uciekli :c

Co potrafi mały okręcik we flotce przeciwko noobom :D

6v7 z lolbrytami,jedyna w miare uczciwa walka z nimi tamtego dnia bo reszta była niestety splito/gankami :/

jedno z lepszych 1v1 ostatnimi czasy :)

2v2 z gankerskimi lolbrytami:P

Jakieś tam 6v6 z AXE

5v5 z AXE

1v1 z CT, w początkowej fazie walki myślałem że przegram bo miał dużą przewagę ale jak widać nic Mu to nie dało :D

1v1 z bardzo dobrym bukanierem.

Priv blokujący burtą NO i topiący Go ?

Takie rzeczy tylko u lolbrytów :P

Nowiusieńki pay2win okręt + trynidad utopione we flotce :D

Swoją drogą prawie przegrałem w avcomie :/

Co piraci odwalili na pb o sabanqui to ja nie mam pytań...

Już na wcześniejszych pb były konflikty na lini Revenge of the Fallen a reszta nacji, nic dziwnego wszak mają się Oni za Bogów i już wcześniej jako Saligauds doprowadzili do zgrzytów u francuzów.

Dziś na sab na mapie wild keys zrobili linię przed fortem z cięzkimi ogrętami z tyłu i ze skirmisówką Revenge of the Fallen na przedzie, gdy tylko się zbliżyliśmy to wszyscy z RotF wyklikali, zostawiając nam do zatopienia wszystkie pozostałe okręty.

u piratów wojna, my źli bo dobrze zapowiadający pb skończył się praktycznie bez wlki :/

Czekam na koniec tej mapy i na powrót Messengers of Death a także licze na to że te pajace wrócą spowrotem na francuzów i przestaną odwalac taką chałę na pb.

jako powód były płacze o brak dyscypliny u piratów i o to że nie są w stanie walczyć z natami bo mają znerfione debuffy :D

Chyba najlepsze 2vs2 jakie mielismy ostatnimi czasy z Pablem :)

Świetne 6v6 z francuzami, niestety przegrane ale było naprawde ciekawie.

Wcześniej było tam 12 brytyjczyków ale gdy zobaczyli Hiszpańską eskadre w sile 6 okrętów to zwątpili i uciekli XD

Kolejne ciekawe i dosyć długie 6v6 z francuzami

3v4 czy jak kto woli 4v4 z francuzami

Jeden z lepszych pb ostatnimi czasy, niestety przegrany :<

Wybrałem najciekawsze które miałem, jak będę miał więcej to podeślę :)

Są lolbryci i lol xteamersi, którzy po banie zakładają nowe konta na forach ^^ .

Przykro mi, ale twoje opinie o tej grze zignorowałem już dawno temu, nie lubię bufonów i 'selfiszów' :) .

No i osobników niszczących gry równie sprawnie jak lawina ruskich graczy:

Ouch. ja gram casualowo ostatnio gra mnie muli w tej postaci...pojawiam sie bardziej zeby pogadac z fajnymi ludzmi ktorych tu poznalem:)

Szkoda że tak banujecie Torrero , dużo wie o grze a każdy czasem cos palnie w nerwach. Bany powinny być czasowe a nie permy.

Jak ktos madry rzekl: nic nie dzieje sie bez przyczyny...ide potopic dzis mojego concorda:)

Szkoda że tak banujecie Torrero , dużo wie o grze a każdy czasem cos palnie w nerwach. Bany powinny być czasowe a nie permy.

Dużo wie, ale ma strasznie paskudny charakter. Ludzie, którzy nie potrafią żyć w stadzie są izolowani. Zawsze tak było.

Po za tym, po to ktoś wymyślił warny, żeby ostrzegać przed banem. Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrozumieć, to znaczy, że jest niedojrzały i rozpieszczony.

Jak mówi przysłowie "wiadro soli zjesz a człowieka nie poznasz". Tym bardziej po paru bluzgach na forum nie sposób określić jaki kto ma charakter. Takie kategoryczne oceny przy tak małej znajomości osoby są dowodem na niedojrzałość lub złą wolę oceniającego.

Gram z Torrero w PSW i po wielu godzinach wspólnej gry oceniam go jako osobę konstruktywną , prospołeczną i doskonale odnajdującą się w grupie.

Fajniej było by żeby nie przenosić na to forum walki z gry i nie rewanżować się za lania w bitwie niewybrednymi komantarzami na forum. Na pewno było by ciekawiej gdyby najlepsi gracze mogli tu pisać.

Miałem dziś dosyć rzadką okazje stoczyć walkę Centurionem przeciw Oliphantowi:

07bjxydeuugx_t.jpg

dobra a gdybym zaczal w to grac to ktos by pomog to ogarnac nigdy w to nie gralem ... to jak ?

