Pirates of the Burning Sea

Hahaha, nie wierzę xD . Widzę Bart, że nie przepuścisz żadnej okazji :D .

Przyłączam się do życzeń Naszego wodza naczelnego i również Życzę wam tego samego i jeszcze więcej tego co najlepsze.

Tutaj jest link do rejestracji xD

są jakieś poradniki do tej gry bo zleksza się gubię w tej grze -_-

Hej. Jako takich poradnikow aktualnie nie ma z tego co sie orientuje. Jest wikipedia a glowna strona gry ciagle w przebudowie i wraz z nia forum ktore rozwiazywalo wiekszosc problemow poniewaz gra ma fajna spolecznosc i ludzie chetnie sobie pomagaja. Jezeli sie gubisz zapraszamy do NAS! Mamy doswiadczenie i co wazniejsze kanal Teamspeak gdzie mozesz o wszystko pytac do woli:P - United Polish Navy - serwer Roberts, nacja brytyjska.

Do zobaczenia!

Parę postów wcześniej pisałem o tym, że pracujemy nad czymś co ma na celu ułatwić rozpoczęcie zabawy.

W związku z tym poniżej umieszczam link do tłumaczenia skilli Naval Officera, jednej z 5 klas postaci dostępnych w grze. Mam nadzieję, że pomoże to osobom mniej kumającym angielski.

Czym chata bogata:

https://drive.google.com/file/d/0B2eEtlliib-JSkYzcEpMUFZ4Rjg/edit?usp=sharing

Co do samych poradników znam adres jednego, który jednak na początku do niczego się nie przydaje i tylko mąci w głowie, bo niektóre z jego elementów są troszeczkę nieaktualne. Chodzi o poradnik dot. bitew portowych.

Ja niestety z przyczyn roznych musialem zamknac nasza strone, ale widze ze Lester wykonuje znowu kawal dobrej roboty! Na pewno taki poradnik ze skillami przyda sie tym ktorzy maja problem z angielskim. GJ Lester! i oczywiscie dalej rekrutujemy!

Moja robota ma się nijak do Waszej :) . W sobotę odbito z rąk hiszpanów jeden z naszych najistotniejszych portów- St. John's. Po tym wydarzeniu sytuacja na auction housie zaczęła się stabilizować, a to dlatego, że port ten odgrywa jedną z kluczowych ról w gospodarce society a tymsamym całej nacji.

Poniżej link do powtórki z bitwy. Osoba nagrywająca została przygarnięta do grupy UPN, dlatego w filmiku kapitanowie UPN zaznaczeni są na jasnoniebieski kolor.

Świetna robota, polecam.

Wczoraj przejęto także inny port z udziałem UPN oczywiście, ale nie jestem jeszcze w posiadaniu powtórki. Tym razem port odebrany został piratom.

Btw. Pozwolę sobie dodać kilka screenów mojej nowej krypy.

Wenden to okręt liniowy III klasy. Charakteryzuje się dużą siłą ognia i wytrzymałością. Bije na łopatki swojego konkurenta- Valianta- pod wymienionymi wcześniej względami. Pozwala na samodzielne klepanie flotek NPC o wielkości 8 okrętów. Oczywistym minusem tego okrętu ze względu na jego klasę jest zwrotność i prędkość maksymalna.

Witam

Mielismy dzis bardzo napiety harmonogram 4 port bitwy. I wszystkie udalo nam sie wygrac! Z naszego society bylo paru graczy i spisali sie calkiem niezle!

zamieszczam linki do paru ostatnich port bitew jakie wygralismy:

http://www.youtube.com/watch?v=YVS78TSKDcc

PS jak beda filmiki z naszym udzialem nie omieszkam zamiesic!

