przykro mi kolego ale silvera nikt nawet nie zechce do ambitnego timu. To dziwne że w topowych drużynach grają same wysokie d1-challangery? Otóż od tego poziomu zaczyna się gra, a co może zaoferować drużynie sivler bez pick pulla i ogrania?
Profesjonalna gra w LoL
Boże przecie to 14 letni gimbus...
Człowieku jestes w silver i ty myslisz o poważnej rozgrywce...
Znam paru takich jak ty... Sa w brązie 5 a chca esle grać i wygrywać

~Leman
Profesjonalne granie to nie jest takie "hop" i już moge grać w poważnych turniejach. Żeby być dobrym graczem na miarę profesjonalnego gamingu musiałbyś grać co najmniej po paręnaście godzin dziennie , do tego jak już nie miałbyś sił grać to oglądasz streamy i mecze profesjonalnych drużyn noo a na końcu wychodzi jeszcze na to że nawet jak chcesz odpocząć to cały czas myślisz tylko o grze Jednkaże to wszystko robi swoje , gorzej z czasem wolnym którego miałbys znikomą ilość :/ Trzymam jednak kciuki
#Psek - zgłoszenie
poprostu chciałem posłuchać trochę motywacji, porad bardziej doswiadczonych graczy. Gram nie wiem, np. od dziś 9-14 15:30 do 18 a potem pewnie od 19 do 21. To dużo czasu, bardzo dużo. Ale i to nie daję zbytnio efektów, albo i daję, sam nie wiem. Chce też aby ktoś ocenił moją grę i spróbował poprawić moje błędy.
#Psek - zgłoszenie poprostu chciałem posłuchać trochę motywacji, porad bardziej doswiadczonych graczy. Gram nie wiem, np. od dziś 9-14 15:30 do 18 a potem pewnie od 19 do 21. To dużo czasu, bardzo dużo. Ale i to nie daję zbytnio efektów, albo i daję, sam nie wiem. Chce też aby ktoś ocenił moją grę i spróbował poprawić moje błędy.Dobra powiem ci jebitnie do zrozumienia...
Jesteś słaby, gdybyś miał do tego smykałke nie musiałbyś spędzać tyle czasu wychodząc z głupiej dywizij. Nie zmoyywowałem cię we wcześniejszym poście wystarczająco?
Staram się, ale to nie tak, że tylko płacze, że nie mogę wyjść z Silvera V
Pokaże CI jak to było
początek sezonu 4 - Bronze 3, miesiącz później SIlver 4
A potem tak S4-S5-S4-S5-S4-S5
ja gdy nie miałem co robić dorwałem konto z silver 4 i w 4 dni wbiłem nim gold III a potem już mi się nie chciało grać. Więc jeśli Ty nazywasz sukcesem wyjscie z brązu do silvera w miesiąc to jest słabo. Czytaj poradniki i oglądaj streamy może tam się czegoś nauczysz.
Staram się, ale to nie tak, że tylko płacze, że nie mogę wyjść z Silvera VPokaże CI jak to byłopoczątek sezonu 4 - Bronze 3, miesiącz później SIlver 4A potem tak S4-S5-S4-S5-S4-S5Obczaj sc2, cs go lub cokolwiek innego ze scena e-sportową, daj sobie spokoj z lolem... więcej stracisz niż zyskasz. Ta gra jest już tak przeżarta nienawiścią że szkoda gadać.
Moze spróbuje
ale do csa raczje nie mam ręki, moje próby w cs 1.6 wychodziły 1-20 xD
jak do csa nie masz reki to myślisz że Ci wolu wyjdzie? Grając każdą pozycje potrzeba szybkiego reagowania i klikania, orb walking się kłania.
Do lola skila nie potrzeba, wystarczy wyuczyć się działania umiejętności poszczególnych bohaterów i tyle. Już Dota2 jest bardziej skillowa... no i ofc. cs, który jest nad nimi.
Wybić się w League of Legends jest ciężko, nie radzę tracić czasu, lepiej zabrać się na 'pewne' e-sportowe gry, gdzie masz pewność, że łatwo będzie Ci się wybić.
Dziękuje, może mi to coś pomożę, w każdym bądź razię mam motywację i demotywację od Was
Robisz ze znajomymi ranked team > wbijacie challenger > bierzecie udział w turniejach > robicie coś w kierunku poważniejszych gier. Najprostszy sposób.
