PokeGra.pl - Polska przeglądarkowa gra Pokemon Online

Gre polecam, grajcie bo jest naprawdę fajna, ale nie używajcie czatu bo debil na debilu.

Drogi bangeralert, Twoje słownictwo nawet na publicznym forum pokazuje, że powód blokady był jak najbardziej słuszny.

Osobiście, nie mam nic przeciwko posiadaniu przez jednego gracza więcej niż jednego konta (bo i nie jestem w stanie sprawdzić czy nie gra na nim jego brat, siostra czy wujek mający dostęp do wspólnego adresu IP), czym innym są jednak tzw. "interakcje", gdzie gracz zakłada konto wyłącznie po to, by przerzucić sobie kilkanaście przedmiotów bądź stworzeń za bezcen. Niestety, jest to gra NIE FAIR PLAY w stosunku do graczy, którzy męczą się z zadaniami czy kupują rzeczy za arcany. I podejrzewam, że zarówno w PokeGra jak i w każdej innej grze przeglądarkowej (ale i nie tylko) nie jest to dozwolone.

@Cicuta, a od kogo otrzymałeś blokadę i czy mógłbyś podać przybliżoną jej datę? Sprawdzę jakie wiadomości faktycznie zostały napisane i jeśli masz rację, to podrzucę jakiś bonus. ;)

Jeśli chodzi o niektóre zadania, im stworzenie rzadziej występuje w regionie i im więcej trzeba ich pokonać tym nagroda jest lepsza. Na każdą kratkę w grze przypada od 1 do 5 stworzeń, częstotliwość pojawiania się ich na mapie uzależniona jest od ilości graczy na danym terenie (kwestia optymalizacji).

Jeśli chodzi o stronę techniczną jak i warstwy wizualnej, nad grą pracuję sam, więc w przypadku jakichś propozycji najlepiej dodać temat na forum, bądź kontaktować się poprzez wiadomość prywatną, tam jednak istnieje spora szansa, że zginie w natłoku wiadomości, który otrzymuję każdego dnia.

Drogi bangeralert, Twoje słownictwo nawet na publicznym forum pokazuje, że powód blokady był jak najbardziej słuszny.Osobiście, nie mam nic przeciwko posiadaniu przez jednego gracza więcej niż jednego konta (bo i nie jestem w stanie sprawdzić czy nie gra na nim jego brat, siostra czy wujek mający dostęp do wspólnego adresu IP), czym innym są jednak tzw. "interakcje", gdzie gracz zakłada konto wyłącznie po to, by przerzucić sobie kilkanaście przedmiotów bądź stworzeń za bezcen. Niestety, jest to gra NIE FAIR PLAY w stosunku do graczy, którzy męczą się z zadaniami czy kupują rzeczy za arcany. I podejrzewam, że zarówno w PokeGra jak i w każdej innej grze przeglądarkowej (ale i nie tylko) nie jest to dozwolone.@Cicuta, a od kogo otrzymałeś blokadę i czy mógłbyś podać przybliżoną jej datę? Sprawdzę jakie wiadomości faktycznie zostały napisane i jeśli masz rację, to podrzucę jakiś bonus. Jeśli chodzi o niektóre zadania, im stworzenie rzadziej występuje w regionie i im więcej trzeba ich pokonać tym nagroda jest lepsza. Na każdą kratkę w grze przypada od 1 do 5 stworzeń, częstotliwość pojawiania się ich na mapie uzależniona jest od ilości graczy na danym terenie (kwestia optymalizacji).Jeśli chodzi o stronę techniczną jak i warstwy wizualnej, nad grą pracuję sam, więc w przypadku jakichś propozycji najlepiej dodać temat na forum, bądź kontaktować się poprzez wiadomość prywatną, tam jednak istnieje spora szansa, że zginie w natłoku wiadomości, który otrzymuję każdego dnia.

Fajnie, szkoda, że w grze nie mogłeś mi tego tak wytłumaczyć, tylko musiałeś rzucać ofensywnymi aluzjami... Taki z Ciebie dwulicowy lisek, że na własnym podwórku jesteś Panisko a gdzie indziej przypominasz sobie o kulturze wypowiedzi? Czy może całkowicie się zmieniłeś w ciągu 1 dnia...

Co do słownictwa, zachowywałeś się tak, że nawet wulgaryzmy to za mało.

Eh, panie bangalert, może po prostu warto przyznać, że się dostało blokadę, miało multikonto i rzucało inwektywami na czacie zamiast pisać elaboraty na pół strony jaka to administracja jest zła? Nie będzie tak łatwiej? Myślę, że wtedy każdy będzie mógł ocenić zarówno prawdziwość Twoich zarzutów jak i ich sensowność.

