Słabiutki poradnik, ale nie napisze nic więcej bo i tak nie zrozumiesz
Pomoc dla graczy LoL'a
Panie Mond, chciał się Pan założyć o to czy summoner o nicku mond należy do Ciebie i nie dałeś żadnego znaku odnośnie tego, bardzo chętnie przeczytałbym wynik tego zakładu.
czyżbym przeoczył odzew na moja propozycję zakładu? nie było reakcji, więc rozumiem, że nie trafiłem tym na korzystny wiatr... chyba, że przeoczyłem? Jeśli nie, propozycja aktualna w dalszym ciągu.
Mnie rozśmieszyło to że jedna osoba ( nie chce mi się już szukac ) Bardzo pięknie to ujeła . To jest wkońcu poradnik dla begginerów czy rankedów ? Bo raz piszesz tak a raz tak , ( nie mów że nie wystarczy przejrzec temat , no chyba że usunołes lub editnołeś teraz
) i już widzimy że mówisz tak jak ci lepiej pasowało w danym momęcie , troche żałosne -.-
każdą postacią robie dobre staty -,- Nie podoba mi sie poradnik ;f Dużo bredni napisanych
No toc jasne -.- i jeszcze nie wiadomo czego sam chciał Redaktor . Słuchaj najlepiej dla ciebie jak usuniesz ten temat , bo inaczej będzie takie zaspamowanie o błędach że już nie dasz rady anty-argumentowac albo ci sie odechce i , i tak usuną temat -.- . Te twoje rankedowe dane są żałosne ( i podział champów ) a pozatym to weź napisz wkońcu czy to poradnik dla begginerów (jak tak to dno ) czy dla rankedów (też lekkie dno
) , bo użyłeś obu określen które nie pasują do siebie całkowicie . Wiem wiem niektórzy powiedza jak taki mądry to sam zrób , może kiedyś jak nie będe miał dużo nauki
To łatwo tak zkrytykowac no ale , jak już zbierzesz sie na odwage napisac coś takiego jak ten poradnik ( pseudo (nie odpuszcze ) ) to weź jakoś uwzględnij opinie własną albo pracuj z stroną riotu gdzie są opisane championy , i tam też jest podejrzewam taka zasada że nie dzieli sie championów
Już lepiej jakbyś zerżnoł opisy championów niż pisał taki łapu capu które za***iście miesza w głowach : ) Ashe dałeś w najlepszych . Ok ide grac rankeda ( nie napisałeś że bez średniego przynajmniej obeznania z championami Typu Ranged or Hit (slow ) run , i bez run , ranked nią jest praktycznie nie wykonalny ) . Potem mam słabe staty i myśle że to nie moja wina a teamu bo wzieli złe postacie -.-
Udziele pewną moją opinie która powinna być w poradniku ... Każda postać jest Bardzo dobra tylko trzeba umieć grać. Grając np vayne nie dasz rady sam. Tu sie liczy TEAM PLAY ! bez team playu nic nie zrobisz. Ganki,ssy, tylko to trzeba do wygranej i zgrane Team Fighty ! Każda postać robi dużo w Team Fightcie. Ale potrzeba tanka, 2ad i 2ap, żeby mieli problem z resami. Jeszcze doświadczenie sie wlicza.
