Pomoc dla graczy LoL'a

Stary jest taka ładna prosta zasada , jak się na czymś nie znamy to się kur*** za to nie zabieramy . Jak ty mnie zdenerwowałeś to aż ręce mi się trzęsły , ja osobiście ubóstwiam Lola i nie dam nawet kur*** szansy ludziom takim jak ty robic do niego poradnika . Ile w to grasz ? Eve słaba no proszę cię , co z tego że nie widziałeś jak ktoś nią ogarnia ? I dlatego jest słaba ? Ogarniająca eve easy ma 30/2 -.- Naprawde żałosne , a najlepiej mnie wkur**** jak podzieliłeś championy na mocne i słabe . Ja się pytam CO TO MA KUR** byc ?!?!? Każdy champ jest op tylko ludzie ogar nimi !! Osobiście pewnie ogarniałeś paroma championami i mówisz ze one op -.- Zagraj sobie Ashe bez run na 30 lvl , nadal dasz ją do Najlepszych ?? Shaco w słabych pickach ?! Proszę cię , masz 300 wygranych ? Ja osobiście uwielbiam grac shaco zastanawiam się czy nie będzie moim mainem i mam nim przeważnie coś koło 20/4 jak mam normalny team Nie znam ludzi byle żeby nie feedowali . Pozatym w magach nie umieściłeś jednego z najpotężniejszych magów w grze Mianowicie Veigara -.- Tym zlamiłeś . Dalej (przez ciebie musiałem się na stronce rejestrowac żeby ci odpowiedziec ) Morder to nie kuzwa tank , jeden użytkownik z tego co widziałem ci to powiedział . To taki wyjebisty caster że głowa mała , owszem ma kwalifikacje na tanka ale to nie TANK !!! Naprawde -.- Pozatym napomniałeś ze oracle ma najczęsciej support ? BIg SHIT -.- oracle mają tanki żeby nie paśc szybko i nie kupowac a akali jest wyjebiscie easy do zabicia -.- Lee sin to już ma ją na 2 hity i każdy hit odsłania ją -.- Olaf to jeden bardzo dobrych junglerów . Maokai słaby pick ? Again masz wpier*** . Maokai ma duży dmg i hp , hmm miałem nim chyba kiedyś 10/2 a nawet się nie starałem -.- Po prostu walisz Laleczke ( jak laleczka leci to root ) jak dolecisz (laleczka i ty w tym samym czasie przeważnie zależy od odległości ) to walisz Q i papierki masz na to combo a tanki mają po tym 50 % hp to nie piep** że to słaba postac jak ty nie ogarniasz bo mnie mdli Widziałeś kiedykolwiek dobrego pantheona ? Pantheon teraz po upie jest za***isty A ty do słabych go dajesz -.- pfff bravo. (bardzo szybkie combo , i z runami do penetrationa pierda** z Q po 300 dmg easy ) Nawet dla begginerów powinnien byc easy .Skoro to poradnik dla begginerów na czym się wogóle nie skupiłeś to jak kuzwa mogłeś dac Ezraela do średnich picków !?!??!? ja pierdo** na Ezraela to trzeba miec zajebistą wprawę żeby go używac -.- .Jarvan w średnich -.- no wybacz pod dps to jest jednym z najsilniejszych -.- (Hp , armor i pene basowy jest dobry + osłąbienie pancerza z Q ).Jak kur** śmiesz dawac shena do średnich a mundo do słabych !? Ile ty masz winów ? bo naprawde -.- jak będziesz miał zasrane 2 k winów to dopiero rób poradnik a ten usuń . Pisałbym dalej ale już mi się nie chce , ale ci powiem lepiej usuń ten poradnik bo jest żałosny -.- jedynie masz te niektóre postacie opisane to bym dał 2/5 ale za ten podział championów (powtarzam wszyscy są dobrzy tylko ogarnijcie się z nimi ) to daje ci za poradnik 1/5 .Edit : Zauważyłem że dodałeś pare razy że to twoja osobista opinia ok To mnie troche uspokoiło , ale nie nakierowuj New graczy na dane z rankedów ? to troche pogrzane Pozatym wiesz jak "śmietanka z rankedów " każe ci wskoczyc w ogień to też wskoczysz ? wszystko kierujesz takimi danymi ale ludzi nie znasz -.- Wogóle Nie Masz Prawa dzielic championów , Skoro oni są tacy pro to powinni ci to powiedziec . Żaden champion nie jest słaby czy mocny Za wszystkie błędy ort . uniżenie przepraszam i pozdrawiam .(Życzę ci szybkiego zdobywania doświadczenia o grze Powodzenia ) Z Uszanowaniem Mr . Raiku

