Pogromca LoLa?

Wypowiadajcie się. Czy Heroes of The storm pobije LoLa??? Czy taki nowatorski system rozgrywki jak przedstawia HoTs wam odpowiada???

Poniżej filmik z Hots jak i z Lola

HotS

https://www.youtube.com/watch?v=ukTF6tqbojQ

LoL

https://www.youtube.com/watch?v=0NJfTbKKAaE

Pobić LoLa nie da rady - ma zbyt ugruntowaną pozycję na rynku. Jeśli dobrze mu pójdzie, prześcignie Dotę2. Tak czy siak, HotS jest ciut inną grą dla innej grupy odbiorców.

Mi osobiście wydaje się bardziej taktyczny niż lol. Ale również mniej skomplikowany zważając na to że nie trzeba pilnować przedmiotów :)

Zrobiłeś już jeden temat , który miał Cię promować jako początkującego YouTubera , ale po co robić kolejny pod przygrywką kolejnej reklamy ?
No chyba , że filmu umieszczone w temacie to CZYSTY PRZYPADEK i wcale nie są Twoje. :)

Pogromca lola to raczej wątpię, ale doty napewno. Za kilka miesięcy HotS zamieni się miejscami z DotĄ w trójcy moba LoL, DotA, SMITE.

Może będziemy mieli The BIG 4: LoL, HotS, DotA2, SMITE

W tym temacie nie skupiam się na swoim YT. Chcę tylko poznać wasze zdanie odnośnie tych gier. Filmy są dodane tylko dla uzupełnienia mojej wypowiedzi.

Fakt że LoL ma już zbyt duże community do przebicia nie znaczy, że HotS nie może z nim konkurować. Myślę też że Blizzard chciałby mieć swoje mistrzostwa i w świecie MOBY :)

Nie sądzę by HotS prześcignął Dote,już prędzej że będą razem na jako takim jednym podium,gdyż Dota jest trudniejsza od LoLa i HotSa(tak myślę że jest trudniejsza od niego).

Z pogromcami LoLa póki co jest jak z pogromcami WoWa - pojawiają się i znikają bez sukcesów. Póki co liczącymi się konkurentami są DotA2 i Smite. HotS może do tego grona dołączyć, ale łatwo nie będzie...

Myślę , że LoL pociągnie jeszcze kilka dobrych lat , albo i dłużej. Możliwe też , że stanie się odpowiednikiem WoWa w świecie gier MOBA i praktycznie po wsze czasy będzie numero uno na rynku. Jednak gdy spojrzeć na ostatnie produkcje blizzarda oraz sam fakt , że firma ta od zawsze wydaje produkty naprawdę dobre , można zakładać , że HoTs będzie miał jednak coś do powiedzenia. Osobiście uważam , że może nawet kiedyś dorównać LoLowi.

grałem 2 mecze i powiem tak, no nie podoba mi sie. Niby blizzard to animacje i wszystko powinno być na najwyższym poziomie ale sposób poruszania postaci jest jak dla mnie mało dynamiczny, takie odnosiłem wrażenie - faktycznie moze byc inaczej jednak mi nie podpasiło, czy pobije lola to raczej nie ma szans, no ale takie tematy to idealna pożywka dla hejterów lola, a wiadomo to też ludzie niech sobie ulżą i wyleją żale i spekulacje o rychłym upadku produkcji rito games :) z przyjemnością poczytam.

Będzie popularna? Będzie, wystarczy spojrzeć na hearthstone. Pogromca lola, wątpię skończy się tak, że znajomi zostaną przy lolu to dana osoba też zostanie, w lolu multum graczy jest i na najbliższy czas zostanie o ile będą gre rozwijać, dota 2 raczej też pobita nie zostanie, chociaż to dużo bardziej prawdopodobne.

Hots ma za łatwą mechanikę rozgrywki w porównaniu do lol'a.

Uniwersum Horsa też wielu ludziom się nie podoba bo nie każdy lubi bogaterów wow'a itp

Pogromca lola to raczej wątpię, ale doty napewno. Za kilka miesięcy HotS zamieni się miejscami z DotĄ w trójcy moba LoL, DotA, SMITE.

Chyba grasz w lola i nic o docie nie wiesz. No offense oczywiście.

Doty też nie przebije. A nawet jeśli już, to będzie LoL, Dota, Hots.

Chyba grasz w lola i nic o docie nie wiesz. No offense oczywiście.Doty też nie przebije. A nawet jeśli już, to będzie LoL, Dota, Hots.

Nie gram w lola, ani w dotę dlatego obiektywnie mogę stwierdzić, że lol jest lepszy, ba o niebo lepszy od doty. Jedyną jego wadą jest społeczność, większość gracze po prostu zachowuje się jakby była upośledzona, ale sama gra jest lepsza.

Wiele osób nie gra w lola właśnie z powodu społeczności, ale gdy wyjdzie HotS to DotA znowu straci część swoich graczy na jego rzecz, tak jak to było z lolem. SMITE to moba 3d, więc spadek graczy mu jakiś znaczący z tego powodu nie grozi.

DoTA nie straci graczy na rzeczy HOTS'a, o czym ty pleciesz?
Dota jest jedynym oryginalnym MOBA na rynku, ludzie w nią grający to zapaleni e-sportowcy, dota daje możliwość rozwoju, należy w niej używać mózgu, komunikować się z drużyną itd.
LoL jest popularny tylko dlatego, że jest łatwiejszy od DOTA. Jego popularność polega na prostocie rozgrywki, która odpowiada młodszym graczom (w większości).
Teraz porównajmy skomplikowanie rozgrywki:
1. DOTA - najtrudniejsza

2. LoL - łatwiejszy
3. HoTS - banalnie łatwy.

Biorąc pod uwagę, skomplikowanie mechanizmów rozgrywki, możemy do każdej gry przyrównać odpowiednie community.
1. DoTA - ogarnięci gracze, trollujące ruski w wieku 20 +, gdzie anwet oni potrafią ogarniać.
2. LoL - dzieciarnia 10-18 (oczywiście zdarzają się wyjątki), gdzie jeden członek drużyny może skutecznie zepsuć rozgrywkę, a przy takim zdarzeniu RIOT nawet nie przewiduje unieważnienia meczu jak ma to miejsce w DoTA.

3. HoTS - banalniejszy od LoL'a, poziomu community w tej grze chyba nie muszę komentować.

Oczywiście wszystkie te gry są F2P, więc nie ma to żadnego znaczenia.
Są to tylko moja spekulacje, nie najeżdżam na żadną grę.
Osobiście nie gram już w gry typu MOBA, ale najwięcej czasu spędziłem w DOTA (2k+ h) i LoL (1.5k+ h).

Wnioski nasuwają sie same, ale nie będę ich podawał, żeby nie wywołać gówno burzy.
Zapraszam do kulturalnej dyskusji.

Z tym przedziałem wieku w lolu to też nie prawda. Dam sobie rękę uciąć że dota i lol mają podobne wiekowo community. Po prostu w lolu dzieciarnia siedzi w niskich ligach.

Co do HotSa. Jeszcze nie grałem, ale z tego co oglądałem filmiki to powiem tylko, że animacja ruchu jak i ataków mi się niesamowicie nie podoba. Chociażby w tym filmiku autora, gdzie ten rycerz bijąc mobki ledwo co macha tym mieczem, a chłop 2 metry. Skille to samo. Nie czuć tego, że jak się używa to jest to potężny skill czy coś.

Takie me zdanie.

Absolutnie nie, jedna z gorszych gier 2015 roku, przestańcie się tym jarać już, bo to nudne...

Aż mi się na usta ciśnie słowo "crap" ale zaraz pewnie rzuci się na mnie horda zombiaków Blizzarda. Ostrzegam, mam karabin maszynowy i bunkier!

Ale bądźmy poważni, HotS to naprawdę typowy średniak, zresztą sam Blizzard nie wiąże z nim zbyt świetlanej przyszłości i słusznie. Ten Diablo na jednorożcu... ~~

@Down: wy się ogarnijcie, skończycie jak zombiaki z L4D, Blizzard steruje waszymi umysłami. Blizzard jest jak Illuminati a nawet gorzej ale i tak wszyscy powiedzą, że to ja głupoty gadam :P Tak właśnie to działa.

Absolutnie nie, jedna z gorszych gier 2015 roku, przestańcie się tym jarać już, bo to nudne...Aż mi się na usta ciśnie słowo "crap" ale zaraz pewnie rzuci się na mnie horda zombiaków Blizzarda. Ostrzegam, mam karabin maszynowy i bunkier!Ale bądźmy poważni, HotS to naprawdę typowy średniak, zresztą sam Blizzard nie wiąże z nim zbyt świetlanej przyszłości i słusznie. Ten Diablo na jednorożcu... ~~

Nudne jest, ale twoje narzekanie w każdym temacie i w każdym poście. Ogarnij się dziewczyno. Nikogo nie interesują Twoje żale, że byłaś ok 3 lata na odwyku WoWa:/

Btw. To że ty nie umiesz się kontrolować to nie znaczy, że inni nie potrafią. To nie jest wina Bzza tylko twojej słabej psychiki.

Ja potrafię się cieszyć różnymi grami różnych twórców (aktualnie HotS i GW2 casualowo), ale z umiarem. Okres "nołlajfienia" po kilka godzin dziennie miałem kilkanaście lat temu w liceum.

Pogromca DoTy? DoTa ma w tym momencie swoje czasy świetności, co tydzień bije rekordy logowań, HoTS może osłabić pozycję SMITE. Zarówno Dota jak i LoL nie eliminują się nawzajem, a wręcz przeciwnie: napędzają się wzajemnie. Dlatego uważam, że HoTS, o ile nie jest żadnym konkurentem dla LoL'a, Doty (ze względu na typ rozgrywki) może być konkurencją dla SMITE, ponieważ w SMITE grają ludzie, którym nigdy się coś w LoL'u bądź Docie nie podobało. Tak samo będzie z HoTS'em. Część ludzi być może odejdzie z LoL's, HoTS'a, ale będą to liczby niezauważalne. Większość graczy będzie nowa, czyt. 1st time in MOBA

PS: CZUJĘ WOJNĘ