Priv z ludźmi na dungeony

Nie lepiej na prawdę kupić sobie za 20 zł BH zamiast pizzy czy fajek, i przeznaczyć 1 zł dziennie na jeden dzień gry bo tyle około wychodzi za WoWa  dziś, taka moja sugestia ja długo zwlekałem ale wyboru nie żałuje, przynajmniej nie narzekam że nie mam w co grać i nie szukam co chwile idealnego tytułu, gram tylko w WoWa mimo że nie jestem jakimś super graczem progresowym ale za to sprawia mi radość gra w niego, mam nadzieje że jakoś pomogłem i tym jako tako komuś dałem iskierkę (co do priv to polecam Elysum bo jest sporo graczy i nie poczujesz się jak w single, Hellground mam sentyment jest tam super, Sunwell jak uwielbiasz Wlotk)

No co Ty, oni z fajek nie zrezygnują bo nie mają silnej woli, są słabi jak Najman, wolą wydawać miesięcznie 500 zł na fajki i alkohol bo nie potrafią z tego zrezygnować, a potem płaczą i piszą bzdety w stylu

"pójdziesz na swoje dzieciaku to zobaczysz że życie jest drogie"

No jest drogie skoro 500 zł miesięcznie na same fajki wydają

Plus jest taki że tracić na perfumy nie muszą bo i tak cały czas śmierdzą fajkami :]

No i WoW o wiele tańszy od fajek :D, sam rzuciłem fajki i teraz z czystym sumieniem nawet kupuje abonament do WoWa

No co Ty, oni z fajek nie zrezygnują bo nie mają silnej woli, są słabi jak Najman, wolą wydawać miesięcznie 500 zł na fajki i alkohol bo nie potrafią z tego zrezygnować, a potem płaczą i piszą bzdety w stylu

"pójdziesz na swoje dzieciaku to zobaczysz że życie jest drogie"

No jest drogie skoro 500 zł miesięcznie na same fajki wydają

Plus jest taki że tracić na perfumy nie muszą bo i tak cały czas śmierdzą fajkami :]

wole kupic 2 wina i wypic w 2h niz placic abonament dziekuje . ;)) kazdy ma inne prorytety i dla niektorych placenie abonamentu to bezsens ;)

ELYSIUM PROJECT- Vanila. po 10k + online. drugi server 4_6 graja tam polacy w ally pozniej bedzie merg

Zarcu to ja mam propozycje dla Ciebie! Przestań okradać Blizzarda i zacznij kraść fajki i wino w sklepie, wróć i powiedz jak było. WoW jest już od dawna B2P ale dalej znajdują się ludzie którzy szukają wymówek by go spiracić: a to bo legacy server, a to bo płacić za abonament to bezsens itd. Abonament leży sobie na ziemi, wystarczy się schylić i go podnieść i można legalnie grać na pełnej wersji a nie zbugowanym privie. Sam od dwóch lat opłacam abonament do WoW'a goldem w grze, najzabawniejsze jest to że go wcale nie farmie, sam wpada.

Hm, ja powiem tak. Nie ma dla mnie sensu grać na Retailu, skoro poświęcam dziennie maksymalnie 2-3h na granie, 3h to już rekord, a i 2 jest rzadkie. Mam płacić miesięcznie 55 zł za to, że nie będę grał codziennie, i jak już, to dosyć krótko, nie mając zazwyczaj nawet czasu na Raida? Nie wiem jak ty, ale dla mnie to marnotractwo. I o ile można dostać BC bardzo tanio, to sam legion + abonament to koszt około 200 zł. Rozumiem, że 200zł za... Nic? Nic dla osoby, które nie może bóg wie ile czasu poświęcić na granie?

Na moje nie jest to po części okradanie, a po części jest. To po prostu głupota modelu P2P. Kupujesz coś, co przelewa ci się nieubłaganie przez ręce, gdy nie masz czasu nawet przez tydzień siąść do komputera, ze względu na pracę/szkołę. Warto tracić miesięcznie 55zł na nic? Na moje, zdecydowanie NIE.

Prosiłbym także o nierobienie gównoburzy. Privy zostały odblokowane na forum, pogódźcie się z tym, zamiast rzucać w siebie wzajemnie błotem z talerza.

