Nie gram w lola, ani w dotę dlatego obiektywnie mogę stwierdzić, że lol jest lepszy, ba o niebo lepszy od doty. Jedyną jego wadą jest społeczność, większość gracze po prostu zachowuje się jakby była upośledzona, ale sama gra jest lepsza.Wiele osób nie gra w lola właśnie z powodu społeczności, ale gdy wyjdzie HotS to DotA znowu straci część swoich graczy na jego rzecz, tak jak to było z lolem. SMITE to moba 3d, więc spadek graczy mu jakiś znaczący z tego powodu nie grozi.
Jedni twierdzą, że Dota jest lepsza. Nie bez powodu. Skoro NIE grałeś, to nie wiesz, że w Docie jest duuuużo więcej możliwości. Nie ma co dyskutować, każdy woli co innego. Ja gram obecnie w Dote i Smite, w dote troche rzadziej, w lola pare lat grałem. Takie postacie jak Chen (fajne combo z Pudgiem), IO, Invoker mają skille, których w LoLu nigdy nie zrobią xd (jest głupi, nie wiem co piszę już, straciłem kontrolęęę), Dodam, że docie, można dobijać swoje stworki, żeby przeciwnik nie dostał hajsu, jest kurier, DUŻO ITEMÓW UŻYTKOWYCh, gdzie w lolu jest ich może kilkanaście (+ RIP Deathfire Grasp), są kurierki, przedmioty (skiny) każdego elementu oddzielnie. Gaben.
Z tym przedziałem wieku w lolu to też nie prawda. Dam sobie rękę uciąć że dota i lol mają podobne wiekowo community. Po prostu w lolu dzieciarnia siedzi w niskich ligach. Co do HotSa. Jeszcze nie grałem, ale z tego co oglądałem filmiki to powiem tylko, że animacja ruchu jak i ataków mi się niesamowicie nie podoba. Chociażby w tym filmiku autora, gdzie ten rycerz bijąc mobki ledwo co macha tym mieczem, a chłop 2 metry. Skille to samo. Nie czuć tego, że jak się używa to jest to potężny skill czy coś. Takie me zdanie.
Imo też