Poszukuję Anime "Bardzo " podobnego do Bleach z filerami ,ale najważniejsze, to musi posiadać coś w stylu Encyklopedi Arancarów itp.. lecących na końcu odcinka Bleach.
A i nie obraże się jak openingi i endingi będa fajne:D
Poszukuję Anime "Bardzo " podobnego do Bleach z filerami ,ale najważniejsze, to musi posiadać coś w stylu Encyklopedi Arancarów itp.. lecących na końcu odcinka Bleach.
A i nie obraże się jak openingi i endingi będa fajne:D
GINTAMA !!!
Idealnie pasuję do opisu wyżej, jakby nie spojrzeć to czasami też są odniesienia do Bleacha, Naruto i innych anime (głownie zrobione w parodiowy sposób )
ale polecam też:
Full Metal Alchemist Brotherhood
Samurai Champloo
Wszystko posprawdzam,z wyjątkiem naruto. Dzięki za propozycje.
One Piece baardzo polecam.
ps o! tez bym naruto kijem nie ruszyl
One Pice< 1 odc. Gruba baba kapitanem> ,Gintama.Nie no ja wymiękam:D
Katekyo Hitman Reborn. Btw, obejrz sobie np. 400 odcinek One piece i zobacz różnicę w kresce itd.
One Piece też polecam! pierwszy odcinek może nie był super i ta gruba baba był hmm niesmaczna oraz ten koleś w różowych włoskach jakiś lamer , ale później(5 odcinek już ? ) jest całkiem fajnie
Lol?Tylko mi nie mów,że lepiej zaczynać od 140:D Dobra aktualnie oglądam:
końcówke bleach
gintama sezon 2
one pice
Potrzebuję jeszcze jednego anime typu shonen do wyrównania:
tzn. moce,miecze,dynamika,i spora ilość odcinkow tj. 100+
Katekyo Hitman Reborn , od 20 się zaczynają porządne walki, moce itd. D.Gray-man
No i chyba anime, które wznosi się na wyżyny Fairy Tail!
Z shounen mogę polecić ci: D.Gray-man / Saint Seiya / Dragon Ball / Fairy Tail
@Edit:
widzę, że z d.gray i ft mnie wyprzedzili
hmmmm może Full Metal Alchemist albo Black Lagoon
Hello guys.
Dzięki za D.grayman fajne to xd
Mam pytanie ktoś może coś powiedzieć na temat Hellsing i Gantz?
Hellsing OAV to cudeńko , ale wychodzi jeden odcinek co rok zwykła wersja taka sobie, Gantz jeśli nie chcesz czytać mangi nie radze się za to brać.
Oba tytyuły godne polecenia ale bardziej mroczne i krwawe czyli + 18 . A po gantz mange najlepiej przeczytać
Hehe ja już praWie 20 skończyłem więc...xd
Macie jeszcze jakieś ciekawe tytuły? Lubię oglądać kilka anime na raz Xd
Ale chciałbym teraz anime bardzo podobne do bleach,ale to bardzo bardzo bardzo i jeszcze raz bardzo podobne xd
Hmmm...nic podobnego do Bleach nie widziałem, ale najbardziej przypominajace z tych, z którymi się spotkałem będzie chyba Busou Renkin. Ogólnie całe anime opiera się o wątki alchemii, zarysuje może nieco fabułę. Otóż pewien nastolatek ma "sen", w którym to zostaje zaatakowany przez jakieś monstrum i ginie. Pojawia się też pewna tajemnicza dziewczyna, która daje mu coś co zwie się Kakugane i tym samym przywraca go do życia. Dalej fabuły nie będę spoilerował, więc napisze w czym przypomina Bleach'a. Otóż Kakugae służy również jako broń i przyjmuję formę zależną od posiadacza. Trochę jak Zanpakutou, co nie? No to w sumie tyle, żeby Ci nie spoilerować, ale może zachęcić .
nie ma już bardziej podobnych anime do bleacha. Co masz na myśli podobne ? wyzej wymienione jak Gintama i Samurai Champloo są związane z walkami na miecze. Każde anime się czymś różni. Jesli szukasz coś podobnego do bleacha to pełno jest mang o tej tematyce niż anime. Ja osobiście mogę polecić One Piece lecz z początku ciężko do nie go się zachęcić (sam przerwałem oglądać po paru odcinkach) lecz gdy zacząłem oglądać ponownie było coraz lepiej. Tak samo było z Bleachem na początku były kijowe episody puzneij dopiero była akcja. Jeżeli lubisz akcje shunen i troszke ecchi to proponuje Isekai no Seikishi Monogatari oraz Oda Nobuna no Yabou.
Soul Eater sprawdź bardzo fajny shonen na jeden raz
Nie wiem czy Ci podpasuje, ale możesz oblukać Ao No Exorcist (chyba tak to się pisało, a jeżeli nie to trudno).
Hehe, Tak serio to wciąż się łudze,że zobacze:
Karthas omfg ty pało coś podobnego do bleach? BLEACH 2 s ria właśnie leci w TokioTv xd
Tak tak interesuja mnie shounen głównie miecze + moce,one pice denerwuje mnie glowny bohater + jego moc,w d.gray man to jeszcze przeszlo a tu junie ;/