+1 up too

@Raiku jeżeli uważasz, że nie ma słabych i mocnych picków to dlaczego Ci najlepsi korzystają z max 30 champów a resztę w ogóle nie używają? Nagraj jak grasz z kumplami ranked 5v5 w top elo grając eve albo shaco. Raiku podaj dowody, że Shaco i Mundo to wg Ciebie super picki w 5vs5 high elo!

Najbardziej się uśmiałem z:

Maokai ma duży dmg i hp , hmm miałem nim chyba kiedyś 10/2 a nawet się nie starałem -.- Po prostu walisz Laleczke ( jak laleczka leci to root ) jak dolecisz (laleczka i ty w tym samym czasie przeważnie zależy od odległości ) to walisz Q i papierki masz na to combo

Wszystkie opisane przez Ciebie skille, licząc, że masz 18 poziom zadają łącznie 920 obrażeń, po przeliczeniu przez pancerz czyli jaieś minimum 30% redukcji 641 obrażeń - liczę to bez przedmiotów do AP. Rzeczywiście Ashe zabijasz a Tank ma połowe HP, nawet jego przeliczniki nie są dobre bo na Q i E ma - 0,4 na W ma sporo bo 0,8. Maokai jest dobrym oftankiem magicznym, bo szybko sie sam leczy w teamfightach, praktycznie kazdy autoattack. Przeszkadza także w uszeregowania wrogiego teamu + ma super ult, który niweczy plany teamów nastawionych na AoE na małym terenie.

BTW. Morde to nie tylko caster - nie napisałem tam, że tylko TANK i nigdy nic więcej. 90% graczy widząc, że w drużynie jest morde nie bedzie brac tanka bo nie ma po co.

Pantheon teraz po upie jest za***isty

Udowodnij - bo też mogę powiedzieć, że sie nie znasz bo jesteś *** i ***** i ***** a i jescze ****** . Ja znalazłem potwierdzenie swoich wyborów. Nie można tak proszę Pana pisać, bo to nie ma żadnych podstaw.

Jarvan w średnich -.- no wybacz pod dps to jest jednym z najsilniejszych

Zgadza się sam nim dużo gram, na ranked mam nim 78% wygranych, ale widzę w to miejsce off tanka lepszych np. Irelia.

Skoro to poradnik dla begginerów

To nie jest poradnik dla początkujących - czytanie ze zrozumieniem woła o pomstę do nieba!

Eve słaba no proszę cię , co z tego że nie widziałeś jak ktoś nią ogarnia ?

Jesteś moim bogiem jeżeli chodzi o czytanie ze zrozumieniem - Eve - można ogarnąc i "robić coś nią" na solo Q. Wytumacz mi dlaczego nie pojawia się na turniejach? Czyżby była za trudna dla ludzi np. z TSM? A może dlatego, że jest o wiele więcej lepszych postaci?

To, że ubóstwiasz LoL'a oraz to, że nie wypisałem towich loffcianych postaci do najlepszych picków nieupoważnia Cię do stawiania takiej opinii bez dostarczania jakichkolwiek dowodów. Zagraj ranked swoim pre madem 5vs5 - najlepiej kilka - nagraj filmiki jak nia grasz a może zmienię zdanie.

