Witam serdecznie. Niestety mam wielki problem i mam nadzieję że mi pomożecie. Na początku chciałbym powiedzieć że to sprawa bardzo ważna mozna powiedzieć że życia i śmierci. Od jakiegoś czasu ok 6 miesięcy spotykam się z dziewczyną która jest dla mnie wszystkim i największym szczęściem jakie kiedykolwiek spotkałem. Jesteśmy na etapie najlepszych przyjaciół ale chciałbym zrobić krok do przodu i wyrazić do niej wszystkie swoje uczucia jakie do niej czuję ale ciężko mi jest się przełamać. Postanowiłem że wyślę do niej jakiś list który wszystko jej wyjaśni oraz(i to jest bardzo ważne) jakiś utwór muzyczny który poruszyło by jej serce czytając taki list. I prośba do was moi mili czy znacie jakiś bardzo piękny utwór który pomógłby mi w realizacji mojego planu(marzeń) i zdobycia jej serca albo w drugą stronę(wypad z chaty joke ).
Problemy sercowe :)
Na forum MMO szukasz ludzi obytych z kobietami ? Hahahah (oczywiście joke) . Wiesz co,friendzone do ciężki orzech do zgryzienia tylko nie popełniaj tego błędu co Jorah Mormont. Rada ode mnie,powiedz jej to wprost,działa to najlepiej
Listy, muzyka... serio? Pannę z lat 80tych urwałeś?
Zapraszasz pannę do parku/na kawę i mówisz wprost co ci leży na sumieniu. Jak odmówi to trudno, nie będziesz się chrzanił we friendzonie. Jak się zgodzi, albo zechce się zastanowić to wtedy możesz pomyśleć o kinie i innych duperelach. To już nie te czasy że tkliwa muzyka i listy zapewniały ci powodzenie u panien. Szczególnie że większość woli szczerych i pewnych siebie facetów.
@Up święta prawda [*]
to jest trochę inna sytuacja. Ona jest starsza ode mnie dwa lata i ma dziecko jest po trudnym związku w którym była zdradzana wielokrotnie. Po czym żaliła się dla mnie i stałem się jej najlepszym przyjacielem. Ona w tej chwili mówi mi od czasu do czasu że na stałe związki nie ma ochoty oraz się boi. W tym jest największy problem nie wiem co robić. a bardzo mi na niej zależy oraz chcę być więcej niż przyjacielem. ale to jest bardzo trudne gdyż nie chcę jej też zranić mówiąc co do niej czuję.
Gdy będziecie razem to powiedz jej czy moglibyście spróbować tak na próbę jak nie będzie chciała to powiedz że nie będziesz nalegał. Myślę że dobrze by było gdybyś dał jej czas skoro nie chce stałego związku . W końcu coś zaiskrzy. Powodzenia
.
Daj jej spokój.
Skoro jest tak, jak mówisz (i nie trollujesz nas wszystkich, co podejrzewam) to jej priorytetem jest dziecko i najgorsze co możesz zrobić to zepsuć waszą przyjaźń.
Właśnie tego się boję aby niczego nie zepsuć bo ja bym tego nie zniósł ani ona. Czyli co nadal mam być najlepszym przyjacielem i nic nie robić w tym temacie.
i nie nie trolluje to jest dla mnie bardzo ważna sprawa uwierzcie mi.
No brachu, do takich spraw to potrzeba czasu. Jeden list + muzyczka sprawy nie załatwią. Najlepiej to z nią po prostu szczerze porozmawiaj.
Wiecie wam to się wydaje śmieszne ale kurde mam mieszane uczucia czy powiedzieć co czuję czy nie. Jeżeli nie to stanę w miejscu i będę czekał i czekał i czekał. Między nami są bardzo dobre ale czysto przyjacielskie jak na razie. JeJ słowa"jesteś dla mnie najbliższą osobą której nigdy nie chciałabym stracić ale nie jestem gotowa na związek z nikim". Dwa miesiące temu zapytałem się czy kiedykolwiek była by szansa na coś więcej odpowiedziała"Nie mogę ci tego obiecać ale przy tobie czuję cię sobą i za to ciebie cenię". I d*pa nie wiem co robić
Nie znam ani jej ani tym bardziej Ciebie, ale będąc na miejscu tej dziewczyny mając na głowie nieprzyjemne wspomnienia związane z byłym (zależy jeszcze ile czasu minęło od tego wszystkiego) czułabym się zdradzona, gdyby najlepszy kumpel ni z gruszki, ni z pietruszki zaproponował mi związek. Poza tym - dziecko. Ile ono ma lat? Co do niego czujesz? Kim ty jesteś dla niego? Będąc z nią nie mógłbyś wyrzucić go z waszego życia, ono już zawsze byłoby ważniejsze od Ciebie. Zastanów się, czy udźwignąłbyś taki ciężar. Bo jeśli byś nie podołał to skrzywdziłbyś niewybaczalnie dwie osoby, które Ci zaufały.
