PoE początek gry

Oczywiście, że są lepsze, ale nie jak idziesz w pierwszej kolejności pod miniony. Musiałby respecować wszystko z spell dmg, aoe itd. a jak wiadomo na SRSy nie działa praktycznie nic oprócz minion dmg, więc wątpie by on cokolwiek bił z takiego firestorma czy flameblasta idąc pod srsy. No pomyśl.

Z samych questów dostajesz wystarczającą ilość regret pointsów żeby spokojnie ustawić się na tego SRS, no i nawet nie musi brać tego aoe i spell dmg pod flameblast albo firestorm bo to samo z siebie robi ogromny dmg.

Z samych questów dostajesz wystarczającą ilość regret pointsów żeby spokojnie ustawić się na tego SRS, no i nawet nie musi brać tego aoe i spell dmg pod flameblast albo firestorm bo to samo z siebie robi ogromny dmg.

Kolega UCZY się grać, po co dodawać mu dodatkowy problem? Bo kto wie - może nagle się okaże, że poszedł w złą stronę i będzie musiał respecować - w takiej sytuacji nie miałby respeców. SRSy wciąż są bardzo dobre do lvlowania i nie ma kompletnie żadnego sensu iść pod firestorm, flameblast (moim zdaniem totemy bladefall są dziesiątki tysięcy razy lepsze) no chyba, że pushujesz ladder. Niech na razie nie robi nic po swojemu, ma wyznaczony build, drzewko i niech się go trzyma bo się chłopak pogubi.

Kolega UCZY się grać, po co dodawać mu dodatkowy problem? Bo kto wie - może nagle się okaże, że poszedł w złą stronę i będzie musiał respecować - w takiej sytuacji nie miałby respeców. SRSy wciąż są bardzo dobre do lvlowania i nie ma kompletnie żadnego sensu iść pod firestorm, flameblast (moim zdaniem totemy bladefall są dziesiątki tysięcy razy lepsze) no chyba, że pushujesz ladder. Niech na razie nie robi nic po swojemu, ma wyznaczony build, drzewko i niech się go trzyma bo się chłopak pogubi.

Bez urazy, ale jak Twoje dzieco w wieku 16 lat bedzie potrafilo samodzielnie zawiazac sznurowki, to bede zdumiony.

Robisz z czlowieka jakiegos niedorozwoja, a z PoE wybitnie skomplikowana gre. Traktujac ludzi w taki sposob robimy im wielka krzywde.

Miskow w lesie nie kaza dokarmiac dlatego, ze zaluja im ludzkiego zarelka?

Bez urazy, ale jak Twoje dzieco w wieku 16 lat bedzie potrafilo samodzielnie zawiazac sznurowki, to bede zdumiony.

Robisz z czlowieka jakiegos niedorozwoja, a z PoE wybitnie skomplikowana gre. Traktujac ludzi w taki sposob robimy im wielka krzywde.

Miskow w lesie nie kaza dokarmiac dlatego, ze zaluja im ludzkiego zarelka?

A grałeś w PoE? Wiesz jak to wygląda? Poza tym gratuluję beznadziejnego porównania, a do tego bardzo inteligentnej prowokacji. Tylko aprobować taką wypowiedź.

Bo według Ciebie, dziecko w wieku 16 lat musi mieć żonę i dziecko, bo po co rozwijać się stopniowo? Od razu takiego gówniarza rzucić na gorącą wodę.

No i tak jest w tym przypadku, bo po co gościu ma powoli zdobywać doświadczenie? Nie, lepiej od razu uczyć się tego co robią gracze po latach gry. Wspaniale, w tym momencie powinienem oklaskiwać na stojąco.

A grałeś w PoE? Wiesz jak to wygląda? Poza tym gratuluję beznadziejnego porównania, a do tego bardzo inteligentnej prowokacji. Tylko aprobować taką wypowiedź.

Bo według Ciebie, dziecko w wieku 16 lat musi mieć żonę i dziecko, bo po co rozwijać się stopniowo? Od razu takiego gówniarza rzucić na gorącą wodę.

No i tak jest w tym przypadku, bo po co gościu ma powoli zdobywać doświadczenie? Nie, lepiej od razu uczyć się tego co robią gracze po latach gry. Wspaniale, w tym momencie powinienem oklaskiwać na stojąco.

Gdyby wszyscy czekali na gotowe i uczyli sie tylko nasladujac innych, to pierwszy lepszy wirus grypy wybilby planete.

Juz lepiej jak 16 latek ma zone i dziecko jezeli alternatywa jest czlowiek, ktory nie potrafi nic zrobi samodzielnie.

No i oczywiscie nie gralem w PoE, tak tylko robie z siebie debila.