@Meido:

*Wnieś oficjalną skargę o plagiat - chciałeś dostałeś dowody juz nawet o tym nie wspominasz, chłopie może jakieś konstruktywne dane?

*Prułeś się o Sivir -podaj dane na temat jej używania w turniejach etc. przez najlepszych graczy - konstruktywna krytyka opiera się na dowodach!

ah.. jeszcze jedno.. załóżmy jednak przez moment, że mam ten 24 lvl summonera, czyli niebawem czekaja mnie wysnione gry rankingowe... wchodze więc na Twój poradnik, będąc jak najbardziej w grupie docelowej, aby zaczerpnąć mistycznej dla mnie dotąd wiedzy... i czego się dowiaduję? super - Brand jest magiem, ale Nocturne nie jest (a szkoda).. no dzieki, bez tej wiedzy nie mógłbym rozpoczać mojej przygody z ranked... czegoś jeszcze się dowiedziałem? yyyy

Acha i masz już team? Bo to pomoc dla graczy jak zapewnić sobie wieksza szanse powodzenia w ranked 5vs5? Odpowiedz na twoje pytanie była kila razy w komentarzach i jest w samym tekście:

służyć ma w czasie wyborów bohaterów, składaniu drużyn lub jako temat do konwersacji.

Mond wytłumacz mi proszę, dlaczego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Także odpowiedz mi dlaczego jesteś mądrzejszy ode mnie, ElementZ'a oraz wszystkich graczy Dreamhack i Gamescom? Tak się prezentuje MOJA tier list (potrafisz się pogodzić z tym?).

*Mond czeam na twój poradnik, bądź jakikolwiek tekst świadczący o tym, że masz prawo udowadniać ludziom ich niewiedzę. Póki co jesteś typowym "hater'em", który nie potrafi pogodzić się ze zdaniem innym.

PS. Proszę wszystkich "hater'ów" o udowadnianie swoich racji dowodami, bo bez nich wasze pisanie, że nie ma tam i tam takiej i takiej postaci jest bezpodstawne.

Wytumacz mi dlaczego nie pojawia się na turniejach? Czyżby była za trudna dla ludzi np. z TSM? A może dlatego, że jest o wiele więcej lepszych postaci?
.Odpowiedź na pytanie jest proste ponieważ wolą inne postacie :D.Uparłeś się na te turnieje jak nie powiem na co.Zagraj sobie premade vs premade i wtedy zobacz co inni potrafią zrobić podczas gry.Turnieje to turnieje tamto.......Człowieku czasem myślę o tobie , że ty wgl w lola nie grasz tylko się patrzysz na te turnieje.....Skoro typ ci pisze , że eve jest dobra to z nim zagraj i dowiedz się nasz "mistrzu".Może i mam ten 23-24 lvl summonera , ale nie raz grałem z taką eve co mi 1 hitem pół życia jechała......Także pograj jeszcze trochę rankedów (a nie tylko oglądaj turnieje) i wtedy wykarz swoją opinię co do "słabe picki"i inne...

@Nimval tu żeś pojechał... Quashi 24 lvl HAHAHAH. Teraz mam na US 1964 ELO, 2364/1367 winów na normal i 214/145 na solo Q 5v5. Nie wiesz nie pisz...

Odpowiedź na pytanie jest proste ponieważ wolą inne postacie

A dlaczego je wolą? Ponieważ lepiej spełniają swoją rolę w drużynie. Uczepiłem się, ponieważ to jest dobry dowód. GrucA jezeli nie grałeś żadnej raned 5vs5 to jak możesz w ogóle mieć pojęcie - to nie jest poradnik w takim razie dla Ciebie, nie mogłeś też widzieć takiej eve w takiej właśnie grze. Mogę grać i 24h i tak nikt i być na pierwszym miejscu w rankingu a i tak 90% to będą haterzy. Stara Eve była o niebo lepsza po ostatnich nerfa (zamiast stun ma slow - może nie wiecie?) nawet w solo Q jest rzadko pickowana. GrucA - może ty pograj rankedy 5v5 i wtedy wypowiedz się o takim poradniku, bo skąd możesz mieć pojęcie, kto w takich grach jest dobry a kto nie? no skąd?

