Profesjonalna gra w LoL

Witajcie...

Otóż chciałbym poruszyć profejsonalnej granie w bardzo znanej produkcji jaką jest League of Legends.

Jak wiadomo eSport jest na tylę rozwinięty, że podczas mistrzostw przychodzi cały stadion ludzi, a na streamie jest ich jeszcze więcej.

Może ktoś z Was, zwykłych użytkowników tego forum, wspięło się gdzieś w jakiś turniejach, może w ESL?

Jeśli jest ktoś taki, czy nie mógłby opowiedzieć jak doszedł do takiego poziomu? Sam gram od 1,5roku, rozwijam się ale to ciągle za mało. Czy to ja poprostu nie mam talentu czy poprostu mam za mało doświadczenia? Szczerze chciałbym coś w tej grze osiągnąć a idąc samemu przez tą ciężką drogę raczej nie dam rady...

Może to też mój młody wiek, ale poprostu trochę już mam dośc siedzenia 1 rok w tej samej dewizji grając wielę godizn dziennie nie mogąc z niej wyjść.

Mam nadzieję, że tam się rozwinie.

P.S - A tak do tej gorszej grupy, która najwyższym celem postawionym przez siebię to dokuczanie innym prosze o opuszczenie tego tematu. Nie potrzębuję postów typu "Grasz jak noob i tak nie wyjdziesz!" i coś w tym stylu.

Tak więc proszę o normalną duskusję, bez trolli a posty tego typu wymienione wyżej prosze o usunięcie.

Pozdrowienia od gorszej grupy: Myslenie na poziomie zerowym... moze wyjde jakims cudem na diamond i dostane sie do teamu i bede zarabial pieniąąąszki... loffciam myslec ze bede takim xpeke... Wybacz lecz wlasnie zniszczylismy Ci marzenia :3

warn_ico.png
Spam
~Leman

jak siedzisz rok w tej samej dywizji, to albo naprawde słabo grasz albo trafiasz na beznadziejne team'y. rozwiązanie ? znajdź 4 osoby do wspólnej gry, grajcie razem, zgrajcie się, bez zgranego teamu nie ma szans, to gra 5v5 trafi się leaver/feeder i się idzie wściec.

A w jakiej dywizji aktualnie siedzisz?

Profesjonalna gra wymaga niestety wielu wyrzeczeń, często bardzo długich treningów, a w dodatku postaciami, którymi "już się nie chce grać". My próbujemy z ekipą coś od teraz ugrać, mamy nawet gościa, który trochę potrenował inne teamy i poosiągał pomniejsze rzeczy na krajowym szczeblu. Progres jest jednak długotrwały, żmudny i wymaga bardzo dużo samozaparcia i czasu poświęconego na samodoskonalenie. Dla przykładu - zaczęliśmy obserwować nasze gameplaye z rankingowych piątek i z każdej gry dla właściwie każdego z nas można by znaleźć stronę A4 rzeczy do poprawy albo zmiany. Nawet mimo tego, że mamy w drużynie wysokie diamenty, itd.

No nie koniecznie - podejście do gry. Sam ostatnio narzekałem na lola, jednak gdy przestałem zacząłem więcej wygrywać niż przegrywać. A afki, nie będą w każdym meczu przeszkadzać. Trochę pozmieniał sam Riot, w rankedach zmieniając duo. Trzeba mieć taki sam tier, aby gra przepuściła. Na razie dobij do 30 :D W tym akurat nikt cię nie wyręczy. A prawdziwa gra dopiero jest od golda, w górę. Ktoś mądry na forum napisał póki znasz postać, to brąz, silver, gold nie będzie ci przeszkadzać.

W takich grach musisz umieć kreować gry, i myśleć z wyprzedzeniem. Teraz bez dobrego cc, nie ma tf'a. Ja nigdy nie gram na kontry, bo w sumie nie umiem,

Grać gre za grą potrafi każdy, ale uczyć się z tych gier już mało kto. Kilka porad od d1 west 70 lp

1. ogarnij 1 pozycje na której chcesz grać, miej pick pulla (conajmniej 3 postacie na tej pozycji) graj 1 a te 2 są w razie W gdyby ktoś Ci ją zabrał albo picknął. Większość PRO PLAYERÓW robi błąd bo uważa że na każdej pozycji jest dobrym, prawda jest taka że lepiej być bardzo dobrym na jednej niż średnim na każdej.

2. męcz soloq, tylko tam twój skill wzrasta

3. nie płacz i nie załamuj się po przegranej grze, ucz się, zauważaj swoje błędy a nie błędy graczy ze swojego teamu.

4. przegrałeś grę bo ktoś płakał, feedował? Odczekaj 10 min zanim zaczniesz następną, niech dojdzie do rotacji graczy, może będziesz miał szczęście i trafią Ci się ogarnięci.

5. o runach chyba nie musze pisać?