Napisałem to troche chaotycznie ale to moja opinia jak wygrywać. Staram sie trzymać jej i wygrywam
post wyżej ... ale ja ci powiem że napisz o każdej postaci tzn plusy minusy build jak grać itp i warto żebyś zrobił też trochę np o junglowaniu czyli napisz na czym 1 jaką postacią itp więc jeśli miałeś pomysł zero postów z pytaniami kim grać to napisz o wszystkich charach w pozytywach i minusach bo to co zrobiłeś to jest żenada tylko twoje ulubione postacie i zero builda zero podpowiedzi nul
A pozatym oni grają postaciami które lubiąNie dziwi Cię, że wszyscy najlepsi używają tych samych bohaterów? To są najlepsze picki i koniec kropka musisz się z tym pogodzić. Polecam obejrzeć najlepszą akcję dreamhacka tzw. base race
Jak ty mnie wk*******.Dla mnie najlepszym pickiem jest swain , bo nim gram najlepiej i dla każdego innego gracza jest inna lepsza postać.Możesz i nawet grać jakąś postacią z teych twoich "turniejów" hajcie , ale wystarczy , że gracz bardziej będzie ogarniać na przykład sorakę lepiej niż ty jakiegoś branda czy nie wiem.Możesz grać nawet jakąs inna postacią , ale wystarczy , że ktoś bardziej od ciebie będzie ogarniał sivirę niż ty jakąs inną postać.Pomyśl trochę nad tym co piszesz , bo tylko wk****** innych tymi durnymi turniejami , jestem ciekaw jak ty grasz , chyba patrząc na turniej na yt i grając i zarazem kopiując od nich akcje i buildy..........Ogarnij się i napisz wkońcu coś z sensem....

Skoro autor popełnił błędy to się je mu wskazuje i daję propozycje jak je poprawić, a nie najeżdża się na niego całą Husarią brzydkich i obraźliwych słów! Nie zachowujmy się jak dzieci...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Beside, Raiku, wysłałem Ci na priva mój numer gg, ale chciałem zauważyć, że jest on w opisie mojego konta obok treści posta
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wracając do artykułu, w moim poprzednim poście napisałem już o błędzie we wstępie i bardzo bym autora prosił o to by jednoznacznie wskazać grupę docelową. Choć mam przeczucie iż autor pod wpływem wyzwisk w kierunku jego osoby został wręcz zmuszony do przestania opiekowania się swoim działem i jednoczesnego przestania czytania komentarzy.
Osobiście mu się nie dziwię i aż źle mi się robi gdy ktoś nie umie docenić starań innego człowieka nie mówiąc już o traktowania go jak robota, który nie ma prawa popełnić błędu! Jest dokładnie tak jak z komentarzami pod newsami Guru, który również jest wyzywany od najgorszych gdy popełni jakiś błąd, np. nadając złą nazwę artykułowi.
Skąd wzięła się ta moda? Mniejsza... Zwracam się z uprzejmą prośbą o to by przeprosić - jeśli to konieczne - autora i w następnym poście, osoby, które mają zażalenia odnoście "poradnika" czy jak to nazwiecie, zacytowali fragment do którego mają zastrzeżenia i napisali lub dali sugestię jak to powinno brzmięć... A więc ja zacznę...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ogromna ilość nowych graczy, a także problem ludzi z wyborem odpowiedniego bohatera, popchnął mnie do stworzenia poradnika, który być może ułatwi wam dobór postaci dla siebie."
"Owe najlepsze picki dotyczą tylko i wyłącznie gier na najwyższym poziomie na mapie Summoners Rift(5vs5)."
Oba zdania pochodzą ze wstępu i wykluczają siebie nawzajem. Otóż jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z League of Legends nie może grać gier rankingowych, czy jakichkolwiek innych do których potrzeba umiejętności i długiego czasu spędzonego na rozgrywkach. Musisz wskazać jednoznaczną grupę odbiorców...
Należy pamiętać, że ludzie są istotami złymi z natury i wyciągają to co im się najbardziej podoba by jak najbardziej i jak najdobitniej wskazać błąd.
Jest to bardzo dobry temat, przynajmniej wg mnie, który mógłby posłużyć do dyskusji jeśli zostałby skierowany do "zaawansowanej" grupy ludzi z LoL'a, jednak musiałby wtedy panować spokój a same wypowiedzi musiały by być wolne od wulgaryzmów.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bardzo nie spodobała mi się linia obrony autora, który zasłaniał się turniejami mówiąc, że zawodowcy wybierają tych i tych i nikogo więcej. Do takich grup zawsze, ale to zawsze zakradają się wyjątki i to, że dzisiaj nikt nie gra Shaco na turnieju nie znaczy, że jutro też nie zostanie wybrany.