Quashi - to gratuluję rata - świetny wynik. Przepraszam jeżeli uraziłem.

Ale Quashi na US nie ma żadnych gier ranked - moze to ktos inny...

Napisze tak. Gram w lola od prawie ze poczatku z przerwami oczywiscie. Napisales moje staty i napisales ze gralem 1 gre rankingowa premade.

Chciclabym Ci powiedziec ze niejestem najlepszy ani sie za tkiego nieuwazam (w przeciwienstwie do Ciebie).

Ktory niech powie ile gra w lola (...)

Nie rozumiem o co wam chodzi z ryzem :) Kiedyś był lepszy ? Hmm możliwe ale też , możliwe jest że teraz jest silniejszy :) Tylko nie pod ap , a mane :D Robisz go na mane , masz załóżmy 4 k many , ( itemki do many Banshee , Frozen Heart, Różdżka wieków( nie jestem pewny nazwy ) ) I masz nie tylko ap a mane , w dodatku z Q i W hitasz po hmm 700 :D ? A ty mówisz że ją aż tak znerfili -.- Dalej , Mundo , nie wiem czemu go nie biorą i mało mnie to interesuje -.- ale to jest bardzo dobra postac . Q spowalnia i zadaje % dmg (vs tanki dobry ) , W daje CC , a E to już wogóle -.- na 3 lvl miec 170 dmg to nieźle cio :? No i wspaniałe ulti :D Właśnie ty nie patrz tyle na innych co graj sam , bo ja już nie wiem czy to twój poradnik czy ich:) A pozatym oni grają postaciami które lubią , które ich nie "męczą" ,a nie tak jak sugerowałeś że to coś znaczy , że używają tylko tych mocniejszych postaci .

Pozdrowienia dla Gm :)

Mr.Raiku

Ryze - opisze czemu uwazam ze go znerfili. Kiedys pod ap stales w krzaczkach i miales skill "E" tzn odbijajacy sie talerz. podchodzil ktos do krzakow na first blooda z przeciwnej druzyny. Puszczales talerz odbijal sie od niego i od Ciebie, no i wtedy miales first blood. Chyba ze podchodzil tank musiales dodac do tego ignita;p dlatego ryze jest znerfiony.

Raiku ty sie nie znasz i tyle kazdy z was mysli ze takie kozaki w Lolu i ze na nim sie znacie a to co piszecie jest zenujace. Nimval ma racje we wszystkim co pisze o danej postaci itp. A wy mozecie pisac posty i popisywac sie tym ze cos wiecie o lolu a niestety tak nie jest. Jezeli jestes taki kozak to sam zrob poranik(dla noobow). tak samo Yskoff chetnie bym z toba sie zmierzyl bo widze ze jestes low i lepiej zmien gre bo do tej sie nie nadajesz.

Chciclabym Ci powiedziec ze niejestem najlepszy ani sie za tkiego nieuwazam

Skoro tak nie uważasz to nie porpawiaj mnie w sprawach, w których nie masz pojęcia - np. owy poradnik do gier ranked pre made 5v5 anie solo ranked. Nie zagrałeś żadnej takiej gry to skąd wiesz jak się jakaś postać sprawdza? Chodzi mi o gry, w których właśnie nie ma noobów i wszyscy są ogarnięci - wolisz mieć w swojej drużynie ogarniętą Sivir czy ogrniętą Ashe? Ogarniętego Branda czy Eve? Wybór jest prosty, dlatego to są np. Najmocniejsze picki!

