Pomoc w testach - Crime Corp

witam,

kilka dni temu uruchomiłem grę w wersji beta. gra jest poki co tylko w wersji anglojezycznej, ale nikt nie powinien miec problemow ze zrozumieniem o co chodzi. stworzylem sporo ciekawych funkcji i na biezaco sa tworzone kolejne.

jezeli ktos chcialby zerknac, pograc, cos zasugerowac to bardzo chetnie wyslucham.

http://www.crimecorp.com

pozdrawiam, yezooz

TY ją uruchomiłeś?? Jak tak To według mnie bardzo fajna. Mam nadzieję trochę przy niej pozostać ;]

A i takie pytanko : co zrobić żeby Heat spadło (oprócz Płacenia Creditsami) ?

Gra 8/10

TY ją uruchomiłeś?? Jak tak To według mnie bardzo fajna. Mam nadzieję trochę przy niej pozostać ;]

tak moja produkcja, ciesze sie, ze sie podoba :)

A i takie pytanko : co zrobić żeby Heat spadło (oprócz Płacenia Creditsami) ?

po prostu poczekac. spada o 1 co 4min, ale musze dodac jakis licznik, bo faktycznie nie jest to zrozumiale.

A takie Pytanko jeszcze :

jak kupiłem uzika jak go Aktywować??

I zmniejsz trochę czekanie na te heat spadało bo jeżeli chce się czekać do 0 To nam wychodzi 4 razy 100 = 400

Czyli 6 godz , 40 min A to trochę sporo ;/

Gra bardzo ładna, zrozumiała choć angielskiego nie znam za bardzo.

Szkoda że Head bardzo wolno maleje... oraz że gra nie jest w 100% po polsku bo to ułatwiło by sprawę.

Oraz mam nadzieję że nie będziesz przesadzał z niepotrzebynmi opcjami

A takie Pytanko jeszcze :jak kupiłem uzika jak go Aktywować??

lista Twoich przedmiotow (aktywnych i nieaktywnych) jest ponizej tych do kupienia. chyba trzeba to poprawic :)

I zmniejsz trochę czekanie na te heat spadało bo jeżeli chce się czekać do 0 To nam wychodzi 4 razy 100 = 400Czyli 6 godz , 40 min A to trochę sporo ;/

Niby tak, ale:

1. Taki wlasnie przelicznik zaobserwowalem w paru grach i jakos sie to sprawdza, chociaz faktycznie nie mozna robic napadow zbyt czesto.

2. Niestety, ale jezeli gra ma sie rozwijac to musi zarabiac przynajmniej na serwer i innego koszty, a to najprostszy sposob na jakies zyski (koszt obnizenia Heat'a i tak jest bardzo konkurencyjny w stosunku do innych gier).

Najblizsze dni przyniosa troche usprawnien w obsludze gry (m.in. widocznosc tych posiadanych przedmiotow), ale wiekszy update bedzie dopiero za 3-4 tyg. (jak dobrze pojdzie) i wtedy powinniscie zobaczyc mozliwosc wysylania jednostek do innych miast (innych uzytkownikow), przejmowania tam biznesow itd. Mam nadzieje, ze to wniesie nowa jakosc do gry.

Tak naprawde to co widzicie w tej chwili to dopiero poczatek wieksze wizji jaka mam zamiar realizowac.

Gra bardzo ładna, zrozumiała choć angielskiego nie znam za bardzo. Szkoda że Head bardzo wolno maleje... oraz że gra nie jest w 100% po polsku bo to ułatwiło by sprawę.

Co do Heat to odpisalem wyzej, a co do polskiej wersji to mozliwe ze cos w przyszlym miesiacu sie zmieni, ale nie moge obiecac. Zdaje sobie w 100% sprawe, ze wersja PL by duzo zmienila mimo, ze kazdy jakos tam zna angielski.

Oraz mam nadzieję że nie będziesz przesadzał z niepotrzebynmi opcjami

Staram sie wywazyc ilosc opcji, aby nie zamazywac niepotrzebnie ekranu utrudniajac tylko gre (szczegolnie poczatkujacym), ale z drugiej strony nie chce, aby gra byla zbyt uboga. Generalnie rzecz biorac mam nadzieje, ze uda sie nie powielac bledow, ktore zaobserowalem w wielu innych grach.

Szczerze mówiąc to gra jest na parę minut dziennie. Niestety, ale nic nowego w niej nie ma :(

Fajna gra!

Trzeba się tylko połapać!

Acha!

czy nie mógłbyś jakoś tego spolszczyć????

Drugie pytanie:

Robiłeś to w HTML-u, z gotowca czy z czego??? Jeśli z czegoś to podaj mi stronkę bo sam od dawana marzę by zrobić sobie taką grę.

Och muszę się połapać!

Please! Spolszcz to! Umiem ang. tylko takie gry v.W. wolę po Polsku i tyle@! :unsure:

Fajna gra!Trzeba się tylko połapać!Acha!czy nie mógłbyś jakoś tego spolszczyć????

obiecuję, że będzie po polsku najszybciej jak to będzie możliwe, ale nie mogę w tej chwili obiecać kiedy dokładnie.

Drugie pytanie:Robiłeś to w HTML-u, z gotowca czy z czego??? Jeśli z czegoś to podaj mi stronkę bo sam od dawana marzę by zrobić sobie taką grę.

