Poczatki Aion PL czy Nie

Witam

Mam plan zagrac w Aiona Pl lub NE albo EU ale nie wiem ,na jakim serwie kim najlepiej na poczatek , jak wyglada end game, pvp , Populacja

polecam przeszukac forum ,mialem takie same pytania.

Kilka tematów niżej masz:

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/56226-pytanie-o-online-na-serwerach/

Na NA nie pograsz ze względu na PING. Przy 130ms+ Aion to gra turowa ;P

Mi na PL gra sie swietnie. Mam olewke i cisne beke z tych co sie wyzywaja na shoucie i probuja cisnac drame. Czasem jest masakrycznie spokojnie.

Kim? kazda postacia sie dobrze gra ale na wszystko potrzeba czasu by sie nauczyc.

Sam gram Spirit masterem ktory przywoluje duszki i posiada bardzo duza liczbe debufow, bardzo denerwujaca postac dla wroga, bo fearujesz / dotujesz i czekasz az wrog sie zabije smiejac sie jaki jest bezsilny.

Osobiscie polecam Barus - Asmo - The Exiled

Na NA będziesz miał niegrywalny ping więc sobie to odpuść. Co do EU to musisz sam wybrać. Jeżeli angielski nie jest Ci straszny to nie ograniczaj się tylko do Barusa.

Osoby które piszą że na NA nie da się grać chyba nawet nie sprawdzały. AION to gra z tzw. "client-side prediction", czyli wszystkie akcje są przewidywanie po stronie klienta (Ciebie) i jeśli jest jakaś desynchronizacja to może Cię cofnąć o te ~200ms. Zdarza się to jednak rzadko, więc nawet nie widać różnicy między EU i NA (grałem na obu w przeciwieństwie do reszty wypowiadających się, skoro takie głupoty piszą).

NA > EU jeśli chodzi o darmową wersję (poczytaj sobie o ograniczeniach darmowej wersji EU, a na pewno zdecydujesz się na NA), jednak jeśli masz zamiar płacić to wybierz EU.

PS. Ja gram na serwerze Siel

tylko ze na usa, ktos kto zaplaci ma przewage na pvp, a tutaj tylko gold packi, ktore defakto kupisz za kinah(1 instancja summonerem na 65)

Osoby które piszą że na NA nie da się grać chyba nawet nie sprawdzały. AION to gra z tzw. "client-side prediction", czyli wszystkie akcje są przewidywanie po stronie klienta (Ciebie) i jeśli jest jakaś desynchronizacja to może Cię cofnąć o te ~200ms. Zdarza się to jednak rzadko, więc nawet nie widać różnicy między EU i NA (grałem na obu w przeciwieństwie do reszty wypowiadających się, skoro takie głupoty piszą).NA > EU jeśli chodzi o darmową wersję (poczytaj sobie o ograniczeniach darmowej wersji EU, a na pewno zdecydujesz się na NA), jednak jeśli masz zamiar płacić to wybierz EU.PS. Ja gram na serwerze Siel

Ja mam jeszcze konto jak aion był p2p ,pózniej grałem i na EU i na NA i niestety ale na NA nie da się grać przez ping nie mówię już o kupowanych itemkach boostach itd ,chociaż i na EU z pingiem były problemy (1000 Oo) .Na EU nie trzeba płacić -chyba że za pierwszy gp -pózniej juz się kupuje w grze od ludzi.Najwiekrzy minus EU to opóznienia w aktualizacjach a nie IS /ping/sring itd.

Mi tam te opoznienia w aktualizacjach nie przeszkadzaja. Mimo ze nie wiem kiedy Gameforge dostanie 4.5 to musi tez go przetlumaczyc na multum jezykow.

Polska wersja jezykowa clienta jest zle przetlumaczona, czasem sa masakryczne bledy w tlumaczeniu i dlatego gram nadal na angielskiej wersji, a jak potrzebuje to uruchamiam polska wersje i gram na niej. Ksiazki do skili =/= nazwy skili, albo nazwa skila w wersji polskiej jest calkowicie zle przetlumaczona.

Gold Pack? Da sie grac bez tego az do 50 lvl, a po tym da sie to spokojnie wyfarmic, bo to jest nic dla gracza.

Wszystko zalezy od tego czego sie oczekuje od gry. GP nie jest ograniczeniem, bo lvl da sie wbic bez niego, a po wbiciu lvl jak wyzej napisalem wyfarmic go.

Bardzo duzym ulatwieniem jest to ze da sie kupic od gracza GP, co znacznie ulatwia rozgrywke 50-65.

Podstawa jest znalezc legion ktory pomoze przy kampanii, bo wbija sie lvl bardzo szybko, bo gram 8 z 2 dniowa przerwa (czyli 6 dni) i mam 50 lvl.

Wiem troszke nie ogarniam, ale zawsze z nowa osoba tak jest.

