@UP PCLABOWICZ? Hahaha sorry ale nie będe z ,,panem znawcą'' z pclab'u gadał
No ale można te kody opchnąć jednak i coś tam będzie z tego miał.
@UP PCLABOWICZ? Hahaha sorry ale nie będe z ,,panem znawcą'' z pclab'u gadał
No ale można te kody opchnąć jednak i coś tam będzie z tego miał.
Już nic zmieniać nie będę, zostawie w takim stanie jakim jest
Co do zasilacza to mówiłem, że w przyszłości i tak mocniejszego będę potrzebował, więc nie chce się rozdrabniać, by potem nie kupować wszystkiego na nowo. Bo wtedy ta opcja nie będzie oszczędnością jak to każdy mówi. (a rachunki i tak nie ja płace tylko właściciel stancji =D)
Znaczy się co wybrałeś ?
A ja mogę wykorzystać ten kod na Bioshocka jak będę zamawiał swój zestaw?
O ten zestaw @Mor: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=55298
@Smola: Tak, jak najbardziej, to nie jest kod jednorazowy dla 1 klienta
Jeszcze możesz próbować przejściówkę ata sata przy dobnie szczęścia może zadziałać , a i posprawdzaj sklepy agito morele i techland. Szansa na oszczędzenie kilku złotych.
A co do zasilacza twój ma moc na lini 12v 335w , a fortron z alegro 336w , czyli zamienił stryjek siekierkę na kijek
@Mor: już patrzałem na różnych sklepach, każdy z wymienionych, i na esc.pl wychodzi najtaniej, albo tak samo. Chce sprawdzić te firmę więc zamówię u nich.
Co do przejściówek, nie chce ryzykować, i wywalić nawet kilku złoty bez sensu.
Witam po prawie roku.
Wcześniej wspominałem, iż ponownie wrócę do tego tematu. Chciałbym aby ktoś pomógł mi dobrać odpowiednią kartę graficzną oraz procesor do zestawu który podam niżej. Wiem na pewno, że będzie trzeba dokupić ramu, bo mam tylko 4gb, przydało by się drugie tyle. Dodatkowo chciałbym dokupić jeszcze jakiś monitor 22'. Co do budżetu... hm.. wyrobić się do 2,5k. Aczkolwiek sądzę, że aż taka suma nie będzie potrzebna.
Chciałbym aby karta i procesor mieściły się w aktualnym zasilaczu, nie chciałbym go wymieniać.
Specyfikacja:
Procesor: Intel Pentium G2030 /3.0GHz, 3MB, LGA1155, BOX/
Płyta główna: MSI B75MA-E33 /intel B75, LGA1155/
Pamięć RAM: GoodRam 4GB 1333MHz CL9
Dysk twardy: Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600
Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD7770 OC 1GB DDR5 128bit (1050/4500)
Obudowa: SilentiumPC Brutus M23 Pure Black
Zasilacz: Antec VP-PC 500W
Sam komp, jak wspominałem kilka stron wcześniej, rok temu był zakupywany, aby po czasie mógł przejść upgrade, który następuje teraz.
A i bym zapomniał, komputer był składany na esc.pl i chciałbym i teraz części zamówić z tejże strony.
Witam po prawie roku.Wcześniej wspominałem, iż ponownie wrócę do tego tematu. Chciałbym aby ktoś pomógł mi dobrać odpowiednią kartę graficzną oraz procesor do zestawu który podam niżej. Wiem na pewno, że będzie trzeba dokupić ramu, bo mam tylko 4gb, przydało by się drugie tyle. Dodatkowo chciałbym dokupić jeszcze jakiś monitor 22'. Co do budżetu... hm.. wyrobić się do 2,5k. Aczkolwiek sądzę, że aż taka suma nie będzie potrzebna.Chciałbym aby karta i procesor mieściły się w aktualnym zasilaczu, nie chciałbym go wymieniać.Specyfikacja:Procesor: Intel Pentium G2030 /3.0GHz, 3MB, LGA1155, BOX/Płyta główna: MSI B75MA-E33 /intel B75, LGA1155/Pamięć RAM: GoodRam 4GB 1333MHz CL9Dysk twardy: Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600Karta graficzna: Gigabyte Radeon HD7770 OC 1GB DDR5 128bit (1050/4500)Obudowa: SilentiumPC Brutus M23 Pure BlackZasilacz: Antec VP-PC 500WSam komp, jak wspominałem kilka stron wcześniej, rok temu był zakupywany, aby po czasie mógł przejść upgrade, który następuje teraz.A i bym zapomniał, komputer był składany na esc.pl i chciałbym i teraz części zamówić z tejże strony.
To Fest ci Doradzili Podstawkę 1155 w sierpniu 2013. Orientuje się ktoś czy sprzedają jeszcze procesory nowe pod to ?
Haswelle nie. Ivy Bridge jak pamiętam pasują.
Sandy Bridge i Ivy Bridge pasują . Pytanie brzmi czy dostanie w sklepie nowy procek z tej starszej serii.
Na morele i5 3570K jest tego po dach magazynu.
Na esc.pl również jest. Dziś rano sam się mu przyglądałem. Wygląda dość ciekawie i zbiera dobre noty. Rozumiem, że wersja z "K" na końcu jest przystosowana pod OC?
A jaką kartę graficzną byście polecili?
Wersja K jest pod oc.
Na twój zasilacz maksymalnie coś pokroju GTX 760 bądź r9 280
A to wszystko z uwagi na moc 408 Wat - 15%
Doczytałem się, że GTX wypada dużo lepiej niż R9.
Tak sobie myślę własnie, czy by nie pozakupywać podobnych komponentów i ich nie podręcić jakoś trochę. Tylko nie znam się więc zapytam, czy podkręcanie zwiększa pobór mocy? I jak zakupywać chłodzenie to jakie dokładnie?
1. Zależy jaki model. Guzik prawda że wypadają dużo lepiej.
2. Tak zwiększa pobór mocy
3. Powietrzne albo wodne przeznaczone do oc.
Ok, dzięki.
Znasz może jakieś dobre firmy od zasilaczy? Gdybym wymienił 500w na 600w, co byś mógł mi doradzić? Aktualnie mam Antec, ale nie widzę nigdzie takich 600w. A te są dość tanie i dobre.
Fest dobre . pisze 500 wat a w rzeczywistości jest 400 z hakiem .
XFX 550 Wat ci wystarczy
Ok dzięki. Tak sobie staram wykalkulować ilę muszę odłożyć, aby sobie taki ugpgrade zrobić. wychodzi granica 1700-1800zł. Nie jest aż tak źle.
A jeszcze mam pytanie. Znasz jakieś dobre modele monitorów 22'?
Niema sprzętu uniwersalnego. Wszystko jest dedykowane do czegoś bądź stworzone z myślą o.
Ja do grania operuję na
iiyama ProLite E2481HS a do pracy z grafiką na ASUS Designo MX239H