Projekt: Poradniki do LoL-a

Ja nadal uwazam ze przydzielanie champow jest glupota i nie wiem czemu k**wa skoro tyle osob tak mówi to ty nadal robisz swoje Xaorus ..... to jest naprawde zabieranie sie od d*py strony.

Narazie na tym etapie rozumiem ze jesli mam cokolwiek pisac to tak "na sucho" co bedzie do edycji , tak ?

@Grotik

Drogi kolego, rankedy naprawde mowia o wiele, wiele wiecej, dlaczego ?:) bo ty te swoje winy mozesz miec z 1 KDA albo mniej, wbic na normalach przewage 70-100 winow nad przegranymi to nie jest wielka sztuka, bo na normalach poziom jest naprawde slaby.

Nie rozumiem jak ktos unranked sie moze wypowiadac o tym jaki jest poziom na rankedach xD

"Gram z kumplami zawsze, od bardzo dawna ten sam squad. Odwalamy różne rzeczy, np full support team, albo insta random pick. Rankedów nie gramy bo nam się nie chce."

doskonale znam takich ludzi jak ty, TROLOLO gramy sobie full supportami na normalach hue hue myslimy ze jestesmy dobrzy a wszyscy unranked. Wbij te 1500 elo jak ja to POGADAMY o tym jaki jest poziom na rankedach.

I btw, mam troche ponad 50 rankedow i 4/5 gier wygranych, dodatkowo mam 4 KDA na rankedach, wiec nie wiem jakim prawem mowisz o poziomie mojej gry samemu pokazujac unrankeda

powiedz kolesiom jak Seloth co po 70-80 winach mieli 2000 elo ze jest ch*jowy bo zagral malo rankedow, siema

@edit

wlasnie patrze na twoj profil

zagrales 7 rankedow w zyciu!11111

niesamowity znawca tematu musi byc z ciebie, na tych 3 rankedach wyciagnales gorsze KD i KDA niz ja na 50, hmm ciekawe, i ty cos mowisz o moim poziomie gry?

Ja gram na US. Chcesz to sprawdź sobie moje konto na US. Po drugie między sobą możemy wymieniać championy :) Ja już jednego sobie z innym użytkownikiem wymieniłem :)

Może mi ktoś uświadomić dlaczego osoba, która prawie wcale nie ma styczności z LoL-em przydzieliła Wam postacie według własnego uznania ? Jeśli już tworzycie ten "projekt" to nikt nie sądzi, że dużo lepiej będzie jeśli osoby opisujące bohaterów, podzielą się poszczególnymi postaciami tak jak im pasuje? To normalne, że nawet mając sporą wiedzę ogólną o grze jednych championów zna się lepiej, innych gorzej. Dobieracie do teamu osoby z dużą wiedzą o LoL-u natomiast najwięcej do powiedzenia ma osoba, która jest newbie w tej kwestii. Ot taka mała dygresja z mojej strony.

Litowy.

Po pierwsze trochę kultury.

Mówisz że doskonale znasz takich jak ja. No powiedz, co o mnie wiesz.

No tak, poziom na normalach może spotykasz słaby. Nie grasz full aranged, to nie dziwie się że nie spotykasz mocnych teamów. Tak samo na rankedach. Same Solo.

"doskonale znam takich ludzi jak ty, TROLOLO gramy sobie full supportami na normalach hue hue myslimy ze jestesmy dobrzy a wszyscy unranked"

Kto powiedział że wszyscy unranked? Z naszego najczęstszego 5 osobowego squadu mamy jednego z rozegranymi blisko 400 rankedami. Wystarczy mi że słyszę co nam opowiada. Również fajniejsze powtórki widzimy.

Szczerze? Nie obchodzi mnie Seloth. Nie obchodzi mnie również twoje KD ani KDA. Co z tego że mam unrankeda?

Mam więcej rozegranych gier od ciebie. Dla mnie to się liczy.

@Shader

Podzielam zdanie ;]

Grotik> A mogę wiedzieć jakie elo ma twój kolega z 400 grami na rankedach? Bo gier tyle może mieć rozegranych a na ELO <1350 nie ma co liczyć, że będzie wysoki poziom tych powtórek co oglądasz. Poza tym rankedy solo są najtrudniejszymi ze wszystkich i tam trzeba najbardziej ogarniać.

Dlaczego nasz sensej przydzielił mi postacie, skoro jestem od flasha? xD

Proponuję się zebrać my co mamy postacie opisywać i sami się porozdzielać. :)

Popieram... Jutro na Skype sobie pogadacie

Sugerowałem się opisem ekipy od Nimvala. Jeżeli czujecie, że potraficie się rozdzielić tym sami bez większych przeszkód to popieram pomysł aby pogadać na skype. Tam omówcie pełny zakres waszej pracy. Ja z Miriadelem zabierzemy się za grafikę jeżeli tylko prace będą gotowe.

