Witam zastanawiam się nad kupnem jakiejś gry RPG w Empiku. I teraz moje pytanie jaka gra Rpg jest według was godna polecenia. Cena około 40-60zł. Mam Gothic 1, Gothic 2,Gothic 3.
Co myślicie o Two Worlds?
Witam zastanawiam się nad kupnem jakiejś gry RPG w Empiku. I teraz moje pytanie jaka gra Rpg jest według was godna polecenia. Cena około 40-60zł. Mam Gothic 1, Gothic 2,Gothic 3.
Co myślicie o Two Worlds?
Może Dark Messiah of Might and Magic lub Fable2
Obie gry są dobre. Niewiem czy w Empiku sprzedają je , ale tam to wszystko da się znaleźć .
W Two Worlds nigdy nie grałem.
Wiesz miałem Fable 1 Zapomniane Opowieści czy jakoś tak i powiem szczerze że nie za bardzo mi się spodobała ta gra :/ a tego Dark Mesiaha jeszcze oblukam.
Podawajcie dalej ^^
EDIT:Might magic kosztuje około 100 złoty ;/ więc raczej odpada
Wiesz miałem Fable 1 Zapomniane Opowieści czy jakoś tak i powiem szczerze że nie za bardzo mi się spodobała ta gra :/ a tego Dark Mesiaha jeszcze oblukam. Podawajcie dalej ^^EDIT:Might magic kosztuje około 100 złoty ;/ więc raczej odpada
A grales moze w Baldurs Gate2?, NeverWinter Night's?
Te gry to legendy RPG... one nigdy nie umieraja
No rzeczywiście zapomniałem że grałem w NeverWinter Nights 1 a baladurs gate oblukam
Ins4nity wiesz ja się tam zabardzo nieznam na kupowaniu przez sieć może mi jakiś kumpel kupi
Dawać,dawać
Chodzi mi tylko o to, że messiah of might and magic nie jest aż tak drogi, jak mówisz. w Kolporterze i empiku szukaj na półkach z xtra klasyką i topseller. Kolekcja klasyki tez ujdzie.
Aha no dobrze dzięki za rade poszukam jak będe następnym razem =P
Czekam na kolejne
Aha dodam że chciałbym dość ładną grafikę,dynamikę (Gothic jest dobrym przykładem )
Jedynymi rzeczami z empiku co mam to Diablo 2 LoD (i PsP 3k) , ale raczej nie oto tobie chodzi
DMoMM - ile osób to poleca znaczy że ma to cos
Grałem też w Fable I i mi się podobało bardzo
Może The Elder Scrolls IV: Oblivion
Napisze coś jeszcze jak se przypomne inne tytuły.
A w Oblivionie jest widok z pierwszej osoby czy idzie sobie ustawić na inna?
EDIT:To grał ktoś w tego Two World'sa ? bo jak narazie to mnie to i Oblivion interesuje.
Zapomniałem o grze Wiedźmin Tylko czy klimaty będą tobie pasować.
Ceny się wahają ,ale raczej da się kupić za 40-60 zł
Ps.
Oblivion - Na YouTube widziałem jak dało się zmienić widok , ale nie jestem pewien jak to działa w walce.
Niestety wiedźmina przeszedłem 3 razy
Jeszcze jakieś godne polecenia?
Two Worlds jest bardzo Gothicowy , mnie osobiście strasznie sie spodobał. Oblivion wkładam w gatunek : no comment . Zasadniczo w tej cenie( choć w saturnie) Nwn2 + maska zdrajcy wychodzi 80pln sam nwn 2 około 50pln a gra jest przyjemna .
Poczekaj na kolejną versję Gothica (4 chyba; może się to inaczej nazywa) podobno ma wyjść. TUTAJ masz coś o tym! Ale jeszcze można jeszcze Sacred2: Fallen Angell. Podobno fajne! No i chyba tyle. Powodzenia w wyborze!
Chyba się skuszę na Two Worlds'a jakoś oglądałem filmiki z innych gier i Two Worlds najbardziej pasuje do Gothica. DJsahman gothic 4 niewiem ile bedzie kosztować ale coś mam przeczucie że 150-2xx złotych :/ a i wogóle bym musiał nowego kompa kupić więc lipa ponieważ ten komputer mam dopiero 1,5-2 lata więc aż tak stary nie jest
Jeżeli jeszcze ktoś ma jakieś propozycje wypisywać
Chociaż jestem fanem serii Gothica, to strasznie jarałem się tą grą gdy ją kupiłem:
Może nie oto chodziło, ale warto sprawdzić, a gra obecnie kosztuje tylko 20 zł. Co do Two World's, jest bardzo podobna do serii Gothica i ma kilka dodatkowych opcji, np. walka na koniu.
Two Worlds był w CD-Action i Clicku. Nie lepiej poszukać na allegro i wydać na to koło 8 zł (coverka).
tak tylko jak już pisałem niebardzo znam się na kupowaniu przez allegro :/ może pora się nauczyć ponieważ ceny w Empiku są ASTRONOMICZNE
Ps
Craccked kiedy był w Cd Actionie lub Clicku?
Two world jest jak gothic/oblivion. Czyli DLA MNIE slaby. W oblivona mozesz zagrac, jezeli fabula, klimat, glebia nie maja dla ciebie znaczenia. Zagraj wniego, jak cenisz wolnosc (ktora szybko sie nudzi...) i otwarty swiat (ktory jets monotonny)
Jak szukasz RPG, to popatrz na te gry:
Baldur's gate 2
KoTOR (1 czesc bedzie po jakies 50 zl i jest bardzo fajna)
Osobiscie nie polecam neverwinter nights. Chyba, ze interesuje cie multi. Ludzie mowia, ze dobre jest, ja gralem tylko w singlu, to prezentowalo sie srednio. 2 czesc to samo, ale podobno z dodatkiem (w ktorego nie gralem) jest lepiej. Tutaj popatrz na jakies recenzje, bo opinie sa rozne.
Jak juz chcesz cos z TES, to zamiast obliviona popatrz na czesc wczenisejsza, czyli Morrowind. Gra ma jakis taki swoj klimat i urok.
Icewind dale 1 i 2: Styl gry przypomina Baldura, ale gra bardziej nastawiona na walke. Jak lubisz rozwalke to ci sie spodoba.
Jak ktos mogl polecic Dark Messiah, skoro on szuka gry cRPG? DM to fps z drobnymi elementami rpg...
Two Worlds z CDA nie posiada multiplayera, który IMO jest denny. jeżeli zależy Ci wyłącznie na silnglu, to mozesz poszukać po necie edycji z CDA. Pograłem trochę i powiem ,że gra mi się spodobała, watek fabularny nie jest jakiś wymyslny, ale ujdzie w tłumie ^^ Rozwiązania techniczne są całkiem fajne, szczególnie połacznie walki bronią białą i magią^^