Nie wiem czasu też mało, nie wysypiam się. A możecie troszkę więcej opowiedzieć o tym nowym update? Jak oceniacie zmiany, jak to wpłynęło na bitwy, czy któraś klasa ma teraz przewagę-CO Z NO?-etc.?
Pirates of the Burning Sea
Z jednej strony jest fajnie, bo brawle są ciekawe a z drugiej strony walka w lini jest prawie nie możliwa, ja jednak wole stare zasady, sprzed kilku lat)
Ogólnie każdy patch jest gorszy i gorszy dla Pew Pew :<
Tak wygląda to teraz:
http://www.youtube.com/watch?v=INs6fgIYH1Y
http://www.youtube.com/watch?v=lhCDgSH56QE&list=UUedGUKjjBx_-LsxmGqoYyXg&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=13mM0aJ1uvQ&feature=youtu.be
Co do UPN, to przydałby się ktoś tam kto by chłopakom wyjaśnił podstawy pew pew
Podstawy chlopaki znaja tylko nie maja szans skoro po os plywa kilku weteranow ciagle i banda ruskich i ich przydupasow:) Ale spokojnie jeszcze sie doczekasz. Kacper sie nie loguje wiec nie ma kto chlopakow pouczyc:P A co do topienia MoD - to kazdy wie ze to latwe:P Jednoczesnie chwala im za to ze ciagle mimo tego ze sa doslownie "przeorani" za kazdym razem wracaja na OS! Brytyjska nacja pvp i rvr nie istnieje: DSL nie gra prawie wcale, wszyscy ruscy poszli do frogow po latwe citation, szczury liczebnie sila ale jakosciowo juz nie:) Nie wiem jak u donow ale widze te same osoby ciagle wiec pewnie maja paru vet do pvp. Ja nawet nie zawracam sobie glowy plywaniem teraz bo mam malo czasu wogole na granie a jak juz mam wolne to wole to przyjemniej spozytkowac niz gonic sie z jakimis gankerami albo walczyc w PB 4v24...Ostatnie podrygi tej wspanialej gry wg mnie. Ktos madry powiedzial ze zostali tylko gimbusy, sadomasochisci, koniobijcy i korki w tej grze:P To cytat wiec nie bierzcie sobie tego do siebie:) Ja czekam na Naval Action i Hearts of Oak oraz klikam eco dla Maria...cholernych flag nie potrafia naprawic przez ponad rok...
Ja jestem pewien że NA to będzie wielka kupa a PotBS jeszcze powstanie:>
Już dawno byłby w "kwiecie wieku" jeżeli kto inny by go odkupił od sony. Miejmy nadzieję, że właściciel gry zmieni się raz jeszcze i będzie lepszy niż dwaj poprzedni .
Mialem chcwilke czasu i wpadlem zobaczyc co tam w grze slychac...chlopaki z UPN cos tam dzialaja:) mario ciagnie wozek a nowi szybko sie ucza:) Poplynalem pod Ridding Rocks flipowane pol dnia przez donow i od razu mielismy 10v10 (chyba bo nie liczylem). o dziwo mieslimy paru vet ktorzy wrocili do gry + 3 od UPN Ja Lucy i Chaos. Na szczescie wszyscy jestesmy na TS i jakos to idzie ogolnie z dystansu dostaje spike od 7-8 i mam porysowany lakier:P Dony pewne swego skracaja dystans my tymczasem czekamy na naszych 3 z reinfoce pointu. Ok jedziemy juz na blizszym dystansie...obijamy na poczatku mocniej 2 pozniej oni mnie i Hazarda, ale udaje nam sie sciagnac przez blok jednego dona:
Nastepnie dostaje juz mocnjieszjego gonga ale mimo niedobrego bloku jakos zyje jeszcze i wracaja mi naprawki. A nasi sciagaja nastepnego dona:
Po tym donom chyba opada troszke morale bo powoli kieruja sie w dluga:P Niestety dla Claudii z PSW ucieczka konczy sie zatopieniem przez dupe po tym jak wiekszosc donow kto mogl wyklikuje...