Oferujemy swoje usługi na stronach np. forum TSM/Fnatic'a/Steam/na stronie League of Legends jest odpowiednie podforum z możliwością zapisania swojej druzyny i zmierzenia się z innymi i tam też zgłaszają się druzyny z każdego zakątka świata. Czasem gramy for fun i wszyscy wybierają smieszne picki, ale często gramy na pełnej spince i uwierz że w obydwu druzynach picki ograniczają się do 30 champ.

redaktora z taka marna wiedza o grze

To wiedza oparta na faktach, twoja jest oparta na grach co-op, uważasz, że jest większa? Masz w ogóle team, żeby wypowiadać się w tym temacie? Jeżeli nie masz to nie jest poradnik dla ciebie i marnujesz mój i swój czas tutaj. Radzę czytać ze zrozumieniem :) Yskoff udowodnij mi, że np. Eve, Shaco nie są słabym pickiem na high elo ranked pre made 5vs5! Mówisz, że mam marną wiedzę bo? Bo potrafię przyznać, tak jak wszyscy dobrzy gracze, że sa champy słabsze i lepsze? Na solo Q i solo ranked i solo co-op tego nie widać aż tak, ale w ranked pre madem, no proszę Cię spóbuj w takich grach pograć Eve.

Ktory niech powie ile gra w lola (...)Od CBT czyli 2 lata.@Raiku kilka postów wyżej zadałęm Ci kilka pytań postaraj się odpowiedzieć na nie.A pozatym oni grają postaciami które lubią Nie dziwi Cię, że wszyscy najlepsi używają tych samych bohaterów? To są najlepsze picki i koniec kropka musisz się z tym pogodzić. Polecam obejrzeć najlepszą akcję dreamhacka tzw. base race:http://www.youtube.com/watch?v=je-NX0ICXMk

Ok dales mi za***ista odpowiedz. Niechce mi sie z Toba klócic bo sugerujesz sie tylko innymi dobrymi graczami. A na pytanie o sivir i ashe niebylbym taki pewien czy wyor jest latwy. Bo ja np wolalbym sivir. Nawet napisze dlaczego. Ashe caly czas papier. Sivir przynajmniej ma skila ktory blokuje jak banshe 1 atak ze skila. Sivir lepsza na tanki z tego powodu ze wiecej siviro'w przynajmniej tych ktorych widzialem niekoniecznie na co-op. chociaz tez bys mogl troche tam pograc. sklada madreda a ashe w dobrego tanka niepociagnie. to Tyle na temat tego picku oczywiscie ze eve z brandem nieporownam chociazby dlatego ze eve jest mele a brand jest range. I eve niekoniecznie jest magiem tak jak on. Teraz Ty sie wypowiedz na ten temat i niesugeruj sie grami najlepszych co wybieraja i przyznaj racje lub nie.

jeez, no ale po co tyle kłótni ? >.<

autor napisał te picki z własnego doświadczenia (zakładam, że grał WSZYSTKIMI) no i git

nie każdy umie grać każdym, nawet jeżeli projekt nie jest trafny, to liczy się to, że przynajmniej coś zrobił ; ]

jak pisałem, Próbny Redaktor zredagował pracę o LoLu dla początkujących graczy (którzy potem sami ustalą kto jest lepszy a kto nie) to w takim razie po co się udzielają osoby, które już GRAJĄ w to ;p

Mond wytłumacz mi proszę, dlaczego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?Także odpowiedz mi dlaczego jesteś mądrzejszy ode mnie, ElementZ'a oraz wszystkich graczy Dreamhack i Gamescom? Tak się prezentuje MOJA tier list (potrafisz się pogodzić z tym?). *Mond czeam na twój poradnik, bądź jakikolwiek tekst świadczący o tym, że masz prawo udowadniać ludziom ich niewiedzę.

tak tak, dla Ciebie moge być haterem, hejterem, adapterem, rooterem, a nawet modemem.... zdanie takiego kogoś liczy się dla mnie tyle, co wczorajszy śnieg, podobnie dla większości userów, jak widać, którzy po jednym wpisie dali sobie spokój, bo po co się kopać z koniem? Wszystkim zarzucasz brak czytania ze zrozumieniem? więc może twój przekaz szwankuje? skoro większość nie czai, co tutaj nabełkotałeś i po co, a popierająca cię grupka, ma merytoryczne argumenty treści, hmmm, wątpliwej.