Najlepiej jakbys załozył postać hiszpana na serwerze ROberts i tam już łapał ludzi z Polish Sea Wolves, ewentualnie pw tutaj na forum to się juz odnajdziemy w grze.

P.S. Mój pierwszy Curone upolowany Locutusem:

qv8dn4cw9z3o_t.jpg

Oftopp: Lol - Czarna Czajka - najlepsi gracze mowisz? Zasady tego forum sa proste z tego co czytalem pobieznie regulamin...wiec jak ktos sie nie potrafi zachowac to dostaje warna a pozniej bana. Pograjcie z jeszcze pare godzin razem i wtedy wyciagaj wnioski. Ja i kilkunastu moich znajomych w grze mamy wyrobione zdanie na temat tego delikwenta, najlepiej byloby jakbyscie wszyscy mieli jaja i nie robili ciagle nowych postaci badz chowali sie za nowymi nikami...lubie wiedziec z kim dysktutuje:)

Czy ktos testowal cos wiecej nowe okrety na Test Serwerze? Ja i Mario bylysmy na tym evencie w zeszla niedziele i niewiele z tego wynikalo wbrew temu co napisal Portalus - w skirmach byl chaos i zero komunikacji...a nowe okrety coz, stare modele z nowymi nazwami i statystykami tutaj nie bylo zaskoczenia. Bardziej interesuja mnie nowe zmiany w ekonomii...trzeba zarobic nastepne 200 baniek dla Mario:)

Oftopp: Lol - Czarna Czajka - najlepsi gracze mowisz?

Problem ze zrozumieniem słowa pisanego?

Bart, dnia 17 Sie 2014 - 21:56, napisał:

Pograjcie z jeszcze pare godzin razem i wtedy wyciagaj wnioski.

Dziękuje za radę - pouczanie i ocenianie to twoja silna strona:)

Bart, dnia 17 Sie 2014 - 21:56, napisał:

Ja i kilkunastu moich znajomych w grze mamy wyrobione zdanie na temat tego delikwenta, najlepiej byloby jakbyscie wszyscy mieli jaja i nie robili ciagle nowych postaci badz chowali sie za nowymi nikami...lubie wiedziec z kim dysktutuje:)

Powoływanie się na ilość opinii zamiast na argumenty jest dowodem słabości intelektualnej postawionej tezy i jej autora. Posiadanie jaj natomiast, sprawia że mężczyzna ma na tyle własnej godności i honoru że nie opluwa na forum osoby która nie może mu odpowiedzieć z powodu bana.

Sytuacja w której osoby których nie widać w grze zapełniają forum postami marnej wartości a gracz który jest w grze na pełnych obrotach i ma o czym pisać na forum lecz nie może, bo za bluzga leci od razu perm zamiast czasówki, jest zastanawiająca. Fajnie jakby takie sytuacje skłaniały do refleksji i ewolucji poglądów wśród administracji tego forum.

Od razu? Jeszcze raz powtarzam, od tego są warny. Jak nie respektujesz zasad to nie piszesz. Tak samo jest jak przebywasz u kogoś w domu, nie narzucasz mu swoich zasad tylko kierujesz się tymi, które on ustalił albo wychodzisz.

Nie oceniam torrero po bluzgach, oceniam go po tym co widziałem w grze i co czytałem na czacie. Xteamersi to frajerzy i każdy kto z nimi nie trzyma mówi to samo, chcesz do nich dołączyć to proszę bardzo, ale nie mów, że jest to całkowicie poprawne. Wiesz to co Ci powie torrero.

Wystarczającym powodem do tego aby go oceniać jest dla mnie sytuacja z Adrikiem, której byłem świadkiem. Prosiliśmy go, żeby odpuścił, ale on oczywiście musiał napsocić bo taki ma charakter, nie mów, że jest społecznikiem bo nie jest. Gdyby był, to by postąpił inaczej; dostosowywałby się do panujących zasad na forum.

Sam jest sobie winien, a jak nie potrafi tego zrozumieć to widocznie brakuje mu odpowiedzialności.

hitler był dobrym przywódcą i strategiem, ale to nie znaczy, że miał dobry charakter i był zdrowy na umyśle.

Mówienie o tym, że przenosimy spory z gry na forum to pomówienie. W pełni zasłużył na bana. Po za tym, w potbs nie gram więc nie mam co przenosić. Nie jestem mściwy, ale nie lubię też chamstwa i kiedy ktoś próbuje łamać zasady, które wszyscy inni respektują.

edit.

Kieruję do Pana poniżej.

Przejrzyj cały ten temat. Sytuacja z Adrikiem z tego co pamiętam została opisana.

Dalej próbujesz kwestionować regulamin, gratuluje, robisz to w najbardziej odpowiednim do tego temacie.

