Priston Tale 2 - pierwsze wrażenia

Na wstępie chciałbym podziękować Krakersowi , bo bez niego pewnie nie miałbym przyjemności zagrać w Pristona , a teraz do rzeczy.

Jako że nie jest to trecenzja to wypisze w punktach plusy i minusy jakie zauwazylem

plusy :

a) oprawa graficzna -gra wygląda świetnie nawet na moim kalkulatorze , silnik ładnie zoptymalizowany dzieki czemu nawet w mieście na trgu mam 15-20fps-ow , chcociąz początkowe stworki to raczej troche za humorystyczne są( grzyby , króliki zmutowane etc)

B) system craftu - bomba , kto zagra ten zobaczy

c) liczba klas - początkowo wydaje sie że jest ubogo ( całe 4 ) ale dzięki rozbudowanemu systemowi subklas jest ich naprawde sporo

d) dźwięk- przyjemny , nie przeszkadzający w grze

e)gameplay - a hgra posiada tą ceche : ide spać tylko dobije lvl

f) spora liczba questów

g) świetny system sławy- wreszcie w jakiejś grzwe to daje coś więcej niż sam głupi tittle ( dostęp do klas postaci+ mortal skille)

h) niezepsuwalny build- staty przydzielają sie automatycznie , a skille wykupujemy za samą kase więć poprostu nie da sie zepsuć builda ( jak w L2)

i) ces skills- top coś jak dye w L2 co jednak troszke daje nam w buildzie namieszac

j)gracze - tak jak na większości cb tu też panuje przyjemna atmosfera , ludzie są pomocni a o party nie trudno

minusy:

a) za dużo grindu

b)brak możliwości wyboru płci postaci , aczkolwiek myśle że to bedzie zmienione gdyż mag już płec wybrać może

c)za słabe postacie dystansowe (mag+huntress) - dawno nie spotkałem sie z grą w której te klasy mają mniejszy (i to sporo!) dmg od np warriorow , podobno to sie zmienia po 20 lvlu ale narazie strasznie ciężkie klasy do grania(warek w adekwatnym sprzecie zadaje o okolo50-60% większy dmg)

d) brak auction house

e) ceny w sklepach- tragicznie wysokie

No to narazie tyle :)

A jakie skille ma Rogue? :D Cos jak w L2 czy bardziej pod WoWa? :D

Tu wogole niema nożownika :D

Po Closed becie ma być nowa frakcja z nożownikami

Po Closed becie ma być nowa frakcja z nożownikami

Czyli frakcja nie testowana w Closet beta bedzie na poczatku albo OWNujaca albo CIotowata :) Jak beda Nozownicy wtedy moze sie skusze :)

@up

Widze, ze rogale to kolejny ciekawy fetysz ;-)

@upWidze, ze rogale to kolejny ciekawy fetysz ;-)

Hehe ostrzegam.... Zaczynaja mnie jarac Admini :)

//Że co Proszę? :P - RmK

Powiem wam ekipa , że to bedzie hit , prawdopodobnie jeden z najwiekszych MMORPG za free , kocham tą gre, jak żadnej darmowej wcześniej , a to tyl;kowersja okrojona:)

Powiem wam ekipa , że to bedzie hit , prawdopodobnie jeden z najwiekszych MMORPG za free , kocham tą gre, jak żadnej darmowej wcześniej , a to tyl;kowersja okrojona:)

Taaak: D Hmm muszę popatrzyć; > ja czekam na Runes of Magic, ale na to tez mógłbym się skusić, kiedy wychodzi gra?

Ja prawdopodobnie nigdy sobie w nią nie pogram... :( No może za 5 lat.

Ja prawdopodobnie nigdy sobie w nią nie pogram... No może za 5 lat.

A czemuż to?

Ponieważ tak się składa, że mój komp nie jest najwyższych lotów, a nie mam nowych złotych polskich, oficjalnego środka płatniczego Rzeczypospolitej Polskiej, ustanowionego przez Narodowy Bank Polski, PLN Polski nominał.

Jak ci Gw rusza to to tez ci na pewno ruszy

GW ja ci powiem skowronku ma malutkie wymagania. Znaczy nie malutkie, ale opowiem Ci pewną historie. Wszystkie gry kupywane (nie ściągnięte) mi się z reguły nie zacinają.

Ta gra nie ma monstrualnych wymagań

Geralt ale uwierz na kompie Eresa nawet jesli pojdzie to raczej bedzie mial mala przyjemnosc z gry , btw ty obeznany jestes OB w lutym tak?

Tym bardziej, że GW jest po prostu PIĘKNIE napisany.

Broda-Tak OB w Lutym

Hmm może i ja się skuszę ?? co ty na to Broda ? przyjmiesz mnie pod twoje skrzydełka ?? :P

Vaker-Nie mam pewności ale już konta chyba nie dostaniesz :(