Erifbar, mądralo. Głupi jesteś. Wróć do tego wątku gdy dorośniesz. Mieszkając samemu, nie będąc już na utrzymaniu rodziców, zaczynasz poznawać wartość pieniądza, gdy nie dają ci go z własnej kieszeni rodzice. Harujesz po parę godzin w pracy, po to, by wrócić z niej zmęczony (a uwierz mi, nawet praca za biurkiem jest męcząca, chociażby przez stres), zapłacić ciężko zarobionymi pieniędzmi za WoW'a, siąść do niego na koło 2h kilka razy w tygodniu, i... No właśnie, i co? Płacisz miesięcznie 55zł, jednorazowo 200zł, bo legion, po to, by parę razy w tygodniu troszkę pograć? Zarobisz 77k golda, grając z max 2h dziennie, niecodziennie? Powodzenia! Ja w tyle ledwo wbiłem 100 za czasów WoD'a, a jeszcze zadbać o Garrison, by jakoś to wyglądało i móc na tym zarabiać, a to się ubrać, a to mieć fun. Nie ma nowy.

Więc proszę Ciebie, zacznij wypowiadac się na temat finansów, gdy samemu będziesz musiał nimi zarządać.

Oczywiście, popieram twoje zdanie względem darmozjadów, który wydają równowartość na używki, zamiast sprawić sobie WoW'a, gdy mają czas w niego pograć, ale wciąż... Pomyśl o ludziach, którzy zbyt wiele by tracili. O ludziach dorosłych, którzy nie dość, że opłacają uczelnię, to jeszcze pracują. A jak myślisz, ile czasu pozostaje po powrocie z uczelni i pracy, a dodatkowo wyuczeniu się na sesję?

Nie wypowiadaj się na tematy dorosłych, nic o nich nie wiesz. A co do "hejtu na sebixy"... Jestem za! Na stos z darmozjadami. Ale spokojnie, pewnego dnia rodziców im zabraknie, oni skończą "Pod monopolem", i wtedy zaczną kraść winko i papieroski, a Blizzard od nich odpocznie.

Dziękuję za uwagę. C:

@Kesher123 nie masz czasu grać to nie graj w WoW'a jak nie chcesz go opłacać...bo aktualnie jak widać po stronie i tym co tutaj ludzie odpisują jak chcesz sobie grać na pirackich serwerach(bo jedyne priv to ja mogę uznać z gier które już oficjalnie przestały działać) to jedyna możliwość to Vanily, Wotlk bo resztę dodatków słabo jeśli chodzi o działanie w 100%....

A co do twoich wypocin o kasie to znowu nie przesadzaj...abonament to przeważnie na przeliczenie 1 dzień pracy albo nawet krócej (jak dla ciebie dłużej może warto pomyśleć o innej pracy) a druga sprawa w 2-3 godziny dziennie jesteś wstanie u stukać na abonament nawet bez specjalnie farmy ale to trzeba wiedzieć jak.

Hm, ja powiem tak. Nie ma dla mnie sensu grać na Retailu, skoro poświęcam dziennie maksymalnie 2-3h na granie, 3h to już rekord, a i 2 jest rzadkie. Mam płacić miesięcznie 55 zł za to, że nie będę grał codziennie, i jak już, to dosyć krótko, nie mając zazwyczaj nawet czasu na Raida? Nie wiem jak ty, ale dla mnie to marnotractwo. I o ile można dostać BC bardzo tanio, to sam legion + abonament to koszt około 200 zł. Rozumiem, że 200zł za... Nic? Nic dla osoby, które nie może bóg wie ile czasu poświęcić na granie?

Na moje nie jest to po części okradanie, a po części jest. To po prostu głupota modelu P2P. Kupujesz coś, co przelewa ci się nieubłaganie przez ręce, gdy nie masz czasu nawet przez tydzień siąść do komputera, ze względu na pracę/szkołę. Warto tracić miesięcznie 55zł na nic? Na moje, zdecydowanie NIE.

Prosiłbym także o nierobienie gównoburzy. Privy zostały odblokowane na forum, pogódźcie się z tym, zamiast rzucać w siebie wzajemnie błotem z talerza.

Erifbar, mądralo. Głupi jesteś. Wróć do tego wątku gdy dorośniesz. Mieszkając samemu, nie będąc już na utrzymaniu rodziców, zaczynasz poznawać wartość pieniądza, gdy nie dają ci go z własnej kieszeni rodzice. Harujesz po parę godzin w pracy, po to, by wrócić z niej zmęczony (a uwierz mi, nawet praca  za biurkiem jest męcząca, chociażby przez stres), zapłacić ciężko zarobionymi pieniędzmi za WoW'a, siąść do niego na koło 2h kilka razy w tygodniu, i... No właśnie, i co? Płacisz miesięcznie 55zł, jednorazowo 200zł, bo legion, po to, by parę razy w tygodniu troszkę pograć? Zarobisz 77k golda, grając z max 2h dziennie, niecodziennie? Powodzenia! Ja w tyle ledwo wbiłem 100 za czasów WoD'a, a jeszcze zadbać o Garrison, by jakoś to wyglądało i móc na tym zarabiać, a to się ubrać, a to mieć fun. Nie ma nowy.

Więc proszę Ciebie, zacznij wypowiadac się na temat finansów, gdy samemu będziesz musiał nimi zarządać.

Oczywiście, popieram twoje zdanie względem darmozjadów, który wydają równowartość na używki, zamiast sprawić sobie WoW'a, gdy mają czas w niego pograć, ale wciąż... Pomyśl o ludziach, którzy zbyt wiele by tracili. O ludziach dorosłych, którzy nie dość, że opłacają uczelnię, to jeszcze pracują. A jak myślisz, ile czasu pozostaje po powrocie z uczelni i pracy, a dodatkowo wyuczeniu się na sesję?

Nie wypowiadaj się na tematy dorosłych, nic o nich nie wiesz. A co do "hejtu na sebixy"... Jestem za! Na stos z darmozjadami. Ale spokojnie, pewnego dnia rodziców im zabraknie, oni skończą "Pod monopolem", i wtedy zaczną kraść winko i papieroski, a Blizzard od nich odpocznie.

Dziękuję za uwagę. C:

Naprawdę gdy nie stać Cie na coś to idziesz i to kradniesz bo MUSISZ to mieć? Z Twojej wypowiedzi tak właśnie wynika :) W WoW'a nikt Ci grać nie każe szczególnie że jest wiele innych obiecujących tytułów. Nie rozumiem jednej rzeczy, aż tak prawda w oczy kole że robisz jakaś osobistą krucjatę i atakujesz mnie słownie? Jesteś chyba jakimś internetowym geniuszem jeżeli potrafisz stwierdzić po 2 zdaniach że ktoś jest "głupi", albo że go rodzice utrzymują. Chciałbym posiąść takie umiejętności, na pewno by mi w życiu pomogły :D Jak nie masz czasu to swoją drogą nie powinieneś nawet myśleć o WoWie tylko zająć się rl. Liczyć umiem i znam ceny abonamentu i wiem że odmawiając sobie fajek 3 razy w miesiącu spokojnie na prepaida bym odłożył - ale nie muszę! Bo powtarzam że nie farmiąc golda w grze stać mnie na abonament. Masz syndrom 12 latka wydaje Ci się że "ja nie uzbieram - to nikomu się nie uda", nie potrafisz spojrzeć na sprawę z szerszej perspektywy, a jak ktoś podaje Ci sensowne argumenty to dla zasady je odrzucasz, bo tak wygodniej i przechodzisz do ataku słownego. "Nie wypowiadaj się na tematy dla dorosłych" No to mnie rozbawiło do łez, bo ogólnie granie na privie jest dla dorosłych, a granie na globalu to zabawa dla dzieci :lol:. Lekarzu lecz się sam.

1-2 zł dziennie na WoWa, na Vanilli na pewno nie wybierzesz się na raid grając 1-2h dziennie zapomni to właśnie na legionie bierzesz lfg i od razu masz raid a nie spamujesz w mieście :D

Czy jakiś moderator może wreszcie łaskawie ogarnąć ten temat? Gdzie jest jaśnie pan Derpblade co zawsze taki do przodu jest (zwłaszcza w dawaniu warnów bez powodu) a jak zgłaszam tutaj post za postem to go nie ma. Dlaczego powyższe posty nie są usuwane?

Halo tu hydra do modów, odbiór!

Jak kogoś boli tylna część ciała bo ktoś gra na privie to polecam nie wchodzić do takich tematów. Takie trudne?

Czy jakiś moderator może wreszcie łaskawie ogarnąć ten temat? Gdzie jest jaśnie pan Derpblade co zawsze taki do przodu jest (zwłaszcza w dawaniu warnów bez powodu) a jak zgłaszam tutaj post za postem to go nie ma. 

Jak kogoś boli tylna część ciała bo ktoś gra na privie to polecam nie wchodzić do takich tematów. Takie trudne?

Najwyraźniej dla niektórych jest to trudne i niepojętne. Spójrz na ich wypowiedzi, wypełnione jednostronnością. W razie byś miał jakieś pytania w sprawie privów, pisz pw.

