Projekt: Poradniki do LoL-a

Ok. Pomijając to, że poprzedni temat zakończył się ogromnymi sporami rozpoczynam kampanie czy tez projekt nad, którym będę czuwał i sprawdzał go regularnie w celu korygowania działań lub też podsuwania osobistych propozycji odnośnie tego co będziemy tu tworzyli. Teraz do rzeczy.

Pomoc graczom LoL'a

koniec spamu o postaciach

To wyżej to tytuł projektu. Biorąc pod uwagę nazwę tematu oraz projektu wiadomo o co chodzi. Zbieramy ludzi do tworzenia poradników odnośnie postaci z owej gry oraz ogólniejszych spraw dotyczących gry. Projekt ma na celu wyeliminowanie spamu dotyczącego postaci oraz pomoc tym najnowszym i rozpoczynającym grę. A więc zaczynajmy od tych spraw organizacyjnych. Do wybory mamy blizko 80 postaci więc przyda się nam ok 8 lub więcej chętnych do pisania ludzi aby jak najmniejszym nakładem pracy każdej z osób sklecić w miarę zwięzły opis każdego z wojowników. Co do pisania poradników korzystamy z każdych dostępnych źródeł: od wikipedii po oficjalne strony o LoL-u. Zabraniamy oczywiście kopiowania poradników. Każdy z chcących pisać powinien posiadać doświadczenie odnośnie gry oraz zabawy daną postacią. Nie chcemy przecież stracić na poradnikach nadających się do kosza. Wraz z biegiem prac będę dodawał tutaj wymagania odnośnie każdego z opisów oraz ogólnego wyglądu poradnika. Co do samego opisu nie powinien on zajmować strony. Po prostu piszemy krótką notatkę oraz cechy odnośnie stylu walki wraz z uzasadnieniem swojego opisu. Do tego dołączamy zdjęcie postaci oraz ewentualnie jakieś osobiste wykresiki czy tez buildy w linkach. Można oczywiście zamieścić tez filmiki z YT pokazujące wady jak i zalety postaci. Nie ma co kłamać. Jeżeli postać jest słaba lub też trudna to musimy to opisać gdyż to może zaważyć na decyzji i późniejszym niezadowoleniu gracza. Nie owijamy w bawełnę. Każda postać ma na pewno swoje minusy i plusy, które na pewno warto wymienić. To puki co tyle. A więc proszę już wpisywać się na listę pod spodem. Proszę też aby nie tworzyć tutaj jakichś głupich sporów. Temat jest tylko organizacyjny i zająłem się już tym aby każdy przeciwny pomysłowi gracz został ukarany. Kiedy uzbiera się nas grupka oficjalnie rozpocznę pracę więc prosiłbym aby nie tworzyć czegoś na własną rękę gdyż owe prace zostaną wydalone z poradników. Napiszę wtedy również wytyczne odnośnie tego kto, kogo opiszę. Proszę o współpracę ze mną jak i miedzy sobą. Każdy z współdziałających w projekcie powinien się ze sobą wzajemnie wymieniać informacjami aby nie powstały jakieś porozumienia. No cóż... to tyle, czekam na propozycje pracy.

Jak już mówiłem - mogę pomóc. Tyle, że pomyślałem o zrobieniu czegoś takiego w formie wideo :) Tylko nie wideo o każdej postaci (bo każdej nie mam) ale np. ogólnie coś opisać o rodzajach postaci, wymienić najlepsze postacie w tej kategorii, opisać rolę każdego typu itp itd :)

moze by zrobić cos w stylu polskich spotlightow? W razie czego rowniez moge pomoc

Ja się zgłaszam do pisania :)

Jakoż iż zamiast doszkalać jedną postać w Lolu do majstersztyku skupiłem się na wszystkich więc mam dużą wiedzę.Uważam że mogę się przydać więc też się zgłaszam.

Czyli jest już 4 współdziałających. Czekamy na więcej. Każda osoba zmniejsza pracę sobie i innym.