Jednoczesnie przypominam ze caly czas rekrutujemy nowych graczy! nowych i weteranow tez!

i jeszce jeden filmik pokazujacy z bliska fregate Adventure:

http://www.youtube.com/watch?v=kQQqd2xqu3Y

Do zobaczenia

Witam

Wojna z hiszpanami (ruskimi) trwa w najlepsze! Dzis zaatakowali nasz port - Turtling Bay, port o tyle znaczacy dla ekonomi w grze gdyz mozna tam budowac najwieksze okrety dostepne w grze. Postanowilismy z paroma znajomymi w grze wyciagnac bardzo ciezkie okrety i poplynac przepedzic wroga! na miejscu okazalo sie ze hiszpanie maja przewage liczebna nas bylo 7 na ich 10 - podejmujemy rekawice i zaczynamy walczyc!

Ustawiamy linie i sciagamy pieknna salwa od razu jednego:

xlso.png

Nastepnie moj okret 3 klasy Wenden otrzymuje powazne uszkodzenia w zwiazku z salwa wroga, wlaczam naprawki dostaje tzw. bloka od kolegow i wychodze calo z tego! My tymczasem sciagmy piekna salwa nastepnego hiszpana:

jft2.png

Po tym hiszpanie probuja odejsc na dystans od nas widzac ze dobrze strzelamy, szybko orientujemy sie w zamiarach wroga i gonimy ich co jest dosyc karkolomne bo mamy ciezkie okrety. Udaje sie zatopic jeszcze jednego podczas pogoni:

mkwz.png

Pozniej hiszpanie uciekaja w kierunku tzw. escape point ( miejsca z ktorego wychodz sie z bitwy niezaleznie od uszkodzen okretu) i tam udaje im sie zatopic jednego naszego pomocnika ktory podplynal za blisko do nich...a my topimy jeszce jednego hiszpana w rewanzu a reszta z nich ucieka z podkulonym ogonem i chowaja sie do portu!

Dostali lekcje pokory!

e3sq.png

Na tym koncze moja relacje z bitwy i jednoczesnie zapraszam wszystkich do dolaczenia do nas - United Polish Navy i wyprobowania tej jedynej w swoim rodzaju gry! - Pirates of the Burning Sea!

Do Zobaczenia

Bart

Haha, dziubaski dostały za swoje xD . Ja niestety od kilku dni jestem praktycznie nieaktywny, sesja to syf :( . Najbliższe 3 tygodnie mam przechlapane przez kijowo poukładane terminy. Oczywiście eko klikać będę :) .

To, jak wygląda conquest w tej grze pokazuje, że żadna z nacji nie może być pewna zwycięstwa dopóki w pełni nie osiągnie celu. Kiedy dołączałem do gry Brytyjczycy byli na 1 miejscu. W tym samym czasie do gry wrócili hiszpańscy ruscy, doświadczeni, darmozjady, utrzymujący się z nie wiem czego(może mieli bogatych rodziców? :P ). Hiszpanie z ostatniego miejsca cisnęli ostro do przodu, podbijając nam najwięcej portów.

W tej chwili z tego co widzę sytuacja znów diametralnie się zmienia, w niedzielę widziałem, że znów delikatnie wysunęliśmy się na prowadzenie, bądź 2 miejsce, a bobaski nadal dostają wciry.

A czy wiecie czy możliwa migracja starego konta z SOE? Na bogato tam miałem :)

Mozesz jedynie sprobowac napisac do supportu: support@portalusgames.com podajac im nazwe konta i adres email na ktorym bylo zarejestrowane z prosba o migrowanie konta. Pozdro

Dzięki. Napiszę. Założyłem już nową postać.

Edit: Więc z całą pewnoscią nie odzyskam konta mimo naprawdę świetnego kontaktu z suportem, zarówno Sony jak i Portalusa. Pisze to tak jakby ktoś się jeszcze o to starał.

Witam

Szkoda ZdzisDyrma...coz obudziles sie troche za pozno wczesnie sie dalo. Zamieszczam pare screenow z dziszejszych walk pvp pod siedziba piratow Matthew Town. Mielismy 2 walki z francuzami (xteamers society). Obie wygrane po fajnych acz niespodziewanie latwych dla nas walkach:

b639.png

jauc.png

Pozniej zlapalo nas 6 hiszpanow ale po tym jak obilismy mocno jednego na samym poczatku zaczeli uciekac do escape pointu:

xxml.png

Zapraszamy do grania!