Jeśli macie być razem, to będziecie. I to przyjdzie z czasem, po miesiącach, może latach a nie na zasadzie "odśpiewam jej serenadę pod oknem, kupię ulubione czekoladki i będziemy razem!!". No ale wtedy też nie będziesz już szukał porad życiowych na forum gier...
Wiecie co w tym jest najgorsze że razem też pracujemy na jednej zmianie
Jeśli znasz angielski, to poniższe video może ci pomóc
będąc na miejscu tej dziewczyny mając na głowie nieprzyjemne wspomnienia związane z byłym (zależy jeszcze ile czasu minęło od tego wszystkiego) czułabym się zdradzona, gdyby najlepszy kumpel ni z gruszki, ni z pietruszki zaproponował mi związek.Jeśli macie być razem, to będziecie. I to przyjdzie z czasem, po miesiącach, może latach a nie na zasadzie "odśpiewam jej serenadę pod oknem, kupię ulubione czekoladki i będziemy razem!!". No ale wtedy też nie będziesz już szukał porad życiowych na forum gier...
Żadna normalna osoba nie czułaby się zdradzona, gdyby ktoś wyznał jej uczucie. Do tego, jeśli nie zrobi tego kroku na przód, to może zostać we friendzone na zawsze i nie przyjdzie to samo po miesiącach, latach albo nawet wiekach.
Według mnie powiedz jej wprost to co czujesz, najlepiej w jakiś restauracji, klubie tam gdzie razem lubicie chodzić. Wiem łatwo mówić ale musisz, poźniej będziesz żałował że nawet nie spróbowałeś.
Takie pytanie, ile to dziecko ma lat, i czy pomagasz w "wychowaniu" go?
Jakie masz kontakty z dzieckiem? To chyba będzie najważniejsze, spróbuj się do niego zbliżyć, stań się też jego przyjacielem(zależy to od jego wieku, więc wezmę, że jest dość młody), urządzaj jakieś wyprawy związane z jego zainteresowaniami, dla przykładu lubi dinozaury to czemu go nie zabrać do parku jurajskiego?
Tak jak ktoś wcześniej napisał to dziecko jest tam priorytetem, więc zaproś ją do kina razem z dzieckiem, spróbuj stworzyć rodzinny klimat w tym wszystkim, spotykajcie się częściej, wpadaj do niej na kawę. Rozmawiajcie ze sobą nadal, nawet w większych ilościach, nie popędzaj wszystkiego do przodu, aż w końcu sam będziesz wiedział kiedy będzie odpowiedni czas na wyznanie. Istnieje też możliwość, że to ona wykona ruch.
Podejdź, uderz w język, i jest Twoja.
Dobra ziom nie raz nie dwa działało więc i ci podam
Kiss - Forever to mój faworyt ;D jezeli o gitare chodzi
Aerosmith - Cryin'
Aerosmith - Crazy
Aerosmith - Amazing
A jak by było już źle to możesz ją porzegnać oto tym utworem podanym niżej w pięknym stylu z fają w pysku
nazareth - love hurts
Hehe ale jeżeli chodzi o te pierwsze utwory to polecam z całego serca i życze mądrego wykorzystania
A co do tego co wyżej jest napisane to trzymaj się tego, że dziecko nie jest twoje i spróbować zawsze można , a to ze ma dziecko no to trudno bo nie jedna dziewczyna sie zmarnowała przez to , a to przeciez nie jest koniec swiata. Zawsze można skorzystać z ostatniej piosenki którą podałem ;D.
No ale spadam już hehe trzeba mojej gitarę pozawracać.
A co najważniejsze ! jestem w święcie przekonany, że jak ty pokochasz te utwory to moc tych piosenek złamie każdą kobitke na tym świecię
U mnie o tyle był plus, że nie dość że żyłem tymi utworami przy niej to i potrafiłem je pięknie zagrać na gitarce co podwoiło moc :DDD.
Życze szczęścia i nawet się nie śmieje bo nie każdy za łepka ma kogo spytać albo na kim wypróbować i potem jest juz za późno najczęściej .
PS... PRZY TYCH UTWORACH MOŻNA WSZYSTKO
@Wagonik666 kurde z tymi utworami to masz rację (szkoda że nie mam ani gitary ani talentu abo potęgować MOC ;___
Sukces gwarantowany.