Poszukiwania

Witam. Poszukuję gry a co za tym idzie klanu/gildii w tej gry. Wiem że to nie ładnie brzmi :D Więc tak.

Poszukuję gry w którą mogę pograć z kolegą, tym samym poszukujemy klanu który mógłby nas przyjąć. Gra i ewentualnie propozycję proszę pod tematem :) Ułatwi mi to szukanie gry i skróci czas szukania towarzystwa o dobre kilka dni.

dobra rada..pierw znajdz gre..albo przejzyj foru..co chwile zbieraja sie ekipy co w cos graja..wiec nie powinno byc problemu z tym... :)

@Onixa - Wątpię, że zgłosi się jakiś klan i zaproponuje Wam współpracę, na chwilę obecną gdy klan organizuje rekrutację szuka osób zdecydowanych co do danego tytułu. Nie mówię, że Wy jesteście niezdecydowani. Chodzi tutaj bardziej o grę w którą mielibyście grać. Często klany szukają obeznanych już w danym tytule osób lub takich, którzy mają chociaż jakieś doświadczenie w innych tytułach. Ja niestety takiej informacji w Twoim poście nie wyczytałem. Najlepszą radą chyba jaką mogę Ci polecić, to założyć temat w 'szukam mmo', następnie wybrać która zainteresuje Was najbardziej i pójść na oficjalne forum tej gry, i poszukać jakiegoś klanu, czy to polskiego czy international.

BTW

przejzyj foru

przejrzyj (:

Tylko problem w tym że moderatorzy w "szukam MMO" akceptują co 10 wątek co 2 tygodnie.. :) Co do gry, nie ma znaczenia, ważne żeby była grywalna. W MMO gramy już jakieś 5-6 lat. Poczynając od wowa i l2, kończąc na Aionie.

Tylko problem w tym że moderatorzy w "szukam MMO" akceptują co 10 wątek co 2 tygodnie.. Co do gry, nie ma znaczenia, ważne żeby była grywalna. W MMO gramy już jakieś 5-6 lat. Poczynając od wowa i l2, kończąc na Aionie.

Akceptują co 10 wątek, bo 9 jest o tym samym. W WoW'a zgodził byś się na globcu grać? Bo ja tam grałem jakis czas temu, teraz wakacje to sobie abonament przedłużę. Niby tam gildie mam jakąś polską, ale to raczej random, moglibyśmy pograć od 1lv, czy jak tam wolisz.

Niestety tylko F2P nie stać mnie na abonamenty.

Abonament/gold pack w takich grach jak WOW czy Aion to 10zł, więc myślę że stać Cie, tylko jeszcze o tym nie wiesz. (:

Wszystko zależy od wieku, jeżeli mają po 14-15 lat, to raczej nawet te 19.99 za abonament do WOWa będzie problemem, bo tyle teraz kosztuje 30 dni RAF (zdrożało) . Co do RIFT ababonament niestety droższy, nie ma tam takich sposobów jak do wowa. Ja wolę zapłacić te 19 zł miesięcznie za wowa i od 6 lat grać w coś przyjemnego, gdzie lepszej gry na rynku nie ma i nie będzie.

Ja mam 18, kolega 19. Ale nie uśmiecha mi się płacenie za to by zagrać. W dodatku nie wiadomo czy zostanę tam na dłużej i 20zł w błoto.

To nie masz co liczyć na porządny tytuł. Zostaje Ci Runes of Magic, Allods , reszta to jeszcze większe dno.

A coś VIA polecacie bądź 2D?

To nie masz co liczyć na porządny tytuł. Zostaje Ci Runes of Magic, Allods , reszta to jeszcze większe dno.
Dlaczego tak uważasz ? To, że nie grasz w daną grę nie oznacza od razu że dno. Z tym wychwalaniem WOWa także się nie zgodzę, tytuł może jest klasykiem, ale dużo mu brakuje do najlepszego. :P

Z f2p polecam spr takie tytuły jak: Aion, Dragon Nest, Vindictus, DC Uni, Eden Eternal, Lineage 2, RODE, Allods. Są to tytuły w których spokojnie, posiadając trochę rozumu, można grać za free [czyt. nie wydając ani złotówki na IS, co nie znaczy że nie używając go]. (:

@UP

Grałem w większość gier darmowych i niestety każda to dno, mogę to stwierdzić podając sporo argumentów. Co do WOWa, jest i był najbardziej grywalną i wszechstronną grą MMORPG.

Większość gier które podałeś jest nastawionych na zarabianie, więc nie dojdziesz daleko bez nich. Tak - niektóre rzeczy da się za darmo zdobyć, lecz zdecydowanie te które dają pozycję trzeba zakupić za złotówki.

Aion - producenci chcieli wydać grę płatną, lecz niestety nikt nie chciał za to płacić, więc zrobili darmowe, teraz banda dzieci wyruszyła pograć w to a resztę możecie sobie domówić.

Dragon Nest - Grałem od samej bety, bardzo nudne na najwyższym poziomie, dodatkowo ograniczenia wszędzie gdzie się da - w wersji oczywiście darmowej.

Lineage 2 - To tak jak grać w Mu Online, staroć która już upada , ludzie się zachwycają tylko tym, że jest to najlepsza gra aktualnie z darmowych.

Eden Eternal - Jaki facet by chciał grać w to coś, bajkowy klimat i prostota, to chyba czyni ją grywalną przez 15-17 latków.

Vindictus - Kolejna produkcja dla zarobienia, zresztą firmy Nexon, Dragon Nest tylko nie tak bajkowy. Gra na miesiąc, bo zamknięty świat to coś bezsensownego.

