Powrót po latach

Cześć Forumowicze!

Sprawa wygląda następująco:

Po około dziesięciu latach postanowiłem wrócić do mojej ukochanej gry z czasów, kiedy świat był o wiele piękniejszy. Grałem w Lineage 2 chyba interlude na Abbysie, serwer x3 albo x7 już nie pamiętam, wiem, że grind był bardzo powolny. Później Abbys się zepsuł, weszła brać pisząca cyrlicą i w ogóle jakoś się popsuło, mimo wszystko bardzo dobrze wspominam to MMO, najlepiej ze wszystkich w jakie kiedykolwiek grałem.

Chciałbym prosić Was o podpowiedź gdzie najlepiej byłoby aktualnie zacząć?

Moje wymagania nie są duże tak naprawdę: Chcę, żeby na serwerze było wielu rodaków, żeby rozwój był powolny, normalny, żeby tak jak dawniej był żywy rynek między postaciami i w miarę udana kultura. Jestem graczem typowo PvE więc istotne jest dla mnie znalezienie dość szybko ludzi, z którymi mógłbym miło spędzić w tej grze czas.

Miło byłoby, gdyby udało się klienta gry odpalić na steamie, lub czymś podobnym, ważny jest dla mnie licznik czasu gry, niestety już nie te lata, żebym mógł całe dnie zarywać jak kiedyś a licznik jakoś zawsze mi przypomni o tym, że już najwyższy czas wrócić do realnego życia. Ostatnią sprawą jest język polski, przyzwyczaiłem się już do spolszczeń na każdym kroku, bardzo ucieszyłbym się, gdyby i tutaj było - jeżeli jednak nie to i tak nie ma problemu.

Miło byłoby również, gdyby serwer nie był P2W :)

Panowie, pomożecie? :)

Hej Kolego aktualnie nie pomoge co do podpowiedzi gdzie najlepiej byłoby zaczac grac ale chetnie podepnę, sie pod tematem, i dolacze do twojej przygody o ile jakis Mily "Lineagowiec" poda server gdzie mozemy wjechac i sie pobawic , z racji takiej ze bardzo odpowiada mi twoje nastawienie :)

Bardzo się cieszę! :) We dwóch zawsze raźniej, mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie ktoś, kto się zna i nam pomoże ;)

i o to jestem :) Chętnie pogram z wami. Może Ruski classic x3 ? lub off classic ?

Kiedyś był Graveland popularny i się świetnie grało, exp x4 bodajże, ale ludzie miesiącami o ile nie latami bili maxa haha. Teraz chyba już upadł, na stronce jest jakieś głosowanie tylko za reaktywacją.
Jakby co:
http://www.graveland.pl/
Nie wiem też od jakiego czasu tkwi w tym stanie. Trochę sentyment do gry jest, tak naprawdę, to więcej patrzyłem jak brat gra, ale emocje podczas siege (nierzadko po kilkaset osób) były ogromne haha :D

Za darmo w grę wchodzą chyba tylko 2 opcje jak dla mnie - offi od 4game "Ramona" i pirat l2 classic club, chociaż tak naprawdę żeby grać na równi z innymi to bez premki się nie obejdzie.

Ale to tylko moje zdanie. Z drugiej strony jeśli miałbym stawiać na to który serwer szybciej padnie, to raczej będzie to piracki classic.

Jeśli nie wiecie jak długo gra was przytrzyma, to możecie wybrać dowolny świeży pirat, co by mieć równy start z innymi i nie odstawać od 1 dnia.

ja wlasnie zaczlem na auropejskim clssicu jakies 2 godziny temu i mam 16 lvl. Teraz jest promocja 1 miesic gry z 2 euro to nie majatek. Polecam

UP - jak z populacją na offku ? Też bym z chęcią pogrindował w l2 ale trzeba wybrać serwer. Dawajcie jakieś propozycje. Przede wszystkim chodzi mi o fajną populację graczy. Co by trochę o spoty się pobić

otwieram pt matching i Active PArty Members 380 o godzinie 12 t nie jest zle,

Gram na Europejskim off clasicu od innovy

Myślę, że chyba jednak wybiorę oficjalny serwer, właśnie przez tą gwarancję, że dłużej podziała. Ruskich nie chcę, pamiętam jak zepsuli Abbysa a nie chciałbym poświęcać kilkuset godzin na postać, która wyleci w kosmos razem z serwerem.

Ok, zatem zdecydowane - serwer oficjalny, jaki oficjalny możecie polecić z czystym sumieniem? Trochę w tym nie siedzę, nie wiem jeszcze jak z tymi klientami, ile jest serwerów itp.

TAk jak Pisałem własnie jestem n offie europejskim Classic. Ludzi pisze ze jest okolo 370 na dn chwile jest to stare dobre l2 grind grind i jescze raz grind. Ciezko sie expi

Jeszcze raz ... na offku gra raptem 370 osób ?

Mamy godzine 12.30 ludzie sa w pracy lub szkole. Ale ludzie pisza ze okolo 800 ludzi gra

Teraz mowa o 2 oficjalach od Innovy: - Ramona na najnowszych kronikach (F2P) i wersja "Classic", płatna co miesiąc, na starych kronikach - zalecana jedynie hardkorom.

Ja ciagle pisze o Classic (platnym) ale teraz jest promocna z 2euro na miesiac subskrypcje

a na Ramonie jak z populacją?

Ja osobiscie nie wiem ale jak nie grałeś w l2 10 lat to bedzie dl Ciebie szok jk wejdziesz na Ramone :)

Czyli wszystko jasne - zostaje wybór między Ramoną a Classiciem, nie znam nowych kronik, ale nie o to teraz chodzi. Rodzi się parę pytań zanim się zdecyduję.

1. Neroz, mówiłeś, że 2 euro to promocja, ile kosztuje normalnie abonament?

2. Ile osób gra na nowych kronikach aktualnie?

Boję się, że jak teraz jest 800 osób, czyli nie za wiele na calssicu, to z czasem będzie tylko mniej. 2 czy 5 euro mojej kieszeni miesięcznie nie zaboli, ale chodzi przede wszystkim o społeczność.

Noralnie kosztuje 10 Euro. Wchodzi nowa kronika za jakis czas wiec moze ludzie wroca. Podobno ludzie z privow przechodza na tego classica ale ile w tym prawdy to nie wiem

Na Ramonie jest od dziś do 14 czerwca x2 exp i SP, więc... ;)

https://4gameforum.com/threads/649836/