Nie ma żadnych strat
Problem z grami
Zrobiłem teścik, wszystkie urządzenia wyłączone, tylko mój komp i gra, lagów nie było, odpaliłem po chwili program, którego mój ojciec używa do zbierania kasy na grze ( program łączy się z internetem) i lagi się zaczęły
I masz juz rozwiązanie. To przez ten program. Jak się zwie
AutoEmpire v2.3.0
ale zrobiłbym jeszcze inny teścik, odpaliłbym inny program, który potrzebuje połączenia z internetem, np jak TS, i zobaczę czy lagi będą
lagi jeszcze występują, ale rzadziej
Jak na neta 10mb/s to powinno Ci wszystko chodzić.
Daj znać jaki masz ping w lolu podczas włączonego last chaos na drugim kompie u siostry i programu Twojego taty.
neta mam 2,4 mb/s, a co do pingu to jest normalny, tylko że tak jakby net był odcinany co minute i mam laga, takiego że ping mi do 999 skacze i nie mogę nic zrobić prze 4-5 sek
teraz grałem w CoDa, siostra ma odpalone LC na lapku, i lagi znowu są, więc to musi być wina dostawcy internetu
Aha więc masz neta 2,4mb/s?
Dziwisz się dlaczego nie możesz nic zrobić?
Jeżeli net jest dzielony na dwa komputery z czego na laptopa, który ciągnie wifi i traci pakiety? (Jak łączysz się przez wifi to wifi zużywa więcej łącza bo czasem pakiety giną)
Czyli na dobrą sprawę masz 1,2mb/s w dobrych warunkach 1,5mb/s, przy tym nie da się grać.
Grałem kiedyś u kolegi 1mb/s, stałe 200ms w lolu, podziękowałem.
Postaraj się o lepszego neta, to nie wina sprzętu czy też połączenia, to wina wprost słabego łącza internetowego, a raczej prędkości jaką masz.
ja na tym necie już jadę 6 lat, i dopiero pierwszy raz mam taki problem
Zagadaj do swojego ISP i spytaj się czy nie ma jakiś problemów. Daj relację i będziemy kombinować dalej.
Jak sam napisałeś na lapku coś się ściąga - wyłącz wszystkie programy ściągające i wtedy zobacz jak co się dzieje - oczywiście w tym czasie powinno być normalne użytkowanie tego lapka (przegladanie stron, poczty, youtube etc, ale bez ściągania plików). Nic nie wspomniałeś o takim teście więc stawiam, że lapek wysysa łącze.
Lagi są tylko na moim kompie, siostra nie ma żadnych problemów z netem, lagami
Chybe niepracyzyjnie się wyraziłem - chodziło mi o test, że na lapku wyłączasz oprogramowanie do ściagania i normalnie go użytkujesz, a w tym czasie sprawdzasz na swoim kompie czy masz lagi.
to coś musi być albo u mnie albo u operatora, już tak robiłem jak piszesz, miałem załączonego tylko kompa, lagi były ale minimalne, wystarczyło, że włączyłem jakiś program, który używa neta albo siostra odpaliła na lapku LC to odrazu lagi się pojawiły
to sie dzieje jak jest włączony jakiś program, który używa neta, obojętnie gdzie go odpale
Program używający neta = p2p, coś do ściagania, zwykła przeglądarka czy może cos innego? najlepiej podaj nazwy to będzie można określić.
Team Speak 3, Skype, Xfire, programy tego typu, czy nawet jak moja siostra odpali u siebie na lapku gre mmorpg, też wtedy mam lagi
aktualnie robi mi sie defragmentacja dysku, może po tym będzie coś więcej wiadomo