moze na tym etapie tak ma potem cos do hp wezmie ja na 38 mam 1020 hp
PoE Buildy by VampirLord
Moim zdaniem taki build byłby o wiele lepszy.
.Mam 600hp zwiekszyłem sobie regen i na razie jakos idzie.Mam pierscienie z resistami ale jak wchodze na instancje gdzie zbiorą si moby atakujace błyskawicami to leże i kwicze niestety.
Ja moją rangerką musze pojsc w hp i mp bo mi sie szybko konczy. No i oczywiscie na 3 akcie juz samemu niewiele zdziałam bo papier troche jestem.
Tylko cwaniaki tak zrobili drzewko pasywów że ciezko cos zaplanować dobrze:d
na kolejnej postaci bedzie lepiej:D
Powiedzcie mi, czy jest sens robic hybrydy czyli np ranger z 2 recznym mieczem czy niebardzo? Chodzi mi o racjonalnosc takiego podejscia ze wzgledu na pasywki.
Co do tematu tu jest link:
do Passive Skill Tree topowego gracza na hardcore league: nugiyen
Ze streamów wynika, że bardzo dobrze mu idzie z tym buildem.
ciężko Ci będzie mieć 111 pointów a wręcz nie do zdobycia to jest aktualnie
Widze, że niedługo każdą klase bedzie sie robiło identycznie: hp hp hp, troche int zeby mana była. A dmg z itemów jakoś.
lynio93 :
- Trochę mało życia, nie wiem czy 50% z pasywów wystarczy żeby jako tako utrzymywać się przy życiu
- Branie ramki Leather&Steel (6 pasywek, 64%) jest trochę bez sensowne (chyba że używasz tylko Ewazji) po koło siebie masz masz 3 pasywki, które dają +50% pancerza, a Leather&Steel nie oblicza podwójnie bonusy... jednak Determination nadal działa na cały armor rating (też ten z IR).
- Brak many
- + 150% Szansy krytycznej daje ci około :
Licząc dla typowej szansy krytycznej miecza -> 5%
(Bazowa Szansa Krytyczna Broni) + (Bazowa Szansa Krytyczna Broni)*1,25 = 5% + 6,25% = 11,25%
- Odpuściłeś trochę z startową lokacją nie biorąc początkowych punktów, z 5-6 pasywek 26% do obrażeń i 8% szybkości ataku może trochę boleć
Peelen:
Prawda jest taka, że bez dużego ataku, będziesz bił długo moba, a bez wystarczającej ilości życiaobrony nie będziesz żył wystarczająco długo żeby zadać tyle damage'a ile trzeba, zwłaszcza na postaciach walczących w zwarciu.
a teraz ?
http://www.pathofexi...37h2uXF7079kw==
czy ten bedzie lepszy
http://www.pathofexi...37fv-Ha5cXvTv2T
w tym 2 mam zamiar isc w blood magic to nie bedzie manna potrzebna a co do evasiona to nie pomyślałem zbyt bo i tak większość z itemów mam na armor i takie mam zamiar wybierać . Dzięki za podpowiedź mam nadzieje ze jeden z nich będzie lepszy
najoptymalniejszy chyba build pod mara w ground slam, zbieracie armor do arm+eva
Co powiecie o tym panu?
Posiłkowałem się buildem imć nugiyena, który IMO za bardzo przypominał maraudera z łukiem niż rangera.
Odnośnie samego buildu. Długo wahałem się między Resolute Technique a Heartpierce (+15/15/60% crit), w końcu wybierając drugie. Z dex i pasywek powinienem mieć wystarczająco dużo acc, żeby i bez techniki radzić sobie z trafianiem.
Tutaj macie mój build na melee maraudera
Mam zamiar budować swojego shadowa pod dagger+crit
Mój obecny skill bulid:
www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgYAD8QRLxa_HNweGiaVKCotRzBUO3xQQlVLWqZh4m17cFJw1X_Gh9uMNplXmZqio6Z_sbO1SLb3uMrAUdzH62PtQfPq_5M=
Skill bulid do którego dąże (tak, wiem że jest beznadziejny)
www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgYAD8QRLxa_HNweGiaVKCotRzBUO3xQQlVLWqZh4m17cFJw1X_Gh9uMNplXmZqio6Z_sbO1SLb3uMrAUdzH62PtQfPq_5MnqVptJDynXElREZado_yrXvrQORfYVuoFfen-STo4G5HP5BHjn9QZvJ9-Waxm2HYs4Y6KXMbBxYhCkBtwVpoT29R3_Q==
Co zmienić? Czy warto brać Eldritch Battery? (potrzebuje więcej many na Harted aura)
No , no , no :] Swietny build dla Shadowa :] Sam korzystam z podobnego Maruder , świetny :]
Ja swoim HC Mara dążę do takiego czegoś http://www.pathofexi...07wH_Iv9kj3vg==
W pierwszej kolejności rush po Resolute Technique zbierając po drodze wszystko z HP i regenem. Następnie chwilowo olewając pasywy dla macek, idę w dół po Blood Magic, oczywiście zbierając kolejne HP jakie się nawiią
Obecnie mam 19 lvl z http://www.pathofexi...WHnUu8O8i_2SA== - gra się wyśmienicie i w sumie tylko raz straciłem poniżej 50% p przez moją brawurę, podczas której chciałem pullnąć tonę szkieletów z necro z kilku roomów pod decoy totem iground slam:)
dziwne że straciłem jakikolwiek procent skoro na Normal przy 19vl nie traci się nic.
Ranger(DPS Hardkorowy):http://www.pathofexi...J8UdcHYcbBEDZK7
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale... po cholerę bierzesz Point Blank, skoro wziąłeś dwa - DWA! - nody na hp, w tym jeden dający +20? Nie widzę tu kompletnie nic na survi - nie licząc 8% hp, +20 hp i nodów na unikanie efektów dodatkowych od żywiołów. Jeśli weźmiesz coś, co wymaga walki łukiem z bliska to jesteś trupem - dps z daleka znika, a z bliska jeden błąd cię zabija na miejscu. Czuję że taki build prędzej czy później napotka na taką przeszkodę, że nie da rady dojść nawet do 80 punktów, a co dopiero do 111...
nie róbcie buildów po 111ptk bo to nie realne najlepsi gracze maja max 81 ja gram dobrze a mam 49 (mam juz 3 postacie kazdna na HC)
Vences mam podobny build i będzie ci się grało dobrze ale radze ci wziąć Iron Reflex obok masz Diamond skina