Pirates of the Burning Sea

Faktycznie gorący temat :D .

Gwoli ścisłości. Kolega wypowiadający się wulgarnie powyżej ma postacie w dwóch nacjach- hiszpańskiej i brytyjskiej. Co jakiś czas odwiedzał nas na TS żeby zobaczyć co u nas słychać i ewentualnie dowiedzieć się czegoś ciekawego. Trzeba przyznać, że robił to inteligentnie. Od razu wiadomo było, że jego zamiarem nie jest tylko koleżeńska rozmowa :) .

Pewnego razu stało się tak, że flipowaliśmy port a nasz kolega Inekk aka Torrero, który siedział z nami na TS, postanowił wejść na swojego hiszpana i śmigał sobie obok nas. W pewnym momencie Adrik- gracz UPN- odłączył się od naszej grupy i złapał sobie hiszpańską jakąś tam słabą flotke, żeby wbić parę punktów które zbieraliśmy też "blokując" port. Torrero wszedł do tej samej flotki tak jakby wspierając hiszpańską flotkę NPC, a kiedy zobaczył to Indigo, który nie siedział z nami na kanale TS wskoczył do niej po stronie Adrika.

Tak więc we flotce NPCków zrobiła się walka 2 brytyjczyków vs 1 inekk/Torrero u hiszpanów. Tak jak inekk wyżej pisał najpierw uciekał, Indigo myślał, że to wszystko jest na poważnie i nie wiedział, że Adrik postanowi wyjść z tej bitwy wiedząc, że Torrero podpłynął wcześniej do nas tak dla jaj. Kiedy Indigo został sam Torrero postanowił go zaatakować. Zdezorientowany Indigo dostawał gongi a Torrero mimo naszych kilku próśb nie odpuścił i zatopił gościa, wiedząc jak to się odbije na relacjach UPN z society w jakiej należał Indigo, a które były swego czasu dobre. Kiedy Indigo został zatopiony wszedł do nas na TS i zdenerwowany dał nam do zrozumienia, że to było chamskie wredne nieuczciwe zdradzieckie. Adrik też się zagotował i wszyscy mieliśmy popsute nastroje dlatego, że super uber Torrero postanowił zabawić się czyimś kosztem, a teraz udaje niewiniątko i super kolegę.

Niestety niektórzy gracze mają wredny i podły charakter. Gram w gry online ok. 10 lat i nie spotkałem od tamtej pory wielu tak wrednych i fałszywych ludzi. Internet jest trochę jak bania po chlaniu. Często pokazujemy tutaj swoją prawdziwą twarz. Jaka jest twarz Torrero? Oceńcie sami. To co napisałem jest z perspektywy osoby, która w UPN była świeża, wcześniej grała w society Torrero u Hiszpanów. Tak na prawdę nie znałem Torrero. Kiedy grałem w tamtej society grali tam sami życzliwi uprzejmi i dojrzali ludzie. Widocznie w odpowiednim momencie przestałem grać w Potbs.

Opis ten zamieściłem dla zainteresowanych całymi tymi perypetiami oraz graczy, którzy mogliby błędnie ocenić społeczność gry.

PS. Liczę na dalsze update co do wydarzeń i walk o porty w grze :) .

Witam

Lester chcialbym miec taka pamiec jak ty:P jedyne w czym sie pomylilem to faktycznie Indigo byl privem (jest nadal albo byl jak kto woli) Caly czas rekrutujemy do UPN! Zapraszamy!

A co do walk to mieslismy fajna bitwe o TB ostatnio 24 szczurkow na nas 21 :) zaciekly brawl i walka kto komu wejdzie na tylek. Po zatopieniu 13 szczurkow i utracie takiej samej ilosci graczy nasi - wiekszosc we fregatach wskakuja na chwile do fortu a reszta szczurkow otwiera miasto i tam sie ustawiaja. Nasi wyskakuja i plyna do miasta gdzie niestety przegrywaja avacom 6 na 11 piratow na 5 minut przed koncem czasu! - obwiniajac ciezka mape w miescie:) Ja padlem po godzinie walki bylem macedonem i byl po prostu za wolny i non stop kogos mialem na d*pie:) padlem z braku naprawek sciagajac na siebie okolo 8 piratow. Jednak walka fajna, moze za duzo chaosu ale nie marudze ze stracilem dura:) Rozochocone szczurki sflipowaly Belize i bitwa jutro popoludniem wczesnym:( ehh typowe...

Witam nie gram już pobotsa także nie liczcie że wróce mam lepszą grę diablo III ros

Spoko Radek jakkos damy rade:) A tak na powaznie to potrzebujemy jak najwiecej graczy :) wiec zapraszamy! Gra najwidoczniej odzyla troche po patchu moze nie najlepszym ale przynajmniej walki zrobily sie bardziej zroznicowane:)

UPN rekrutuje!!!

Czytam caly temat jednoczesnie sciagajac gre i pod koniec tematu zaczalem sie wahac. Zaczeliscie pisac, ze wydawca , playerzy psuja gre. Jak wiec sprawa wyglada teraz? Ilu macie aktywnych czlonkow Waszej ekipy ?:D Ja zapewne bez wzgledu na wszystko od jutra zaczne grac i osobiscie gre przetestuje ;)

Tak, wydawcy psują grę bo wprowadzają zmiany i nie słuchają krytyki. Widzą tylko te komentarze, które im odpowiadają. Niektórzy gracze w związku z tym przestali grać, bo liczą, że coś to zmieni. Nie oznacza to, że nikt w to nie gra. Po prostu starzy wymiatacze przestali grać, być może dlatego, że po zmianach nie szło im już tak dobrze? Nie wiem, nie znam się na tyle. Z mojej pozycji- zwykłego gracza wydawca nie napsuł tyle, żebym musiał się czymkolwiek przejmować. Jedyne co jest irytujące to to, że wprowadzają jakieś tam nowe okręty, które nie za bardzo mają swoje zastosowanie, zmieniają w sumie totalnie rozgrywkę poprzez zmiany w celności dział (ma to swoje wady i zalety), ale nie potrafią zrobić prostej rzeczy- naprawić starą stronkę, która prezentowała się 1000 razy lepiej niż ta, którą teraz mają.

Szkoda też, że to co było ciekawostką i smaczkiem w tej grze nie działa, chodzi o wprowadzanie do gry własnych emblematów żagli.

Zobacz, spróbuj. Gra jest fajna. Devsi coś tam robią, gracze grają. Jak w większości gier mmo ^^ .

Witam Buszokk

Z aktywnoscia roznie bywa ostatnio coraz lepiej - sam ostatnio mam troche na glowie wiec bywam kiedy moge ale jedno ci powiem:) gra wciaga jak odkurzacz jezeli lubisz dobre pvp albo ekonomie tworzona przez graczy + klimaty pirackie to gra dla ciebie.

Zauwazylem fajny trend ostatnio ze coraz wiecej graczy wraca do gry dac jej druga/kolejna szanse...wiec cos w niej musi byc takiego ze przyciaga zreszta kazdy patch powoduje ten efekt ze "starzy" chca wrocic i zobaczyc co sie zmienilo. Na pewno jest jedyna w swoim rodzaju i nie ma konkurencji jezeli chodzi o tzw. age of sails, jest darmowa i nie jest p2w...wiec warto sprobowac!

Rekrutujemy do UPN caly czas...!!!

https://www.youtube.com/watch?v=zq4Sb2liwtc

Filmik z mojego 1v1, nakręcony przez mojego przeciwnika który przegrał :)

https://www.youtube.com/watch?v=GwAvl4STH2I

kilka walk podczas flipu MT

https://www.youtube.com/watch?v=hXCfOuXcpDQ&

9v10 z frogami

https://www.youtube.com/watch?v=_T40MAl5m30&

10v10 z brytami

Zebralismy z rana grupe 5 i poplynelismy pod Cat Island - sprowokowac piratow do jakiegos pvp:) I po jakims czasie zaczelo sie:

Mielismy kilka walk z piratami:

Pierwsza 4:0 dosyc latwa walka zrushowali nas ale obronilismy sie i zatopilismy 4 jednego po drugim...i topimy concorde:)

Druga walka z piratami bardziej zacieta topimy pierwszego oni obijaja Lucy:

Obijamy nastepnego:

Walka zacieta ale topimy nastepnego:

W koncu zostaje ja i Mario na jednego pirata i demasztujemy delikwenta i topimy:) 6:4 :P hihi

Dodam ze pozniej piraci zmienili sklad osobowy na "lepszy" oraz wzieli ciezsze fregaty i przegralismy ostatnia walke 4:1...raz na wozie a raz pod:P

GF

Napie*****j go po żaglach !

Póxniej wrzucę kilka screenow od siebie :D

Moze zalozymy pvp society "Nap....go po zaglach" Hehe walki byly fajne nawet ta przegrana:)

https://www.youtube.com/watch?v=N2kBYy5p1IY&l

Chciałbym z wami zagrać tylko jaki serwer i po której stronie oraz jak dowas dołączyc? Napiszcie prosze na PW:)

Serwer - Roberts, nacja angielska i jestes z Nami:) Zapraszamy! Spamuj czat nation i ktos Cie zaprosi!

Wojna!

