PokeGra.pl - Polska przeglądarkowa gra Pokemon Online

ta nowa wersja to coś długo się tworzy :D

Generalnie, nad stroną techniczną gry pracuję sam. Silnik v2 został już dwukrotnie przepisany. Aktualnie spora część gry oparta jest o node.js, po wstępnych testach wyjdzie jednak czy to dobry wybór. ;)

Niestety na 60fps jak i szybkość poruszania rodem z Margonema nie ma co liczyć, bo nie mam nawet takiego zaplecza serwera, ale w porównaniu z aktualną wersją skok jest około 15 krotny.

W grze nastąpiła mała aktualizacja - zmiana eventów na czacie, poprawki blokad postaci.

Port Hoenn już niebawem w grze.

Nowa mapa - Port Hoenn - już w grze. ♡

Przepraszam, ale jestem trochę nie na czasie, czy w grę można już normalnie grać, tzn. czy planowane jest później usuwanie postaci, tzw. vipe?

W grę można grać normalnie. Postacie nie będą kasowane (chyba, że nie będziesz logować się na konto XX dni).

Kolejna nowa mapa w grze - Rozdroża Hoenn.

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Pokemon-MMORPG-od-Polak%C3%B3w-Powitajcie-PokePrzygod%C4%99nie muszę być Szerlokiem, żeby zobaczyć podobieństwo ;o

Obie "gierki" robione są na tym samym silniku wziętym z jakiegoś 2D prostego rpg. Widziałem na początku jak jeszcze grafik nie pozastępowano do końca :P rycerzyki itd.

Mistrzu, nie gadaj głupot, jeśli nie wiesz nic o temacie... Kod jest w stu procentach autorski, ma już jednak parę dobrych latek, stąd lekkie niedostatki technologiczne.

Byliśmy pierwsi na polskim rynku, jeśli chodzi o gry 2D pokemon. To, że ktoś się na nas wzorował, mogę traktować tylko jako komplement. :-)

Od kilku dni nad światem PokeGry krąży meteor. Zapowiada się wybuchowy weekend. ;)

W grze pojawił się event wielkanocny. :-)

Piąta generacja niebawem w grze.

Zdecydowałem się przebudować kilka modułów - ekwipunek i pocztę. Ponadto, gra znacząco przyspieszyła.

Zmieniłem (trochę) system czatu, ponadto przygotowuję nową stronę główną.

Cześć,

można już odbierać część nagród za eventy wielkanocne. Ponadto, w grze pojawiło się pięciu nowych NPC.

Dodane zostały zadania.

Wraz z aktualizacją w grze pojawiło się dwudziestu nowych NPC.

Sinnoh niebawem w grze!

vrbfn7.jpg

Pojawiła się nowa mapa - Dolina Lawy.