Ja musze napisac poradnik, by udowadniać komuś niewiedzę? Aha, czyli jak pójdę do mechanika z samochodem, to najpierw musze naprawic go sam, by móc udowadniać panu warsztatowemu, że spartolił robotę? wytrzeźwiej, panie redaktorze, bo nadal bredzisz... Nie przypominam sobie również, żeby sugerował bycie mądrzejszym od ciebie lub innych wspomnianych asów (zresztą sam wniosłem dreamhacka do rozmowy), za to ty usilnie głosisz, żeś najmądrzejszy tutaj (wszystkie "drogie dzieci" i "jesteś moim bogiem" nie świadczą ani o kulturze osobistej, anie umiejętności prowadzenia konwersacji przez autora") a cała reszta to głupie szczyle, które bezczelnie i chamsko odważyły sie powiedzieć złe słowo na temat twojego arcydzieła literacko - mmorpg'owego.

więc podobnie jak koledzy, którzy pisac przestali, ja również zakończe średnio interesującą rozmowę z niedorobionym redaktorem forum, zaznaczając jeszcze \, że dla mnie to ty jesteś haterem, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie potrafisz przyjąć krytyki, ani zrozumieć błędów, w dodatku masz jakąś dziwaczną manię wyższości, kompletnie niczym nieuzasadnioną, co niestety w Polsce jest dosyć częste wśród studentów w twoim wieku.

Poradnik (nazwa już błędna) oceniam finalnie na 1/6 z nadzieją, że ten pan autor jednak zajmie się inną dziedziną w przyszłości. Nie ma grupy docelowej, nikt z niego nie wynosi nic poza emocjami, mamy do czynienia tylko z tysięcznym powielaniem tego samego, więc za treść 0, a 1 za oprawę graficzną.

całkowicie sie zgadzam z panem powyzej i rowniez zakoncze pisanie tutaj. Na przyszlosc zycze tylko panu radektorowi aby mial wiecej zrozumienia dla innych i nieuwazal sie za boga. Nikt niejest idealny ale Ty najwyrazniej sie z tym niezgadzasz.

Nimval, powiem tak, Haters Gonna Hate użytkownicy forum od jakiegoś czasu na cel sobie ustanowili poniżanie i ośmieszanie redaktorów. Moim zdaniem poradnik w miare użyteczny, mam namyśli z tymi najlepszymi postaciami danych kategorii, z tym sie zgadzam w 100%, ale nie przeboleje podzielenia postaci na słabe/mocne picki, nie mam zamiaru tutaj hejtować, każda postać może nieźle namieszać w rozgrywce :) no... i sprowadziłeś na siebie gniew wszystkich hejterów z forum... Podobały mi się także Twoje listy z turniejów, serio użyteczna rzecz :P dzięki Tobie znowu zacząłem grac Lee Sinem, który po 3 miesiacach od ostatniej masakrycznej porażki okazał się kozak :D I niektórzy naprawdę mogliby nauczyć się czytać, nigdzie nie jest napisane że to jest TYLKO dla nowych graczy, którym swoją droga też się to przyda. Racja, nie gram na rankedach bo zwyczajnie nie mam z kim, i nie wiem jak tam wygląda sytuacja ( teraz jakiś umber pro z elo 2000+ na mnie najedzie że nie grałeś to sie nie znasz jestes No00bbbb!!!11), ale uważam że ludziom którzy ZACZYNAJA gre na rankedach ta wiedza naprawde sie przyda. Z chęcią podyskutowałbym tutaj z niektórymi na temat EvE, albo Sivir, ale niestety nie mam sił żeby kłócić się z hejterami i pseudo-pro graczami.