@Grotik

400 rankedow i wciaz unranked pewnie XDD

gram arranged 5on5 tylko ze cierpie na to ze mam tylko 3-4 graczy takich do grania na moim poziomie i 5 to zawsze ktos slabszy, albo ktos nowy bo wciaz szukamy 5tego

co o tobie wiem ?

robisz warmoga kazdej postaci, masz chujowe KD, KDA, grasz sobie arranged z 5 kolegami grajac troll buildami nie potrafiac grac porzadnie zwyklymi, wszyscy jestescie unranked albo low ranked ELO i sie usprawiedliwiacie slabym teamem :((( albo ze niski poziom na rankedach

skoro jestescie takie hajty to powinniscie juz dawno miec 5on5 ranked 1,7k elo minimum, ale jak widac wciaz unranked

takze nie wmowisz mi ze reprezetnuejsz cos soba bo twoje konto w 100% pokazuje ze tak nie jest

zreszta, masz 350 winow total czyli jakies 650 gier ogolnie + 0 rankedow, jesli to twoja pierwasza gra tego typu to nie dziwie sie czemu po 650 grach jestes zerem, ja mam prawie 4 lata doswiadczenia w docie i lol to po prostu moja tymczasowa gra zwiazana z zastojem na rynku moba, na szczescie lol jest na tyle prosty ze kazdy gracz z duzym doswiadczeniem w docie/honie wchodzac na czysto do lola po 100-200 grach jest w stanie ogarnac naprawde duzo

dlatego ponawiam to co pisalem, wbij 1500 elo to POGADAMY

jak narazie w 2 sezon wchodzisz bez zadnej odznaki, a ja ze zlotem, gg

co do postaci... rzeczywiscie trzeba bedzie je jakos podzielic wedlug uznania graczy, i ci najlepsi niech dostana tych champow ktorych nikt inny nie chcial

a i jeszcze cos

ilosc gier nie ma W OGOLE NIC WSPOLNEGO z tym co kto wie o grze, widywalem kolesi na rankedach co mieli po 1200 winow a robili cuda w stylu 2 rabadony czy 2 infinity czy 400 armor build przy 1,8k hp i 0 magic resa (zreszta cos takiego wlasnie zrobil pan Grotik majac chyba 3/18 shenem na normalu, tak zgadza sie, patrzylem na twoj profil i dokladnie wiem jakim graczem jestes

btw. sparki0, fajne runy haha

@Shader

tez sie zgadzam, pomysl z dzieleniem postaci "na czuja" jest ch*jowy,

kiedy możemy się spodziewać wstępnie "efektów" Waszej pracy xp ?

Narazie niewiadomo jeszcze kiedy sie zbierzemy, zorganizujemy i podzielimy także.... bez deadlineow :P

OMG. Dostanie mi się za SPAM , ale nie dam rady tego czytać.

Kto normalny potrzebuje poradników do tej gry? Mało tego w necie? Angielskiego nie znacie? Filmików, gdzie pokazane jak dla idiotów jak się tym gra, streamów nie ma?

Co Wam da jakiś poradnik od nooba dla nooba oO

Jedyne co dobre, to że dzieci 14> skończą pisać

,,Lubie grać AP, dajcie coś fajnego z burstem i stunem" - ro***erdala mnie to, albo

,,Lubie grać cichym zabójcą" Co to jest k**wa cichy zabójca pisany jeszcze przez ,,u" otwarte. CO TO MA BYĆ? NIE ZNAM TAKIEGO OKREŚLENIA POSTACI. TO SAMO CO TANKER? CO TO MA BYĆ.

W Dziale LOLa karacie polską pisownie jak nigdzie indziej. Słownik w łape i pierw zróbcie poradnik co to carry, tank, support i babysitting, bo tutaj 3/4 nie zna takich określeń. Piszą, że Morde OP, Trynda OP. Szczena opada!

JUTRO podzielimy się postaciami wg, kto co lubi pasuje wam? :) Bo tak patrzę, że ja nic nie dostałem xD

Także proszę o wstrzymanie się z pisaniem i pojawieniem się jutro o godzinie 20-21 na skype. Wszyscy zgłoszeni login skype proszę na pw - DZIĘKUJĘ!

Co do grania rankedów, oburzony Panie stronę wcześniej, otóż ranked dają rozeznanie w pickach i banach. Na solo q ja moge grać Tristaną pod AP, uwierz, że w ranked topowych to by nigdy nie przeszło. Jeżeli tego Ci mało, to jestem ciekaw ile turniejów obejrzałeś. Czy widziałeś np. mecze TSM vs Fnatic? Gry ranked to już nie "herp derp" - zagram nim, bo go lubię, tylko strategia i układanie drużyny w bardziej logiczny sposób.

UnknownPL gra na US i ma tam całkiem dobre konto, możesz zajrzeć i sprawdzić. Litowy natomiast wykazał się znajomością LoL'a na bardzo wysokim poziomie, zapytaj go o co chcesz. Grb - to zaufany człowiek, ponadto tak jak ja jest redaktorem, a więc będzie mógł spojrzeć na całość okiem polonisty i estety.