W obu przypadkach bez znajomości programowania się nie obędzie. HTML to nie programowanie tylko sposób prezentowania danych i to tylko mała część niezbędnej wiedzy.

Jeżeli jeszcze nie programowałeś to pewnie dobrym początkiem będzie PHP ze względu na jego dużą popularność, ale ja używam Python'a.

Odpowiadając na pytanie: wszystko tworzyłem od podstaw, aby mieć pełną kontrolę nad tym co się w grze dzieje i nie musieć polegać na rozwiązaniach innych osób, które prędzej czy później mogły by mnie ograniczać.

Gram w to od kiedy dałeś link na te forum. Mogę pomóc w wyszukiwaniu błędów. Ale wole jakiś kontakt po za forum bo nie za często tutaj zaglądam. Jak coś to pisz na PW. A i już mam kilka błędów ...

Wersja PL już jest!

Powiem że nawet niezłe ale troche czekanie na te punkty mnie dobija...:/

ale ogółem fajne Gz :P

Mam pytanie:

Mam już dwie najlepsze bronie ( 2 x M16) bo nie kupuję Rocket Launcherów ponieważ nie mam Creditów.

I mam trzech najlepszych ludzi.

I armory i gadżety.

I tu moje pytanie

CO DALEJ!?

Mam pytanie:Mam już dwie najlepsze bronie ( 2 x M16) bo nie kupuję Rocket Launcherów ponieważ nie mam Creditów.I mam trzech najlepszych ludzi.I armory i gadżety.I tu moje pytanie CO DALEJ!?

Teraz kup sobie dziwki przejmuj biznesy i działaj aby miasto było happy. Ja tak robie mój nick to "Tata"

Teraz kup sobie dziwki przejmuj biznesy i działaj aby miasto było happy. Ja tak robie mój nick to "Tata"

A jak i to się znudzi to trzeba uzbroić się jeszcze trochę w cierpliwość. Duże zmiany nadejdą może jeszcze w tym miesiącu, ale nie będzie to proste. Będę informował tutaj jak idą sprawy.

Pozdrawiam

Super, co raz więcej nowych rzeczy.

Przybija mnie strasznie te czekanie na punkty. Mogę max 3-4 razy dziennie wejść i zrobić rabunek :(

Duży plus to wersja polska oraz kredyty za sms... lecz 15 kredytów za jakieś 11 zł ? Troszkę drogo ... ;/

Oraz duży minus za "darmowe" kredyty, robię co każą i nic nie dostaję... no trudno.

Ogólnie gra super, już wiem dużo rzeczy lecz cały czas brakuje nowych broni i innych rzeczy.

Też irytuje mnie to że rośnie mi populacja w mieście, lecz dalej nie mogę sprzedać narkotyków ;/

Super, co raz więcej nowych rzeczy. Przybija mnie strasznie te czekanie na punkty. Mogę max 3-4 razy dziennie wejść i zrobić rabunek Duży plus to wersja polska oraz kredyty za sms... lecz 15 kredytów za jakieś 11 zł ? Troszkę drogo ... ;/ Oraz duży minus za "darmowe" kredyty, robię co każą i nic nie dostaję... no trudno. Ogólnie gra super, już wiem dużo rzeczy lecz cały czas brakuje nowych broni i innych rzeczy.Też irytuje mnie to że rośnie mi populacja w mieście, lecz dalej nie mogę sprzedać narkotyków ;/
  • Model oczekiwania na heat raczej sie nie zmieni - w innych grach sie to sprawdza, ale bedzie coraz wiecej rzeczy, ktore nie wymagaja heat'a. To na pewno pomoze, zeby dluzej sie pobawic.
  • Cena jest nawet nizsza, niz przy innych formach platnosci tyle, ze 60% kasy bierze operator i zeby wyjsc na 0 placac smsami musisz wydac wiecej. Postaram sie to jeszcze przekalkulowac i zrobic jakie promo dla polakow.
  • Nie wiem dlaczego nie dostajesz tych "darmowych" kredytow, ale jest to zupelnie niezalezne ode mnie. Zadania udostepnia firma zewnetrzna i to do niej trzeba uderzyc w tej sprawie. Sam czasem z tego korzystam w ramach testow i dzialalo.
  • Napisz do mnie na priv o co chodzi z ta sprzedaza narkotykow, bo wydaje sie, ze ta funkcja dziala dobrze.

Wymyslilem cos w miare oryginalnego dla urozmaicenia gry co mam nadzieje sie spodoba i w ciagu kilku dni beda nowosci. Stay tuned!

pozdrawiam

Też irytuje mnie to że rośnie mi populacja w mieście, lecz dalej nie mogę sprzedać narkotyków ;/

Ja natomiast mogłem tylko raz sprzedać dragi i to wszystko. Powinna być opcja, przekupienia policjanta za pieniądze, ale tylko parę razy dziennie.

Mam takie pytanie, dlaczego moi mieszkańcy tylko raz mieli zapotrzebowanie na dragi? Teraz jest tylko 0, 0, 0, 0...

I tak se myślę, że jak kupię coś, co da +50% zapotrzebowania na dragi to +50% z 0 to i tak 0.

@down

Aha, dzięki.