Dla przykładu ja gram Annie (tak wiem, jestem begginerem) i ani razu nie miałem szans przeciwko Shaco, więc chce powiedzieć, że jeśli ktoś wyczuje na turnieju, że ktoś szczególnie upodobał sobie Annie, będzie mógł w następnej rundzie na niej farmić bez większego problemu. Zakładając też, że byłby to turniej (gra zespołowa) i pozycje by się zmieniały dynamicznie taka osoba również by wtedy chodziła krok w krok i kontynuowała gnębienie "małej dziewczynki ze słodkim misiem"
To tyle z moich odczuć.
Zabawnie ten hejt wygląda....
Człowiek marnuje swój czas, choć jest studentem więc za dużo go nie ma, a Wy go krytykujecie za SUBIEKTYWNĄ opinie. Radzę zajrzeć do słownika by rozszyfrować to tajemnicze słowo Mi się bardzo podoba choć nie wiem zbytnio o co chodzi gdyż mą przygodę z LOL-em dopiero zaczynam, ale sądzę, że zakupienie Ashe było dobrym pomysłem, gdyż ta postać po prostu mi "leży". Człowiek sugeruje się danymi-źle, doświadczeniem-źle. To czym ma się sugerować mądrale???
Czekamy na poradniki reszty hejterów, a tobie Nimval życzę dalszych sukcesów jako redaktor
ps. dla przeciwników wujka google:
Swoja droga nie ma zadnych polskich odpowiednikow na te wszystkie angielskie wyrazy?
Zabawnie ten hejt wygląda....Człowiek marnuje swój czas, choć jest studentem więc za dużo go nie ma, a Wy go krytykujecie za SUBIEKTYWNĄ opinie. Radzę zajrzeć do słownika by rozszyfrować to tajemnicze słowo Mi się bardzo podoba choć nie wiem zbytnio o co chodzi gdyż mą przygodę z LOL-em dopiero zaczynam, ale sądzę, że zakupienie Ashe było dobrym pomysłem, gdyż ta postać po prostu mi "leży". Człowiek sugeruje się danymi-źle, doświadczeniem-źle. To czym ma się sugerować mądrale??? Czekamy na poradniki reszty hejterów, a tobie Nimval życzę dalszych sukcesów jako redaktor ps. dla przeciwników wujka google: definicja słowa subiektywizm
Tylko , że ashe to praktycznie najtańsza i nałatwiejsza postać do ogarnięcia z gry.......Skoro zaczynasz przygodę z lolem i nie masz powyżej 15-20 lvl to i tak nie będziesz wiedział o co tutaj chodzi , gdyż ten oto redaktor wpisał w najsłabsze i średnich pickach praktycznie najlepsze postacie , ale trudne do ogarnięcia.....
Ja mam takie zdanie jakie niektórzy przedstawili. Każda postać jest mocna jak gra nią ogarnięta postać. Czasem spotka się jakiegoś kolesia co będzie każdego feedował a inny będzie tak wymiatał, że nawet w 3 vs 1 będzie nie do zdjęcia. Osobiście myślę, że jeśli "pro playerzy turniejów" itp nie grają danym championem to nie znaczy, że są słabe, po prostu nie czują się dobrze w graniu danym champem i go nie wybierają. Każdy jest OP niektóre bardziej we wcześniejszym etapie meczu inne w późniejszym. Co do poradnika to faktycznie dużo było mówione o meczach rankedowych i na rankedach tak grają, no ale oni właśnie znają champa ktróym grają na wylot i nim lubią grać. Poradnik powinien być dla nowych graczy LoLa, postacie powinny mieć wypisane plusy i minusy by każdy nowy który przeczyta pomyślał "aha, ten ma to i to to zbiorę na niego, bo nim będzie mi się wygodnie grać".