Allods - Gra upada i starają się zyskać graczy, dlatego otwierają rynek u nas w kraju, jakby ktoś nie wiedział - jesteśmy jedną z największych populacji graczy na świecie.

Podsumowując, każda darmowa gra jest tylko po to by pograć tydzień i zostawić. Firmy te wypuszczają po kilka tytułów gdzie rozkładają się gracze i zarobki. Jednak nie mogę skupić się na jednej dobrej.

Blizzard - twórca World of Warcraft, można z nim porównać produkty które wypuszczają.

Reasumując, pobierzcie sobie Metin i zacznijcie grać, bowiem w powyższych darmowych grach poziom trudności gry jest na takim samym poziomie.

Dragon Nest to non target tak? Up. Nie zgodzę się. Grałem 2 lata w metina (głupi przykład wiem), L2 na privach. Więc nie każda F2P to dno. Póki co zasysam DN

Jeżeli grałeś w metina 2 lata i Ci się podobał, to nie mamy nawet o czym dyskutować. Zagraj w Tibie, wychodzi właśnie nowy serwer niedługo podobno. Taki metin tylko 2d.

Ps. Dodam że granie w gry na serwerach prywatnych to tak jak całowanie się z dziewczyną przez szybę.

Nie, serwery prywatnie to alternatywa dla tych, którzy nie mają ochoty wydawać XXzł na grę :) To, że metin mi się podobał czyni mnie gorszym? :P Stare czasy, zanim IS miał kolosalne znaczenie.

To nie jest dział Szukam MMO! Jeżeli jesteś nie zdecydowany jaką grę wybrać napisz tam temat. A jak już zdecydowałeś w co grać, to napisz. W przeciwnym razie temat zostanie zamknięty. Co do akceptacji tematu (jak niektórzy uważają raz na 2 tygodnie). Po co mamy akceptować 10 tematów, które są takie same? Praktycznie nic nowego nie wnoszą.

Przecież tam jest 20 tematów podobnych, a inne akceptujecie po czasie tygodnia + lub w ogóle. Gdzie tutaj logika. Jakbym znalazł coś dla siebie to bym nie pisał tutaj. Poza tym szukam klanu/gildii w jakiejś grze- zawsze lepszy start i jest do kogo się odezwać.

Przecież tam jest 20 tematów podobnych, a inne akceptujecie po czasie tygodnia + lub w ogóle. Gdzie tutaj logika. Jakbym znalazł coś dla siebie to bym nie pisał tutaj. Poza tym szukam klanu/gildii w jakiejś grze- zawsze lepszy start i jest do kogo się odezwać.

Gdzie jest logika? Twoje wymagania odnośnie gry:

Na pewno ładna ale nie przesadzona oprawa graficzna. Sporo umiejętności, postać buffera (Obowiązkowo!), gra ma do siebie przyciągnąć na dłużej, klient nie większy niż 3GB (net 2mb..), opierająca się w późniejszych etapach na pt (mam zamiar grać z chłopakiem). Prócz tego IS który nie wpływa znacznie na środowisko, częste Update, spora społeczność (dobrze jakby była polska ale nie koniecznie). System petów mile widziany. Grind lub questy z auto trackiem.

Przejrzałem pierwszy lepszy temat i popatrzyłem na wymagania:

*System płatności: dowolny z wykluczeniem pay-to-win*Ogarnięta grafika 2D/3D = bez nadmiernych cukierków i kwadraciaków*Częste patche + żyjący gracze*Questy/grind = obojętnie*Zachowana dynamika walki (mile widziane cast'y i zwykłe skille w biegu, szybka regeneracja bez spammingu potionów)*PvP - siege, areny, wojny gildii, opcjonalnie PK*Duża różnorodność ras/klas i ich rozwinięć*Ciekawe lokacje zarówno otwarte jak i instancje*Archivementy (jeszcze nie widziałem żadnego mmorpga z tym systemem, a może jakiś jest)*Rozbudowanie systemy związane z rozwojem postaci: - skille (coś więcej niż dodawanie punktów w drzewku), oprócz tego dużo efektownych AoE - crafting (coś lepszego niż w Aionie) - wysoki lvl cap (ciężko osiągalny) - różnorakie statystki (mile widziane samodzielne przydzielanie pktów)*Ekwipunek: zróżnicowany wygląd, rozbudowany erchanting,

Powiesz, że tematy nie są podobne? Sory, ale gra, która ma do siebie przyciągać to już kwestia gustu, kto co lubi. I po co mamy akceptować tematy, które w większości się pokrywają w zawartości. Myślisz, że zostaną Ci polecone inne gry? Nie, będą takie same gry wypisywane, więc na nic nowego nie trafisz.

Naprawdę poszukaj gry ze swoim znajomym i zacznijcie szukać gildii do konkretnej gry, bo inaczej nie ma to sensu. ;)

@ UP wtrącę się, nie akceptujecie kilku tematów o podobnej treści, ale za to akceptujecie zbędny offtop nic nie wnoszący oraz łamiący zasady językowe jak pierwsza odpowiedź tutaj:

http://mmorpg.org.pl...utuje-imperium/

Więc zapytam, gdzie tutaj logika?

mod_ico.png
Widać, że mało wiesz. My NIE akceptujemy tematów poza działem "Szukam MMO", więc są one dodawane automatycznie po kliknięciu załóż temat. A po drugie twoje wypowiedzi typu: "Haha, poziom redaktorów tego forum stoi na wysokim poziomie. No i ciekawe kto wylał tam swoje żale, w pewnej grze określa się takie osoby " RAGE KID "" nie tworzą offtopu? Jak mnie rozliczasz z logicznego myślenia, to najpierw sam pomyśl nim coś napiszesz -Revolutio