Planet Side 2 pytanko

witam ma pytanie czy gra która podałem w tytule działa na systemie 32 bitowym czy tylko na 64?
gierka również się przycina czy np jak zwiększę ilość rdzeni pomoże mi to ?

Gierka jest zoptymalizowana na poziomie wczesnej alfy. Twórcy chyba nie sprawdzili swego produktu, skoro w internecie milardy poradników jak zwiększyć ilość fpsów. Ale gierka dobra, jak masz PCbestię, to polecam.

Gra działa na 32 i 64 bit.

Różni się głównie płynnością,detalami itp.

gierka również się przycina czy np jak zwiększę ilość rdzeni pomoże mi to ?

Zależy od wielu czynników.

Było by dobrze gdybyś podał konfigurację sprzętu.

więc tak

Procesor: AMD FX 6100 Six-core 3.30GHz (6cpu ale działam na jednym)
Ram: 8GB
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 650
Karta dźwiękowa: Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro

Masz wymagania:

www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1455&PART=975

Gra powinna ci ładnie śmigać, ale musisz pracować na wszystkich rdzeniach.

Tyle, że radziłbym ci wgrać system 64bitowy. 8Gb ram na 32bity marnuje się iż nie jest wykorzystywane.

okok ale z tym systeme 64 to tAm kiedys sobie wgram :) dzięki za pomoc a i jeszcze jedno są w tej grze polacy ? i cZY są jakieś misje czy tylko nawalanka ?

okok ale z tym systeme 64 to tAm kiedys sobie wgram dzięki za pomoc a i jeszcze jedno są w tej grze polacy ? i cZY są jakieś misje czy tylko nawalanka ?

Sama nawalanka chyba,że bawisz się w Company of Heroes czy coś innego.

Są polacy,ale już bladego pojęcia nie mam jak się rozdzielili.

Nie ma co zwlekać z instalacją systemu 64 bitowego... Masz system 32 bitowy i 8 giga ramu z czego system czyta ci tylko 3. Czyli masz w d*pie 5 giga ramu, a to na pewno oprawiło by płynność gry.

ale ja przedchwilą zainstaloqwałem 32bity xd i mam pytanie ob jak chce cos pobrać to mi się komputer resetuje tak smo mam jak odpalam tabele CMD nie wiem co z tym zrobic ;/

A powiedz jaki masz zasilacz, być może zasilacz jest made in janusz's piwnica.

A powiedz jaki masz zasilacz, być może zasilacz jest made in janusz's piwnica.

Hah u made my day :)

Ale faktycznie może to być wina zasilacza

zailacz byl niedawno wymieniany znowu by strzelił ? i to nie jest tak ze ze nagle się wyłaczy tylko procedura trwa wylogowywanie itp tak jakbym kliknął uruchom ponownie

PS planetside cos nie dziala m iteraz wyłąc z a sie samo z siebie ;/

Co z tego że nowy, skowo może mieć zbyt niską moc?

Podaj producenta i moc.

moge to sprawdzić bez sciągania pokrywy ?

Możesz na pudełku albo na fakturze zakupu :)

moze być z tym cięzko bo karton mam u wujka rachunek gdzieś zapodział się moge powiedziec tylko ze komputer z Firmy PCstore

PS: co ile można robić formata ? bo ten 32 bity to zły pomysl trace nerwy na tym czymś ;/

moze być z tym cięzko bo karton mam u wujka rachunek gdzieś zapodział się moge powiedziec tylko ze komputer z Firmy PCstore PS: co ile można robić formata ? bo ten 32 bity to zły pomysl trace nerwy na tym czymś ;/

O ile nie masz dysku SSD to format nie szkodzi jakoś mocno pracy komputera :)

Nie ma ograniczenia na format :) Robisz kiedy chcesz, no chyba ze masz oryginalnego windowsa to tam są jakieś ograniczenia (nie jestem pewny).
I jeśli możesz to podaj nazwę tego zasilacza lub podaj link z tego PCstore do sprzętu który ty kupiłeś.

no niestety tego sprzętu juz na allegro nie ma ;/ chyba będę zmuszony szukać tego rachunku ale to tak przy okazji xD
jutro instaluje 64bity ale powiedzcie jaką wersje czy Windows7 professional czy ultimate itp