- praktyka to klucz do sukcesu krytyczne podjscie do swojej gry i ocena jej z boku. Sa ludzie co sami potrafia osiagnac taki poziom ciezka praca jednym idzie to szybciej innym wolniej jesli masz problemy pomimo tego ze grasz mase czasu to znaczy ze robisz slaby porogres pytanie nasuwa sie wtedy gdzie jest twoj blad juz pomijajac sama gre moze nie wyciagasz wniosków z popelnionych bledów i nie starasz sie ich pozniej nie popelniac. Gra z lepszymi ludzmi duzo pomaga podlapanie kilka cennych uwag czy nawet w obecnych czasach poogladac troche twitcha ludzi ktorzy graja na profesjonalnym poziomie ich mowment zachowania reakcje etc
Hmm...W każdym bądź razię będę się starał, a wasze uwagi wezmę pod uwagę. Dzięki Wam za pomoc.
jak chcesz bardziej turniejowe, rzeczy to tylko dota 2. Są amatorskie turnieje, gdzie sami użytkownicy je robią. LoL, nie jest grą esportową (nie oferuje, tego co inne tytuły). Nie było mnie 3 miesiące, w docie wchodzę, i co mam team. Więc społeczność doty jest bardziej rozbudowana, niż lol'a. Nie piszę, że dota jest lepsza. Jednak pod względem, społeczności co oferuje, to tak. A lol bardziej nastawiony na samego siebie, jak ktoś lubi solowe gry, to się w nim odnajdzie.
LoL, to bardziej duo się liczy, aby coś ugrać. Wiadomo jak masz zaparcie, to wyjdziesz ze wszystkiego prędzej czy później. A może przejdziesz na ciemną stronę mocy, i na dotę ?
jak chcesz bardziej turniejowe, rzeczy to tylko dota 2. Są amatorskie turnieje, gdzie sami użytkownicy je robią. LoL, nie jest grą esportową (nie oferuje, tego co inne tytuły). Nie było mnie 3 miesiące, w docie wchodzę, i co mam team. Więc społeczność doty jest bardziej rozbudowana, niż lol'a. Nie piszę, że dota jest lepsza. Jednak pod względem, społeczności co oferuje, to tak. A lol bardziej nastawiony na samego siebie, jak ktoś lubi solowe gry, to się w nim odnajdzie.LoL, to bardziej duo się liczy, aby coś ugrać. Wiadomo jak masz zaparcie, to wyjdziesz ze wszystkiego prędzej czy później. A może przejdziesz na ciemną stronę mocy, i na dotę ?
Naćpałeś się? Lol nie jest grą e-sportową? Proszę cię, przestań. Społeczność doty jest bardziej rozbudowana? Pod jakim kątem, bo chyba nie liczby. Lol nastawiony na samego siebie? Duo się liczy? Ogarnij się człowieku.
jako były "pro" gracz w Infinite Crisis(też MOBA, więc chyba mogę coś dodać) mogę powiedzieć tyle, że jeśli nie jesteś w stanie wycarrować samego siebie, jak chcesz wycarrować team? Ważne jest by samemu nie popełniać błędów, teamplay czy rotacje w midgame przyjdą same tak naprawdę. Do tego dużo samozaparcia - granie jednym pickiem po raz 50..., ten sam teamcomp po raz 20. No i sposób na grę. Czasami warto być oryginalnym
Cóż, jeśli chcesz rzeczywiście "grać na poważnie" to musisz poświęcić niezliczone ilości czasu na trening i w każdej grze "tryhard mode ON"(dużo ludzi nie lubi tryhardów...)
Myślę, że jak ktoś przysiądzie dobrze, będzie wyciągać wnioski z każdej gry może zajść daleko.
Powodzenia
No to mi pokaż rozbudowaną społeczność lol'a. Albo co robią gracze, oprócz narzekania. A nie na stronie głównej, już widać w statusach opisach poziom inteligencji graczy. Oczywiście nie wszystkich, ale jednak. Przy wyborze bohaterów, kłótnia o mid (spartolisz jedną akcję, napiszą ci noob). Nie ważne jaka dywizja, pokaż mi turnieje w lolu, gdzie zwykli gracze by mogli sobie pograć. Pomijając support, gry bo to porażka jest.
Oczywiście, do pewnego stopnia można kreować gry, jednak potem jest to nudne.