Porządek na portalu pod newsami

Pisze to ktoś, kto nazywa recenzję felietonem

Naucz się czytać, bo odniosłem się do komentarzy a nie recenzji, za takie coś powinni wydalać ze szkoły.

@ksarou nie udaje inteligentnego tylko nim po prostu jestem, ciężko jest ci zrozumieć słowo crap to po prostu naucz się jego definicji, te wasze marne wypociny w komentarzach czyta się z zażenowaniem, każdy kto normalny czyta, w duchu sobie mówi "Co to za gimbaza opanowała ten portal?"

@Up Pod newsami najczęstsze komentarze to opinie, a nie felietony. Abyś zrozumiał - opinia jest słowem bliskoznacznym do recenzji.

Wiem co to znaczy, tylko, że nie którzy po prostu spuszczają się nad tymi komentarzami jakby pisali felieton, a komentarz powinien być krótki i treściwy dodatkowo może być z humorkiem np. "Ale crap" "lepsza jest tibia" itp.

Wiem co to znaczy, tylko, że nie którzy po prostu spuszczają się nad tymi komentarzami jakby pisali felieton, a komentarz powinien być krótki i treściwy dodatkowo może być z humorkiem np. "Ale crap" "lepsza jest tibia" itp.

Ta , wpisałeś w Góógló i kozaczysz teraz :), zajrzyj do encyklopedii zamiast udawać inteligentnego i oczytanego.

Czas wolny, więc i paru idiotom nudzi się.Dzisiaj poszła kolejna fala banów.Co do komentarzy: Chmarus wraca w czwartek z wyjazdu, pomyślimy nad zniesieniem opcji minusowania, albo kompletną zmianą formy komentarzy. W tamtym roku padła propozycja przejścia na Facebookowy, gdzie każdy komentujący byłby podpisany z imienia i nazwiska:)

Przecież na facebooku, też można zrobić fikcyjne konta o.O . Więc nie wiem czy to rozwiąże problem ;)

Poczekajmy na koniec wolnego. Wtedy Bezedura i inni... pójdą do szkoły i sytuacja się nieco uspokoi.

Poczekajmy na koniec wolnego. Wtedy Bezedura i inni... pójdą do szkoły i sytuacja się nieco uspokoi.

Mylisz się kaoliberku, życie na zasiłku w belgi to życie szlacheckie, polska szkoła to bzdura. A co do tematu to uwierz mi, że po świętach czy po nowym silniku nic się nie zmieni.

Rejestracja ok, aby otrzymać pełny dostęp do portalu takie jak komentarze czy +/- Administrator musi ręcznie zatwierdzić konto, skończy się 5 kont z 1 email na o2.pl

Dziękuje po kłopocie.

Wasze narzekanie jednak w niczym tutaj nie pomoże. Dostaliście informacje, że wraz z nowym silnikiem ma coś być zrobione w tym kierunku to grzecznie poczekajcie. Dajcie szanse im wywiązać się z tych słów i swoje żale, złośliwości zostawcie na później.

@guruW tamtym roku padła propozycja przejścia na Facebookowy, gdzie każdy komentujący byłby podpisany z imienia i nazwiska:)

Taa, i co jeszcze, PESEL i PIN do karty kredytowej ?

4e41003bbbd1c.jpg

Taa, i co jeszcze, PESEL i PIN do karty kredytowej ?

A co w tym złego, na portalu możesz czytać newsy bez problemu, nie potrzeba rejestracji do tego, ale jak chesz komentować dawać plusy czy minusy musisz mieć konto a do tego trzeba aktywacji admina, najprostsza rzecz aby pozbyć sie troli i mulitikąt z portalu.

To nie zmienia faktu, że moje wypowiedzi będą na poziomie... tak jak zawsze.A tak po za tym słowo CRAP daję więcej niż 1000 słów, nie którzy piszą felietony na pół strony, które i tak nikt do końca nie przeczyta, a treść będzie miała takie same znaczenie jak te słowo co przed chwilą wypowiedziałem.EDIT: guru zanim będziecie zmieniać portal na lepsze to najpierw zacznij od siebie,jak ty sam nawet średniego poziomu nie reprezentujesz swoimi njusami.

Nie: CRAP daje tyle co gówno. Jeżeli ktoś nie potrafi po tym słowie napisać "bo" i podać paru powodów (wystarczy poziom intelektualny 7-letniego dziecka), to znaczy, że słowo to informuje jedynie o ilorazie inteligencji piszącego, co jest wypowiedzią nie na temat. Chyba, że news tego dotyczy.

Jest jeszcze inny sposób: może platformy w stylu Disqs pozwalają na lepsze pozbycie się tego świństwa? Nie bawiłem się nimi, ale można się przyjrzeć. Choć wątpię.

Komentarze FB może trochę to ograniczą, ale niewiele. Na niektórych stronach używających tychże widziałem trolli na fikcyjnych kontach FB.

W innym temacie o tym proponowałem już Disqus, ale nawet najlepszy silnik nie ogarnie tego sam, muszą być aktywni moderatorzy. Nawet z obecnym silnikiem, myślę że po dniu albo dwóch ostrego banowania i zakładania nowych maili przez trolle, w końcu by im się znudziło...

