PokeGra.pl - Polska przeglądarkowa gra Pokemon Online

Tak jak ludzie mówią, dopracuj aktualną grę, a potem popracuj nad wersją mobilną, zdecydowana większość graczy by była właśnie z komórek/tabletów, bo na gry www. szkoda czasu na kompie.

Aktualnie da się grać z ciut większych sprzętów strzałkami na dole ekranu.

Wzoruj sie na wersjach gbc,gba i nds bo to najlepsze wersje. Tam questy byly ciekawe i nawet fabula jakas tam byla. Questy typu zabij X pokow powinny byc usuniete. Za kazdym razem jak zaczynam probowac grac w twoj produkt koncze praktycznie w tym samym miejscu, bo persektywa dropienia czegos w duzych ilosciach nudzi okropnie. Brakuje tez wplywu na walke, losowosc to zly pomysl. Jestem zdania ze odwaliles kawal dobrej roboty, ale jak na razie jestes w lesie z praca. Zeby dogodzic fanom pokemonow trzeba jeszcze troszku po pracowac.

Rozgrywka jest odrobinę inna niż na konsolkach, wyzwania na pokonanie XX stworzeń / zdobycie XX przedmiotów na pewno zostaną. Pojawiły się za to wyzwania po prawej stronie, które moim zdaniem znacznie lepiej spełniają funkcje wstępu do gry. Co prawda, jest ich raptem dwadzieścia, ale zawsze coś.

Twoja gra, twoj poswiecony czas. Szanuje to, ale gwarantuje ze bez aktualnych questow i ze zwiekszonym expem mialbys wieksza rzesze graczy.

Twoja gra, twoj poswiecony czas. Szanuje to, ale gwarantuje ze bez aktualnych questow i ze zwiekszonym expem mialbys wieksza rzesze graczy.

Aktualnie w dzień da się zdobyć +/- 60 poziom. Mam jeszcze bardziej zwiększyć exp? :P

A tak poważnie, nie da się szybko zadowolić obu grup. Gra się zmienia, ale powoli. Niestety, nie mogę pozwolić na odpływ graczy z racji umów, które już są podpisane. Gwałtowne zmiany niczemu nie służą, a i z reguły nie są zbyt przemyślane.

Nie da się wpływać na walkę? Powinna być do wyboru walka turowa automatyczna, taka jak teraz oraz walka turowa manualna, gdzie moglibyśmy klikać różne opcje ataku, ze zróżnicowaną skutecznością i ilością obrażeń. Byłoby ciekawiej.

Aktualnie w dzień da się zdobyć +/- 60 poziom. Mam jeszcze bardziej zwiększyć exp? A tak poważnie, nie da się szybko zadowolić obu grup. Gra się zmienia, ale powoli. Niestety, nie mogę pozwolić na odpływ graczy z racji umów, które już są podpisane. Gwałtowne zmiany niczemu nie służą, a i z reguły nie są zbyt przemyślane.

Jak w dzien 60lv? Chyba placac za stamine...

Normalnie, w dzień (24h) 50-60 poziom (max 65) jest osiągalny biorąc pod uwagę nagrody za zadania jak i "bonus" w postaci przedmiotów na start. Generalnie zdobywanie doświadczenia utrudnione jest dopiero po poziomie >70.

Nie da się wpływać na walkę? Powinna być do wyboru walka turowa automatyczna, taka jak teraz oraz walka turowa manualna, gdzie moglibyśmy klikać różne opcje ataku, ze zróżnicowaną skutecznością i ilością obrażeń. Byłoby ciekawiej.

Interakcja gracza w walce jest ograniczona do minimum ze względu na szybkość rozgrywki. Ta kwestia raczej na pewno nie zmieni się na pokegra.pl.

Mógłbyś dodać autowalke, w sensie całą walkę odwala za nas komp w 0.1 sec dzięki czemu nie trzeba się męczyć z low lvlowymi mobkami.

Mógłbyś dodać autowalke, w sensie całą walkę odwala za nas komp w 0.1 sec dzięki czemu nie trzeba się męczyć z low lvlowymi mobkami.

Chyba nie do końca rozumiem co masz na myśli w tym poście. Mógłbyś rozwinąć? Chodzi Ci o aktualny system walki czy system z ciosami stworzenia?

Czołem, dziś rozpoczęło się kolejne Safari. :)

Co do walki. Dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie tego w taki sposób, że walka z potworkami byłaby bez zmian, ale walki przeciwko graczom i trenerom, powinny być bardziej rozwinięte z możliwością wybierania i używania umiejętności itd...

