Porządek na portalu pod newsami

Witam,

chciałbym zwrócić uwagę administracji/moderacji na poziom, na którym stoją komentarze pod każdym prawie newsem pisanym przez guru. Mam na myśli takie sytuacje:

98175031273289854598.jpg

Jak widać poziom komentarzy to DNO. Zaraz jeszcze dojdzie opluwanie się przez użytkowników jak i minusowanie wypowiedzi. Komentarze w moim rozumieniu są po to by zapoznać się z opinią innych graczy/użytkowników. Pod newsami zazwyczaj panuje wszechobecny hejt. Hejt sam w sobie jest pewną opinią, lecz hejt na prostackim poziomie niepoparty żadnymi argumentami to już dla mnie zwyczajny spam. Tego nie da się już czytać...

Proszę jeszcze raz o zwrócenie uwagi na ten problem. Forum, czy newsy przegląda także wielu dorosłych użytkowników jak ja, którzy czasy wczesnej młodości mają już za sobą. Ja rozumiem, że dziecko/nastolatek są mniej dojrzali emocjonalnie ale nie rozumiem tego czemu to wszystko musi odbijać się na komentarzach przez co wyglądają one jak śmietnik.

Rozwinąłem troszkę moją wypowiedź, mam nadzieję, że nie będziesz już miał żadnych zastrzeżeń :)

Witamy na portalu/forum! Widać że nowy jesteś.

Tu nie panuje demokracja, administracja jest ale jej nie ma, a PORTAL nie jest w żaden sposób powiązany z forum. Tam rządzi Guru, który ma gdzieś jak bardzo ludzie spamują/hejtują w komentarzach. Jedyne co usuwa to pewnie linki do wirusów/śmieci. Więc najlepsze co możesz zrobić, to nawet nie zaglądać do komentarzy pod newsami. Jeśli chcesz normalnej opinii na temat gier, zajrzyj na forum. Tutaj ludzie mają choć trochę rozumu i dostaniesz lepszą odpowiedź niż "crap" :). Nie ważne jak inteligentne i logiczne pomysły byś dawał, to nic nie zdziałasz. Jako jeden z naszych użytkowników musisz się z tym pogodzić albo machnąć na nas ręką. Taka rzeczywistość tej dziury w której siedzimy :D.

Raz jeszcze, witamy na forum.

ps. Kocham Was rodzinko.

Rozwinąłem troszkę moją wypowiedź, mam nadzieję, że nie będziesz już miał żadnych zastrzeżeń

Ty chyba nie rozumiesz o co mi chodzi. Podałem Twoją wypowiedz, jako znakomity przykład.

"PS: Pozdrawiam bolący tyłek Laos'a"

Tylko potwierdzasz takimi wyrażeniami, że nie myliłem się co do poziomu komentarzy.

EDIT: Jeżeli uważasz napisanie:

Po przeanalizowaniu dużej ilości materiałów filmowych przedstawiających różne aspekty tej gry, oraz opinii wielu użytkowników na różnej maści forach dyskusyjnych, stwierdzam, że gra będzie crapem.

za konstruktywny argument to nie wiesz co oznacza konstruktywny argument. Gra jest crapem, bo? Nie ma dynamiki? Grafika jest beznadziejna? Optymalizacja się kłania? To są konstruktywne argumenty. To, że obejrzałeś kilka tysięcy filmików i stwierdziłeś że to crap niczego nie wnosi. No chyba, że jesteś międzynarodowym autorytetem w dziedzinie krytyki gier mmo, to wtedy nie musisz argumentować swoich wypowiedzi. Dotarło?

Dajmy ludziom do rozwiązania równanie matematyczne podczas rejestracji. To pozwoli zmniejszyć imbecylów.

A tak serio to witamy Cię na Blogu guru. Wszyscy wiedzą, że to nie jest Portal.

Był niedawno temat związany z minusami gdzie było powiedziane, że zostaną zatrudnieni "Cenzorzy". Więc wytrzymaj.

Czekam z niecierpliwością na tych "cenzorów" o ile będą a jak będą to czy będzie to funkcjonowało jak należy.

Nie ma żadnego regulaminu co może użytkownik pisać w komentarzach. Jedynie możesz zgłosić jeśli ci nie pasuje jego wypowiedz lub jak by cie obraził. Wczoraj to było wałkowane, dlatego nie rozumiem po co nowy tematu w tej sprawie.