Tak więc Nimval, rób swoje, hejterami się nie przejmuj:) nie karm Trolli :) bo już kilku się na forum zagnieździło.

A Ja z chęcią nadal będę czytał Twoje poradniki :)

Pozdro.

HATERS GONNA HATE :P

@Raiku jeżeli uważasz, że nie ma słabych i mocnych picków to dlaczego Ci najlepsi korzystają z max 30 champów a resztę w ogóle nie używają? Nagraj jak grasz z kumplami ranked 5v5 w top elo grając eve albo shaco. Raiku podaj dowody, że Shaco i Mundo to wg Ciebie super picki w 5vs5 high elo!

No więc ostatnio shushei grał shaco rankeda, solo top i jakoś sobie radził : ))

hahaha że jakiś koleś co w turnieju wygrał mówi że to i to jest najlepsze a to i to jest najgorsze to to prawda i trzeba się go słuchać ?? nie rozśmieszaj mnie

"Sejmara" to jest wyłacznie twoje zdanie także nie myśl że wszycy tak myślą dobrze :) :? "TYLKO dla nowych graczy, którym swoją droga też się to przyda." Jesteś super duper pro wszechwiedzący :) No bravo :) To mnie rozśmiesza . Ktoś (Fujiwarr bravo dla ciebie[Nimval skąd wziełeś takiego pieska ? < powiec też takiego chce jak Fujiwarr:)])tam powiedział że nie umiem grac , ja się pytam wtf , po czym to stwierdziłes -.- Next napisałem czemu nie uwzględniłeś Veigara który np "Twojego" Branda ma na ulti praktycznie ? To że np ElementZ go nie używa to albo nie uwieże albo już nie będzie się dla mnie liczyło ich zdanie :) Też chyba skończę pisac w tym temacie bo poprostu jest bez sensu większego , jak tu się zbiega tyle ludzi typu ( wy nie jesteście pro , a za takich się podajecie omfg < osoby mówiące to same udają pro i to jest żenujące -.- ) A Redaktor nie potrafi zakecptowac czegoś tak prostego jak Krytyka -.-

"Ręka, noga mózg na ścianie" - tak pokrótce opisałbym ten spór. Ale ja nie o tym chciałem...

Autor pierw napisał we wstępie "Ogromna ilość nowych graczy, a także problem ludzi z wyborem odpowiedniego bohatera, popchnął mnie do stworzenia poradnika, który być może ułatwi wam dobór postaci dla siebie." - mówiąc o nowych graczach, a potem pisząc "Owe najlepsze picki dotyczą tylko i wyłącznie gier na najwyższym poziomie na mapie Summoners Rift(5vs5)"... Takie trochę niezrozumiałe to jest - Nie można być newbie i rozgrywać gier rankingowych (na najwyższym poziomie). Stąd chyba te wszystkie niezrozumienia (mam na myśli pierwszy cytat "poradnika" lub bardziej "artykułu"). Jeśli się nie mylę grupą docelową byli Ci, którzy mają trochę bardziej jak cząstkowe pojęcie o League of Legends. Tak?

Co do dyskusji... Za dużo wulgaryzmów, za dużo emocji... Można wyrazić swoje zdanie, ale po co używać słów, które są źle postrzeganie w świetle dyskusji publicznych? W ogóle skąd te wyzwiska? Może i ktoś miał rację, że autor się wywyższa, a on kontrował to w bardzo agresywny sposób... Tak nie można - wtedy daje się znak takiej osobie, że ona ma rację. Mylę się?