Więcej mi nie przychodzi do głowy, mam nadzieje że pomogłem. Gram w tą grę od czasów bety na US. Wygrało się sporo go4loli i lanów. Niestety brak czasu demotywuje do grania na poważnie.

Jak dojść do takiego poziomu?

Jeśli siedzisz gdzie w goldzie czy silverze, kiedy tam grałem - ludzie tracą tyle creepów, nie umią freezować linii i orb walkingować.

Czeba mieć 4 ziomków, i se treinić z nimi. Nie którzy ciągle są na tym samym poziomie, czyli ludzie co siędzo np. 500 gier w silverze. To świadczy o tym, że niczego się nie nauczyli - jak można nie umieć last hitować to ja nie wiem. Nie którzy grają dla funu bardziej, a nie którzy sami nie potrafią grać i wyzywają. NIkt nie jest doskonały.

Wbij diaxa i znajdź tam ziomków. Jeśli nie jesteś obiektywny i nie uczysz się niczego nowego, niestety.

A co do tego, że trzeba trenować dużo to nie prawda. Przecież wiadomo, że jeden od razu się czegoś nauczy, drugi nie. Mój kumpel w pół roku od założenia konta wbił diaxa, naczytał się poradników, naoglądał streamów, i osiągnął to, z czym ja trudziłem się latami w parę miesięcy. Dodam, że jest dużo lepszy i ja sam czego się nauczyłem, to już więcej się nie naucze.

Dywizja odzwierciedla twoje umiejętności 90% gier przegrywasz ty sam 10% to team. W miesiąc na smurfie z brązu 4 do plat 5 grając 3-4 rankedy dziennie.

I podstawowa zasada Push + Farm = Win.

Spróbuj zauważyć swoje błędy, ja nie potrafiłem wyjść z brąz 5, po pewnym czasie ogarnąłem d*pę i wyszedłem w miesiąc do silver 2

Zawsze śmiałem się z tych co mówili, że to moja wina, a nie teamu że przegrywam, po czym ogarnąłem się, przestałem płakać i hajtować, zacząłem po prostu grać swoją rolę i liczyć na to, że inni podchwycą i przebiłem się z silvera do gold, więc może jednak warto zacząć od siebie.

3 sezon - Silver V w sezonie 4 na eune miałem bronze 3 0lp, w 1 miesiącz do Silver 4 50lp

Myślałem o poważnych teamach, niby mam umiejętności, lecz do żadneog teamu nie mam szans.

Aktualnie leveluje konto na serwerze West, chce zagrać jeszcze raz placementy z nadzieją, że trafie gdzies wyżej - Silver 1,2

Na początku sezonu 4 po rozegraniu pierwszych 10gier wygrąłem 7 na 3

Próbuje grać tylko mida lub topa, ale najbardziej mida.

Niestety ciężko znaleść jakis team z ambicjami.

jak nie potrafiszy wyjść wyżej na eascie to nawet nie myśl że Ci placementy pójdą lepiej na west. To bez sensu.

Zostaw marzenia o teamie i zacznij sie uczyć grać.

No niestety ale nie masz co liczyć na team z ambicjami jeśli masz silvera/bronze.

Miej wyje*** a będzie ci dane - złota zasada lolka. Jeżeli grasz na EUNE to nie masz co liczyć na to, że wykerujesz bandę idiotów. Jeżeli EUW - nie masz szans na profesjonalne granie. Rozwiązanie? Graj dla zabawy, gdyż gry komputerowe nie mają żadnej przyszłości. Skąd wiesz, że jutro LOL nie zostanie wypchany przez inna produkcję? Korzystaj z wakacji i nie zajmuj sobie głowy profesjonalnym graniem, gdyż każda gra przemija a w normalnym życiu z takimi "umiejętnościami" sobie nie poradzisz. Pozdro600

gdyż gry komputerowe nie mają żadnej przyszłości

Pewnie, że nie mają. Przecież na podwórku jest pełen plac zabaw, ludzie nie siedzą przed komputerami. A streamy, turnieje i konkursy się nie odbywają bo przecież nikt w to nie gra.

Nie ma się co oszukiwać e-sport będzie się rozwijał coraz bardziej z biegiem czasu.

Nie zrozumiałeś mnie - nie mam zamiaru Ci tego tłumaczyć, za parę lat przeczytasz to jeszcze raz i może zrozumiesz.

Jako iz nie lubie dyskutowac takich rzeczy na forum a chcialbym ci jakos pomoc.

Dodaj mnie na LoL'u na wescie, moj nick to RnF Re l

Poszło zapro, raczej samemu bez niczyjej pomocy ciężko ogarnąć

Jest kupa ludzi co myślą, że to takie proste dostać się do drużyny i trzepać na tym kase. Zamiast marzyć o tym, to lepiej weź się za naukę, i w przyszłości znajdź sobie realną pracę.

Musi być to akurat LOL ? jak chcesz coś osiągnąć to może zacznij grać w CS GO :0, tu masz większe pole do popisu, jak masz dużo czasu na grę to ci się uda .