Widzę, że niektórzy mylą regularne granie pod starter build za kilka exów i dodatkowo w kilkugodzinne dojście do dried lake merc, a tym co powinno się zrobić na początku przygody z PoE. Niektórzy tu nawet polecają buildy typu 2x Cospri na CI+crit.

HRoy ma rację, niech Barosz expi sobie na spokojnie SRSem, gdyż nie musi latać np. pierwszego aktu >10min. I tak rozpocznie (a przynajmniej szczerze polecam) grać niedługo na nowej lidze i zacznie wszystko od początku. Zabawę w regrety, buildy które działają dopiero na 60+lvl czy farmienie uber atziri niech odłoży do czasu gdy zrozumie mechaniki jakie są w tej grze.

Spokojnie Panowie nie ma o co się kłócić raczej graczem wielkich lotów nie będę moim jedynym osiągnięciem w PoE to dojście do 3 aktu także nie musicie się tutaj denerwować . Lecę sobie pod srs i jest nawet spoko chociaż wydaję mi się, że z początku na poprzedniej postaci grając pod fire storm ( w sensie ten deszcz ognia) likwidował znacznie szybciej przeciwników + drzewko na fire dmg aoe itp. Zobaczymy jak to się rozwinie.

Firestorm albo flameblast będzie 100 razy lepszy aż nie będzie miał możliwości 5l staffa z +2 do gema a minimalny ilvl tego to 49, dla nowego gracza to jest trochę grania.

5 l staff 2 gemmy o co tutaj chodzi ?

Spokojnie Panowie nie ma o co się kłócić raczej graczem wielkich lotów nie będę moim jedynym osiągnięciem w PoE to dojście do 3 aktu także nie musicie się tutaj denerwować  . Lecę sobie pod srs i jest nawet spoko chociaż wydaję mi się, że z początku na poprzedniej postaci grając pod  fire storm ( w sensie ten deszcz ognia) likwidował znacznie szybciej przeciwników + drzewko na fire dmg aoe itp. Zobaczymy jak to się rozwinie.

5 l staff 2 gemmy o co tutaj chodzi ?

Od 49 ilvla jest szansa na affix na staffie który daje +2 lvle do fire gemów, to jest wymagane jeżeli chcesz grać SRS

5l - 5 links, czyli przedmiot posiadający 5 połączonych gniazd,
+2 do gema to strzelam, ze jedną z cech przedmiotu jest to, że dodaje 2 lvl do włożonych w niego gemów.

W sumie niedługo zaczyna się nowa liga, a że moje doświadczenie jest średnie, to jaki build polecacie właśnie dla średniozaawansowanego gracza na start nowej ligi?

A co daje nowa liga oprócz tego, że wszyscy zaczynają od zera ?

W trakcie gry napotkałem postaci dodatkowe jak np. Haku, który zawsze wysyła mnie po takiego duszka - czy warto robić te dodatkowe dungi i co one dają ? Wiem, że potem ten npc jest w mieście i mogę kupić EQ ale coś po za tym ?

to są crafterzy których potem możesz zaprosić do swojego domku ciebie interesuje taka babka nekromantka, jak wejdziesz do miasta będziesz miał możliwość wejść do swojego hidedaut czyli domku twojej postaci tam potem możesz zapraszać te postacie jak ten z duszkiem potem spotkasz resztę jak często będziesz robić questy dla nich tym lepsze itemki odblokujesz do crafcenia i odpowiednie stacje crafterskie na wyższych levelach będziesz mógł zrobić ten hełm co kosztował 3400 zeta, tu masz o co biega

Craft mnie będzie czekał w niedalekiej przyszłości bo jak mniemam na 30 poziomie chyba się nie opłaca tracić orbów prawda?

@Barosz

Prawda :)

Śmiało do tego 68lv możesz biegać w tym, co znajdziesz :)

Większość przedmiotów dających " kopa " do DPS`u - wymagają właśnie tego poziomu.

Także, zbieraj, zbieraj, zbieraj orby !

widzałes chociaż ten filmik tam masz inny craft niż orbowy a jeszcze są esencje one też dają inne efekty

Craft mnie będzie czekał w niedalekiej przyszłości bo jak mniemam na 30 poziomie chyba się nie opłaca tracić orbów prawda?

Czasem warto, przykładowo gdy potrzebujesz danej ilości str/dexa/inta, zwłaszcza na początku, wrzucisz 1dnego Transmute'a czy Alcha i problem statystyk moze być rozwiązany.

