Problem z komputerem!

Witam. Mam wielki problem z komputerem i nie wiem dokładnie o co chodzi. Po jakimś czasie(nie zawsze ale irytuje mnie),gdy gram zawiesza mi sie komputer i wyskakuje Blue Screen i musze restartować komputer. Jeżeli chodzi o temperature sprzętu nic nie przekracza 30 stopni. Nie mam właśnie pojęcia od czego to zależy bo grając w Skyrim'a nie zacina mi i nie restartuje się komputer ale gdy włącze LoL'a po 10 min kratkuje mi i BS i restem. Może ktoś będzie mugł mi pomóc.Dzięki pozdrawiam.

Pograj w LOLA przed czasem restartu i podaj temperatury z programu HWMONITOR.

Na pulpicie, stajemy myszką na Mój komputer, prawą myszką Właściwości.W zakładce Zaawansowane przechodzimy na kartę Uruchamianie i odzyskiwanie i klikamy na Ustawienia.W menu Awaria systemu, odznaczamy pole Automatycznie uruchom ponownie.Teraz podczas awarii systemu możemy przepisać kod błędu.

No i potem możesz znaleźć przyczynę na podstawie spisanego kodu.

No ja mam problem z kodem 0x00000101 ale każdy pisze co innego na forum. Jeden ze to przez zasilacza(mam bardzo dobry),drugi że karta graficzna napewno nie bo kupowałem nie dawno a trzecia grupa że to kostki Ram ale też nie gdyż już je skanowałem i są ok.

No ja mam problem z kodem 0x00000101 ale każdy pisze co innego na forum. Jeden ze to przez zasilacza(mam bardzo dobry),drugi że karta graficzna napewno nie bo kupowałem nie dawno a trzecia grupa że to kostki Ram ale też nie gdyż już je skanowałem i są ok.

na 80% jest to jakis wirus ;) lub blad windy /plyty glownej

99,99% Temperatura, zrób tak jak mówiłem.

na 80% jest to jakis wirus lub blad windy /plyty glownej

hehe...wirus, plyty.... Dobra powstrzymam się.

99,99% Temperatura, zrób tak jak mówiłem.hehe...wirus, plyty.... Dobra powstrzymam się.

@#$#%#@% gosciu pisze Ci ze temperature ma normlana , wez w ogole sie nei wypowiadaj bo zalosne sa twoje wypowiedzi zaraz pod moimi postami...po 1 gdyby to byla temperatura nie wywalalo by mu errora niebeiksiego tylko komp poprostu stawal w miejscu wiec doucz sie poczytaj a pozniej...pierd . dol ze temperatura...napisal wyzej ze temp ma dobre a ty gosciu wyskakuejs zna 99 temperatura...nie wiem co error ma taki ma do temperauty...eh zalosny jestes w tym momencie....

NAPISAL ze temp nie przekracza 30 stopni wiec na miliard procent nic mu sie nie grzeje do temp takiej....i pisalem nie bede psial z 16 latkiem konwersowal , ktory chce pokazac swoja glupote bo nic wiecej...czytasz jakies denne fora dla 15 latkow a pozniej piszesz pier%oly....to nie ma nic wspolnego z temp....

"Niebieski ekran wyświetla się zawsze wtedy, gdy Windows napotka poważny problem uniemożliwiający kontynuowanie działań systemu operacyjnego.W WindowsXP pojawia się on niezwykle rzadko zwykle wtedy gdy instalowane jest nowe urządzenie, sterownik bądź program. Blue Screen of Death (BSOD - z ang. niebieski ekran śmierci) to poważne ostrzeżenie, które zawsze powinno przyciągnąć Twoją uwagę. Na ekranie wyświetlane jest wiele informacji jednak ta najważniejsza to kod identyfikujący problem, który wyświetlany jest po słowie STOP"

KRISTAL i skoncz to denne trolowanie i zaczepianie i denna wymiane Twoich smiesznych argumentow.

ten avatar to tak ido 15 latkow nie? emo quit>< QQ

@#$#%#@% gosciu pisze Ci ze temperature ma normlana , wez w ogole sie nei wypowiadaj bo zalosne sa twoje wypowiedzi zaraz pod moimi postami...po 1 gdyby to byla temperatura nie wywalalo by mu errora niebeiksiego tylko komp poprostu stawal w miejscu wiec doucz sie poczytaj a pozniej...pierd . dol ze temperatura...napisal wyzej ze temp ma dobre a ty gosciu wyskakuejs zna 99 temperatura...nie wiem co error ma taki ma do temperauty...eh zalosny jestes w tym momencie.... NAPISAL ze temp nie przekracza 30 stopni wiec na miliard procent nic mu sie nie grzeje do temp takiej....i pisalem nie bede psial z 16 latkiem konwersowal , ktory chce pokazac swoja glupote bo nic wiecej...czytasz jakies denne fora dla 15 latkow a pozniej piszesz pier%oly....to nie ma nic wspolnego z temp...."Niebieski ekran wyświetla się zawsze wtedy, gdy Windows napotka poważny problem uniemożliwiający kontynuowanie działań systemu operacyjnego.W WindowsXP pojawia się on niezwykle rzadko zwykle wtedy gdy instalowane jest nowe urządzenie, sterownik bądź program. Blue Screen of Death (BSOD - z ang. niebieski ekran śmierci) to poważne ostrzeżenie, które zawsze powinno przyciągnąć Twoją uwagę. Na ekranie wyświetlane jest wiele informacji jednak ta najważniejsza to kod identyfikujący problem, który wyświetlany jest po słowie STOP"KRISTAL i skoncz to denne trolowanie i zaczepianie i denna wymiane Twoich smiesznych argumentow.ten avatar to tak ido 15 latkow nie? emo quit>< QQ

Pomyśl trochę, mógł sprawdzić temperature w spoczynku po restarcie kompa kiedy komputer ostygł, a nie w ciągłym stressie kiedy komputer jest użyty w 100% i temperatury się drametalnie podnoszą, Chill. Używam troszkę mózgu, a pozbędziesz się takich wyjasnień. Blue screeny wyskakują nawet wtedy kiedy komputer posiada za dużo temperature. Objawia się nagłym restartem, bluescreenem lub bluescreenem i restartem, ale zależne jest to od płyty(?)

Przedchwilą znalazłem przykładowy temat: http://forum.dobreprogramy.pl/niepokojaca-temperatura-podzespolow-bsod-t183654.html

+

Report za obrażanie użytkownika, nie tylko mojej osoby.

Pomyśl trochę, mógł sprawdzić temperature w spoczynku po restarcie kompa kiedy komputer ostygł, a nie w ciągłym stressie kiedy komputer jest użyty w 100% i temperatury się drametalnie podnoszą, Chill. Używam troszkę mózgu, a pozbędziesz się takich wyjasnień. Blue screeny wyskakują nawet wtedy kiedy komputer posiada za dużo temperature. Objawia się nagłym restartem, bluescreenem lub bluescreenem i restartem, ale zależne jest to od płyty(?)Przedchwilą znalazłem przykładowy temat: http://forum.dobreprogramy.pl/niepokojaca-temperatura-podzespolow-bsod-t183654.html+ Report za obrażanie użytkownika, nie tylko mojej osoby.

urazilem? oj no przepraszam....gdyby sie grzal mialby conajmniej 60-70 stopni w spoczynku w zaleznosci od karty/procka . Zauwaz ze 2-3 miesiace temu sam sobie spalilem karte bawiac sie ...i nie dostawalem blue screena tylko komp sie wieszal powyzej 140 stopni>< masz wiedze z przeczytanych for innych madrych z 0 widza i tyle;)

Widzisz w koncu nie bede mial czerwonej lini pod nickiem jak ktos mnie zbanuje za pisanie normlanych rzeczy a nie wymyslow i farmazonow jak Ty...przynajmniej uwolnie sie od redline hah:)

a Ty poplacz jeszcze troche ze nie miales racji i musiales quitnac:)

PS. "-temp. procesora 65-70*C " tu jest oczywiste ze procesor sie grzeje wiec nie wiem co za debilny przyklad podales...? na kompie z przed 10 lat :o Do tego na tym smiesznym forum ze specjalistami od programow ^^ gratuluje inteligencji...

Kiedyś też tak miałem, okazało się, że miałem zawirusowane Wi-Fi, może też masz podłączonego jakiegoś pen-drive albo coś w tym stylu co nosi na sobie wirusa.

No ma napewno jakiegos wirusa jesli zaczelo mu sie tak robic od tak...

A mzoesz sie okreslic "czasami" czyli codziennie ? raz na tydzine , miesiac? jezeli nie codziennie , masz zawirusowanego kompa koniec tematu :) antywirusem lub lepiej formata sobie zrob i po klopocie. Jezeli codziennie oddaj kompa do serwisu bo mozesz miec walnieta plyte. Innej mozliwosci nie widze, bo grafika ani procek to nie bedzie -temp w normie. ramy? hm raczej nie.

moge powiedzieć śmiało że jak co 2 godziny. Wczoraj wieczorem nawet mi się ścią jak grałem w ogame to znaczy jak byłem w przeglądarce.(pierwszy raz)

moge powiedzieć śmiało że jak co 2 godziny. Wczoraj wieczorem nawet mi się ścią jak grałem w ogame to znaczy jak byłem w przeglądarce.(pierwszy raz)

Rob formata , pozniej sprawdz czy dalej:) lub kasperskiego sciag ale to raczej nic nie pomoze;)

Formata robiłem 2 dni temu no 3 przed Tera online aby nie mieć problemów w czasie gry ale niestety nic nie pomogło a co do antiwirusów to mam kasperskiego i też nic nie pomaga. Temperatury w czasie gry w Batmana Arham City to 39-42 stopnie w BF3 40-45 max. Nie wiem nnic nie pomaga. Sterowniki najpier wgrałem stare bo myślałem że nowe są dobre ale także nie pomogło. Zmieniłem kości Ram slotami także nic nie zmnieniło jak narazie gram od godzimy 9 do 11:07 i nic nie wywala. Ale jak napewno włącze LoL'a to na bank wywali po 10 min grania.

Formata robiłem 2 dni temu no 3 przed Tera online aby nie mieć problemów w czasie gry ale niestety nic nie pomogło a co do antiwirusów to mam kasperskiego i też nic nie pomaga. Temperatury w czasie gry w Batmana Arham City to 39-42 stopnie w BF3 40-45 max. Nie wiem nnic nie pomaga. Sterowniki najpier wgrałem stare bo myślałem że nowe są dobre ale także nie pomogło. Zmieniłem kości Ram slotami także nic nie zmnieniło jak narazie gram od godzimy 9 do 11:07 i nic nie wywala. Ale jak napewno włącze LoL'a to na bank wywali po 10 min grania.

No to zmartwie Cie ale prawdopodobnie masz plyte glowna do wymiany. BTW podaj plyte jaka masz procka ramy i karte , zasilke!

Za mała temperatura coś, Przy BFIe min. 60 powinna być. Ściągnij OCCT, zrób test na CPU I GPU pod obciążeniem 100% przez pół godziny. Raz na procesor pół godziny i raz na kartę. Następnie podaj screeny.

Za mała temperatura coś, Przy BFIe min. 60 powinna być. Ściągnij OCCT, zrób test na CPU I GPU pod obciążeniem 100% przez pół godziny. Raz na procesor pół godziny i raz na kartę. Następnie podaj screeny.

wez sie czlowieku nie osmieszaj z ta temperatua moze co? :| ma dobre chlodzenie i temp bedzie mial 40 stpni - 30 / a 60 to juz dosyc spora temp jak na procka......wiesz chyba ze pierwszy odkryles nowa usterke za niska temperatura ^^ spadlem z krzesla....

Musisz brać pod uwagę, że jest możliwość wysypywania się pamięci RAM

wez sie czlowieku nie osmieszaj z ta temperatua moze co? :| ma dobre chlodzenie i temp bedzie mial 40 stpni - 30 / a 60 to juz dosyc spora temp jak na procka......wiesz chyba ze pierwszy odkryles nowa usterke za niska temperatura ^^ spadlem z krzesla....

Nie wiem czy ma dobre czy słabe chłodzenie, nie napisał. 60 stopni to normalka.

Niestety problem znowu powrócił jak zaczołem grać w Tera online ale gdy grałem w Mythos'a albo w Skyrima komputer nie restartuje sie wogóle. Naprawde nie mam pojecia a gdy dałem komputer do serwisu mówią że nic z nim nie jest(debile). No i nie wiem co z tym fantem zrobić mam a restart w Tera online mam co 10 min gry co mnie już irytuje ponieważ komputer jest dość dobry a takie rzeczy sie dzieją. I gram w każdą gre na full detalach 1400x900 itp.

Karta graficzna: GeForce 240GT 1GB DDR5

Ram:4GB DDR2(Dragon)

Procesor:64x2 dual core 6000+

Płyta główna:ASRock N68c-s ucc na DDR2+DDR3

System:Windows 7 Home Basic 32bit

Wszystkie testy na temperature itp są pozytywne. Komputer się nie wyłącza tylko się zawiesza po prostu ścina się obraz albo ukazuje się od czasu do czasu Blue Screen(nie zawsze)więc na pewno nie wina zasilacza.

Mam nadzieje że pomożecie bo już po prostu nie mogę wytrzymać z tym