Poszukuje kompana do gry

Witam,
Jako, że bardzo spodobał mi się Skyrim postanowiłem zainwestować te 70zł i kupić TESO Gold Edition na przecenie.
Jakoś poniedziałek/wtorek powinienem mieć już tytuł na swoim komputerze...
Tutaj rodzi się pytanie czy zechciałby ktoś kto ma już jakieś doświadczenie z tą grą przedstawić mi wszystko od podstaw?
Nie chodzi mi tutaj oczywiście o rzeczy typu "Co to jest mana?" :D tylko rzeczy stricte związane z TESO.
Jak funkcjonuje cała ta społeczność, co z czym się je itd...
Pozdrawiam!

Ja udzielę Ci porady numer jeden: TESO nie jest jak Skyrim. Bardzo mocno te gry się różnią jedynie łączy je wspólne lore. A co do kompanii to mogę Ci zaoferować członkostwo w jednej z najstarszych polskich gildii w TESO. Oczywiście dysponujemy Team Speakiem, doświadczoną ekipą we wszelkim kontencie. Pomożemy, doradzimy i wspólnie miło spędzimy czas ;). Napisz do mnie w grze (jak już ją dostaniesz) @Athrevild, a jeśli już teraz masz jakieś pytania to zapraszam do mojego tematu: ,,Pytania do weterana, czyli FAQ dla graczy" lub na czat prywatny. Pozdrawiam.

Raczej nie nazwałbym tego poradą, a informacją ale dzięki :D
Oczywiście mógłbym szukać po internetach informacji, poradników i innych tego typu
rzeczy ale raczej fajniej jest posiedzieć na TS'ie z dobrymi mordkami.
Na pewno się odezwę :)

To jest porada dlatego, że to już działa na Twoje spojrzenie na grę, a co za tym idzie oszczędzi Ci to masę kłopotów spowodowanymi przyzwyczajeniami ze Skyrima :D. Oczywiście serdecznie zapraszam. :)

Aktualnie najbardziej ciekawi mnie czy są jakieś mody zmieniające interfejs, mapę i tego typu pierdoły.
ENB na pewno można zainstalować, gdyż nie jest to zbyt zaawansowana zmiana i działa w większości gier.
Jeżeli nawet jeśli by nie działało to zawsze mam Digital Vibrance w panelu sterowania NVIDIA.

/Edit: Widzę, że są różne mody, addony jak zwał tak zwał. Jeżeli używasz jakichś to byłbym Ci bardzo wdzięczny jeżeli

wypisałbyś mi które najbardziej przydadzą mi się na start :)

To znaczy ja bawiłem się niegdyś SweetFX i to działa, ale szału to nie robi, a na performance można stracić. Jeśli chodzi o wszelkie modyfikacje to owszem są one wręcz obowiązkowe zwłaszcza kiedy robi się Triale, Dungi czy chodzi na PvP lub craftuje do tego służy program Minion swoją drogą bardzo wygodne narzędzie, samo pilnuje aktualizacji i pozwala zaoszczędzić czas. :) Addonami, bo tak się owe modyfikacje nazywają zajmiemy się jak już wejdziesz do gry wtedy powiem Ci co i jak, co warto, a czego nie warto mieć. :)

Posiadając poniższe podzespoły raczej nie muszę się zbytnio martwić :)
i5 7500
GTX 1060 6gb
8gb ramu

Posiadając poniższe podzespoły raczej nie muszę się zbytnio martwić   
i5 7500
GTX 1060 6gb
8gb ramu

Niby racja, ale czy to jest sens? Zresztą na PvP czy trialu każdy fps się liczy ja grając na i7 6700k, MSI GTX 970 oraz 8gb ramu potrafię mieć spadki :D. Ale oczywiście jeśli chcesz to nawet mogę Ci z tym pomóc, bo tak jak mówiłem bawiłem się tym. :)

Ale oczywiście jeśli chcesz to nawet mogę Ci z tym pomóc, bo tak jak mówiłem bawiłem się tym. 