Ew. znajdujesz szybko jakiegoś 4l (ilvl 25), to czasem warto wrzucić orba, biorąc pod uwagę, że będziemy tego używac przez dłuzszy okres czasu (A nawet b. długi jeżeli craftniesz bootsy z dobrym MS :D).

ja jeszcze od siebie dodam, że mistrz musi mieć poziom 3 by zaproponować Ci stworzenie bazy (wiki tak twierdzi, nie wiem czy się to ostatnio zmieniło). U nich możesz kupować przedmioty jak i dekoracje dla swojego gniazdka. Jeśli nie chce Ci się zapraszać potem każdego po kolei i odbierać "itemków" do craftu, to gdy jesteś u siebie, wpisz na czacie "/claim_crafting_benches".

@Barosz

1. Patrz uważnie na itemki, które ci lecą. Szukaj różdżki, która ma mod: "+1 to Fire Gems", albo hełmu, który ma "+1 to Minion Gem".

2. W taką różdżkę/hełm wkładasz SRS + Minion Damage + Melee Splash. Splash jest świetny, zwiększa clear-speed kilkukrotnie.

3. Ewentualnie (jeśli chcesz) możesz kupić Reveberation Rod. Kosztuje tylko około 8 Orb of Alteration, a wystarczy Ci aż do map 68 poziomu. I gra ze Spell Echo jest duuużo przyjemniejsza.

@Barosz

1. Patrz uważnie na itemki, które ci lecą. Szukaj różdżki, która ma mod: "+1 to Fire Gems", albo hełmu, który ma "+1 to Minion Gem".

2. W taką różdżkę/hełm wkładasz SRS + Minion Damage + Melee Splash. Splash jest świetny, zwiększa clear-speed kilkukrotnie.

3. Ewentualnie (jeśli chcesz) możesz kupić Reveberation Rod. Kosztuje tylko około 8 Orb of Alteration, a wystarczy Ci aż do map. I gra ze Spell Echo jest duuużo przyjemniejsza.

Co do tego rod'a można go kupić w każdym mieście ? Map - możesz wyjaśnić to jakiś etap 40 lvl + ? Spell echo ?

Mam nadzieje, że moje pytania zbytnio do szału was nie doprowadzają :)

Mapy to endgame w PoE, gdzie od 68 poziomu z mobków mogą Ci dropić tier 1 (tier 14 najwyższy bodajże + unique mapy które potrafią być potworne). Tak samo jak przedmioty, mapy mogą mieć losowe suffixy (czy tam affixy), gdzie im groźniejsze dla gracza, tym lepsze quality i quantity przedmiotów. Ogólnie senpai mówił by nie robić magic czy rare map aż do tier 6 ale ja zawsze robiłem magic od tier 3 bo przyjemniej.

Taką mapę wkładasz do "map device" które znajduje się w The Eternal Laboratory. Gdy już zaczniesz je robić, losowo może pojawić się Zana (mistrz od map) która da Ci właśnie to map device dla Twojej bazy + będzie je też sprzedawać.

PoE nie ma w sobie żadnego sklepu czy aukcji (trade czat to kompletny SYF), więc ludzie używają strony POE.TRADE gdzie łatwo i skutecznie możesz znaleźć itemki których szukasz oraz skontaktować się ze sprzedającym.

Ze sprzedawaniem itemków już jest gorzej, bo trzeba się pobawić no chyba że posiadasz premium stashe (ze sklepu za $$$ można kupić) gdzie po prostu wrzucasz itemek w depo i podajesz cenę za którą chcesz go sprzedać.

jeśli nie rozumiesz o co chodzi z mapami magic i rare, oznacza to po prostu że orby możesz też używać na mapy (tak samo jak na te skrzynki z których wychodzą potworki gdy przechodzisz lokacje)

Co do tego rod'a można go kupić w każdym mieście ? Map - możesz wyjaśnić to jakiś etap 40 lvl + ? Spell echo ? 

Mam nadzieje, że moje pytania zbytnio do  szału was nie doprowadzają 

1. Mapami narazie się nie przejmuj. Endgame, który tłumaczyli wyżej.

2. Reveberation Rod możesz kupić tylko od innych graczy. Tak jak tłumaczyli wyżej za pomocą poe.trade. Ale jeśli nie chcesz handlować, hełm +1 minion gem (o którym pisałem wyżej) też ci wystarczy do tego 68lvla.

3. Spell Echo to support, który sprawia, że gra SRS to czysty FUN. Dokładniej rzecz biorąc, zwiększa twój cast-speed dwukrotnie, czyli w tym samym czasie wyczarujesz 2x więcej duszków. Wrzuć sobie na YT jakiś SRS, zobaczysz jak fajnie to wygląda =)

Jest od dostępny z questa w 4-tym akcie, ale można mieć go wcześniej właśnie za pomocą Reveberation Rod (ma 'wbudowany')

@iskacz

Wiem, to było uproszczenie.