Jedno proste pytanie.
Czy Path of Exile grozi spolszczenie?
Jedno proste pytanie.
Czy Path of Exile grozi spolszczenie?
Tak, planowane, już od pewnego czasu, jest spolszczenie :X
Miało być coś w lutym o ile dobrze kojarzę, a zapowiedziane jeszcze w 2013, od tego czasu nie ma żadnych informacji. Prawdopodobnie wycofali.
Zmienisz lige na trudniejszą i nie będziesz miał na chatcie tekstów "jak śie chodzi wasdem????XDDD"
nie pisz "polaczków" bo zaraz niektóre osoby z forum się obraza
Pisząc "polaczki" mówisz również o sobie
Ja nie widzę problemu, graj sobie w języku angielskim.
Pisząc "polaczki" mówisz również o sobie Ja nie widzę problemu, graj sobie w języku angielskim.
Widać, że polaczek...
I nie język jego clienta stanowi tu problem...
Ah, szkoda tłumaczyć.
Bardzo dobrze jak gra będzie po Polsku! może w końcu nauczą się ludziska z całego świata gdzie leży nasz piękny kraj.
Są na tym świecie jeszcze ludzie, którzy nie słyszeli o Tusku haha
Widać, że polaczek...I nie język jego clienta stanowi tu problem...Ah, szkoda tłumaczyć.
Wg. mnie "polaczkami" jak to ujmujecie są osoby takie jak np: założyciel tematu. Osoby mające trochę oleju w głowie nie piszą takich bzdur tylko spokojnie szukają ogarniętej ekipy z którą sobie przyjemnie grają nie przejmując się bzdurami wypisywanymi przez naszych rodaków i nie tylko, w innych językach również piszą głupoty, tak jak my. Z dobrą i rozumną ekipą nie zwracasz uwagi na bzdury wypisywane na czacie
Bardzo dobrze jak gra będzie po Polsku! może w końcu nauczą się ludziska z całego świata gdzie leży nasz piękny kraj.Są na tym świecie jeszcze ludzie, którzy nie słyszeli o Tusku haha
Lolz? Nauczą się jedynie żeby unikać naszego narodu i kraju jeżeli tak jak wszędzie i do poe wpadną gimbazy i polaczki...
bende grał jak bedzie spolszczenie. angielskiego nie umiem i nic nie rozumiałem na początku. nudna gra .
polacy odstraszaja wszystkich w kazdej grze dlatego zawsze wole udawac ruska niz polaka. Bycie polakiem nie przynosi nic dobrego.
Nienawidzę spolszczeń. Przyciągają masę niedojrzałych Polaków, a poza tym dubbing jest w 80% przypadków beznadziejny. Mam nadzieję, że tylko napisy na polski przetłumaczą jeśli już.
Nienawidzę spolszczeń. Przyciągają masę niedojrzałych Polaków, a poza tym dubbing jest w 80% przypadków beznadziejny. Mam nadzieję, że tylko napisy na polski przetłumaczą jeśli już.
za***ista gra dubberów WIEDZMIN lepszej nie ma
Co do spolszczenia w poe to "whatever" nie wymaga sie w tej grze jakiejś specjalnej wspolpracy wiec w d*pie mam dzieci Jak bede widzial ze nie umieja grac to PT OUT potem TP i nara niech padaja sobie sami
bende grał jak bedzie spolszczenie. angielskiego nie umiem i nic nie rozumiałem na początku. nudna gra .
Cóż, polskiego najwyraźniej też nie umiesz. (Albo to jakiś słaby troll.)
Za spolszczeniami nie przepadam. Człowiek ogarnięty będzie potrafił porozumieć się po angielsku, nieogarnięty...
Może to opinia niepopularna i pewnie dla niektórych osób krzywdząca, ale sądzę, że jeżeli nie umiesz posługiwać się językiem angielskim w stopniu przynajmniej podstawowym i bez spolszczenia nie masz absolutnie żadnej możliwości zrozumieć, o czym oni tam gadają... to albo jesteś leniwą bułą, której nie chce się uczyć, albo - delikatnie mówiąc - inteligencją dorównujesz średnio rozgarniętej amebie, i zwyczajnie nie potrafisz ogarnąć wzrokiem i umysłem języka innego niż ojczysty. (Pośród takich właśnie ameb wyróżnia się m. in. ogólnie pojętą gimbazę.)