Cześć, dzięki za zainteresowanie. Jeśli chodzi o system PVP, aktualnie jestem w fazie konceptów. Chciałbym póki co ukończyć kilka regionów map i dodać system craftingu (już chyba blisko). Ponadto, przygotowuję wersję mobilną i nowy wygląd. Wstępne zarysy środka gry widać między innymi w ekwipunku i poczcie.

tec146.jpg

Co myślicie o nowej stronie głównej? :)

W grze pojawiła się nowa mapa - Miasteczko Sandgem.

Ponad rok temu grałem w pokegra i powiem, że przyjemnie się grało a aktualizacje wychodziły raz na miesiąc ( czasami były to tylko drobne poprawki ).

Teraz widzę, że gra jest dużo lepsza ale jeszcze nie doskonała. Głównie to czekam aż wprowadzisz język angielski bo kiedyś zabraknie ci graczy jak i czekam na nowy serwer bo szkoda zaczynać bo tej chwili nic się nie osiągnie ( chyba, że wydasz gruby hajs jak było to zawsze ).

Styl jest dobry ale http://playpoke.pl/ może się pochwalić się takim samym ( chodzi mi o nowy styl ) bodajże jest to twój stary projekt, który nakręciłeś i w pewnym momencie przestałeś go robić ( forum przesyłało nas do forum pokegra ).

Sam kiedyś pisałeś, że pogra ma w swoim kodzie wiele błędów ( nie wiem może już je naprawiłeś ) i sam byś lepiej stworzył ale szybko porzuciłeś nowy projekt ( na 100% nie jestem pewien czy to byłeś ty ).

Języka angielskiego nie będzie w grze nigdy, na wyjście (jakiekolwiek) poza granice kraju nie pozwala mi umowa.

Niestety, PlayPoke to nie mój projekt, ale wykupiliśmy go w celu pozyskania dodatkowego źródła ruchu. Generalnie, widzę, że Twój post to jakieś bajania. Nie jesteś przypadkiem tą osobą, która dość nachalnie domagała się pozycji mistrza gry? ;)

Czołem, w grze pojawiło się kilka zmian związanych z wydajnością. Niebawem odświeżenie wyglądu.

Czołem, w grze pojawiła się nowa sala - Koga. Niebawem pojawią się również kolejne mapy z Sinnoh.

Czołem, zaktualizowałem stronę główną gry. Ponadto, pojawiły się questy nowego typu (niebawem będzie ich więcej :) i dwie mapy - Wybrzeże Sinnoh, Okolice Sandgem.

Czołem, jak w każdą sobotę - dziś w grze Safari. Ponadto, pojawiło się kilka nowych questów (już nie typu pokonaj, zdobądź;)

Niestety ale admin banuje za krytykowanie jego "dzieła"... Gra sama w sobie fajna i to nawet bardzo, ale pan Administrator to kompletny burak i prostak. W grze są questy, które dla wielu osób stanowią problem, bo pokemony wymagane do zadania prawie w ogóle się nie respią... Napisałem to na czacie, to Administrator do mnie (parafrazując): że przyczyna jest inna niż respawn i że winny jest za to mój sposób myślenia. Odważnie prawda? Możesz teraz mówić, że tylko ja mam problem z tymi zadaniami, ale takich ludzi jest więcej tylko boją się powiedzieć bo dostaną bana... Druga sprawa to MC. Koleś, w tej grze online jest 30 osób a ty banujesz za multi konto? Wstawiłem się za 11 latkiem, który dostał bana za multi to mnie zwyzywał od niemyślących. Ja wiem, że regulamin obowiązuje każdego, ale może czas to zmienić? Jesteś śmieszny i niepoważny. Nie updatuj gry, tylko updatuj siebie bałwanie...

Gre polecam, grajcie bo jest naprawdę fajna, ale nie używajcie czatu bo debil na debilu.

warn_ico.png
Rozumiem oburzenie, aczkolwiek można to było napisać troszkę grzeczniej, bez obrażania nikogo.
~Leman

Podobną sytuację miałem, gdy napisałem na czacie, że coś mi się w grze nie podoba, to dostałem 'czatową blokadę' na 30min. Ogóle zgodzę się, że niektóre zadania ciężko wykonać, bo moobki spawnują się za mało i często ludzie na to narzekają. Dodatkowo 10 latków na czacie, nieprzestrzegające zasad ortograficznych i wyjeżdżających z tekstami na ich poziomie, jest masa.