..w czwartek wraca admin, także korzystaj póki możesz z możliwości wypowiedzi. Potem dostaniesz bana na IP do 2114 roku i bedziesz mógł co najwyżej walić głową w swoje Commodore 64.

12333.png
To może zanim użytkownicy portalu podniosą poziom komentarzy na nim, ktoś zajął by się tym co przedstawiłem na zdjęciu? Nie no poważnie, obecnie nawet dobrze uargumentowana wypowiedź zostanie zminusowana przez jakigoś gimbusa i jego multi konta.
No ale komentarz "Kolejny CRAP" otrzymał aż 6 plusików, no cóż... poziom intelektualny użytkowników mmorpg.org.pl sięgnął dna.

Nie zgadnę. Te 5 plusów otrzymał Bezedura?

No cóż, wcale nie jestem zadowolony z takiej sytuacji. System plusów na pewno zostanie bardziej ucywilizowany, Chmarus aktualnie przebywa poza krajem więc niestety ale nie zbytnio czasu na cokolwiek. Okres poświąteczny/sylwester etc.

Zapewniam, że zostanie to wkrótce ogarnięte.

Wasze narzekanie jednak w niczym tutaj nie pomoże. Dostaliście informacje, że wraz z nowym silnikiem ma coś być zrobione w tym kierunku to grzecznie poczekajcie. Dajcie szanse im wywiązać się z tych słów i swoje żale, złośliwości zostawcie na później.

Czekamy juz jakies 2 lata. Powaznie.

W tamtym roku padła propozycja przejścia na Facebookowy, gdzie każdy komentujący byłby podpisany z imienia i nazwiska:)

Idiotyczne. To jest wlasnie urok sieci, ze tutaj jestes pewna wykreowana przez siebie osoba, ktora opisana jest nickiem.

Komentarze sie nie zmienia, jesli glowny koles na portalu, a mowie tutaj o guru, plawi sie w nich i sam podkreca atmosfere. On z tego zyje, z wyswietlen i z ilosci flejmu. Musicie sie z tym pogodzic, ze poziom komentarzy na portalu bedzie taki, a nie inny, bo to pomaga portalowi zarabiac. Dlatego warto siedziec na forum. Tutaj przynajmniej sa osoby, ktorym zalezy i ktore dbaja o kulture.

Musicie też zrozumieć jedną rzecz - są użytkownicy portalu i są idioci, którym się jawnie nudzi w domu, a zniesienie systemu plusów i minusów nic nie zmieni. Czemu? Dlatego, że ci co chcą napisać "super mega śmieszny komentarz i pojechać po guru bo będą rozpoznawalni za swoje pojazdy" to i tak to zrobią. Do kasowania komentarzy na portalu mamy dostęp w kilka osób ALE jak tylko się jakiś komentarz usunie to po 10 min user ze skasowanym komentarzem ma ból d*py, że na portalu jest cenzura, nie ma wolności słowa i blah blah blah, a dostaje się guru nawet jeżeli to nie on komentarz skasuje. To pokazuje, że ci którzy piszą tak debilne komentarze poszukują atencji bo a nuż ktoś im odpisał i będą mogli pobawić sie w shitstorm, bo trollowaniem tego nazwać nie można.

Nie dogodzi się wszystkim niestety, a to co się dzieje w komentarzach pokazuje tylko i wyłącznie poziom znudzonych gimbusów którzy mają za dużo wolnego w domu bo nie potrafią wyjść z chaty i spędzić czas produktywniej niz przed kompem.

Zmiany w komentarzach na pewno będą a na pewno w systemie ich dodawania. Jeżeli się ujednolici konta forumowe i portalowe i będzie to WYMÓG a nie kto chce ten łączy to może fala debili zelżeje bo mimo wszystko ludzie dostęp na forum chcą mieć, a póki co trzeba sobie odpuścić i po prostu filtrować komentarze a debili traktować z przymrużeniem oka i być mądrzejszym od tych, którzy plotą bzdury i minusują wszystko jak leci. System ma wady to pewne, ale zostanie prędzej czy później naprawiony. Problem w tym, że w tym momencie naprawienie go w 100% jest niemożliwe, bo wytworzył się na portalu już taki poziom komentarzy a nie inny. Wystarczy spojrzeć chociażby na forum, gdzie jakimś cudem użytkownicy pewnie i z portalu potrafią normalnie rozmawiać, a i widzowie kanału YouTube są normalni i niezwykle cenię każdy ich komentarz.

Potral ma otoczkę fali nienawiści w stosunku do guru i trochę to smutne, że człowiek jest jaki jest, odwala kawał dobrej roboty a potem musi się użerać z jednym czy drugim pacanem bo mają myśl "a pojadę po guru, bedzie zabawnie". Peace.

Jakby nie było takiego "trollowania" na siłę, a głupkowaty koment byłby rzadkim zjawiskiem to aż takie kombinowanie i główkowanie jak zmienić system komentowania nie byłoby potrzebne. Inne portale jakoś mogą funkcjonować normalnie i mieć spoko społeczność z kilkoma troll-wannabe mimo, że moderacja komentarzy też nie jest jakaś nadmierna, a tutaj to pokazywanie, że niby zależy osiąga jakieś niespotykane ilości. Wiem, wiem. Wszyscy chcą zmieniać świat albo prawdą jest, że jakby komentujący się uspokoili i komentowali sensowniej to i cała atmosfera by się zmieniła. Imho.