Ps, Erfi, aktualnie nie gram na żadnym privie. Gram w ESO. Toleruje graczy priv. :)

W sumie to aż szkoda mi wypowiadać się tutaj. Spójrz w górę, nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa i własnym przekonaniem. Podejrzewam, a raczej to widać z jego wypowiedzi, że przeczytał nie więcej niż 40% mojej wypowiedzi. Ja z kolei nie stoję po żadnej stronie. Według niego -> Jestem jedynie za priv. Takim do głowy nie przemówisz, to typowi psycho-fani WoW'a, według których Paladins to kopia OW etc, etc. Po prostu szkoda słów. :)

Poza tym, Hasiro, to forum przeważnie przepełnione jest takimi ludźmi. Głównie ze względu na Gurusia, który sam widzisz, co robi z portalem. Z reguły przebywam na portalach zagranicznych -> Tam nikt nie czepiał się tego, że zapytałem, rozmawiałem, czy coś, o privach. Nie wiem, czy taka jest mentalność polaków, jest to trochę dziwnie podejście, bo przecież człowiek to jednostka indywidualna... Lecz czy Polskie community nie jest uważane za jedne z najgorszych?

Czy jakiś moderator może wreszcie łaskawie ogarnąć ten temat? Gdzie jest jaśnie pan Derpblade co zawsze taki do przodu jest (zwłaszcza w dawaniu warnów bez powodu) a jak zgłaszam tutaj post za postem to go nie ma. Dlaczego powyższe posty nie są usuwane?

Zrozum w końcu, że to, że nie widzisz warnów nie oznacza, że nikt ich nie przydziela. Przestań się zachowywać jak bachor i szukać problemów starając się mnie sprowokować wszędzie gdzie się da i musisz wiedzieć, że jaśnie pan Derpblade nie jest jedynym moderatorem, bo widzę, że bardzo ciężko to do Ciebie dociera.

@Topic

Każdy post nie na temat był nagrodzony stosownie do jego treści, jednak widzę, że na niektórych i po 2-3 warny nie działają tak więc teraz piszę tutaj, żeby nie było niejasności. Każdy post typu "Cebulo graj na globalu, a jak Cię nie stać to nie graj" czy "Gram na privie, bo nie mam czasu na global" będzie skutkował blokadą na pisanie. Nauczcie się w końcu, że jeżeli ktoś pyta o "konkretne" prywatne serwery, to nie jest to pytanie o to co Waszym zdaniem jest lepsze, czy o to, na którym z dwóch będzie się czuł lepszym człowiekiem. Piszcie na temat, albo nie piszcie w ogóle. Naprawdę wierzycie, że te długie wywody zmienią w jakikolwiek sposób czyjkolwiek pogląd na dany temat? Bo dla mnie to wygląda jak typowe podbudowywanie sobie ego tekstami typu "No mnie stać to płacę abonament, odpuść sobie , to też będziesz mógł być taki fajny". Ogarnijcie się.

Przepraszam, Derp, nie ukrywam, że zrobiłem to celowo.

A co do tematu! Hasira, wracając do privów, aktualnie sytuacje ma się bardzo dobrze z Freazkzem, codziennie możesz bawić się w systemie głosowania, za co dostajesz vote pointsy, które z kolei możesz wymieniać na mounty, etc. Niby działa ten Warmane z 12000 graczami + koło 1000 w kolejce, ale jest to serwer pod zarobek. Da się bawić, ale z IS da się bawić lepiej. To samo tyczy się Firestorma, tyle, że z Firestormem jest gorzej, oni nawet niezbyt cokolwiek naprawiają.

Średnio na Freakzie czekałem na dungeona 10 minut, nie więcej, jako tank/healer nawet niecałą minutę. Raid Finder znajdzie ci Raida równie szybko w piątek i przez weekend, czyli po resecie. Później także znajdzie, ale będzie trzeba troszkę popisać na czacie, by ludzie dołączyli do kolejki. A dołączają nawet ludzie ze zrobionymi Heroicami, bo to łatwy sposób na valutę... Jakoś tam, nie pamiętam, jak jej było. W każdym razie, do geara. Reputacja także działa, każda w Pandarii, sam zrobiłem każdą, nie sprawdzałem zbytnio Outland, lecz z Cenario Expedition nie było problemów, więc z resztą pewnie także.

Szczerze to tego Freazkzema nie znałam, chyba powinni popracować nad reklamą tego serwera, bo skoro mówisz, że jest taki dobry to trochę szkoda, że mało osób o nim wie i przez to jest mało online. Warmane może faktycznie jedzie na sławie i dobrej reklamie.