Trojka do zera ! - GF i pocieszajce ze mozliwe ze Bryci znowu cos poplywaja na os ... dzieki paru vet ktorzy zdecydowali wrocic do gry - bo chyba chodzi o zabawe a nie stanie afk i flipowanie kolejnych portow:)
No to faktycznie gratuluje. Skoro tak to teraz wygląda, że po jako takim spike'u Nawet burty nie zbijają to batalie faktycznie muszą być ciekawsze niż wcześniej. Ciekawi mnie jeszcze tylko co z maksowaniem zasięgu w outfitach? Dalej się to stosuje, czy teraz bardziej ciśnie się dmg i def?
Aha no i jaka teraz która z klas postaci jest najbardziej pożądana w walkach 6vs6/10vs10? Może FTek jest jeszcze bardziej doceniany po tych zmianach?
Hej Lester
Z tego co widze a malo gralem to kazda klasa bedzie dobra do pewpew i raczej damage kosztem accuracy:P Wracaj do Nas:P
Haha Ci veci to ziomki z barcode
Chwilę wcześniej walczylismy z Nimi 10v9 (Mieli 5 concorde) które wygralismy 3 albo 4:1 (utopili nam Andree w trakcje gdy miał dc a później płacz jak to ich nie zgankowalismy.
Co do walki opisanej przez Bartka, było ciekawie, niestety przez to że mielismy kilku noobów, zostałem trochę w tyle i płynełem na końcu, Nasze spike były słabe a cover jeszcze gorszy, całkowicie zasłuzona walka dla brytyjczyków.
GF
Co do klas, to wydaje mi się że Privateer dzięki Jego szybkości i uniwersalności jest potężny do pew pew a także naval ze względu na Jego twardość debuffy/buffy jakie posiada a także skille dające accuracy które są świetne
Na dniach postaram się wrzucić kilka filmików z walk 10v10 które zalegają na Naszym koncie na facebook.
Pozdrawiam i witam Cię Bart spowortem
Zwal jak zwal w kazdym badz razie ogarniaja i pew pew na robertsie moze byc bardziej zbalansowane bo jak dobrze wiesz u donow na ostatniej mapie bylo najwiecej vet do pvp + paru ruskich frogow:) nie wiem jak u ratow ale u brytow nikt nie plywal
Co Ty, w poprzedniej mapie u Nas była kupa, mielismy z reguły 6-8 graczy, chyba ani razu nie trafiła Nam się walka 10v10
Liczę na to że francuzi po kilku porażkach znowu zaczną grać albo wszystkie przydupasy montoyi wróca z frogów na brytów i będziemy mieli przeciwników w postaci brytów ;D
Jak z populacją serwera?
Ciężko w tej grze mówić o populacji. Bardziej opiera się na nazwijmy to eventach, jakimi są walki pvp i RvR. W strefach PvP prawie zawsze kogoś spotkasz. W najczęściej odwiedzanych portach zawsze są jacyś gracze. Często jest tak, że ludzie flipują port po czym wychodzą z gry żeby załatwić sprawy bieżące w chacie a potem wracają na port bitwy.
Nie ma pustki na serwerach generalnie. Kiedyś graczy było więcej, kiedy wszystko działało jak należy i sterował tym sony. Jeśli musiałbym ilość graczy jakoś oceniać to powiedziałbym, że średnio. Najlepiej wejść i ocenić samemu.
EDIT// nie sugeruj się postem inekk'a, bo tutaj rozmawiali o PvP a to odrębna sprawa . Wielu graczy boi się PvP albo dostaje enrage i przestaje walczyć przez pewien czas i później ciężko jest zebrać grupę na open sea pvp.
Po wczorajszej bitwie na RR gdzie 24 donow bylo na nas 18 (16 we fregatach i polowa bez TS!) stwierdzam ze najwazniejsze w port bitwach bedzie: umiejetnosc przetrwania co wczoraj brytom nie wychodzilo wcale i komunikacja ktora nie istniala - na ts bylo 8-9 ludzi. Ciezko cos skleic w pospiechu z taka zbieranina. Przynajmniej na OS mamy 10 moze i pewnie bedzie sie wiecej dzialo niedlugo...Od UPN bedziemy wystawiac 4-5 na pewno jesli ktos wroci moze uda sie grupa wyskoczyc...aby zostac zgankowanym i zesplitowanym:) DSL nie wraca z tego co mi pisali takze hulaj dusza ruska swolocz wraz z ich pacholkami:) a Montoya dal mi do zrozumienia ze ruskie od niego nie graja frogami juz i paru widzialem wczoraj u nas...wiec na rezurekcje zabek raczej bym nie liczyl...
