Poszukuje na nudne wieczory anime

Witam.
Kiedys siedziałem dosyć długo przy anime po długiej przerwie obejżałbym coś nowego wartego uwagi mam za sobą :

-Bleach
-Naruto (do teraz ogladam)
- Code Geass
- Death Note
- To z tytanami nazwy nie pamietam
- D gray man
- Dragon Ball
Pewnie cos sie jeszcze znajdzie niech zostanie poki co to co jest.

Interesuje mnie anime z jakimis mocami + mech lub samuraje tak od 20 do 50 odc chyba ze kilka serii. Pozdrawiam

Gintama

Nie jest to co prawda anime z mocami/mechami/samurajami, ale bardzo poleciłbym Parasyte, 24 odcinki, cholernie dobrze zrobione i trzyma w napięciu. Świetne do obejrzenia.
A co do mechów - Neon Genesis Evangelion w sumie klasyk, ew. Full Metal Alchemist (Powiedzmy, że trochę tam mechaniki jest)

Nobunaga the Fool - Mechy, miecze, moce, samurajowie :D Tak jak chciałeś :P

Anime z mocami niestety bez mech to polecam Fairy Tail(+ 200odc),Tokyo Ghoul(ok 24odc) no i oczywiście Fullmetal Bro(+50odc)

Osobiście wybrałbym Fullmetala ^_^

Jak lubisz MMORPG to polecam Sword Art Online : P

Darker Than Black <<<< Supermoce są, fabuła jest, wszystko co potrzeba jest. WSZYSTKO.

DTB, tokyo ghoul, magi.(szukasz typowego shounenu, chociaż tokyo ghoul jeśli chodzi o mange to już bardziej seinen, w anime jest w miare shounenowo)

Baccano, krótkie, właściwie nie wiadomo o co chodzi, ale to nie ważne, bo sprawia sporą przyjemność nawet mi, a za chińskimi bajkami nie przepadam zbytnio

Afro Samurai , Seria Fate, Bakumatsu – Irohanihoheto, Noragami, Samurai Champloo, The Sacred Blacksmith, Mushibugyou, Nurarihyon no mago

Black Bullet, tylko to też na razie krótkie :]

Może to nie anime, ale gorąco polecam Legende Korry

Właśnie skończyłem Akame go Kill! Bardzo mi się spodobało taki klimat z ratowamiem walkami smierciami przyjaciol i mocami : ) moze cos w ten smak jest wiecej?

@up Coś takiego jest właśnie w tokyo ghoulu, a szczególnie pod koniec drugiego sezonu(może amv z pierwszego sezony, żeby nie było spoilerów cię przekona https://www.youtube.com/watch?v=eI5w92SAyB0). Guilty crown jest również epickie.

Gundam 00 - Niektórych odpycha nazwa gundam ale jak spodobał ci się code geass to spodoba się i gundam.

Mechy + Supermoce? GUILTY CROWN :D. Może bez supermocy ale też z mechami i fajną historią - Eureka Seven.

O matko można tak jeszcze calkiem dużo - Tengen Toppa Guren Lagann, Suisei no Gargantia, ISEKAI NO SEIKISHI MONOGATARI, (* Infinite Stratos *), oczywiście EVANGELION'y, i niedawno zakończone Aldnoah.Zero (2 sezony). Ewentaulnie Accel World (ale nie wiem czy to można zachaczyć o mechy :P)

Dzieki za tytuły : )

Z anime to polecam "claymore" + co prawda nie anime bo film. Ale cudowny , jest tez anime :) . "rurouni Kenshin" - bardzo bardzo polecam.

Tu masz trailer https://www.youtube.com/watch?v=qxAkcmycgyU . Az chyba sobie jeszcze raz obejrze ;>

Dziwne że nikt nie polecił Full Metal Panic.

Może Ergo Proxy ?:)