Też żałuję. Dodatkowy Reason i Wnden by były. Nie wiedziałem, że ta gra jeszcze żyje. Płakać nie będę :D Jeszcze dwie osoby zaciągnąłem. Jedna grała druga świeża. Może im podpasuje.

My dalej rekrutujemy do United Polish Navy! A tymczasem na horyzoncie pojawia sie nowa gra o podobnej tematyce: Naval Action http://www.navalaction.com/ zapraszam do sprawdzenia wyglada sympatycznie.

Witajcie :D

Od siebie mogę dodać że gra jest świetna, gram w nią od kilku lat i wcale mi się nie nudzi :)

PotBS jako jedna z niewielu dostępnych gier MMO, posiada wspaniale skonstruowany system PvP oraz RvR (walka między nacjami o dominacje w świecie gry)

Dodatkowo gra posiada chyba jedyny w grach MMO system ekonomi, wszystko co jest do kupienia zostało wytworzone przez rgaczy, czyli proste, żeby pływać okrętem, ktoś musi go zbudować, jest to dosyć wciągające, wożenie materiałów między portami aby zbudować własnymi siłami okręt, chociaż ja nie ukrywam że PvP i RvR są najważniejszymi i dla mnie najlepszymi aspektami gry.

Z własnego doświadczenia mogę przestrzec ludzi którzy chcą zacząć grać, nie oceniajcie gry po tym jaka jest gdy levelujecie postać a nawet gdy gracie PvE, bo prawdziwa gra zaczyna sie po 50, w strefie PvP czy na bitwie portowej, wielu graczy popełnia błąd, nie grając PvP i gra dosyć szybko im się nudzi.

Pozdrawiam )))

Torrek :D

Kilka screenów i filmików z PvP na zachętę)

http://www.youtube.com/watch?v=AOGn7mUzXik&list=UUtavMSUPokZK2-CKkdtUvhQ&feature=c4-overview

http://www.youtube.com/watch?v=tvdmtRtlZwY&list=UUtavMSUPokZK2-CKkdtUvhQ&feature=c4-overview

Witam

Po najnowszym patchu zmieniajacym celnosc dzial gra troche odzyla:P i dane mi bylo powalczyc jednego wieczora calkiem sympatycznie:) 6v7 z piratami - wygrana 7-0 i pozniej 6v6 z "polska" grupa donow - wygrana 2-1 GF

Pozdro

Co do walk z Poniedziałku było fajnie, ostatnio kilka walk z piratami i francuzami i kilka dosyć fajnych pb.

Swoją drogą dostalismy z Jamesem Cncordy za 500k, a drugiego "wydropiłem" z pirackiego gracza utopionego pod PR.

Walki głównie w przewadze liczebnej piratów ale łatwe wygrane)

Pozdrawiam i zapraszam do gry.

Jakiś filmik z PvP

http://www.youtube.com/watch?v=INs6fgIYH1Y

jakieś ss

Aż chciałoby się wrócić do gry :( .

Jeżeli ktoś chciałby spróbować a ma jakieś pytania dotyczące treści gry, czy nie wie jak zacząć i czy zacząć to chętnie odpowiem i podzielę się tym co wiem.

Nadal gorąco zachęcam do gry, tym bardziej, że z tego co widzę to część graczy wróciła do gry, bynajmniej Polish Sea Wolves znów zaczyna działać ^^ .

Hej Lester kiedy do Nas wracasz??:P Przydalby sie poradnik dla Priva i Freetradera!:) Ostatnio bardzo malo gram ale chlopaki cisna pod wodza Mario i podobno dolacza do nas grupka polskich "piratow"! Jesli tak to super i moze w miare czasowych mozliwosci bede sie pojawial bardziej regularnie. Postaram sie tez ozywic jakos strone www, poprostu mam malo czasu teraz na gre i stronke...

Zo zobaczenia w grze! Caly czas rekrutujemy a chlopaki zaczynaja skirmishe i pvp z tego co sie orientuje!