Aktualnie jestem na tym etapie.
Hyqki7T.png
Tak to jest jak człowiek chce przyoszczędzić na kompie i nie bierze cd roomu :D

Aktualnie jestem na tym etapie.
Tak to jest jak człowiek chce przyoszczędzić na kompie i nie bierze cd roomu 

,,MAAAM TAK SAMO JAK TYYYY, MOCNY KOMPUTER I BRAK DVD ROOOOMU W NIIIIM'' :D

@Sevaril Swoją drogą liczyłem na jakiś fajny bajerek w tym pudełeczku, bo w końcu gold edition i wgl. wow wow... A tu tylko sterowanie, karteczka z kodzikiem gdzie wejść, po co wejść no i 4 płytki :(

Chociażby jakaś mapka czy coś.

Mamy pierwsze problemy ;/
AHTZZtb.png
Zysbsma.png

Jakieś wskazówki czy wujek google w ruch?

zapraszamy do gildi id w grze kyre20 lub nick zarcuu

@Sevaril Swoją drogą liczyłem na jakiś fajny bajerek w tym pudełeczku, bo w końcu gold edition i wgl. wow wow... A tu tylko sterowanie, karteczka z kodzikiem gdzie wejść, po co wejść no i 4 płytki  
Chociażby jakaś mapka czy coś. 
Mamy pierwsze problemy ;/
Jakieś wskazówki czy wujek google w ruch?

Ile masz ramu? Druga sprawa otwórz sobie w Live/UserSetting.txt i tam SET LuaMemoryLimitMB "64" zmień sobie na 256.

@Sevaril

Ramu 8gb.. Podawałem wyżej nawet przecież :P
Otworzyłem jako admin jeszcze raz i póki co coś ściąga... Zostawię na noc, a rano się zobaczy.

Póki co jeszcze nie mam tego folderu także nic nie zmienię

@Dante47

Już mnie to boli :D Ja ściągam TESO na steamie właśnie (jeszcze 12gb).... dobrze kojarzyłem że potem jeszcze przez launcher są updaty Q.Q
Czekam jeszcze aż na paczkomaty przyjdzie wersja goldoooo, Orientujesz się może ile ważą DLC z golda, wszystkie prócz podstawy :D ? Też niemam CD-romka :S

@Cycuszek Niemniej jednak podejrzewam, że ze steamową wersją (o ile pobiera bezpośrednio przez steam'a podstawkę) jest o wiele mniej problemów, niż przez ten ich śmieszny launcher ;/

@Dante47

Nie wiem jak teraz :D, ale w praktyce wyglądało to tak że poprzez steama odpalałeś gierkę a tam... tada!! Normalny launcher się odpalał z opcją logowania itd :S
Tak że steam prócz nakładki + licznika i możliwości zdobycia kart kolekcjonerskich nic nie wnosił xD

kek.JPG

@Cycuszek Chodzi mi o to, że steam posiada wszelkie uprawnienia, żeby w razie gdyby było potrzeba coś zrobić to sam to zrobi i nie będzie sprawiał problemów, ewentualnie dopiero przy starcie gry. Tylko, że w tym wypadku masz już prawie wszystko ściągnięte i możesz potem pobrać/naprawić brakujące pliki. Ich launcher może sr** się co chwile, że coś im nie pasuje i weź człowieku coś z tym rób.

20gb przez 8 i pół godziny? Oj współczuję :D

@Zarcu Nie wiem czy jesteś z tej samej co @Sevaril, ale zdecydowanie wolałbym zagościć w jego palenisku domowym, gdyż ma on jak podejrzewam większe doświadczenie, większą ilość

osób i zaoferował się pierwszy także ten :)

@Dante47
Któregoś razu chwilę po relase, miałem tak że steam ściągnął all, po naciśnięciu magicznego GRAJ, odpalił mi się launcher... tam wyskoczył komunikat że dociąga jeszcze 12gb :D a w 3/4 błąd danych.... na steamie popsuta integralność plików, wywaliło z automatu (steam-things) i od nowa chciało mi ściągać all..... Przy necie z downloadem 1mb/s max prawie wyplułem płuca przy tak głębokim wydechu bezradności... teraz jak mi tylko ściągnie leci kopia na zewnętrzny dysk :P

@Cycuszek Same kłopoty sprawiają... no co poradzić.

Zrobiliby całość na steamie bez bawienia się w dodatkowe launchery skoro i tak gra dostępna jest przez platformę pana G :D

Ja mykam spać. Miłej nocy wszystkim :)