Tyle od mnie...bede sie pojawail jak znajde czas zeby tepic talatajstwo:P
Chodziło mi właśnie o to, czy jest z kim pograć
Hehe Rosjanie i ich przydupasi a Montoya to k**wa kto ?
Rosjanin który nie jest rosjaninem, hipokryzja od Ciebie bije jak sk***ysyn.

Offtop: Jaka hipokryzja? wiesz co to wogole znaczy? A wiec: obluda, falszywosc i dwulicowosc a to bardziej cechy ktore Ty pokazales robiac numer z Indigo i wciagajac w ta brudna gierke niewinnego i nieswiadomego Adrika. Zreszta moje zdanie na ten temat znasz wiec nie widze sensu zeby tu prac brudy. Pozatym kazdy wie ze najdelikatniej "nie jestem fanem ruskich" w tej grze bo ja zepsuli na kazdy mozliwy sposob. Poczawszy od kopiowania deedow, przez dominacje populacji, xteaming, nocne badz poranne flipowanie, gre na wyniszczenie i postac samego "lenina" i innych ktorego tak zaciekle broniles ze to fajny koles a przez tego osobnika i jego dzialania przestalo grac w ta gre kilkudziesieciu normalnych ludzi (np DSL i Devils) i teraz marudzisz ze nie ma z kim walczyc. Nie ma znaczenia w jakiej nacji plywali/ja...kazdy kto z nimi trzyma jest dla mnie wspolwinny razem z Portalusgames upadku tej gry w takiej formie w jakiej ja lubialem.
Tyle offtopa
Zycze milego dnia:P
Do zobaczenia na open sea...
No widzisz a sam plywasz z Montoya i innymi pajacami
A numer z Adrikie, jaki k**wa numer ? złapał flotke to wskoczyłem, flipowaliście port którego byłem gubernatorem, że Indigo wskoczył też do bitwy a adrik uciekł to nie moja wina, biedny indigo zrobił glub glub w bitwie 1v1 będąc w lepszym okręcie...

Offtop: masz krotka pamiec chlopcze najwidoczniej - byles z nami na TS zalogowaes sie na hiszpana namowiles Adrika zeby zlapal flotke Indigo nie bylo z nami na TS nie wiedzial co sie dzieje i dolaczyl, wskoczyles i namowiles Adrika zeby wyklikal zostawiajac Indigo w HH na twoja venge...NO z grupowym buildem i outfitami vs solo sfitowany priv w Vendze...sam sobie odpowiadasz co to hipokryzja:) koniec offtopa.
Mieslismy dzis Port bitwe o Nassau 10 nas na 24 piratow...coz...przynajmniej 7 na TS od nas. Plyniemy pod fort i chcemy sciagnac kogos ale lidia fry tym razem udaje sie przezyc jednoczesnie 3 ruskow wyklikuje - jeden odplywa a my w 6 wplywamy do fortu. Tam bijemy tych piratow ktorzy wskoczyli -16-18 jakos i czekamy az znikna z PB
Pozniej wyskaujemy na reszte 6v6 i topimy 2 reszta ucieka (2 assurance fregaty a 2 wkilkuje do fortu i wyklikuje z PB)
Ogolnie smieszna bitwa i pewna wygrana mimo przewagi liczebnej piratow i co wazniejsze bez strat wlasnych! 4 wyklikalo od nas:(
HAHAHA ja namówiłem ?
Toś doj**ał jak żyd do pieca, Adrik sam złapał flotke 2 NPC, za co wy wyrzuciliscie go z grupy, ja wskoczyłem, chwilę po mnie wbił Indigo, nie udało mi się utopić Adrika bo zaczął uciekać do Indigo, gdy byli razem, ja zaczełem ucieczkę i gdy Indigo był 300 yardów za mną to Adrik wyklikał, bez żadnego słowa odemnie)
Wtedy miałem 1v1 z Inigo, które wygrałem bardzo łatwo.
Także proszę Cię nie wyjeżdżaj mi tutaj z tekstami że ja kolesia namówiłem żeby cokolwiek zrobił, może trollowałem zeby złapał flotkę ale nic z namawianiem zeby wyskoczył w momencie gdy mnie dogonili nie było i jest to kolejne z Twoich pojebanych urojeń...
AAAA i nie miałem buildu pod solo tylko pod grupy, tak gwoli ścisłości chyba nawet identyczny jak Inigo który jest Privateerem
Pozdro