Poradniki do Lola

Co sądzicie aby dodać dział z NASZYMI poradnikami do tego działu?

Wiadomo można wziąć z Mobafire czy Solomid, ale tam nie zapytasz autora o niektóre sprawy. Poza tym tamte poradniki są dla prosów. Nie każdy nim jest :P Sam oczywiście mógłbym zrobić kilka, ale nie wiem czy taka inicjatywa się przyjmie stąd moje pytanie.

W sumie czemu by nie ale niech te poradniki pisza ludzie bardziej ogarnieci niz 2 tygodnie gry bo np. po tym co napisales "Poza tym tamte poradniki są dla prosów" poczulem smuteg i balbym sie czytac twoje buildy lub porady :D.

Jestem za. Sam może bym się poudzielał na temat postaci które najlepiej ogarniam

Owca. Powiem tak. Nie jestem jakimś pro graczem, nic nie osiągnełem wielkiego, ale mam kilka postaci którymi potrafię grać. Nie na poziomie master, bo granie to raczej moja 3/4 zajęcie, ale może komuś pomogę.

Tak apropo fajnie by bylo jezeli ten temat opieral sie na luznej dyskusji w ktorej autor odpowiadal by na pytania nie w sposob: "TO JEST JEDYNY DOBRY BUILD NIE UMISZ GRAC" a raczej staral sie rozwiewac watpliwosci innych jak i brac ich pomysly pod uwage :). Ale to tak odemnie bo chyba mniejwiecej o to ci chodzi.

Ciekawa inicjatywa, w sumie nawet nie trzeba tworzyc poddzialow czy cos, wystarczy np. nazwac temat w stylu Twisted Fate [AP Mid build]. Wiecie mniej wiecej chodzi. No i ofc niech biora sie za to ludzie, ktorzy ogarniaja albo chociaz tacy, z ktorymi mozna sie dogadac, podyskutowac na temat ich buildow.

Było! Niestety nie chce mi się szukać tego tematy, ale było na 100%.

Być może i było, ale efektów nie widać. Nowszym graczom się przyda.

Czyli jesteście ze mną tak? :P

Ja też sądzę że powinno to opierać sie na dyskusji

Kolejny słomiany zapał?

Ja o Kha będę miał masę pisania. Oczywiście jeśli to wszystko wypali. I z chęcią przybliżę zapomnianego przez graczy midera czyli Swaina.

Również skrobne obszerny guide o Kha'Zixie :)

Ja mogę przybliżyć około 50% postaci, gram w lola od 2 lat i mam kilka kont, ale z mojej strony dodam, że nie opłaca się pisać tych poradników jeżeli nie będzie specjalnych zamkniętych tematów, gdzie tylko twórca tego tematu będzie mógł go czasem edytować i nie warto tego robić jeżeli jakiś gracz nie poprosi o dany guide na postać.Tyle z mojej strony.

No, ja "karierę" zacząłem już dawno, jeszcze pamiętam, że było to kilka dni przed dodaniem Cassiopei (14 grudnia 2010) jakieś 2.5 roku temu- więc, nie powiem, trochę już tę grę znam.

Właściwie główne poradniki jakie mógłbym zrobić to:

-Anivia (Mid main)- aż mnie krew zalewa jak patrzę co ludzie nią robią.

-Lee Sin (Jungle main)- Build który pozwala pomagać swojej drużynie poprzez engage (rozpoczęcie walki) i wykluczenie ap/ad carry. Build pod Early- hp Late- Hp+ damage, arm. pen.

-Taric (Support main)- No, ten tzw. gay champ wydaje się prosty jak budowa cepa, jednak żeby wynieść swojego ad carry po zwycięstwo- nie wystarczy tylko latać za nim i go healać.

-Irelia (top main)- *Nerf Irelia* Niby prosta, acz skomplikowana! Tu będzie raczej poradnik dla beginnerów.

-Quinn (ad carry main)- Ludzie jej nie doceniają. AD carry to chyba moja najsłabsza strona, jednak Quinn potrafię grać nieźle.

Tak więc możecie liczyć na moją pomoc- powiedzcie tylko gdzie i kiedy ;D

~Fenris

IGN: IProtosI

Pytanie ode mnie, bo nie wiem czy przeoczyłem czy jak. Poradniki będą tworzone w jednym temacie, czy jeden temat - jeden poradnik? Rzecz w tym żeby po prostu nie zaśmiecać całego forum, zwłaszcza jeśli ktoś napisze 3 zdania i uzna to za poradnik.

[W ogóle byłbym za tym, żeby ludzie nie pisali nie mając dość dużej wiedzy na temat championa - jeśli każdy ma zrobić poradnik tylko po to by mieć jeden sygnowany własnym nickname to lepiej żeby taka osoba się wstrzymała. Może więc jeśli powstanie jakaś większa lista, to warunkiem wrzucenia poradnika do niej będzie zamieszczenie w poradniku oceny w postaci sondy, gdzie każdy wybierze upvote albo downvote (które będą uaktualniane raz na jakiś czas w liście). Dzięki temu będzie możliwość oddzielenia śmieci od czegoś naprawdę fajnego.]

Chodzi o jeden temat zbiorczy z linkami do poradników. Wiesz przypięty poradniki do lola a tam linki do poradników. Mógłbym zacząć, ale patrząc na tych wszystkich prosów, nie wiem czy mam wystarczające doświadczenie. Nie tyle boje się krytyki co raczej zniechęcenia was do mojego pomysłu.

Więc- chcecie taki przykładowy poradnik ode mnie?

Mógłbym napisać jakiś poradnik do lee sin'a na top'a :) .

moge napisac poradnik do kazdej postaci ...

moge napisac poradnik do kazdej postaci ...

Lepiej napisać jeden, a porządny i dogłębny. Napisanie setki poradników z których każdy będzie zawierał tylko podstawowe informacje mija się z celem.

Gdzie będziemy umieszczać same poradniki? Bo jeśli mamy trzymać się konwencji jeden poradnik - jeden temat to może zrobić się ostry spam...

Chodzi o jeden temat zbiorczy z linkami do poradników. Wiesz przypięty poradniki do lola a tam linki do poradników. Mógłbym zacząć, ale patrząc na tych wszystkich prosów, nie wiem czy mam wystarczające doświadczenie. Nie tyle boje się krytyki co raczej zniechęcenia was do mojego pomysłu.Więc- chcecie taki przykładowy poradnik ode mnie?

Ale czemu nie? Każdy ma jakąś szansę. Możesz zaczynać, może ja jakiś wrzucę jeszcze dziś? Tylko gdzie taki napisać, żeby tu wkleić linka, jakieś pomysły? Ja mogę podać http://leaguecraft.com/ jednak stronka jest awaryjna. Trzeba się zarejestrować i można wrzucać. Problem jedna polega na tym, że najwłaściwiej byłoby na tej stronie zamieścić poradnik po angielsku... a my pewnie wolelibyśmy polski.

A tak w ogóle to chciałem się jeszcze pochwalić...Robiłem kiedyś custom skiny, bardziej lub mniej dobre jednak... jeden nawet doczekał się Skin ShowCase'a niezależnego youtubera, a komentarze pod nim są zaskakująco pozytywne. Możecie zobaczyć go tu: