Zastanawiałem się gdzie napisać aby zdecydować się na jakieś MMO, przy którym zostanę na dłużej, gdzie ewentualnie znajdę kompanów w rodzimym języku. Ten serwis wydaje mi się najlepszy w tej kwestii
Z grami MMO mam trochę doświadczenia, jednakże jest ono raczej powierzchowne. Poświęciłem trochę czasu produkcjom takim jak GW2 czy BDO, jednakże nie doświadczyłem tzw. endgame’u albo aktywności grupowych, właściwie to nie wniknąłem głęboko. Nie uważam je za złe gry, jednakże zastanawiam się czy jest jakieś MMO, które będzie bardziej pasować do mojego stylu rozgrywki, także główne pytanie to czy warto poświęcić którejś z tych produkcji swój czas czy innej. Głównym moim problemem jest przytłoczenie możliwościami w MMO. W zwykłych grach mechaniki i przedmioty są wprowadzane stopniowo, jednakże w MMO często są wydarzenia czy elementy, które albo przydadzą się później albo nie przydadzą się konkretnie mi wcale, ale często to nie jest oczywiste, a ja potrzebuje od razu wiedzieć WSZYSTKO tj. do czego służy każdy przedmiot który posiadam i każdy przycisk czy ikona. Czyli do wyliczanki:
-
Potrzebuję przystępnego MMO (lub ewentualnie MMO w którym z łatwością znajdę kompana, który będzie w stanie znieść moje pytania o wszystko )
-
Nie mam problemu aby wydawać na to jakąś kasę, jednakże jeśli na abonament to myślę na tą chwilę nie więcej niż 50zł na miesiąc.
-
Przyzwoita grafika 3d (minimalnie poziom GW2) jednak nie wymagająca najnowszego sprzętu, aby ładnie się prezentować (niekoniecznie na max ustawieniach)
-
Tematyka preferowana to sci-fi, modern, steampunk, itp. aczkolwiek niekonieczna (ewentualny mix klimatów): istotne jest że preferuję postacie z bronią palną (tak, wiem wspomniałem BDO gdzie nie ma tego i nie jest to absolutny wymóg)
-
Trochę aktywności solo (myślę głównie na początku), niestety myślę że będę musiał znaleźć znajomych do gry, którym nie przeszkadzałaby moja nieregularna dostępność.
Myślę że wymieniłem wszystko co by miało znaczenie, jednak jeśli ktoś chciałby wskazać moje błędy w rozumowaniu proszę bardzo
Dziękuję również wszystkim, którzy zainteresują się tematem i dotrwają do końca, a także zostawią jakiekolwiek informacje
EDIT:
6. Które nie wymaga bycia aktywnym codziennie przez kilkanaście godzin. Progres może być wolny.
EDIT2:
7. Spore możliwości customizacji postaci oraz prosta dostępność elementów customizacji (nawet płatna) [dostać stały barwnik wybranego koloru w BDO to piekło…]