Cóż, polskiego najwyraźniej też nie umiesz. (Albo to jakiś słaby troll.)Za spolszczeniami nie przepadam. Człowiek ogarnięty będzie potrafił porozumieć się po angielsku, nieogarnięty...Może to opinia niepopularna i pewnie dla niektórych osób krzywdząca, ale sądzę, że jeżeli nie umiesz posługiwać się językiem angielskim w stopniu przynajmniej podstawowym i bez spolszczenia nie masz absolutnie żadnej możliwości zrozumieć, o czym oni tam gadają... to albo jesteś leniwą bułą, której nie chce się uczyć, albo - delikatnie mówiąc - inteligencją dorównujesz średnio rozgarniętej amebie, i zwyczajnie nie potrafisz ogarnąć wzrokiem i umysłem języka innego niż ojczysty. (Pośród takich właśnie ameb wyróżnia się m. in. ogólnie pojętą gimbazę.)
Aha osoba majaca 40+ uczaca sie rosyjskiego dogada sie po angielsku...jak ja kocham rozumowanie 15 latkow dales przyklad tego ,z e ty jestes nieogarniety w mysleniu i zyciu , twierdzac , ze kazdy w Polsce zna angielski....w szkolach angielski jest od okolo 15 lat mlody czlowieczku , chyba ze tego nie widziales i myslisz , ze w gry graja smi 15-20 . Szkoda bo wiekszosc tcyh 15+ wlasnie tak mysli , ze w mmo graja ludzie po 15-20 lat tylko
I kazdy zna Angielski - tlumaczenia gier wlasnie sa dla tych osob , ktore nie znaja jezyka angielskiego , czy tez nie potrafia sie nim zbytnio poslugiwa. Ty za to wrzucasz wszystkich do jednego worka , ze musza znac angielski i koniec , ok nie znasz hiszpanskiego jestes nieogarniety sory tak jetsi juz ....nie znasz koreanskiego jestes nieogarniety no sory w wiekszosci gier to jezyk pierwotny . Kocham myslenie nastolatkow.
23 lata - to tak wpisales dla beki , zeby nie bylo? Bo jezeli tak rozumujesz majac 23 lata to wpolczuje , naprawde. Wedlug ciebie ktos ma scpecjlanie uczycsie jezyka bo gra w gry ?? Czlowieku zejdz na ziemie i realia , ludzie nie maja co robic tylko uczyc sie jezyka , zeby grac w gre bo np lubia znac fabule ? Skad wy sie bierzecie z takim swiatopogladem . POwiedz niemcowi , ze ma grac w wersji angl majac w swoim jezyku gre to cie wysmieje , francuzowi czy komus innemu. Tylko Polask wstydzi sie swojego jezyka i jest to smutne i zenujace ."Polacy nie gesi , swoja jezyk maja" Chyba sporo Polakow tego nie zna :0
Aha osoba majaca 40+ uczaca sie rosyjskiego dogada sie po angielsku...jak ja kocham rozumowanie 15 latkow dales przyklad tego ,z e ty jestes nieogarniety w mysleniu i zyciu , twierdzac , ze kazdy w Polsce zna angielski....w szkolach angielski jest od okolo 15 lat mlody czlowieczku , chyba ze tego nie widziales i myslisz , ze w gry graja smi 15-20 . Szkoda bo wiekszosc tcyh 15+ wlasnie tak mysli , ze w mmo graja ludzie po 15-20 lat tylko I kazdy zna Angielski - tlumaczenia gier wlasnie sa dla tych osob , ktore nie znaja jezyka angielskiego , czy tez nie potrafia sie nim zbytnio poslugiwa. Ty za to wrzucasz wszystkich do jednego worka , ze musza znac angielski i koniec , ok nie znasz hiszpanskiego jestes nieogarniety sory tak jetsi juz ....nie znasz koreanskiego jestes nieogarniety no sory w wiekszosci gier to jezyk pierwotny . Kocham myslenie nastolatkow.23 lata - to tak wpisales dla beki , zeby nie bylo? Bo jezeli tak rozumujesz majac 23 lata to wpolczuje , naprawde. Wedlug ciebie ktos ma scpecjlanie uczycsie jezyka bo gra w gry ?? Czlowieku zejdz na ziemie i realia , ludzie nie maja co robic tylko uczyc sie jezyka , zeby grac w gre bo np lubia znac fabule ? Skad wy sie bierzecie z takim swiatopogladem . POwiedz niemcowi , ze ma grac w wersji angl majac w swoim jezyku gre to cie wysmieje , francuzowi czy komus innemu. Tylko Polask wstydzi sie swojego jezyka i jest to smutne i zenujace ."Polacy nie gesi , swoja jezyk maja" Chyba sporo Polakow tego nie zna :0
Proponuję przenieść się do innego tematu albo an PW, zarzuty o offtop średnio do mnie przemawiają.