Chwilowo nie mam ochoty na pykanie w WoWa nawet na privie bo global mnie tak do siebie zraził, że szkoda gadać, ale jak już mi przejdzie rak to chętnie wypróbuję ten serwer. Z MoP grywałam najwięcej póki co na Panda-WoW bo był to jeden z pierwszych serwów na tym dodatku i działał znośnie, aczkolwiek był mega problem z raidowaniem, właśnie przez małą ilość online (podobną do Freakzemowej). Może na tym się uda ;) widzę, że on ma niskie rate więc ludzie może przywiązują większą wagę do raidowania niż na Panda-WoW z rate x100 (bo x10 niestety zamknęli)

Na Freakzie jest może i dosyć niska ilość graczy, lecz właśnie, przez brak reklamy. Aczkolwiek ta liczba od lat się nie zmienia. Można powiedzieć, że to "stali bywalcy". Jestem pewien, że ich Legion zrobi im reklamę.

Jeśli chodzi o WoD to sprawdź wow-circle, online ludzi na serwerze wod jest sporo maks grało ponad 7k ludzi, przynajmniej tak na stronie jest napisane. Ogólnie z tego co widzę, to jeden z lepszych privóv z sporą ilością graczy.

Zarcu to ja mam propozycje dla Ciebie! Przestań okradać Blizzarda i zacznij kraść fajki i wino w sklepie, wróć i powiedz jak było. WoW jest już od dawna B2P ale dalej znajdują się ludzie którzy szukają wymówek by go spiracić: a to bo legacy server, a to bo płacić za abonament to bezsens itd. Abonament leży sobie na ziemi, wystarczy się schylić i go podnieść i można legalnie grać na pełnej wersji a nie zbugowanym privie. Sam od dwóch lat opłacam abonament do WoW'a goldem w grze, najzabawniejsze jest to że go wcale nie farmie, sam wpada.

wow nie jest b2p :) i nie wiem skad masz takie info.

autor tematu szuka priva wowa.

Najbardziej zaludnionym i pewnym jest jak napisalem elysium , ew sunwell z polakami .

MOnster wow

Atlantiss

Wydaje mi się, że wow-circle bardziej zaludniony niż elysium i sunwell. Monster wow nie ma aż tak wielu graczy, to już warmane ma więcej graczy, ale to bardziej serwery wotlk. Wieczorami gra ponad 11tys ludzi, aż trzeba czekać w kolejce, aby wejść an serwer.

WoW-Circle to server pełen rosjan, wszystko w samej grze jest po rosyjsku, patch angielski średnio działa, ma błędy, ciężko dogadać się po angielsku. Dodatkowo populacja jest bardzo mała i skupiona na PvP, a on chciał z ludźmi na dungeony. Na WoW Circle masz pobugowane pve, na które nikt tam nie zwraca uwagi. Nie pasuje do kryteriów.

Sunwell? Masz na myśli te 2k graczy max? Jeżeli Wotlk, to Warmane, z 12k.

Atlantiss? Cóż, pozostałości, resztki, ochłapy. pozostała tam tylko "stała" liczba graczy, która gra regularnie, często z sentymentu. Od chyba roku "kończą" Firelandsy, i skończyć nie mogą, a nie gra więcej niż, tak jak na Sunwellu, 2k graczy. To jest jednak mało, gdy w "konkurencji" mamy i po 12k, bądź nawet 6k graczy.

Wiedziałem, że to rosyjski serwer, więc mogłem się domyślić, że większość graczy to rosjanie, mój błąd, co pve, pvp i angielskiego patcha tego nie wiedziałem. Nigdy tam nie grałem.

W związku tym zaproponuję tylko warmane, chyba jeden z lepszych prywatnych serwerów.

Dokładnie, odradzam Wow-Circle, sama swego czasu próbowałam tam zagrać bo "wow, ale dużo online, wreszcie sobie poraiduje woohooo!" cały problem w tym, że content PvE działa tam średnio, questy dla Worgenów to w ogóle był jakiś kabarecik, dalej to już wolałam sobie odpuścić. Nie wiem czy tak zawyżają to online czy o co tam chodzi, co tyle ludzi tam robi całymi dniami jak nic nie działa :v Może po prostu Rosjanom to wystarcza, oni miewają dziwny gust ;)

Na Monster WoW grałam bardzo krótko, ale wydawał się nawet ok. Online mają tam trochę zbyt mały, zresztą nie czarujmy się - Cata nie miało powodzenia na globalu, a tym bardziej na privach. Na moje na teraz chyba MoP jest takim najlepszym dodatkiem do grania - w miarę świeży a też privów z miarę ogarniętym contentem (Jak Freakz czy Panda-WoW) się trochę znajdzie. No i nie stawiał na głupi grind jak aktualny Legion (Moim zdaniem jeden z gorszych dodatków jaki wyszedł - zakrywanie braku contentu niekończącym się grindem to słaba zagrywka)