Pomoc-sprzęt komputerowy

Kermit: problem polega na tym, że mam cholernie ograniczony budżet, a ta kwota już jest naciągnięta :P

Pojemność... najmniej lub max to takie 250GB, a 1TB to dla mnie za dużo, bo i tak go nie wykorzystam, wątpię abym zajął nawet te 500GB. Mówisz, że dysk zakupiony od razu z systemem? Jak możesz to pokaż te propozycje :P

Zamiast g2130 weź 2030 i zasilacz fortrona 350W link co podałem, to prawie 200 zł w kieszeni zostanie

nie chodzi mi o dysk z systemem lecz o kombinacje twojego SATA na pierdołki ze starego kompa i włożenie mu SSD na gry oraz system :)

Stary komp dostał totalnego formata, bo łaził po ludziach to temu pożyczyłem, to tamtemu, wiec był totalny syf, i nic nie uratowałem :P

I ostatecznie oddałem go rodzicom, co by mieli coś do zabawy :D

jeśli możesz rozbudować kompa to może coś takiego

http://allegro.pl/ulepsz-pc-fx-6300-x6-4-1-gigabyte-usb-3-0hdmi-4gb-i3428063551.html 800 zł

+http://allegro.pl/asus-radeon-hd7770-1024mb-gddr5-1000-4500mhz-moc-i3436615574.html grafika 445 zł

z przesyłka 1280 (zaokrąglona)

zostaje ci 320 zł na zasilacz bądz ram wiem ze fx bierze ok 165 W grafika nie jestem pewny :D

dla mnie zestawik wmiare lecz rachunki za prąd będą ładne :)

a to co zostanie sprzedać na allegro zawsze coś kasy wpadnie na rozbudowę w ram jak zasilacz będzie potrzebny a jak nie to na 1 rachunek za prąd

u szkoda a tu tak szukałem części do rozbudowy ;/

No tak, tyle, że ja te samą kartę z esc.pl kupie za 390zł a tutaj jest za 444zł :P A boję się brać mniejszy zasilacz, bo w przyszłości i jego bym ew. musiał wymieniać, jakbym chciał zmienić grafikę czy procka czy nawet chłodzenie dodać.

BTW: używaj "edytuj" bo zaraz się warny posypią, a chyba nie chcesz ich na starcie dostać :P

Ale chyba zostanę przy starym zestawie, chciałbym aby jeszcze się Kapeć wypowiedział, bo głównie to on złożył. Do tego od września liczę znaleźć pracę na weekendy (będe szukał aż znajdę!) co by odkładać na rozbudowę sprzętu itp itd. Wiec też nie chce rozbudowywać starego, bo po prostu jest to nieopłacalne z tego co widze :)

wiesz zasilacz 450 w to akurat w tych 320 byś się zmieścił xd ja sam używam chieftec 450w

no na esc.pl nigdy nie kupowałem zawsze leciałem do ziomka z os. i brał mi z hurtowni

http://pclab.pl/art54007-3.html masz tu testy tanich procesorów ( i ci w battlefielda sie nie pogra na celeronie g1610?)

Widzę bardzo mała różnica jest między 2030 a 2130 jakieś średnio 4-6fps. Sądzę też, że minimum procek powinien mieć te 3.0 GHz i nie mniej, zostanę przy 2030. Więc może zakupie 2030 a resztę odłożę do.. systemu. Aczkolwiek tego dużo nie będzie :F

@UP Po co ci na system? Pozbieraj sobie na inne rzeczy ;) Nie że namawiam do piracenia no ale wiesz(arrr) :D Zestawik który podałeś jest super a z procesorem zrób jak chcesz bo one bardzo mało się różnią a i nie słuchaj tego co pisał żebyś brał 350w bo to bezsensu, tak jak pisałeś wezmiesz te 350 a zestaw bedzie zzeral z 300 a jesli bedziesz potem chcial rozbudowac np. prockiem lub karta to bedziesz musial kupic jeszcze zasilacz. :) Bierz ten zestaw który podałeś i mam nadzieje że będziesz z niego zadowolony :) Możesz także dopłacić te kilkanaście zł do dysku 1TB, zawsze to 2 razy więcej przestrzeni.

Tyle że dla mnie 1 TB to w ch... dużo, nie wiem czy i 500 wykorzystam :P

Wiesz, całe życie na piracie, ale jednak wole mieć legalnie, taki nawyk na starość mi się robi ;)

Dziękuje za odpowiedzi, temat można zamknąć :) W poniedziałek zamówię podany wcześniej zestaw :)

Jeszcze raz dziękuje :)

Yay! 600 post

Nie ma sprawy i wiesz co jeśli chcesz troszke zaoszczędzić to możesz wziąść zasilacz http://www.esc.pl/pr...oducts_id=54863 no i masz te 50w więcej(dopiero teraz zauważyłem że Antec ma promocje :D)

O faktycznie! Grosz do grosza i się zbiera :)

No i masz tu jeszcze klucz na darmowe złożenie i grę : X98TY2AZ + Far Cry 2 bądź X98TY2AZ + Bioshock Infinite (Musisz wpisać to w komentarzu do zamówienia ;p)

A można wiedzieć, skąd te kody wytrzasnąłeś?

Magia :) Od kolegów z forum.benchmark:P

Wykorzystam na pewno ^^ Dzięki wielkie. Szkoda tylko że do wyboru Far Cry 2 albo Bioshock, w obydwie gry nie grałem, a szkoda tak od d*py strony zaczynać.

Od siebie nie polecam brać Far Cry 2 monotonna gierka za to Bioschock naprawde świetna fabuła jak i gra :)

Kody możesz też opchnąć zawsze to parę zeta +

P.S. Do Hd7770 i g2030 fortron 350W to aż nadto i rachunki za prąd mniejsze,

Jak nie wierzysz zapytaj na forum pclaba