Prezęt na święta

Jak można polecić czytać Władcę Pierścieni po Hobbicie. Władca Pierścieni powinien być przeczytany najpierw. Hobbit jest tylko poboczny, jako uzupełnienie.

Że co? Hobbit jako uzupełnienie? Gdyby nie Hobbit, możliwe, że Władca pierścieni by nie powstał. Tolkien napisał Hobbita w latach 20, znalazł wydawcę i wtedy dopiero, ze względu na dużą popularność Hobbita, zabrał się za pisanie Władcy. Hobbit jest źródłem, początkiem, genezą Władcy Pierścieni.

A przy okazji Wiedźmina, sam przeczytałem wszystkie tomy w wieku 12 lat i myślę, że psychiki mi nie zjarała, także gorąco polecam. Ewentualnie możesz dać mu Morze Trolli autorstwa Nancy Farmer, później jeszcze wyszła chyba kontynuacja, abyś musile to ał poszukać.

Jak fantastyka to może Biblia? Nie no :X, tak na serio to pieśń lodu i ognia, pustynna włócznia, coś z forgotten realms.

Ps: piszę się prezent nie prezęt :).

jak lubi piwo to może

http://mrjoy.pl/do/item/PASPIW2210?passage=skapiec

FlashGordon, nie jesteś śmieszny. To było żałosne.

(po długiej przerwie) odnawiam temat z informacją że kupiłem mu władce pierścieni :D a jak skończy wszystkie czytać to dam mu jeszcze hoobita tak jak radziliście ^^. myśle że mu się spodoba :D dziękuje wszystkim za rady i życze wesołych świąt!

...merry christmas everyone... (xD)

PS. kupiłem mu władce pierścieni , czyta i mówi że bardzo fajne :D jak skończy to ja też sobie przeczytam :3

witam. idą święta i chciałbym kupić mojemu bratu fajną książkę. mój brat ma 13 lat i wręcz kocha fantastyke . bardzo lubi( przynajmniej z tego co wem) Eragona i Zwiadowców. a ja pomyślałem że może kupie mu Igrzyska śmierci. dosyć znana książka , i podobno fajna, jak myślicie spodoba mu się?

jeśli uważacie że nie to polećcie jakąś fajną fantastyke dla braciszka ;D