Witam!
Jako, że w tym roku kończę III klasę gimnazjum, to przydałoby się wybrać konkretny zawód/ścieżkę edukacji, z czym mam wielki dylemat.
Zacznę od powiedzenia czegoś o sobie. Mieszkam w okolicy Tarnowa. Interesuje się angielskim i informatyką.
Z komputerami mam do czynienia od dzieciństwa (wujek był informatykiem; naprawiał komputery i robił przy grafice). Sam potrafię naprawić, złożyć cały komputer od zera (wybrać podzespoły i je skręcić). Niedawno temu skończyłem robić stronę we flashu (dla firmy znajomego), która jest prosta, ale ładna.
Jeśli chodzi o język angielski, to umiem go na wysokim poziomie ( w każdej klasie gimnazjum mam z tego przedmiotu 6, chodzę na projekt "DiAMEnT").
Mój problem (pytanie do was) polega na tym, że nie mam pojęcia, w "którą stronę iść" - czy np. na studia na filologię ang (obecnie jest ich nadmiar), czy coś z informatyką.
I drugie pytanie. Jeśli informatyka, to co dokładniej ? Nie mam pojęcia czy nadaję się na programistę (z fizyki i matematyki jestem na "poziomie"(ocenie) 4), czy na serwisanta sprzętu komputerowego (małe zarobki?), czy na projektanta stron www, czy jeszcze coś innego..?
Jesteście w stanie doradzić, który zawód byłby najbardziej opłacalny i odpowiedni dla mnie ?
Za wszelką pomoc dziękuję.
PS. Możecie ewentualnie polecić jakieś forum, na którym ktoś mógłby mi pomóc ? Bo na forum o grach mmo nie każdy jest doradcą zawodowym ( z tego co mi wiadome).