Mój ojciec mając lat 50+ zaczął chodzić na kurs i uczyć się podstaw angielskiego, więc można. Oczywiście, wątpię czy kiedykolwiek powie, że zna angielski w stopniu bardzo dobrym czy dobrym, ale średnim - w to jestem gotów uwierzyć.
Co do hiszpańskiego i koreańskiego - może przesadzam, ale 90% ludzi w internecie posługuje się angielskim. Hiszpańskim, koreańskim - najwyżej kilkanaście procent, więc porównanie jest raczej nie na miejscu.
Co do gier po niemiecku czy francusku - tu przyznaję ci rację, ludzie chcą grać w ojczystym języku. Ale tak jak polaczków ci u nas dostatek, tak na community niemieckojęzyczne raczej nikt nie nie narzeka...
Jak dobrze zrozumiałem język angielski wprowadzany jest dopiero od 3 klasy gimnazjum? W większości przypadków język angielski jest wprowadzany od 4 klasy podstawówki, a jak nie to na poziomie podstawowym w 1 gimnazjum. Jeśli nie wiesz takich rzeczy to ile Ty masz lat?
To prawda, że nie każdy musi umieć języka angielskiego, ale w tych realiach ten język jest w zasadzie obowiązkowy. Jest to język międzynarodowy, więc trzeba znać chociaż jego podstawy. Przyznam się, że ja znam język angielski na poziomie podstawowym, ale nie odstrasza mnie gra, która nie ma spolszczenia. Też dzięki grom bez spolszczenia można właśnie się dużo nauczyć.
Skasio, masz racje, ktoś kto wogóle nie rozumie języka angielskiego chociaż na najniższym stopniu i jest to dla niego czarna magia to jest tak jak napisałeś. Jak już pisałem wyżej, to jest język międzynarodowy i trzeba go chociaż w małym stopniu znać.
Pozdrawiam! Darkyy
Dalej widze nie rozumiecie Szkoda , widze totalny brak realnego rozumowania
JEZYK ANGIELSKI JEST W SZKOLACH OD JAKIS 15 lat-20 lat. Wiec skad ludzie po 40/50 maja go znac??Znam pelno ludzi , ktorzy nie graja po Angl bo poprostu go nie znaja i nie maja zamiaru sie go uczyc bo im nikt nie kaze?
Sory , ale dalsza dyskusja jest zbedna - nie dajecie sobie zrozumiec , ze starsze spoleczenstwo nigdy tego jezyka sie nie uczylo i nie mialo z nim stycznosci a nikt specjlanie dla gry nie bedzie sie go uczyl czy to tak ciezko pojac ? po co dajecie przyklad jednostka , ktora zaczela sie akurat uczyc bo pewnie musiala a nie specjlanie dla gry . Dlaczego kazda gra w , ktorej wchodzi jezyk Polski dostaje wlasny server?? Bo tysiace polakow nieznajacych jezyka angielskiego zaczyna grac.
Tak samo w POE do , ktorego akurat jezyk angielski moim zdaniem jest totalnie zbedny CHociaz jezli komus zalezy na fabule to jest niezbedny. To powod dla , ktorego w d3 gra wiecej Polakow nic w POE , poeniwaz d3 jest po Polsku