Mam ten sam problem co kolega wyskakuję No BitRaid file or Asset ID passed You must either run the downloaded application which contains an underscore in the name or use the desktop shortcut created when it was installed. Exiting... Co robić ? nie znam się za bardzo na takich sprawach :/
Pirates of the Burning Sea
Zrob tak jak pisal Lester pare postow wyzej, wazne zeby po sciagnieciu malego pliku bitraider, uruchomic go i zacznie sie sciaganie gra wazy ok 7 GB. Moze Elitar napisze jak sobie z tym poradzil bo osobiscie nie mialem nigdy takiego problemu i nie wiem jak go rozwiazac
wazne zeby po sciagnieciu malego pliku bitraider, uruchomic go i
i w tym momencie wyskakuje błąd.
Mam ten sam problem co kolega wyskakuję No BitRaid file or Asset ID passed You must either run the downloaded application which contains an underscore in the name or use the desktop shortcut created when it was installed. Exiting... Co robić ? nie znam się za bardzo na takich sprawach :/
Wyłącz firewalla i/lub antywira (obojętnie czy są to wbudowane programy w windows czy nie), reśnij parę razy kompa, poczekaj parę godzin i zadziała . Tak skrótowo wyglądała moja krótka, acz intensywna męka z tym "problemem". Samo się naprawiło.
Tak jak mowilem nie spotkalem sie z takim problemem ale moge w Waszym imieniu napisac do supportu zobacze co odpisza i dam znac.
Wystarczy tego wojowania! Wiadomo, że gra ma 'osom' PvP, nie trzeba tego aż tak dobitnie pokazywać ;D .
1. Pobrać plik. Uruchomić go z prawami administratora i zainstalować najlepiej na innej partycji niż partycja systemowa.
2. Jeżeli pobieranie nie uruchomi się samo po instalacji, uruchomić pobieranie przy pomocy powstałego skrótu na pulpicie.
W przypadku kiedy nie można wykonać kroku pierwszego, możliwe jest, że plik nie ma dostępu do neta, czyli należy zrobić to co napisał Elitar- wyłączyć zaporę i antywirus na czas instalacji. Jeżeli macie hamachi to można spróbować je usunąć, bo ono tworzy dodatkowe połączenie internetowe, którego nie da się wyłączyć dopóki nie usuniesz programu.
Jeśli coś z tego pomoże to napiszcie proszę, przyda się na przyszłość. Jeżeli nie to szukamy dalej .
Lester jak zwykle konkretnie i na temat:P Wracaj do grania jak znajdziesz czas! Mario teskni:) Updatowalem stronke troche i przydaloby sie tlumaczenie skilii dla priva i efteka:P
Mówiłem żeby podał TSa na priva, bo nie mam xD .
Cześć!
Musze przyznać, że ciekawi mnie "Wasz" świat w tej grze. Byłbym skłonny nawet pograć razem z Wami, ale mam kilka pytań (jeżeli odpowiedzi pojawiły się we wcześniejszych stronach tematu to bardzo przepraszam).
1. Ile polskich, znaczących się societów występuje w grze?
2. Czy jeżeli teraz zaczne gre, to mam szanse chociaż w małym stopniu dorównać grającym dłużej?
3. Czy istnieje szansa, że przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła i wytłumaczycie co i jak?
Póki co to wszystko. W Weekend będę miał chwilke wolnego, więc być może zainstaluje. Prosiłbym również o kontakt do kogoś już w grze.
Pozdrawiam,
Seneka
Ad.1 Dwa.
Brytyjczycy: United Polish Navy (UPN) więcej graczy
Hiszpanie: Polish Sea Wolves (PSW) dwóch(?) doświadczonych graczy PvP
Ad. 2 Jeżeli dołączysz do UPN i poświęcisz grze ok. tygodnia tak na luzie to będziesz mógł brać udział we wszystkich aspektach gry PvP regularnie. To czy dorównasz lub przebijesz skillem innych zależy od Ciebie. Im trudniejszy przeciwnik tym więcej skilla potrzebujesz, im mniej graczy w bitwie tym większy skill, bo więcej zależy od Ciebie samego. Jeżeli grałeś w inne gry MMO i dawałeś sobie jako tako radę to ogarniesz .
Ad. 3 Obydwie socjety(society-gildie) nie robią żadnych problemów z przyjęciem nowych graczy.
UPN oferuje znakomitą, bezbłędną, idealną ekonomię. Są w stanie wybudować każdy okręt i dla członków gildii robią to po kosztach produkcji, więc o wiele taniej niż na aukcjach. Ciągle rozwijają się w PvP. Ja po paru miesiącach nie grania prawdopodobnie jestem daleko w tyle już. Mają bardzo dobrych graczy PvP, którzy od jakiegoś czasu są nieaktywni, ale część z nich pojawiła się już kiedy moja aktywność spadała, także rosną w siłę.
PSW ma jak wspomniałem, zdaje się 2 dobrych graczy PvP. Mają hajs z lepszych czasów gry, nie są w stanie produkować okrętów dla swoich graczy. Z tego co wcześniej czytałem oferują kupno pierwszego statku po osiągnięciu 50 poziomu do PvP.
Proszę się nie obrażać za opis society, ale to jest moja opinia i tak to widzę jako ktoś kto całkiem niedawno tam zaglądał i patrzył na to świeżym okiem. Na pewno się wiele zmieniło i na pewno na lepsze.
Osobiście nadal uważam, że UPN ma więcej do zaproponowania dla całkiem świeżych graczy, ze względu na super ekonomię i ogólnie jako grupa są lepiej przygotowani na nowych graczy. W PSW są gracze, którzy już ostro cisną same PvP.
Wyłączenie firewalla i reset podziałało Dziękuję
To super! a ja dostalem taka odpowiedz od supportu jezeli ktos ma ten sam problem:
They can download the installer from http://portalusgames.com/download-potbs. If this is whats not working I'll need the launcher debug log, which can be found at C:\ProgramData\BitRaider\BR_Debuglog.txtPlease let us know if you have any other questions or concerns.
Regards,
Portalus Games Support
Cześć, zainteresowała bardzo mnie ta gra i mam do was kilka pytań.
1.Jaki serwer wybrać,nacje oraz ile mniej więcej gra graczy w tą grę?
2.Czy znajdę jakiś klan jeśli nie mam mikrofonu i czy gra zbyt szybko się nie znudzi?
Powiem tak już wibłem 30 level i nie jest tak źle jak się wydawało gra jest skoplikowana ale jak ma takich ludzi upn to bardzo łatwo whodzi gra.
To jest post kolegi radka z 3 strony, jakoś nie wydaje mi się żeby mu było aż tak źle w UPN. Czyżby w tym maczał swoje paluchy PSW ?
Ja zacząłem grać trochę nieco później niż kolega radek, a było to mniej więcej od stycznia więc z kolegami z UPN jestem ponad 8 miesięcy i szczerzę powiem że po przeczytaniu niektórych postów mi. in kolegi radka jestem wręcz oburzony. To co ten koleś wypisuje jest kompletną bzdurą...
Na samym początku jak doszedłem do society, od razu z marszu chłopaki zabrali mnie na floty by nabić lvl. W między czasie Mario z Bartem i Lucy'm uczyli mnie i dawali rady. Przez 8 miesięcy grania, nigdy nikt mi nie rozkazywał bądź cokolwiek kazał, pełny luz i swoboda. Nigdy nie kupiłem ani jednego okrętu na aukcji, zawsze kiedy chciałem okręt bądź wiele innych rzeczy zgłaszałem się do Mario lub kogoś innego oni zawsze mi pomogli i doradzili. Jeżeli chodzi o ceny to zawsze kupowało się po cenach produkcji, mało tego niejednokrotnie brałem pożyczki od chłopaków i to na grube sumy (żaden z nich mi nie odmówił). Na temat organizacji,atmosfery i kultury na TSie nie ma co się wypowiadać, bo lepsza być nie może. Można spokojnie pogadać o wszystkim i się pośmiać.
To nie jest tylko wyłącznie moja opinia w UPN gra dużo świeżych osób i tych z lekkim stażem, kogo byście nie zapytali to potwierdzi moje słowa.
Teraz parę słów do pana intelektualisty "CzarnaCzajka" albo jak wolisz Torero,bo wątpię żebyś te teksty sam wymyślił. Zapewne je tylko wstawiasz tzw. kopiuj + wklej...
Nie znam cię i szczerzę nie chce cię poznać ani mieć z tobą cokolwiek wspólnego, po twoich postach można wywnioskować bardzo dużo. Na wszystko masz odpowiedz i nawet jednego posta nie opuścisz żeby dopiec chłopakom. Nie wiem czy ludzie intelektualni mają takie problem,prędzej bym powiedział że psychicznie chorzy albo po prostu chcesz się dowartościować. U mnie w pracy mamy takiego gościa jest strasznie wyszczekany i też uważa się za nie wiadomo kogo jak ty, ostatnio nawet dostał w mordę od Klienta za pyskowanie.
Szczerze to śmieszy mnie ta twoja walka na tym forum z UPN, według mnie polskie gildie powinny się wspierać, pomagać wzajemnie i wymieniać doświadczeniem a nie walczyć i skakać do gardeł. Jak to mówią Polak Polakowi wilkiem, więc chyba to jest wasze motto i tym się kierujecie.
A na sam koniec panie intelektualisto proszę o to żebyś NIE ODPISYWAŁ NA MÓJ KOMENTARZ bo nie chce dyskutować z takim osobnikiem jak ty, bo i tak z tobą nie wygram. Jeżeli jesteś taki intelektualny za jakiego się uważasz to uszanujesz moją prośbę...