Czekam na szczegółowy opis Karthusa
Karthus:
+ogromny dmg,
+łatwo zarabia kasę,
+dobrze zbudowany solo może zabić 3 przeciwników,
+skill odradzający mp.
-od razu focusowany,
-jeśli ktoś uznaje to za minus to ciągłe bluzganie za ulti,
-banshees vail może zatrzymać ulti,
-jesli ktoś słabo gra Karthusem Defile szybko zeżre mu mp,
-z powodu, że ulti Veigara ma dmg 80% ap przeciwnika kasuje nas w sekundę.
Skille: Lay Waste - Defile - Lay Waste - Wall of Pain - Lay Waste - Reqiuem - Defile - Lay Waste - Lay Waste - Defile - Reqiuem - Defile - Defile - Wall of Pain - Wall of Pain - Reqiuem - Wall of Pain - Wall of Pain
Bramę biorę na samym końcu, ponieważ jej wyższy lvl dopiero przydaje się w teamfightach, na słabszym na luzie samotnie załatwimy jakiegoś przeciwnika. Karthus również dzięki swoim skillom masowo zabija miniony dzięki czemu łatwo może się wyexpić. Zawsze jako pierwszy mam 18 lvl.
Osobiście na Karthusa biorę Flash i Ghost. Z takim pakietem i szybko uciekniemy i ewentualnie dogonimy przeciwnika. Idę na mida i kupuję buty, nie przejmuję się potami co niektórych sojuszników dziwi. Gdy uzbieram już 750 golda biorę Sorcerers Shoes, potem Rod of Ages po hm mp i ap, Archangels Staff, Rabadon i Archangels Staff 2x. Z takim pakietem wyciągam ponad 1k ap czyli reqiuem wali jakieś 1,2k więc łatwo później po teamfightcie ściągnąć niedobitków. Polecam iść karthusem na mida, łatwo się zarobi kasę no i dzięki szybkiemu wbiciu lvla mozna pomagać teamowi używając ulti. Walcząc nie skupiać się zbytnio na przeciwniku od czasu do czasu walnąć go Lay Wastem na odstraszenie gdy poczuje się zbyt pewnie. W teamfighcie ja go rozpoczynam, wbijam się z włączonym już defilem w przeciwników przy pomocy flasha, używam ściany i lay wayst na przeciwników. Defile na odpowiednim etapie ma jakieś 600 obrażeń a trzeba pamiętać, że zadaje je co sekundę więc jest prawdziwy popłoch, jeśli padamy Reqiuem używamy i już po sprawie. To styl kamikadze, ale jeśli cały team ogarnięty to przeżyjemy. Gdy już jest full eq i mamy kase możemy kupić poty zwiększające hp oraz ap, bo w sumie czemu nie ;d.
Wydaje mi się, że trochę to chaotycznie i niezrozumiale napisałem było na szybko
A mnie się podoba,pomimo tego że jestem nowym graczem w LoL.Co prawda z tymi złymi i dobrymi pickami bym się nie zgodził,w sumie to naprawdę od gracza zależy.Nie zmienia to jednak faktu że dało mi to pewien pogląd na przedstawione postacie i za to jestem wdzięczny :)Tak na marginesie,nie oczekujcie że każdy artykuł będzie neutralny,każda osoba pisząca w artykułach przekazuje zarówno swoje emocje jak i poglądy ^^.
A więc mam zamiar grać Ashe (jakoś tak ;p Pierwsza postać w Ranged w poradniku) i mam pytanie co to jest to CV (Hawk Shot) ? ;d
odsłania część mapy + z pasywa dodatkowy gold za zabicie minionka ;p
Aha , sorry że tu się pytam ale nie chce zakładać nowego tematu:
Czy Ashe jest dobrą klasą na początek ? Jak nie to jaka jest dobra klasa dla początkujących ? "łatwa do ogarnięcia" ?
Ashe to IMO jedna z najłatwiejszych postaci Bierz.