Swojego czasu wraz z ekipą z forum przygotowaliśmy porównanie obu wersji

http://aragmor.pl/2013/10/23/wielkie-porownanie-aion-eu-vs-aion-na/

Może to pomoże

Osoby które piszą że na NA nie da się grać chyba nawet nie sprawdzały. AION to gra z tzw. "client-side prediction", czyli wszystkie akcje są przewidywanie po stronie klienta (Ciebie) i jeśli jest jakaś desynchronizacja to może Cię cofnąć o te ~200ms. Zdarza się to jednak rzadko, więc nawet nie widać różnicy między EU i NA (grałem na obu w przeciwieństwie do reszty wypowiadających się, skoro takie głupoty piszą).NA > EU jeśli chodzi o darmową wersję (poczytaj sobie o ograniczeniach darmowej wersji EU, a na pewno zdecydujesz się na NA), jednak jeśli masz zamiar płacić to wybierz EU.PS. Ja gram na serwerze Siel

Matko, aż mnie boli jak widzę takie głupoty... Nie widać różnicy pomiędzy pingiem 50, a 150 ? No nie wierzę:D Zanim cokolwiek zrobiłem na PvP to leżałem, gdzie często nie miałem pojęcia kto mnie zabił i jak. Dobiłem tam 59 lvl i zrezygnowałem, po prostu nie dało się nic ugrać, nawet z WTFastem.

Swojego czasu wraz z ekipą z forum przygotowaliśmy porównanie obu wersjihttp://aragmor.pl/2013/10/23/wielkie-porownanie-aion-eu-vs-aion-na/Może to pomoże

Szukałem tego i nie mogłem znaleźć :P Gadałeś z jakimś modem czy można by to podwiesić ? Ilość pytań o wersję może by się ograniczyła.

Napiszę do kogoś w tej sprawie. Jeśli macie jakieś poprawki do porównania to dajecie.

Co do pingu. Po zabawie w Blade and Soul China chcę powiedzieć, że ping w okolicach 200 ms pozwala wejść do złotej ligi w tej grze.

Ale bzdury piszecie o NA, aż głowa boli. Gram na NA i ping jakoś mi nie przeszkadza. W pvp wygrywam bez problemu. Osobiście nie widzę różnicy w rozgrywce a jeśli ktoś padał to po prostu nie umie grać. I nie muszę bawić z jakimś śmiesznym GP

IS p2w? no comment. Skinn broni... taaak to daje przewagę...

co DO NA - ping 200= szkoda garc w Aiona :) z pingiem wiekszym niz 100 juz nie ma sensu garc no ale oczywiscie "znawcy" i pro z na grajcy po kilka lat wiedza lepiej " :) Dziwne , ze kazdy na Eu jedzie po NA za ping no ale co tam wiedza topowi gracze z EU :)

Wczoraj jak gralem w Aiona EU/PL rano to brat puscil pobieranie czegos i ping mi skoczyl do 200-300. Gra stala sie nie mozliwa. Opoznienie skili bylo masakryczne.

Nie wiem jak mozna grac na NA.

Matko, aż mnie boli jak widzę takie głupoty... Nie widać różnicy pomiędzy pingiem 50, a 150 ? No nie wierzę Zanim cokolwiek zrobiłem na PvP to leżałem, gdzie często nie miałem pojęcia kto mnie zabił i jak.

Jak jesteś słaby to nie ma różnicy czy masz ping 50 czy 200 (skoro opóźnienie 0,2 sekundy sprawia że nie wiesz kto Cię zabija i zanim cokolwiek zrobiłeś to padałeś). W swoim poście napisałem czemu różnica między 50-150 pingu nie jest widoczna w AIONie (no chyba że nie znasz angielskiego).

Ja mam jeszcze konto jak aion był p2p ,pózniej grałem i na EU i na NA i niestety ale na NA nie da się grać przez ping nie mówię już o kupowanych itemkach boostach itd ,chociaż i na EU z pingiem były problemy (1000 Oo) .Na EU nie trzeba płacić -chyba że za pierwszy gp -pózniej juz się kupuje w grze od ludzi.Najwiekrzy minus EU to opóznienia w aktualizacjach a nie IS /ping/sring itd.

Skórki do broni "too strong". Nie pisz jeśli się nie znasz.

Jak jesteś słaby to nie ma różnicy czy masz ping 50 czy 200 (skoro opóźnienie 0,2 sekundy sprawia że nie wiesz kto Cię zabija i zanim cokolwiek zrobiłeś to padałeś). W swoim poście napisałem czemu różnica między 50-150 pingu nie jest widoczna w AIONie (no chyba że nie znasz angielskiego).Skórki do broni "too strong". Nie pisz jeśli się nie znasz.

Nie wiem co teraz jest w is ale swego czasu za dolce można było kupić top broń/armor z 50 lvl(lvl cap był wtedy 55) ,scrole na 60 min na atk speed /speed nie ściągane przez sm-a i śmierć - to nie są chyba tylko skórki ?!? Pograj sobie znawco sinem na pingu 50-60 a 150-250 i wtedy pogadamy -to nie jest różnica w rzucaniu skila 0.2 s tylko idzie już w sekundy.

Ja tutaj ładnie pytałem o porady a zrobiła sie walka i offtop up

polecam polskiego AIona , raz ping, dwa comunity (zdarzają suię gimbusy ale to nie LoL czy metin), GP możesz sobie za grosze na allegro kupić albo na razie pofarmic questy a jak dojdziesz do gildii to ci ktos pomorze ze Złotym Pakietem - mi się ostatniio skończyl i przez 2 dni juz ufarmiłem/pozyczyłem 20kk (30kk na polskim kosztuje GP na AH) wiec jutro znowu full dostęp do wszystkiego ( tak myślę :) ) , a jak już osiągniesz 60-65 level to tyle kasy wpada, ze te 30 baniek to w dwa dni z samych instancji i daily zarobisz :D

Jak dla Ciebie ping 150ms to nie jest różnica to ok. Miłego grania w takim razie.