Napisałem, że questy są popier*... a Ty zacząłeś mnie obrażać. Jesteś zwykłym łochem, nic więcej.

Co do blokady, to było dawno i już pewnie moje konto jest usunięte (zbyt długa nieobecność). Swoją drogą, nie mam ochoty już grać w PokeGre, bo po prostu, jest nudna jak flaki z olejem. Cały czas obserwuje temat, bo czekam na coś przełomowego, coś, co odmieni rozgrywkę i nada jej jakiś sens. Na te chwilę nie polecam tytułu, ale też nie przekreślam, bo pomysł dobry, ale brakuje 'tego czegoś'.

Dzięki za opinię. Aktualnie pracuję nad turniejami, które z pewnością urozmaicą walki między graczami.

Czołem,

z ostatnich zmian w grze:

• Znacząco poprawił się interfejs dla urządzeń mobilnych;
  • Dodany został kamień zmiany pozwalający na zmianę nazwy swojego stworzenia;
  • Dodane zostało rozdawanie wielu atrybutów za jednym razem;
  • Poprawiona została szybkość chodzenia;
  • Pojawił się bonus do statystyk z walkę stworzeniem, które schwytaliśmy;

Aktualnie pracuję nad turniejami (wciąż), większą ilością skórek postaci (nareszcie! ;) i kilkoma mniejszymi / większymi zaakceptowanymi już propozycjami. W najbliższym czasie powinny pojawić się również kolejne mapy z regionu Sinnoh.

Wersja mobilna to aplikacja na smarta czy sformatowana strona www?

Sformatowana strona www. Niestety, nie możemy pozwolić sobie na więcej (ze względu na umowę w sumie).

Szkoda bo aplikacja bylaby wygodniajsza. Z dnia na dzien coraz bardziej sie przekonuje do tej gierki mimo ze wczesniej ja hejtowalem. Turniejami moja osobe wywalczyles.

Jeśli chodzi o turnieje, jeśli uda mi się wywalczyć możliwość używania nazw ciosów... to pójdziemy w tą stronę. Ale zobaczymy jak to będzie.

Dzięki za zaufanie! :)

Czołem,

zgodnie z życzeniami graczy trochę zmieniłem pokedex. Dziś o północy rozpoczyna się kolejne safari. Wstęp tylko od piętnastu tysięcy złota. :)

Czołem!

Rozpoczął się event na dzień dziecka, czyli:

Czołem,

w pojedynkach z dzikimi stworzeniami można dostrzec kilka animacji pokemonów.

Ponadto pojawiły się dwie mapy z dzikimi stworzeniami typu "Duch" - Jaskinia.

Pojawiły się kolejne mapy i questy!

Oo że tez ja dopiero teraz odnalazłem to forum, fanem pokemon jestem od najmłodszych lat dzieciństwa, kolekcjonowałem kart, tazosy z chipsów i wszelkie inne pierdoły związane z tą tematyka. Chętnie zagram !!

Ogółem gra fajna, klimat Pokemonów zachowany (bez patrzenia na chat :P), dobrze, że o nią dbasz, wprowadzasz nowości i poprawki.

Jednakże sterowanie to nadal porażka, pół wieku zajmuje przejście z jednego końca mapki na drugi. Gdyby chociaż była taka możliwość, że wciskamy klawisz i postać cały czas idzie, tzn. nie jest tak, że jeden krok=jedno wciśnięcie klawisza, byłoby dużo wygodniej.

Pozdrawiam i życzę sukcesów. :)

zagram i mam pytanko co do topki strony (chodzi mi o te grafikę) sam robiłeś ?

Konta nadal są usuwane po kilkutygodniowej nieobecności?

Jednakże sterowanie to nadal porażka, pół wieku zajmuje przejście z jednego końca mapki na drugi. Gdyby chociaż była taka możliwość, że wciskamy klawisz i postać cały czas idzie, tzn. nie jest tak, że jeden krok=jedno wciśnięcie klawisza, byłoby dużo wygodniej.

Dzięki za opinie. Pracuję powoli nad tym rozwiązaniem, niestety przez kilka skryptów w środku (szczególnie kwestię trenerów blokujących poruszanie) sprawia to małe problemy.

Konta nadal są usuwane po kilkutygodniowej nieobecności?

Teoretycznie, po dwóch tygodniach. Aktualnie robię to jednak ręcznie w momencie, gdy baza danych cierpi przez ilość danych nieaktywnych graczy. Ostatnia "czystka" była chyba ponad miesiąc temu.