Gdyby miała powstać polska gra MMO o temacie parkour. Ilu z was było by nią zainteresowanych?
Polska gra Parkour
1. To niemożliwe
2. Taka gra miałaby bardzo małą ilość graczy
3. Bez innowacji (chyba, że z rozwojem bohatera, ale więcej się nie da wymyślić)
4. A jak by zarabiała?
Tyle mogę powiedzieć że pewna zagraniczna grupa już jest na etapie „pierwszych szkiców”.
Pomijając post Maca (ty pesymisto... a może realisto?), gra byłaby dość ciekawa i mogła by zainteresować dość dużą rzesze fanów.
Napewno postać będzie się rozwijać, sama reklama w tej grze może generować zyski. Poza tym zawsze w jakiś sposób ktoś wymyśli sposób na kasę.
Na początku może przyciągnąć znaczną ilość osób, ale myślę, że później będzie znacznie mniej tych ludzi.
4. A jak by zarabiała?
B2P, albo P2P
To jest modne, wiec pewnie sporo osob by zagralo. Ja bym przeszedl obok tej gry.
To jest modne, wiec pewnie sporo osob by zagralo. Ja bym przeszedl obok tej gry.
Mirrors Edge jest grą parkour, gdyby tak wyglądał polski odpowiednik MMO...
Mirrors Edge jest fajne, ale na dłuższą metę jest monotonne.Gdybyście zrobili grafikę podobną do tej, ale resztę urozmaicili, to byłoby good.
A więc jak widzisz te grę? Mirrors Edge zrobiło małą furorę na krótki czas.
Moja bardzo lubieć pokazywać, że jest małpą u umie grać nogami.
To tak w skrócie. Pomysł ciekawy i jak każdy ciekawy pomysł będzie: a) Super Hitem, Totalnym niewypałem. Chociaż można wprowadzić kilka interesujących rozwiązań. Jako że jestem 100% przykładem gracza ceniącego grywalność powiem, co chętnie bym w takiej grze zobaczył. Jestem też typowym "Niedzielniakiem" i nie lubię się wysilać by być prawdziwym Pr0. Tak więc myślę, że gra powinna mieć dwa tryby. Coś jak "Arcade" i "Symulacje". Dla każdego coś fajnego. I koniecznie musi doceniać gracza za błahostki! Jak "Nut Shot" w Combat Arms. Zawsze to lubiłem. Podział na "Pokoje" też by nikogo nie skrzywdził i najlepiej, aby były to wyścigi od punktu "A" do "B". Wiadomo, wchodzisz do pokoju, zbierasz graczy i biegniecie przez teren wykonując triki. Ten kto zbierze najwięcej punktów wygrywa.
W sumie, po co ja piszę ^.^
Tak, chętnie bym w coś nowego zagrał.
Znaczy pomysł ciekawy, tylko na czym by tam polegało rozwijanie postaci ??
O sorry ale mirror's edge to freerunning ;]
Ja jestem wielkim wielbicielem parkour (trenuje 3-4 miesiące ;]), jeśli gra by mi się spodobała bym grał ^^
Trzeba by było zrobic jeszcze taką opcje jak zwykłe bieganie po mieście ;p
@Narlo
Nie tricki tylko TECHNIKI
I błagam niech nikt nie pisze parkourzysta(tylko traucer), bo wtedy mam ochotę taką osobe rozgnieść na ścianie i pokroić na części
A i jeszcze apropo parkour to nie sport extremalny tylko sztuka lub styl życia (ja tam jestem za sztuką ;p)
Ekhm może i temat oryginalny ,lecz nie jest tak dobry by zrobił furorę. I co dalej? Jakieś pojedynki na osiedlu bądź zbieranie puszek na nowy dres? Jednak gwarantuje wam to ,że typowy blokers, dresiarz zajrzy do was. Uogólniając : żenada.
Jakos nie bardzo widze to , ale trzeba byc realista ^^ Zapewne z poczatku zainteresowala by sie tym duza ilosc graczy ale to raczej tylko na probe .
GL ^^
Jedyny sens takiej gry, to wyscigi w roznych ekstramalnych warunkach. Punkt A----B, trasa dowolna:).
gdybać to można na każdy temat, ale jak moi poprzednicy też odnoszę wrażenie, że ta gra miałaby mało zwolenników.
Oprócz rozwijania postaci, zdobywania kolejnych umiejętności (trików) jakoś nic mi nie przychodzi do głowy. Zarabianie kasy w grze to można by podzielić na dobre/złe metody. Na przykład napady na banki, albo praca jako kurier
Ale to tylko takie moje luźne myśli.
Moje skromne zdanie jest takie na ten temat.
1. Polska nie stworzyła jeszcze żadnego single.
2. nie ma co marzyć, że stworzy MMO
3. Tym bardziej parkour.
4. Mirror's Edge to free running (ktos zwany jest runnerem )
5. Parkour (ktos zwany jest traucerem) to po prostu pokonywanie przeszkód w jak najprostszy i najefektowniejszy sposób. Free running to poprostu bieg z pokonywaniem przeszkód w jak najprostszy sposób.
6. Ja przewiduje, że potrzebne na dysku (grafa ME, Techniki itp. z parkoura) 10-20 gb.
7. Fizyka. ME ma AEGIA (Nvidia physx)- niestety jest to minus. Przy pobiciu szyby jest tragegia. Sprzęt (5.2 Athlon x2, 1gb radeon, 3,5 gb ram)
1. Polska nie stworzyła jeszcze żadnego single.
Call of Juarez
Call of Juarez
sorki zapomniałem