Profesjonalna gra w LoL

Samemu gry nie wygrasz nigdy. ZAWSZE przegra się jakoś grę, nie da się wszystkiego wygrywać. Nawet taki Bjergsen, ma niesamowity talent ale w jego historii solo Q przegrywa niektóre mecze, tak samo choćby Rekkles czy xPeke.

DeimonD, nie znam się na tyle, ale słyszałem, że co miesiącz jest turniej esla o jakieś tam nagrody. Każdy team może się zgłosić, nie ważne w jakiej jest dywizji(Chyba, nie czytałem o tym)

Kolega który ma teraz Diamond 4 grał ostatnio lanówkę i wygrał, na każdym kroku słyszy się o turniejach o rp czy o inne rzecy. Ale jak ktoś chcę być na stopniu Bjergsena to musi lata ćwiczyć, grać oraz wybić się z challengera.

Ja próbowałem swoich sił w dotę 2. Ale uważam kto zagrał już raz w Lola i wciągnął się w to na dłużej to od niego nie odejdzie.

Postanowiłem sobię, min. gold do sezonu 4, ale kto wie. Może będę wyżej?

Żeby być dobrym w lola trzeba grać po 29/9 dziennie i być Japończykiem bądź mieć więzy krwi z Japonii.

czy ja wiem. w roccat jest 3 polaków i bardzo dobrze grają :)

cały roccat jest polski...

a praktycznie teamy z EU LCSów grają jak TOP 30 Korea... poziom jest conajmniej słaby w porównaniu do azjatów

Jeśli chcesz być dobry w lol'a to po pierwsze musisz grać solo Q z zupełnie innym nastawieniem - skup się tylko na SOBIE i zapamiętuj swoje błędy w następnej grze staraj się ich nie popełniać, i nie ważne jest czy wygrasz czy przegrasz, po prostu staraj się coś wyciągnąć z każdej gry i nie przejmuj się czy twój team robi coś głupiego - to jest jeden ze sposobów który przekazał mi mój kumpel który aktualnie jest d1, mnie dzięki temu udało się wbić pod koniec sezonu d5.

Jeśli będziesz już wystarczająco wysoko ( bo nie oszukujmy się praktycznie wszyscy "mierzą" twojego skill'a patrzą na dywzije) to wtedy możesz myśleć o znalezieniu sobie drużyny - tak na poważnie, ale w międzyczasie najlepiej by było gdybyś znalazł sobie parę ludzi i grał ranked team's bo to też dużo daje. Dalej się nie wypowiem bo ja osobiście nic w tej grze specjalnego nie osiągnąłem, ale jeśli chodzi o soloq to najlepsze co mogę ci doradzić po 3/4 latach gry.

Jeśli masz jakieś pytania to napisz mi na priv. pozdro :)

Właśnie odzyskałems woje konto na EUNE posiadam tam Silver 4 i 20lp.

Postanowiłem tam grać i spróbować swoich sił w solo Q, mam nadzieję, że wyjde gdzieś wyżej ;)

Jak myślisz o e-sporcie, to nie enue. Czołowe zespoły, są z eu west. Więc jeśli tak, to tylko ten serwer. Do golda, silniejszym serwerem jest eu west, jednak od diamentu, to się zrównuje. Sam się zastanawiam, czy konta nie zrobić na enue, jednak nie mam takich chęci.

A ja sądze że lepiej niech gra na east bo jest wiele polskich turniejów i lanów amatorskich organizawanych na tej platformie. No chyba ze odrazu LCSy będzie grać to może być ten west.

Graj na 1 koncie ;p. Miałeś na eu silvera, teraz na enue ;p A najlepszym serwerem będzie NA xD. Skacząc, z kwiatka na kwiatek nic nie osiągniesz.

na eune juz mam bohaterów jak i runy więc tylko grać, na eune znajdziesz i polski team jak i jakieś zawody. Jak chdozi o LCS to wtedy tylko EuW

Jaki, masz tam nick. Ja w przedsezonie planuje wybić tam lvl, bo na razie szkoda mi czasu. Wolę wyjść na west :) Mam, też konto na NA jak co.

Darkyy jak na forum :)

Imo ilość turniejów w lola > ilość turniejów doty w polszy :)

Cóż, co do tematu to nic nowego nie powiem - musisz się zaangażować i CHCIEĆ się rozwijać, co niestety wiąże się z pewnymi wyrzeczeniami i obowiązkami. Sam sklej drużynę złożoną z graczy na Twoim poziomie i grajcie razem, KAŻDE doświadczenie do gry w teamie jest przydatne. Lol w podobie do doty to 30% skilla i 70% decisionmakingu ;)

Pozdrawiam!