Hmm bardzo fajnie, ale nie wiem czy każdy się nadaję. Opis każdej postaci z wypisaniem jej plusów i minusów to dobry pomysł, ale najlepiej żeby stworzyć aplikację jakąś FLASH czy coś, żeby była możliwość wyboru samych tanków, samych fighterów etc. etc. Postaci jest bardzo dużo, a szukanie ich w jednym poście na forum byłoby bardzo uciążliwe. Ponadto taki program - fajnie jakby był dostępny dla redaktorów, którzy wprowadzaliby ewentualne zmiany (biorąc pod uwagę patch'e/ nowe postacie). Jeżeli ktoś się tu zgłasza to proszę o udostępnienie mi swoich nicków na LoL. Obojętnie na US czy EU.

Nimval bardzo fajny pomysł ale nie wiem jakby to wyszło mając nasze umiejętności do dyspozycji. Jeżeli potrafisz zrobić taką aplikację to najlepiej jeżeli po zakończeniu prac ludzie wyślą Tobie swoje prace, które poskładasz w aplikację. Jeżeli jednak nikt z nas nie będzie potrafił czegoś takiego skleić to trzeba po prostu wszystko posklejać w programie graficznym aby wszystko wyglądało ładnie i przykuwało oko.

Ja średnio się na tym znam, ale może z Grabkienem coś wykombinujemy :P

Skoro tak to ja jestem za takim rozwiązaniem. Dobra jest was 5 czyli sporo roboty jak na 1 osobę. Nadal poszukujemy osób do pracy ! Zgłoszenia mile widziane.

Żeby pisać o grze, nie wystarczy w nią grać, trzeba ją znać.

hmm.. ta aplikacja flash fajna tylko trudna do wykonania.. może zrobić osobne tematy w dziale LoL'a "mage", "support", "tank", "jungler" (takie podstawowe i najważniejsze.. pusher, ranged itp. by się omijało)i umieszczać tam championy które dobrze się sprawują w danej kategorii + krótki opis, + i - .. Ale i to nie rozwiązałoby problemu gdyż i tak byłyby tematy typu "kto lepszy", "kogo kupić". A tłumaczenie ze strony graczy będzie takie: "Czytałem wszystkie tematy o 'wstaw nazwę postaci' ale chcę znać opinie innych .. "

Ziomal nie wnosisz nic do tematu... wiec bezsensowny spam. Prosiłem o pisanie tutaj ludzi którzy zgłaszają się do projektu.

Podajcie mi swoje nicki w grze, tak trzeba gre znać a nie grać. Ale doświadczenie zdobywa się przez gre. Jak ktoś ma poniżej 200 i 0 gier 5vs5 ranked to niewiele wie jak się postaci sprawdzają w takich grach. Do tego dochodzi wiedza z turniejów i oczywiście same rozegranie w grze, dlatego proszę o nicki w grze LoL.

Ziomal nie wnosisz nic do tematu... wiec bezsensowny spam. Prosiłem o pisanie tutaj ludzi którzy zgłaszają się do projektu.

Hm.. nie wniosłem nic? spam? ohh! przepraszam ..

A ilu już macie ludzi? bo zapewne wymagania są wysokie i raczej z tych 5/6 osób nawet połowa ich nie spełnia ...

GL.. i tak nic nie zrobicie z tymi trollami spamujacymi tematami "kto lepszy", "kogo kupić", "mam 'wstaw wartosc' ip kogo kupic" itp. .. nie lepiej dawać od razu warny/upomnienia i odsyłać na oficjalną, polską stronę lola?..( http://leagueoflegends.pl/ /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">) ..

P.S. a teraz coś wniosłem? czy pisać dalej? .. : D

moj nick: Yamakazu ;)

Namaga a chcesz nam pomóc?... to nie temat dyskusja tylko temat projektu gdzie nie ma miejsca na głupie uwagi... jest tylko miejsce na zapisy do teamu tworzącego.

Nick:AmusingComrade

No cóż, znam się trochę na LoLu, więc mogę pomóc.

Postacie słabe ciężko wskazać w lolu, bo każdą postacią można grać i można dobrze sobie radzić, więc słabe postacie będą zdaniem piszącego.

Moim zdaniem, jeśli już będzie ten projekt, niech każda osoba zainteresowana wybierze sobie te kilka championów i napisze o nich.

Nick: Sparki0

Na lolu się nie znam, ale we flashu nieco siedziałem ;) Przydam się? nick: Skouper