Wczoraj duzo pvp miedzy nami a donami:) w walkach ktorych bralem udzial wygrywalismy dosyc latwo:) i pare razy zatopilismy naszego kolego torrero, ktory najpierw mowil cos o przeniesieniu sie na antuige serwer a pozniej po kolejnej wtopie stwierdzil ze dony zflipuja nam wszytskie porty ekonomiczne!:) Czekamy - mam nadzieje ze bedziecie probowac w pirimetime zeby bylo ciekawiej:)

Duza porcje screenow wrzucam gdzyz walk bylo kilka jak nie kilkanascie wczoraj :)

GF

możecie dać jakiegoś linka bo strona na którą trafiłem jest w przebudowie

EDIT: już nvm działa po rejestracji, tzn mam nadzieję że to to ściągam:P

Hmmmm, było ciekawie, łatwo Wam szło bo przy takim spamie concordów się nie dziwie no i przy ciągłych ganko-splitach ze strony kolegów z Goats and coś tam, szkoda że nie wspomnisz o walkach gdy goats coś tam uciekali gdy było 6v6, albo szczytem była ucieczka z floty 12 gdy byłem sam w środku a poźniej doszło 2 Naszych.. :D

O flipowaniu eco portów nie ja mówiłem, tylko uprzedzałem Mario że członkowie nacji chcą to zrobić,

Chciałem przejść na bryta, żeby grać z Wami, Polakami ale niestety, jesli mam grać w nacji ze śmieciami pokroju Audeta, Montoyi czy Alice i reszty śmieci z Goats coś tam to wolę sobie to odpuścić i zostać na mojej nacji, zwłaszcza że słyszałem o ambitnych planach pajaców z goats of shet czy jakoś tak, namawiają ludzi u francuzów żeby przeszli do brytoli, dostaną za to 2nd rate i concordy, jak dla mnie takie zachowanie to jest ewidentne nieszczenie balansu i eco ale mi to lata, chociaż może będą przeciwnicy :)

No i utonełem dwa razy, byłem w vendze i przekozaczyłem ale już Ją zescutlowałem, także bójcie się bo naszykowałem pełno adventurek i concordów :D

Pozdrawiam

PS

zeby nie było że lolki tylko wygrywają to wrzucam parę screniszy :D

I na koniec przepiękny split audeta, w tym momencie Nasza druga grupa została zgankowana, Audet zawsze był psem i taką ma opinie na obu serverach :D

Heh lepiej grac ze smieciami typu babay i joe grey? A to o niszczeniu balansu to chyba zartowales nie? Dawno temu balanas zostal zachwiany i zagadnij przez jaka nacje? :) To ze duzo ludzi roluje na brytow to zwykla chec zfarmienia waszej nacji...kazdy ma dosc tego jacy sie wydajacie OP co mija sie z prawda jak bylo widac wczoraj pod Plata...jedna bitwe gralismy z wami bez TS i gladko wygralismy. Wiadomo ze nie zawsze sie wygrywa;) ale jak mamy dobry sklad dostajecie becki:) Chciales z nami grac ale wypaplales sie MoD i zbanowali ci konto...mimo wszystko szkoda bo ja zawsze uwazalem ze powinnismy sie trzymac razem jako polacy ale za kazdym razem podkreslasz ze nie lubisz lolbrytow i masz tam u donow znajomych - ja to rozumiem:) A co do spamu concordow kazdy moze miec z twoich ziomkow bo kazdy z nich gra dlugo i stac ich:) My teraz z Mariem budujemy pare na pew pew. Jeszcze jedno gratki dla Lucy, Tomasza i Chaosa za ostatnie postepy w pvp! Dobra robota! moze w koncu uda sie stala zgrana i dobra grupe utworzyc w co caly czas wierze!

P.S Zfarmilismy piratow na WE port bitwie bez strat wlasnych:

P.s 2

Keltan pamietaj serwer Roberts i nacja brytyjska! i Jestes z nami!

My zniszczylismy balans ?

Tym że poprostu mieliśmy dobrych graczy i farmilismy każdego ?

Wczoraj jedyna walka która była "fair" z Waszej strony to było 10v10, gdy ja w vendze bez naprawek odparowałem, resztę walk toczyliście w przewadze liczebnej, oraz sprzętowej.

Mówisz o Concordach, niestety nie mogliśmy ich dostarczyć bo audety i inne piczki gankowali na potęgę, Cenzo i Babay stracili swoje, tylko ja dopłynełem bez strat.

Kilku graczy u Nas, tacy jak Dragan, Top Gun czy Andrea nie chcą pływać w conc bo uważają że te okręty niszczą balans, jeszcze nie było ostatnimi czasy walki żeby brytole wygrali z Nami w "zwykłych" okrętach.

Co do niszczenia balansu miałem to na myśli że Zion rozdaje okręty za darmo każdemu, to jest chore, bo przez to robienie eco dla zysku na AH częściowo traci sens.

Ja generalnie do brytów nic nie mam, ot nacja jak nacja, tylko że zawsze jest ten problem że obok spoko ludzi znajdą się debile jak Devilsi, llllll czy wcześniej Sentinels czy reszta gankerskiej hołoty pływającej w expeditionach.

Mnie obecna sytuacja cieszy, przynajmniej będzie dużo pvp i pb, tylko zeby nie było bezsensownego splitowania, gankowania czy night flipów i nie wiem co masz do paigeldy czy Babaya :D

pozdrawiam

już jestem tylko potrzebuję jakiś mały opis co i jak mam kupić co robić czego nie:)