Mister torrero złamał regulamin dwukrotnie tworząc drugie konto po otrzymaniu bana. Skończ w końcu bawić się w adwokata, bo ewidentnie zawinił, jeżeli jesteś jego przyjacielem to wklejaj jego screeny, na pewno nie będzie miał nic przeciwko temu.

Życzę miłej zabawy w xteamingu. Na pewno przyciągnie to graczy do gry. Mnie bardzo kusi do powrotu z tego powodu.

Miedzy warnem a banem permanentnym jest tyle pola do manewru co po miedzy karą wiezienia w zawieszeniu a dożywociem. Badania pokazują, że zawiasy są prawie nieskuteczne. Już choćby 1 dzień aresztu działa lepiej bo jest faktyczną karą. Dlatego przechodzenie od razu od warna do perma jest niepotrzebną eliminacją wartościowych , choć czasem błądzących jednostek.

Przykład z Hitlerem jest zupełnie nie trafiony ponieważ nie był on dobrym strategiem. Za to jest to dobry przykład, że argumentacja oparta na powierzchowna znajomość tematu ( tu akurat historii 2 WŚ) mało przekonuje ale mówi dużo o poziomie wiedzy wypowiadającego się.

Przywołujesz "sytuację z Adrikiem" która nic nie mówi bo nie znam/y tego wydarzenia wiec siła przekonywania równa się zero. Lecz za to konsekwentnie budujesz obraz twoich zdolności komunikowania się z ludźmi.

Piszesz, że "Xteamersi to frajerzy". Wypadało by uzasadnić tą tezę, szczególnie że obrażasz grupę ludzi a podobno jak piszesz później "nie lubię też chamstwa". Najwyraźniej nie u siebie.

Ograniczcie, proszę, wypowiedzi do tematu przyjętego jako główny dla tego wątku. Sprawy dotyczące konkretnych osób i słuszności kar im przyznanych można załatwić w innym miejscu i czasie. Nie będzie ostrzeżeń za offtop, choć w niektórych przypadkach być powinny, bo w dyskusję nie na temat wpleciona jest ta dotycząca gry. Kolejne odstępstwa będę musiał jednak nagradzać wedle przyjętego na forum regulaminu.

To moze zeby uciac ta jalowa dyskusje z anonimowymi ludzmi (wszak w necie najlatwiej nimi byc:) ) napisze: UPN rekrutuje! - jestesmy grupa w pelni stworzona od podstaw w tej grze nie gralismy w inne gry razem, nie uwazamy sie za najlepsze society ani nie mamy w szeregach "najlepszych" graczy lecz zwyklych normalnych ludzi w roznym wieku, mamy wlasny server TS z fajna atmosfera, gramy razem juz 3 lata i naszym nowym mottem jest: bylismy, jestesmy, bedziemy!

Zapraszamy do Nas!

Faktycznie dyskusja może być jałowa szczególnie dla ludzi słabo przygotowanych do niej intelektualnie. Na przykład takich którzy piszą, że kończa a potem kontynułują trolling.

Co do tego że nie jesteście najlepszych society to muszę się zgodzić, słabo wygladacie na PB i w bitwach na OS. Mam wrażenie, że nie ma kto przekazywać u Was wiedzy niezbędnej do podnoszenia skila nowych graczy.

ZAPRASZAM DO POLISH SEA WOLVES ! Tu nie bedziesz stał w miejscu i uciekał z Port Batlów. Mamy najlepszych graczy kórzy przekażą Ci swoją wiedzę i nauczą grać. Wysoki skill i morale to nasze świete grale!:)

o kolejne polskie society na hiszpanach teraz ile macie ludzi wiecej niż Brat?

Dlaczego przstałem grać w tą gre przez upn i te wasze rady potraficie skutecznie od chciec gre sowimi śmiesznymi radami nie dajecie wolności ja tylko chciałem wiedzieć skąd brać nowe okręty i tyle. ludzie jak chcecie się nauczyć grać to nie idzcie do upn bo stracie wolność wyboru a jest gra możu pływaniu gdzie się chce.

Offtopik maly:

Nie da sie tego czytac niestety...Radek ukonczyles wogole jakas szkole? Co do twojej opini na Nasz temat kazdy moze sobie ja wyrobic ale nie klam tutaj bo ostatnio jak byles w grze pisales ze nie grasz bo wychodzi Wildstar i w to bedziesz grac. Trzeba miec jaja a po tym jak byles z nami na TS sadze ze ich nie posiadasz:P Co do wlasnego wyboru to na tym Nasze society polega wlasnie: kazdy robi co chce, gdzie chce i kiedy chce! Nikogo nigdy nie zmuszalismy do niczego:) no moze Mario troche nowych musztruje;)

Piraci sflipowali nam Nassau i Ridding Rocks zapowiadaja sie fajne PBki - My przeciwko calej bandzie x-teamerow:) Postaram sie pojawic :ph34r: