Is to skrót od item shop.
Pirates of the Burning Sea
bart kolega miał na myśli czy gra jest p2win
Nie jest wiekszosc waznych itemow trzeba odblokowac misjami zeby je pozniej kupic w Treasure Island ( sklep w grze). Owszem troche gotowki pomaga szybciej wystartowac oraz dorobic sie szybciej dublonow ( kasa w grze). Ale nie ma tutaj pay2win. Wszystko mozna zdobyc darmowo poprostu trwa to dluzej. Na przyklad jezeli lewelujesz mozesz zarowno za kase realna jaki i z gry kupic ksiazki na doswiadczenie ktore dodaja 20 % expa na okreslony czas...Jezeli stac cie i jestes niecierpliwy mozesz ladowac kase w gre ale w zadnym wypadku nie jest to potrzebne do niczego gdyz mozna to osiagnac bez dokladania grosza. Obecnie wydawaca pracuje nad modelem subskrypcji ale narazie nie wiemy jak mialoby to wygladac, poprzedni model to:
1-konto free z dwoma slotami na okrety i 2 slotami na budynki ekonomiczne ( to mozna rozbudowac za kase realna jak i z gry)
2-konto premium ( uzyskiwane po oplaceniu miesiecznego abonamentu choc raz) 5 slotow na okrety, garaz w stolicy na 100 okretow i ubezpieczenie okretow, 10 slotow eko.
3-konto Capitans Club - miesiecznie bylo to chyba kolo 10 dolarow to samo co premium + 20% extra dropu, expa i kasy
Jedno jest pewne gra pozostanie free2 play.
Z kontem premium biega o to, że nawet jeśli raz zabulisz to te sloty, ubezpieczenie zostają Ci na zawsze. Jeśli nie chcesz mimo to wydawać kasiury to możesz pójść alternatywną drogą i dodatkowe sloty wykupić za dublony(kasę w grze). Polega to na tym, że kupujesz burning sea notes, które dają Ci burning sea points. Za te punkty kupujesz pakiety slotów, miejsca na postacie itd. Jedyne czego nie można w ten sposób kupić to ulepszenia konta czyli te premium i capitans club. Możesz jedynie kupić to, co te opcje umożliwiają.
EDIT\\ Jeśli coś się zmieniło w kwestii premium za BSN to proszę popraw mnie Bart, bo moja wiedza jest lekko przedawniona w tej kwestii.
Nie tylko tyle ze obecnie mozna zakladac tylko f2p konta bo nowy system subskrypcji jest w fazie "produkcji"
Ściągam, nick pewnikiem Xenoth Jutro wieczorkiem wpadnę na chwilę - jak chociaż trochę podobna do VCO to zostanę na dłużej ( Potem będą mówili do mnie Panie Kierowniku
)
Edit: download stoi na 0%... Mam nadzieję że to ulegnie zmianie
jest masz dwa tryby walki na lądzie i wodzie. class staków jest od groma ale najwieksze bestie może mieć nawy oficer
Slaby jest dowload niestety. Jedynie co potrzeba to cierpliwosc
Ściągam, nick pewnikiem Xenoth Jutro wieczorkiem wpadnę na chwilę - jak chociaż trochę podobna do VCO to zostanę na dłużej ( Potem będą mówili do mnie Panie Kierowniku )Edit: download stoi na 0%... Mam nadzieję że to ulegnie zmianie
W przeciwieństwie do VCO nie wbijasz na ląd po to żeby zbierać surowce. Tutaj jest to rozwiązane troszeczkę inaczej. Po za tym próbowałem swego czasu obydwie gry i ta spodobała mi się bardziej, głównie ze względu na to, że są fajne modele okrętów. Statystyki względem oryginałów mogą się nie zgadzać, ale modele są bdb. VCO kojarzyło mi się z Chińczykami .
niecche sie gra wlaczyc, pisze missing physx, i cos tam z burningsea.com/phsyx ocb ???
musisz pobrać physix
Gra ma problem z najnowszym physx'em. Wiem o tym, bo niedawno zaktualizowałem sterowniki i nie wykrywało mi go. Na pomoc przychodzi jak zwykle UPN . Na stronie www.upnonline.org -w newsach- można znaleźć link do właściwego Physx'a, a właściwie takiego, z którym współpracuje gra. Żeby skrócić Wam męki link podaje niżej : ) .
http://www.nvidia.com/object/physx-9.12.1031-legacy-driver.html
Jako stary gracz w Sea Dogs muszę w wolnym czasie przetestować tę grę
Jak najbardziej zapraszamy! Lester jak zawsze okazal sie pomocny za co jestem mu wdzieczny:P
Kolejne przydatny link to tzw. skill checker gdzie mozecie sobie posprawdzac rozne ustawienie skili dla kazdej klasy w grze i wygenerowac kod tzw. builda a pozniej zrestartowac skile w grze wedlug tego kodu.
09.12- kiedy zacząłem tutaj pisać miałem +-28lvl. Wczoraj dobiłem do 50lvla bez spiny. Grałem, afczyłem, kombinowałem. Po wyexpieniu postaci na flotkach i odpowiednich misjach wystarczyło mi dublonów na dobry statek i dzięki pomocy jednego z Naszych kapitanów kupiłem odrazu ubezpieczenie okrętów(po zatopieniu statku odzyskujesz pewną część wydanych dublonów na jego zakup).
Witam.
Gra zostala spatchowana wczoraj. Sa dostepne misje swiateczne oraz pare nowych rzeczy jak tytuly i outfity na okrety.Pod koniec miesiaca ma byc nastepny patch zawierajacy nowe okrety i (prawdopodobnie) zmiany w celnosci dzial. My jako UPN dalej rekrutujemy rodakow! Zapraszamy!
W zalaczniku link do niedawnej Port Bitwy z Francuzami:
up
Witam na swieta Portalusgames zrobil niespodzianke w postaci 2 nowych okretow w grze: Trydent okret 4 klasy i Nemean mala acz groznie wygladajca fregatka. Patch ma byc udostepniony w wigilie. Zapraszamy wszystkich graczy do United Polish Navy - Serwer Roberts, nacja brytyjska.
Powiem tak już wibłem 30 level i nie jest tak źle jak się wydawało gra jest skoplikowana ale jak ma takich ludzi upn to bardzo łatwo whodzi gra.
Witam kamraci, jestem starym wilkiem morskim który grał chyba we wszystkie gry o Pirackiej tematyce począwszy od Pirates z 87r kończąc na AOP II: City Abandoned ships. Niestety nowszych gier mój komp nie pociągnie, w Pirates of the Burning Sea grałem dawno temu w 2009r i do tej pory jest to najlepsza gra Sieciowa o tej tematyce jaka wyszła. Niedawno przeczytałem tutaj o tej gierce a że data jest świeża także ściągam gierkę od nowa i widzimy się na karaibach. Gorąco polecam tą grę