Czego chcesz , przecież odpowiednie komentarze, w odpowiednim miejscu :), ten portal to wylęgarnia

- Gimbów

- Noobów

- Dzieci NEO

- TRoli

Każdy znakomity i sławny trol zaczynał swoja karierę na tym portalu, daj im sie rozwijać :) nic z tym nie poradzisz po prostu , Ci ludzie nie mają ambicji, albo tyle co świnia pod ogonem, takim ludziom pluniesz w twarz a on mysli że deszcz pada...... głupota narodu narasta.

Ale o co chodzi? Portal "moderują" inni ludzie, a oni już dawno napisali, że ich to nie obchodzi. Witamy na blogu.

Czas wolny, więc i paru idiotom nudzi się.

Dzisiaj poszła kolejna fala banów.

Co do komentarzy: Chmarus wraca w czwartek z wyjazdu, pomyślimy nad zniesieniem opcji minusowania, albo kompletną zmianą formy komentarzy. W tamtym roku padła propozycja przejścia na Facebookowy, gdzie każdy komentujący byłby podpisany z imienia i nazwiska:)

Dobry pomysł będzie wiadomo kto jest gimbem a kto dorosłym :D , choć nie wiem czy każdemu się to spodoba ;p

Pomysł ciekawy, ale nie każdy zakłada konta na tych przereklamowanych portalach, a po drugie stworzyć sobie sztuczne konto na tej stronie nie jest dużym wyzwaniem .

Bardzo dobry pomysł. Wreszcie zobaczymy guru. Problem tylko taki, że stworzyć konto "kot Filemon", to żaden problem, jak TeoLiv napisał.

BTW: Kolejny temat storpedowany. Tym razem Bless x.x

Disqus jest według wielu porządnym i łatwym w moderacji systemem komentarzy, o ile nie jest jakiś horendalnie drogi może warto w tą stronę się spojrzeć.

Tylko nie facebook!!! Zaraz zacznie się: aby skomentować musisz polubić naszą stronę. Albo: udostępniasz każdy post, który piszesz. Błagam was tylko nie facebook!

Stworzyć konto na FB jest prosto ale... multikonta na nim nie są dobrze widziane - i są o wiele szybciej wykrywane. Więc nie wiem o co obawy. Dobrze guru, że widzisz ten problem - to już postęp.

To nie zmienia faktu, że moje wypowiedzi będą na poziomie... tak jak zawsze.

A tak po za tym słowo CRAP daję więcej niż 1000 słów, nie którzy piszą felietony na pół strony, które i tak nikt do końca nie przeczyta, a treść będzie miała takie same znaczenie jak te słowo co przed chwilą wypowiedziałem.

EDIT: guru zanim będziecie zmieniać portal na lepsze to najpierw zacznij od siebie,jak ty sam nawet średniego poziomu nie reprezentujesz swoimi njusami.

To nie zmienia faktu, że moje wypowiedzi będą na poziomie... tak jak zawsze.A tak po za tym słowo CRAP daję więcej niż 1000 słów, nie którzy piszą felietony na pół strony, które i tak nikt do końca nie przeczyta, a treść będzie miała takie same znaczenie jak te słowo co przed chwilą wypowiedziałem.EDIT: guru zanim będziecie zmieniać portal na lepsze to najpierw zacznij od siebie,jak ty sam nawet średniego poziomu nie reprezentujesz swoimi njusami.

Akurat 'crap' nie odda tego co "pół stronicowy" felieton, w którym są dokładnie opisane bolączki gry.

PS. Zanim będziesz chciał wypowiedzieć się na temat zmian portalu/redaktora, uzbieraj trochę więcej postów na tym (multi)koncie.

guru zanim będziecie zmieniać portal na lepsze to najpierw zacznij od siebie,jak ty sam nawet średniego poziomu nie reprezentujesz swoimi njusami.

Pisze to ktoś, kto nazywa recenzję felietonem.

To jak nie reprezentuje co najmniej średniego poziomu, to po co czytasz te newsy? A tak po za tym to crap możesz mieć co najwyżej w głowie. Piszesz o sobie w stylistyce samouwielbienia, plusujesz te swoje komentarze z innych kont i udajesz inteligentnego. Aż z wrażenie zrobię chyba zaraz ankietę, żeby zmienić Guru na Ciebie.

PS. ŻART

@Down Według definicji felieton to krótki utwór dziennikarski w lekkim tonie, Ty to nazywasz komentarzem?