Witam, mam ostatnio pewiem problem z graniem w gry, mianowicie gdy pinguje sobie strony, robie speed testy itp mój ping jest normalny, natomiast gdy zaczynam grać w jakąkolwiek gre, ping natychmiastowo skacze do ~100 i posiadam jakieś 10% packet loss, nie wiem co jest grane, jestem podpięty kablem bezpośrednio do routera dodam że brat jest na wifi i ma dokładnie takie same pingi, wcześniej takie coś nie występowało.
Problem z wysokim pingiem i packet loss
Kup nowy router i będzie po sprawie
Prawdopodobnie jest coś z dostawcą no możesz zobaczyć jak będzie działać gdy twój brat nie będzie korzystał z internetu itp. Może masz publiczne wifi i ktoś kogo nie znasz pobiera coś na twoim internecie bo ja właśnie taki problem miałem i wystarczyło zmienić hasło
Johny, właśnie tu nie leży problem, bo wcześniej z braciakiem graliśmy we wszystko razem i mieliśmy max 60 pingu w grach, teraz nie dość że jest cały czas w granicach 100 to jeszcze 10% packet loss z regóły się utrzymuje, co do obcych osób które siedzą na moim internecie, jest to na 99% nie możliwe, mieszkam w domu jednorodzinnym, i wychodzc poza obszar domu już wifi nie łapie więc ta opcja też odpada, tylko dziwi mnie fakt że pingowanie każdej strony internetowej itp utrzymuje się przy 30/40 pingu, ale już gdy uruchomię grę jest to ~100 pingu (podczas uruchomionej gry i pingowanie jakiejś strony nadal pokazuje 30/40 pingu na tej stronie)
A tak jest tylko kiedy ty jesteś na necie czy też gdy brat przegląda internet jednocześnie kiedy ty grasz bo jeśli gracie i tak jest to na 100% jest ruter bo też tak miałem. Za miesiąc albo pół roku ci się spali
ja znalazłem takie coś
https://pebx.pl/t/wysoki-ping-w-grach-w-cmd-niski.1299882/
odp #8 chyba będzie najbliższa prawdy tak mi się wydaje
Zapewne internet orange ? Jezeli tak to nie tylko ty masz ten problem
Zapewne internet orange ? Jezeli tak to nie tylko ty masz ten problem
Dokładnie, sam borykam się z tym problemem ;p
no niestety orange bo nie dało się wtedy innego dostawcy załatwić, poza tym ten problem pojawił się całkiem niedawno, wcześniej takich problemów nie było, już sam nie wiem co robić, internetu raczej tak szybko nie zmienie a grać się niestety ostatnio nie da
Nic nie zrobisz mozna jedynie masowo zglaszac do nich wtedy rusza dupe i dadza znac niemca w Teli.net bo te pod serwery stwarzaja problem w orange. Ja juz swoje zgloszenie wyslalem , wysylajcie swoje . Jak zglosi wiecej osob to moze cos zrobia im wiecej tym lepiej.
Zmień dostawcę. Będziesz zadowolony.
Nie ma gorszego dostawcy niż TPSA/Orange.
Też mam orange, czasami po prostu nie da się grać
Zmień dostawcę. Będziesz zadowolony.Nie ma gorszego dostawcy niż TPSA/Orange.
Niestety niektorzy nie maja wyboru Ja np mieszkam na wsi i nie mam nic innego po kablu niz Orange . Radiowka zbyt duze skoki pingu a lte za slaby zasieg . Uwierz nie wszyscy maja tak dobrze ze mieszkaja w miescie mi moga szastac ofertami
Zmień dostawcę. Będziesz zadowolony.Nie ma gorszego dostawcy niż TPSA/Orange.
No niestesty szukałem innego dostawcy i jedyny który był możliwy to orange, reszta niestety twierdziła że zbyt daleko od "jakiejś skrzynki?" maksymalna odległość od niej to niby 250m a u mnie było więcej, i tylko orange (po kilkukrotnych telefonach ciągneli kabel w niedziele!) było wyborem.
Też mam Orange i mam identyczny problem, ale też niestety nie mogę mieć nic innego. Jedynie LTE albo jakaś radiówka, ale może być jeszcze gorzej :/
Internet Orange leci po kablach TPSA, więc macie wybór - Netia.
Miałem kiedyś NeoZdradę, mam Netię. Różnica między nimi to jakieś tysiąc lat rozwoju technologicznego. Nie twierdzę, że Netia jest najszybsza czy najtańsza na rynku, ale mówię tylko, że jest milion razy lepszym wyborem od tych komuchów z tepsy/orange. Jest od nich szybsza i stabilniejsza - mój net zawsze ma maksymalną prędkość i brak jakichkolwiek spowolnień, czy lagów od strony operatora, co nie miało miejsca gdy miałem tepse.
NeoZdrade miałem coś ponad rok i były same problemy, podobne do waszych, przy czym operator zawsze zarzekał się, że to nie z ich winy. Netię mam już chyba piąty rok i nie mam absolutnie żadnych problemów - na tych samych kablach (dziwne, nie?). W dodatku wtedy mieli znacznie lepszą (8 Mb/s więcej za tą samą cenę o ile dobrze pamiętam) ofertę pod względem cena/transfer. Nie wiem jak maja teraz, bo mnie to nie interesuje.
Aha i nie, nie jestem ich konsultantem. Po prostu podaje wam lepsza opcję, gdy opcji brak. Zadzwońcie popytajcie. I tak nie macie nic do stracenia, a jedynie do zyskania.
Internet Orange leci po kablach TPSA, więc macie wybór - Netia.Miałem kiedyś NeoZdradę, mam Netię. Różnica między nimi to jakieś tysiąc lat rozwoju technologicznego. Nie twierdzę, że Netia jest najszybsza czy najtańsza na rynku, ale mówię tylko, że jest milion razy lepszym wyborem od tych komuchów z tepsy/orange. Jest od nich szybsza i stabilniejsza - mój net zawsze ma maksymalną prędkość i brak jakichkolwiek spowolnień, czy lagów od strony operatora, co nie miało miejsca gdy miałem tepse.NeoZdrade miałem coś ponad rok i były same problemy, podobne do waszych, przy czym operator zawsze zarzekał się, że to nie z ich winy. Netię mam już chyba piąty rok i nie mam absolutnie żadnych problemów - na tych samych kablach (dziwne, nie?). W dodatku wtedy mieli znacznie lepszą (8 Mb/s więcej za tą samą cenę o ile dobrze pamiętam) ofertę pod względem cena/transfer. Nie wiem jak maja teraz, bo mnie to nie interesuje.Aha i nie, nie jestem ich konsultantem. Po prostu podaje wam lepsza opcję, gdy opcji brak. Zadzwońcie popytajcie. I tak nie macie nic do stracenia, a jedynie do zyskania.
Dzięki za info Akurat kończy mi się umowa z Orange.
Zadzwoń do firmy która kładzie światłowody złóż się z sąsiadami i miejcie światłowód
Zapomniałeś dodać "Wygraj w totka dzień wcześniej" albo "Sprzedaj samochód/nerkę"
Oj tam oj tam ja se światłowod podciagnilem z sąsiadami kilkoma wyszło po 9tys na lebka całkowity koszt to było 90tys
bardzo tanio