Pozdrawiam
Cześć, zainteresowała bardzo mnie ta gra i mam do was kilka pytań.1.Jaki serwer wybrać,nacje oraz ile mniej więcej gra graczy w tą grę? 2.Czy znajdę jakiś klan jeśli nie mam mikrofonu i czy gra zbyt szybko się nie znudzi?
1. Serwer Roberts.
Nie potrafię określić ile graczy gra w grę. Na mapie cały czas coś się dzieje, pojawiają się port bitwy, ludzie polują na innych graczy w czerwonych strefach PvP, ktoś tam sobie klepie floty czyli PvE. Populacja nie jest duża, ale nie jest też garstka graczy. Powiedziałbym, że jest ich na średnim poziomie.
Nacje proponuję brytyjską lub hiszpańską. Opisałem to już w poście na poprzedniej stronie. Wypisałem swoje zdanie o dwóch polskich society, które liczą się w grze(http://mmorpg.org.pl/forum/topic/55097-pirates-of-the-burning-sea/page-18#entry490201).
2. Bez mikrofonu będzie Ci przede wszystkim smutno. Okręty poruszają się z dosyć realistyczną prędkością. Bitwy troszkę trwają. Ten czas pozwala na pogawędkę na TS, a w gorących sytuacjach ten sam komunikator zaostrza atmosferę i podnosi ciśnienie, przez co gra się fajniej. Możesz próbować, ale na dłuższą metę jeżeli będziesz cokolwiek chciał robić w grupie mikrofon będzie niezbędny, bo komunikacja w tej grze jest bardzo ważna. Nawet po to żeby powiedzieć pojedyncze słowo, które może Tobie uratować tyłek .
Stachuu zakończyliśmy już ten temat. Nie ma co do tego wracać. Proszę już nie prowokować dalszych rozmów, bo prowadzi to dosłownie do niczego. Nie ma wniosków, nie ma korzyści. A jak już się pojawiają wnioski to są subiektywne. Bezcelowe pogawędki .
Zapraszam do gry, która jest trochę jak narkotyk. Jak się człowiek wciągnie to ciężko o niej zapomnieć.
Hehe tyle ze Lester na odwyku chyba:P
A ja mam do was takie pytanko, Czemu nie mogę wybrać nacji?
Grales juz moze? Jesli masz juz jakas postac na danym koncie nacje mozesz zmienic podczas tzw. cease fire( przerwa miedzy mapami RvR )
1. Serwer Roberts.Nie potrafię określić ile graczy gra w grę. Na mapie cały czas coś się dzieje, pojawiają się port bitwy, ludzie polują na innych graczy w czerwonych strefach PvP, ktoś tam sobie klepie floty czyli PvE. Populacja nie jest duża, ale nie jest też garstka graczy. Powiedziałbym, że jest ich na średnim poziomie.Nacje proponuję brytyjską lub hiszpańską. Opisałem to już w poście na poprzedniej stronie. Wypisałem swoje zdanie o dwóch polskich society, które liczą się w grze(http://mmorpg.org.pl/forum/topic/55097-pirates-of-the-burning-sea/page-18#entry490201).2. Bez mikrofonu będzie Ci przede wszystkim smutno. Okręty poruszają się z dosyć realistyczną prędkością. Bitwy troszkę trwają. Ten czas pozwala na pogawędkę na TS, a w gorących sytuacjach ten sam komunikator zaostrza atmosferę i podnosi ciśnienie, przez co gra się fajniej. Możesz próbować, ale na dłuższą metę jeżeli będziesz cokolwiek chciał robić w grupie mikrofon będzie niezbędny, bo komunikacja w tej grze jest bardzo ważna. Nawet po to żeby powiedzieć pojedyncze słowo, które może Tobie uratować tyłek .Stachuu zakończyliśmy już ten temat. Nie ma co do tego wracać. Proszę już nie prowokować dalszych rozmów, bo prowadzi to dosłownie do niczego. Nie ma wniosków, nie ma korzyści. A jak już się pojawiają wnioski to są subiektywne. Bezcelowe pogawędki .Zapraszam do gry, która jest trochę jak narkotyk. Jak się człowiek wciągnie to ciężko o niej zapomnieć.
Zdaje sobie z tego sprawę, ale bez mikrofonu też przyjmujecie do nacji?
Jasne ale posiadanie micro znacznie ulatwia komunikacje:) Pozatym w obecnych czasach posiadanie micro to chyba norma;)
Na zachete dla nowych maly flimik (ach ten dzwiek salwy burtowej) :
Stachu to się zmieniło jak pogadałem sobie jednym z upn nie powiem którym by nie pokazywać placem i go nie narażać ale wtedy dowiedziałem czym naprawde jest upn, i jak działa dla tego przestałem grac.