@Grotik - rozumiem poirytowanie, gdy nie ma się tego co się chce. Sam często przegrywam zarówno w grze, jak i życiu, ale wiesz JA zamiast pruć się jakim ktoś jest złym człowiek, bo nie dał mi tego czego chcesz, po prostu udowadniam ludziom, że stać mnie na więcej! Wyciągnij z tego lekcję, a nie pożałujesz. To nie jedyny projekt o LoL'u, który mam zamiar realizować. Od tego zaczęliśmy, gdyż będzie on naszą bazą. Kto wie, kto będzie nam pomagał w innych zadaniach.

@Rakson - hmmm myślę, że stworzenie pierwszej części zajmie nam 2-3tygodnie. Całość jednak jest zajęciem stanowczo bardziej wymagającym. Politycznie bezpieczniej jest powiedzieć "wkrótce" :P

Jutro wszystko obgadamy i po weekendzie będę oczekiwał pierwszych wyników tej pracy.

BTW. To chyba jeden z niewielu wspólnych projektów użytkowników, videomakerów i redaktorów :P

Nie wiem dlaczego mierzysz ludzi patrząc na rankedy. Rankedy nic nie znaczą. Są prostsze od normali. Na rankedach spotyka się większych noobów niż na normalach i to bardzo często. Mam te 360 winów na normalu, i ileś tam lostów. Nie gram prawie wcale rankedów, bo rankedy nie przynoszą mi radości takiej jak normale. Gram z kumplami zawsze, od bardzo dawna ten sam squad. Odwalamy różne rzeczy, np full support team, albo insta random pick. Rankedów nie gramy bo nam się nie chce. Wracając, patrząc na twój tok rozumowania, połowa z wymienionych w twojej liście w ogóle nie powinna się na niej znaleźć.Dla przykładu:Grb: ledwo ponad 200 winów, 0 rozegranych rankedów. Dobrze, rozumiem, grafik i po znajomośći poszedł.Haaro: nie odnalazłem na moim serwerze, więc nie mam co się czepiaćUnknownPL: Cóż, 9 winów na moim serwie. Może US ? Bo jak nie to faktycznie "doświadczony" gracz.Litowy: trochę ponad 200 winów i 50 rozegranych rankedów.No i Kasahara który faktycznie ma dobre staty.Z tego co widzę, pojęcie o tej grze w jakimś większym stopniu ma co najwyżej 3 osoby. Czyli 3 osoby będą wszystko robić, opisywać, przygotowywać, a pozostałe 6 osób będzie przyglądać się, ewentualnie wstawić w ramkę.Przydzielanie championów do danego gracza jest głupotą. Odnajduję się w prawie większości championach, potrafię grać większością, ale mam kilku championów których po prostu nie lubię. Jeśli gra nimi mi się nie podoba, nie napisałbym tak dobrego opisu. Nie potrafiłbym wymienić wszystkich zalet tej postaci. Jest lista championów, niech sobie każdy po prostu wybierze kogo by chciał. Za mało osób które mają pojęcie o grze, za dużo do " dopieszczania pracy " i innych takich.Również patrzysz na ilość postów na forum. Niby dlaczego? Czytam je i odnajduję w tym frajdę, co nie znaczy że muszę się udzielać. Każdy może na jakimś temacie do nabijania postów sobie zrobić te ileśtam. Po co ?Jestem lekko zirytowany. Mówicie że chcecie wybrać osoby które mają pojęcie o grze. Potem wybierasz aktualne osoby (oczywiście widzę osoby które staty mają spoko). Taaak...

Coś o mnie - rozegranych gier mam około 500, rankedów może z 30 (ok, nie za dużo), ale przez około 2lata grałem w HoN'a, który moim zdaniem jest grą o wiele trudniejszą i wymagającą większego skilla niż LoL. To daje mi pewne doświadczenie odnośnie gier MOBA, w których założenia są podobne. W LoL'a też już trochę gram, wiem na co zwracać uwagę, co każdy bohater potrafi itp itd. Nie jestem więc jakimś nowicjuszem, co przeszedł "po znajomości".

Dzisiaj o 21 spotkanie na skype - przypominam o przesłaniu (Ci, którzy tego nie zrobili) swoich loginów :)

Ustaliliście coś? Nie było mnie w domu, dodatkowo ja ze skype raczej nie korzystam, tylko ts3/vt/mumble.

Ustaliliśmy ogólnie jak to będzie wyglądać graficznie a resztę z podziałem postaci będzie następna konfa bo byłem tylko ja, Nimval i Xaorus.

Mnie też nie było w domu :S może wbijmy na jakiegoś mumble/vt? skype jest do d*py :P

Proponuję pogadać w weekend co wy na to? Np. jutro? Godziny poranne albo wieczorne. Głównie chodzi mi o osby, które mają pisać :)