No to mi pokaż rozbudowaną społeczność lol'a. Albo co robią gracze, oprócz narzekania. A nie na stronie głównej, już widać w statusach opisach poziom inteligencji graczy. Oczywiście nie wszystkich, ale jednak. Przy wyborze bohaterów, kłótnia o mid (spartolisz jedną akcję, napiszą ci noob). Nie ważne jaka dywizja, pokaż mi turnieje w lolu, gdzie zwykli gracze by mogli sobie pograć. Pomijając support, gry bo to porażka jest. Oczywiście, do pewnego stopnia można kreować gry, jednak potem jest to nudne.

1. Co ma narzekanie graczy lola do grania w turniejach, w których gra się z teamem?

2. Kłotnie o mid są do golda (przynajmniej w moim wypadku, już od miesiąca nikt nie pisze na jakiej linii chce grać), ale skąd ty to możesz wiedzieć.

3. Nieważne jaka dywizja? Jeśli masz team to tak, ale żeby ktoś cię zauważył i wziął do teamu to.. sorry w brązach nie szukają na pewno.

Witaj. Aktualnie znajduje sie w D1. Czesto z kolegami bierzemy udzial w turniejach, na ktorych w gre wchodza wielkie pieniadze. Jesli chcesz damy Ci szanse bo akurat nasz support w tym momencie zrezygnował a za 2 tygodnie mamy kolejny turniej. Sprawdzimy Cie i przetestujemy czy jestes godny do nas dołaczyc. Nasza grupa to WujcinTeam mozesz poszukac nas na roznych stronach dotyczacych lola. Nie raz zdobywalismy wysokie miejsca a i pierwsze sie zdarzało. jesli jestes zainteresowany napisz na PW.

Pozdrawiam

Łukasz Monczka

Szukałem coś o tym WujcinTeam, i niestety nic nie znalazłem.

Szczerze? Tu nie chodzi o dywizje, ale o twój osobisty talent i twoją zaciekłość do gry.

Grałem 3 lata, półtorej roku byłem gold 1-3 (wtedy jeszcze było elo, a nie dywizje), zrobiłem przerwę 3 miesięczną i od kopa w tydzień diament 1/2.

Są gry, w których ciągłe treningi i tak Ci nic nie dadzą, musisz mieć to coś co sprawi że znajdziesz się na szczycie, treningi są dla ludzi którzy

mają ten talent, ale szlifują np. taktyki drużynowe itd itp. Jeżeli na chwile obecną nie jesteś minimum diament 1/2/3 to zapomnij o jakimkolwiek graniu.

Obecny poziom diamentu to poziom silvera z sezonu pierwszego :)
Dobrych graczy zaczynasz spotykać od d1 +70pkt do challengera i w górę.

Ja gram od początku sezonu 3.

Konto założyłem gdy została wprowadzona mapa Howling abbys. Czyli gram już w niego trochę. Może za kolejny rok już będę w diamencie? Nikt nie wie :D

Dzięki za porady jeszcze raz.

Witajcie...

Otóż chciałbym poruszyć profejsonalnej granie w bardzo znanej produkcji jaką jest League of Legends.

Jak wiadomo eSport jest na tylę rozwinięty, że podczas mistrzostw przychodzi cały stadion ludzi, a na streamie jest ich jeszcze więcej.

Może ktoś z Was, zwykłych użytkowników tego forum, wspięło się gdzieś w jakiś turniejach, może w ESL?

Jeśli jest ktoś taki, czy nie mógłby opowiedzieć jak doszedł do takiego poziomu? Sam gram od 1,5roku, rozwijam się ale to ciągle za mało. Czy to ja poprostu nie mam talentu czy poprostu mam za mało doświadczenia? Szczerze chciałbym coś w tej grze osiągnąć a idąc samemu przez tą ciężką drogę raczej nie dam rady...

Może to też mój młody wiek, ale poprostu trochę już mam dośc siedzenia 1 rok w tej samej dewizji grając wielę godizn dziennie nie mogąc z niej wyjść.

Mam nadzieję, że tam się rozwinie.

P.S - A tak do tej gorszej grupy, która najwyższym celem postawionym przez siebię to dokuczanie innym prosze o opuszczenie tego tematu. Nie potrzębuję postów typu "Grasz jak noob i tak nie wyjdziesz!" i coś w tym stylu.

Tak więc proszę o normalną duskusję, bez trolli a posty tego typu wymienione wyżej prosze o usunięcie.