Postacie, którymi się gra naprawdę zależą od gustu, wg mnie dyskryminowanie innych postaci dlatego, że nie używa się ich na meczach rankingowych jest nie najlepszym pomysłem - głównie dlatego, że wywołuję to taką burzliwą rozmowę jakiej byliśmy świadkiem tutaj. Ja grałem kilka razy postaciami melee i naprawdę ich nie lubię - gram tylko postaciami ranged, choć podkreślam to co przeczytacie poniżej. W zasadzie postaciami ranged gram od czasu mojej krótkiej przygody z DoTA'ą w której grałem łuczniczką, która chyba nazywała się Drox, ale nie jestem pewien.

Potwierdzam to co powiedział jeden z użytkowników, tak - level'e wbijają się zdecydowanie za szybko, dlaczego? Otóż, gram dopiero kilka dni, jestem newbie i fakt faktem...

Fakt faktem, mam 9 poziom (bodajże na 30! To prawie 1/3) przywoływacza! Gram głównie Annie (rozpoczynałem swoją przygodę Ashe), i mam pytanie co do małej dziewczynki z bardzo miłym miśkiem. Mianowicie - chciałbym się dowiedzieć przed którymi postaciami powinienem uciekać, a które postacie mogę nuke'ować (zabijać) bez obawy o nabicie komuś fraga. Pomimo swojej krótkiej przygody i grając jedynie losowe potyczki pvp, zdążyłem zauważyć, że mam małe szanse, a wręcz żadne, przeciwko Shaco (Nie wiem czy dobrze myślę, ale chodzi mi o takiego clowna, który może się duplikować), oraz spotkałem Annie, która ściągała mi ponad 1500 hp (może przesadzam) z dezintegracji - jak coś takiego osiągnąć? Byłbym wdzięczny również za inne porady o grze.

Ktoś napisał, że są pro-koxi, którzy mają staty 0/6 (Kill/death) i narzekają, że mają słabą drużynę, ale są też tacy, którzy są takimi pro-koxami, mając staty 10/0 tylko dlatego, że trafili na odpowiedniego przeciwnika, czyż nie jest tak? Oczywiście mówię o losowym pvp meczu, nie wiem jak nazywają to osoby dłuższe stażem, ale chyba wiecie o co chodzi.

Dzięki za uwagę i mam nadzieję, że mój post nie rozpocznie kolejnej gorącej dyskusji. Pozdrawiam.

Panie Mond, chciał się Pan założyć o to czy summoner o nicku mond należy do Ciebie i nie dałeś żadnego znaku odnośnie tego, bardzo chętnie przeczytałbym wynik tego zakładu.

O! Chciałem się również zapytać o postać o nicku Veigar. Jest to dobra postać? Warto zainwestować te 1,3k na nią? Nie ukrywam, że podoba mi się ona dlatego, że wygląda jak Vivi z Final Fantasy IX, ale również prezentuję się na silną. Co o tym sądzicie? Zauważyłem, że jest w klasie średniego wyboru, ale czy z dobrym sprzętem nie byłby lepszy jak Annie, którą bynajmniej ja (jako newbie) mam problem z przeżyciem, gdy walczę z niektórymi postaciami... Hmm?

Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że mój post nie wywoła kolejnej burzliwej dyskusji.

Yakashino , chętnie cię poduczę o różnych postaciach itd ,tylko daj na priva nr gg :) jak będę miał wolny czas chętnie ci wszystko opisze dobrze :) ? Gram już 1,5(2 lata ale początki to tylko troszke grałem , a te 1,5 r to 20 meczy na dzien :) całe wakacje przed lolem :) ) roku mniej więcej i staty mam nie takie złe także myśle że moge ci powiedziec to i owo :)

Edit : Co do Veigara , początki możesz miec trudne bo jest dla newbie troszke trudnawy (poziom trudności 6-7/10 ze względu na krótkiego stuna i opóźnione W ) ale jak się wprawisz to zkosisz kilka osób ^^