PoE początek gry

1. Mapami narazie się nie przejmuj. Endgame, który tłumaczyli wyżej.

2. Reveberation Rod możesz kupić tylko od innych graczy. Tak jak tłumaczyli wyżej za pomocą poe.trade. Ale jeśli nie chcesz handlować, hełm +1 minion gem (o którym pisałem wyżej) też ci wystarczy do tego 68lvla.

3. Spell Echo to support, który sprawia, że gra SRS to czysty FUN. Dokładniej rzecz biorąc, zwiększa twój cast-speed dwukrotnie, czyli w tym samym czasie wyczarujesz 2x więcej duszków. Wrzuć sobie na YT jakiś SRS, zobaczysz jak fajnie to wygląda =)

Jest od dostępny z questa w 4-tym akcie, ale można mieć go wcześniej właśnie za pomocą Reveberation Rod (ma 'wbudowany')

Nie zwiększa dwukrotnie cast speed ale castuje podwójenie zwiększając cast speed zależności od lvl gem (51-70%).

Mam jakiegoś questa w którym mam przechodzić jakieś labirynty zastanawia mnie co się stanie jak przejdę wszystkie lokacje ?

W 3 akcie jest wielki posąg przy pomocy którego możesz wejść do Labiryntu właśnie, kiedy porobisz wszystkie triale ( http://pathofexile.gamepedia.com/Trial_of_Ascendancy )sam zrobiłem na razie jeden lecąc na głupa przed siebie, ale po przejściu labiryntu na normalu będziesz mógł wybrać sobie http://pathofexile.gamepedia.com/Ascendancy_class i rozdzielić od razu 2 punkty, potem po zrobieniu tego samego na cruel i merciless będziesz mógł dodać kolejne 4 punkty do małego drzewka właśnie tej nowej klasy, jak robić labirynty Ci nie powiem, bo średnio wiem :>

Trochę to skomplikowane, jak zrobię te wszystkie trialsy to może zrozumiem o co chodzi.

Dobra mam 2x reveberation rod kwestia teraz czy 2 używać na raz czy tylko 1 ?

1 Rod + Shield

A jakaś unikatowa tarcza tez sie znajdzie jak ten reveberation rod czy brac jak leci??

Narazie noś zwykłe pod life i resistances (fire, cold, lightning). Pamiętaj, żeby zasocketować SRS do Revberation Rod

Witam

Zaczynam grać w PoE po raz 3 ci ze względu na ciekawą rozgrywkę i mase aktualizacji ( miałem dylemat między diablo 3 a poe)

Mógłby mi ktoś doradzić kim zagrać , pomimo, że to 3 raz max lvl to 27 i to rozdawałem skill pointy jak leci co mi bardziej się podobało. Która klasa będzie odpowiednia dla nowego gracza - mało doświadczonego ?

Czy warto sobie już teraz wyszukać build, którym będę grał i ulepszał swoją postać, bo ponoć idąc drogą bez wyżej określonego buildu postać może być słaba. Na razie nie nastawiam się na pvp ale głównie PVE