Poszukuje gry HnS/aRPG - możliwy inny gatunek mmo (Solo, bez p2w)

Witam,

poszukuje gry pokroju hack’n’slash / actionrpg (choć nie jest to warunek konieczny), gra musi być dosyć lajtowa, najlepiej nie p2w oraz do 100zł (bez abonamentu). Jestem dosyć wybredny… :smiley:

Pare gier które grałem/upadły/nie daja mi już tyle frajdy:

• Diablo 3 (znudziła mi się)
  • Mu Legend (powoli zaczyna umierać, jak już nie umarła)
  • Warframe (raczej nie dla mnie)
  • Lineage 2 (stare dobre privaty już nie wrócą…)
  • Albion (grałem przez tydzień, jakoś nie przypadła mi do gustu…)
  • Secret World Legends (wydaje się dosyć drewniana - wytrzymałem 15minut)
  • Metin 2 (to nie to)
  • Black Desert (pograłem z dobry rok i mi się znudziła)
  • Guild Wars 2 (to nie to)
  • BnS (to nie to)
  • Hero Online (upadło…)
  • Dragon Nest (grałem ponad rok, znudziły mnie dungeony)
  • Dead Maze (pograłem z pare dni, niby ok, ale coś w niej brakuje)

Czekam na jakieś Wasze propozycje, dziękuję od razu z góry za przykłady!

Dziwne, że nie próbowałeś zagrać w Path of Exile. :wink:

1lajk

O widzisz, zapomniałem wspomnieć o PoE… miałem 3 podejścia… coś mi nie pasuje

2lajki

Grim Dawn od siebie polecam

@Ukryty a jak wygląda z ilością graczy? Widząc jakieś opinie etc. są z roku 2016/2017.

w tym miesiacu zdjae sie nowy dodatek wyszedł gra podobna do diablo czyt elity, bosyy , upgrade sprzetu, poziomy trudnosci, masa buildow itp, gra typu coop zawsze ktos tam gra

Przy hero online spędziłem najwięcej godzin i szukam coś podobnego lub do diablo/mu legend. Na pewno sprawdzę GD, a coś podobnego do HO sie znajdzie?

Maplestory 2. Super gierka gdzie bardzo przyjemnie się farmi jak w HnS+ masz dungi i raidy i world bossy. Bardzo fajna chociaż jeszcze nie wyszła i czekamy na zapowiedź wyjścia gry ale powinna do wakacji góra połowy wakacji wyjść u nas oficjalnie.

Podpisuje się pod tym jak Zimny coś znajdziesz dla siebie daj znać bo widzę że podobny gust :slight_smile:

Sam obecnie usilnie szukam jakiegoś HnS i polecam serdecznie grę Wolcen na steam, jest to dopiero prealpha, CBT rozpocznie się we wrześniu, dodadzą wtedy mnóstwo kontentu. Polecam zapoznać się, na chwilę obecną jest bardzo mało zawartości, ale nie widzę żadnej innej alternatywy jeśli nie PoE :wink:
Pozdrawiam

Zacznijmy od tego, że MMO - h’n’s po prostu nie ma, nie licząc ewentualnie Path of Exile. Coś takiego po prostu jako tako nie istnieje.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to:
Trove - pixelowe h’n’s
MU Online
Maple Story 2, które jeszcze nie miało premiery ale też coś w stylu h’n’s

A z h’n’ nie będących MMO to:
Torchlight (I i II)
Guardians of Ember
Grim Dawn
The Incredible Adventures of Van Helsing

1lajk

A sprawdzałeś Guardians of Ember? Płatna, ale dość ładna gra - 4 klasy 6 ras i rozbudowane drzewko skilli. Myślę, że warto sprawdzić

Mega fajne opowiedzi u góry i zgadzam się, że nie ma w tym momencie dobrego h’n’s …

Może ktoś jeszcze podrzuci ciekawe tytuły jego zdaniem trafne? :wink:

jest jeszcze i wychodzi na poczatku czerwca tylko trzeba doplacić trochę

Tak jak zapodał Ci już @Ukryty Inquisitor - Martyr jest fajną opcją jeżeli lubisz świat WH40. Od siebie mogę dodać Wolcen - jeszcze w fazie early, ale ma naprawdę fajne mechaniki i grafikę, odmienne podejście do działania żywiołów. Jedyny minus to duże wymagania, więc jak szukasz czegoś mniej obciążającego komputer to Wolcen niestety odpada.

Bardzo dobre pytanie, na które także chciałbym poznać odpowiedź, ponieważ sądzę, że mamy taki sam gust

Grim Dawn ponoć bardzo dobry, sam zamierzam przetestować :3

Powiem tak czy próbowałeś gry typu looter shoter to jest Seria borderlands, ShadoW Warior 2, Defiance i Defiance 2050, seria Deadisland, Destiny 2, Sword Art Online Fatal Bullet chociaż ten ostani ma jakieś problemy. To są gry jak hns tylko że są tpp lub fpp dużą ilością sprzętu. co do Inquisitor Martyr to jest twórców The Incredible Adventures of Van Helsing i jak to ci nie podejdzie to tamto też nie a jak nie jesteś fanem warhammera 40k to tym bardziej.

Ok, na pewno na dniach sprawdzę Wasze propozycje, za które serdecznie dziękuję. W sumie to zacieram rączki na Maple story 2, tylko czekać kiedy wyjdzie :confused:

@radekplug Z tego co wypisales, przypadl mi do gustu w sumie tylkp borderlands 1 i 2. Ale po jakimś czasie niestety sie juz nudzi. Nie próbowałem Destiny 2… :unamused:

Hero Online najwięcej godzin? miałem podobnie :smiley:

Bardzo od siebie polecę 2 starsze tytuły oraz jeden nowszy :slight_smile:

• Silkroad Online (gram nadal, pełno ludzi, grind pełną parą, dużo sprzętu, mega bossy i piękne, naprawdę piękne skille wyglądające lepiej niż w wielu grach)
  • Scions of Fate (powinieneś kojarzyć, od firmy która trzyma Hero Online, te same klimaty ale cukierkowa grafika, graczy nadal bardzo dużo - szczególnie widać po “zimowym mieście” gdzie swojej postaci nie widzisz :D)

A nowszy to może nie tego typu rozgrywka ale pełno graczy i zawsze jest co robić - Kochany RUNESCAPE <3 polecam oldschool, super pvp, fajny grind, ciekawe questy oraz od cholery, serio od cholery itemów, sprzętu itp :slight_smile: